הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ סרטון סומו דדליפט

Ori135

משתמש פעיל
734
96
נק' מוניטין:
72
734
96
פעם שנייה שלי
צריך לשבת יותר למאטה ואחורה כמו סקוואט נכון?

@White Walker @stitch

ועוד שאלה
אם נגיד אתמול פספסתי 150 קלוריות אפשק להשלים אותם היום ? חיטוב

סליחה אם פספסתי דיונים באשכולות קודמים שלך אבל למה אתה לא עושה דד ליפט קלאסי?

• פותח/ת השרשור
סליחה אם פספסתי דיונים באשכולות קודמים שלך אבל למה אתה לא עושה דד ליפט קלאסי?

לא הצלחתי לתקן את התעגלות של הגב לא משנה מה ניסיתי
כנראה זה מבנה גוף שלא מתאים לקלאסי

מה דעתך על הסומו?

מה דעתך על הסומו?
אני לא מספיק מבין בסומו אבל אני לא מסכים עם הטענה שאם לא הצלחת לתקן התעגלות גב בדד ליפט קלאסי (במיוחד שמדובר במשקל עבודה לא גבוה במיוחד) אז הדרך לפתור את זה היא לעבור לסומו.
לדעתי האישית, הסיבה היחידה לעשות סומו דד ליפט היא אם מבנה הגוף שלך מיועד לזה וזה יגרום לכך שתרים בו הרבה יותר משקל מאשר בקלאסי, אחרת ההבדלים המזעריים במשקל לא שווים את השינוי הקיצוני בטכניקה שלווא דווקא יקדם אותך כמו שתרצה, היו פה חכמים בפורום שאמרו שסומו דדליפט זה לא דדליפט.
בא לך לשלוח לי את אחד מהסרטונים הקודמים שלך של הדדליפט הקלאסי? אולי אני אמצא משהו שתוכל לעשות כדי לשנות את ההתעגלות.

• פותח/ת השרשור
אני לא מספיק מבין בסומו אבל אני לא מסכים עם הטענה שאם לא הצלחת לתקן התעגלות גב בדד ליפט קלאסי (במיוחד שמדובר במשקל עבודה לא גבוה במיוחד) אז הדרך לפתור את זה היא לעבור לסומו.
לדעתי האישית, הסיבה היחידה לעשות סומו דד ליפט היא אם מבנה הגוף שלך מיועד לזה וזה יגרום לכך שתרים בו הרבה יותר משקל מאשר בקלאסי, אחרת ההבדלים המזעריים במשקל לא שווים את השינוי הקיצוני בטכניקה שלווא דווקא יקדם אותך כמו שתרצה, היו פה חכמים בפורום שאמרו שסומו דדליפט זה לא דדליפט.
בא לך לשלוח לי את אחד מהסרטונים הקודמים שלך של הדדליפט הקלאסי? אולי אני אמצא משהו שתוכל לעשות כדי לשנות את ההתעגלות.

הנה דוגמא לדדליפט שאני חושב שיצא לי הכי טוב
אני לא מצליח ללחוץ יותר עם הרגליים זה יוצא לי יותר גרוע

ולא הבנתי מה כל כך בעייתי ב׳ לעבור לסומו?

מי החכמים שאמרו שסומו דדליפט זה לא סומו?
שיגידו את זה לאנדריי בלייב/אד קואן/דן גרין שקובעים/קבעו שיאים בסומו דדליפט.

לגבי הטכניקה שלך, מר בחור יש לך הרבה מה לתקן.
נתחיל מזה שתשים משקל שיהיה לך קצת קשה להרים מהקרקע...
הברכיים שלך הולכות קדימה, אתה צריך לפתוח אותן חזק לצדדים וממש להרגיש כאילו "הביצים" מעל המוט.

תסתכל על סירטון של דן גרים/אד קואן - תרשום ביוטיוב ותראה איך הם עושים.

• פותח/ת השרשור
שיגידו את זה לאנדריי בלייב/אד קואן/דן גרין שקובעים/קבעו שיאים בסומו דדליפט.

לגבי הטכניקה שלך, מר בחור יש לך הרבה מה לתקן.
נתחיל מזה שתשים משקל שיהיה לך קצת קשה להרים מהקרקע...
הברכיים שלך הולכות קדימה, אתה צריך לפתוח אותן חזק לצדדים וממש להרגיש כאילו "הביצים" מעל המוט.

תסתכל על סירטון של דן גרים/אד קואן - תרשום ביוטיוב ותראה איך הם עושים.

אנסה לשפר
עוד משהו חוץ מהברכייםנ

הנה דוגמא לדדליפט שאני חושב שיצא לי הכי טוב
אני רואה הרבה בעיות בדדליפט הזה אבל התעגלות בגב היא לא אחת מהן.
ולא הבנתי מה כל כך בעייתי ב׳ לעבור לסומו?
לפי ריפטו סומו דדליפט נועד רק לאלה שלא יכולים לבצע דדליפט קלאסי בצורה יעילה (פמור/טיביה ארוכים מאוד ביחס לטורסו) ועל מנת למשוך בצורה קלאסית הם יצטרכו להתחיל מהרמה שתהיה רחוקה מהרמה אנכית. אם זאת לא הסיבה, אין יתרון או טעם לבצע סומו דד ליפט.

אני רואה הרבה בעיות בדדליפט הזה אבל התעגלות בגב היא לא אחת מהן.

לפי ריפטו סומו דדליפט נועד רק לאלה שלא יכולים לבצע דדליפט קלאסי בצורה יעילה (פמור/טיביה ארוכים מאוד ביחס לטורסו) ועל מנת למשוך בצורה קלאסית הם יצטרכו להתחיל מהרמה שתהיה רחוקה מהרמה אנכית. אם זאת לא הסיבה, אין יתרון או טעם לבצע סומו דד ליפט.

חולק עליו ועל האנשים האלו.
לי אישית יש בעיה מאוד קריטית עם דדליפט קלאסית, המשקל לא מתנתק לי מהריצפה.
אני יכול להגיד לך שחודשים אחרי חודשים נתקעתי במשקל, ועברתי לסומו והופה המשקל מתנתק ועולה.
לא אומר שצריך להזניח את הקלאסי נהפוכו הוא תרגיל בסיסי שכולם צריכים לשלב בתוכנית שלהם.

טנק, הסיבה היחידה לשנות טכניקה היא להרים יותר כבד? בריאות הגב היא לא סיבה מספיק טובה?
@stitch שמעת? אתה לא באמת עושה דדליפט, זה רק נדמה לך.
נדמה לי בכלל שאני מתאמן!

טנק, הסיבה היחידה לשנות טכניקה היא להרים יותר כבד? בריאות הגב היא לא סיבה מספיק טובה?
אשמח אם תכיר לי מצב שבו בריא יותר לגב להרים בסומו מאשר בקלאסי.
@coldfire יכול להמשיך ולטעון מה שהוא רוצה, שיאי עולם נקבעים לפי סומו.
מה הקשר בין שיאי עולם לאיך כדאי להרים למתאמן ממוצע?

מה הקשר בין שיאי עולם לאיך כדאי להרים למתאמן ממוצע?

הוא רשם שסומו זה לא דדליפט, אני טענתי ששיאי עולם נקבעים ע''י סומו.
כלומר שסומו הוא כן דדליפט.
לא דיברתי איך כדאי למתאמן הממוצע להתאמן. אני אגיד את זה שוב, כן דדליפט קלאסי הוא תרגיל שצריך להימצא בכל תוכנית אימונים.

קודם כל אני שמח שהסכמנו שבריאות זה גם פקטור כלשהוא.
לגבי השאלה שלך - יש אנטרופומטריות שבהן קשה עד בלתי אפשרי להכנס לסטאפ של קלאסי עם גב ישר ונעול. לאנשים כאלה עדיף לעבור לסומו (אני אישית מעדיף סמי) ולא לריב עם הקלאסי.
לא יודע.. עוד מעט תגיד שאתה גם עושה סקוואט הייברידי ואז בכלל אפשר לשלול את זה שאתה עושה משהו כמו שצריך.
למה אתה מגלה את כל סודות המקצוע? מי ירצה עכשיו לבוא להתאמן אצלי?!

לגבי השאלה שלך - יש אנטרופומטריות שבהן קשה עד בלתי אפשרי להכנס לסטאפ של קלאסי עם גב ישר ונעול. לאנשים כאלה עדיף לעבור לסומו (אני אישית מעדיף סמי) ולא לריב עם הקלאסי.
אשמח לשמוע דוגמא לאנטרופומטריה שבה המצב הזה קורה. לא יצא לי לקרוא על מצבים כאלה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית