הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מוזר

עידו246

משתמש פעיל
976
125
נק' מוניטין:
180
976
125
היי אני בן 14 באמצע מסה,אני כבר 3-4 חודשיים במסה ועכשיו אני תקוע,ואני על פלוס קלורי שלי 700 איך זה הגיוני שאני לא עולה?

ה RMR משתנה ככל שעולים במשקל.
האם חישבת אותו מחדש לאחר כל עלייה של 1-2 קג ?
יכול להיות שהפלוס קטן מבלי ששמת לב ל300-400

איך זה הגיוני שאני לא עולה?
מה זה משנה איך זה הגיוני? ניצבת בפניך עובדה שאתה לא עולה במשקל. הפתרון הוא להוסיף קלוריות או לצמצם בפעילות אירובית. תתעסק בדברים רלוונטיים ולא בלחפש הגיון.

• פותח/ת השרשור
יכול להיות שהפלוס קטן מבלי ששמת לב ל300-400[/QUOTE]
ה RMR משתנה ככל שעולים במשקל.
האם חישבת אותו מחדש לאחר כל עלייה של 1-2 קג ?
יכול להיות שהפלוס קטן מבלי ששמת לב ל300-400
אתה לא מתכוון ל-bmr כי עכשיו המחשבון RMR הראה לי 2385 והמחשבון BMR הראה לי 1621 את מה אני צריך להכפיל ב-1.2?
ואני לא ממש הבנתי את ההבדל ביניהם
עושים את זה? 😳 אני חושב שהשינוי הוא דיי מינורי.

מה זה משנה איך זה הגיוני? ניצבת בפניך עובדה שאתה לא עולה במשקל. הפתרון הוא להוסיף קלוריות או לצמצם בפעילות אירובית. תתעסק בדברים רלוונטיים ולא בלחפש הגיון.
מעניין אותי לדעת למה,אני לא רוצה להיות טמבל ולעשות סתם מה שאומרים לי אני רוצה לדעת למה זה קורה ולמה אני עושה את זה

כי מאוד כואב להסביר לו מה הבעיה,עדיף ללכת לעשות כי: "אמרו לי ככה.".

מעניין אותי לדעת למה,אני לא רוצה להיות טמבל ולעשות סתם מה שאומרים לי אני רוצה לדעת למה זה קורה ולמה אני עושה את זה
כשאתה נמצא במאזן קלורי חיובי תקופה מסוימת הגוף שלך מסתגל למצב והBMR שלך עולה כתוצאה מכך. כשהמצב הזה קורה אתה צריך להכניס יותר קלוריות על מנת להמשיך לעלות במסה.
כי מאוד כואב להסביר לו מה הבעיה,עדיף ללכת לעשות כי: "אמרו לי ככה.".
כשאתה פצוע ב3 מקומות בגוף הרבה דברים כואבים לך.

אתה לא מתכוון ל-bmr כי עכשיו המחשבון RMR הראה לי 2385 והמחשבון BMR הראה לי 1621 את מה אני צריך להכפיל ב-1.2?

כיצד מתחילים?

לפני שנתקדם לבניית התפריט, אנו צריכים לחשב את ערכי ה BMR/RMR/תחזוקה שלנו שהם בעצם מושגים שתתקלו בהם בתכיפות באתרים השונים:

BMR – הקצב המטבולי הבסיסי – Basal Metabolic Rate, מספר הקלוריות שהגוף שורף כדי לקיים חיים תקינים ותחזוקה של כל מערכות הגוף (לב, ריאה, מערכת העיכול ועוד).

RMR – קצב חילוף חומרים במנוחה – Resting Metabolic Rate, מספר הקלוריות שנשרפות במנוחה עם פעולות מינוריות קלות כגון: מקלחת, הליכה בבית, ישיבה מול המחשב וכו'. פרמטר זה מכיל בתוכו את ה-BMR. ה RMR מוגדר למעשה כהכפלה של ה- BMR ב 1.2 (לאורך חיים יושבני).

EMR – מספר הקלוריות הנשרפות עקב פעילות גופנית – Exercise Metabolic Rate

תחזוקה – RMR + EMR, מספר הקלוריות שמרכיבות את כל שלושת המרכיבים: קצב המטבולי הבסיסי + קצב חילוף החומרים במנוחה + מספר הקלוריות הנשרפות עקב פעילות גופנית.

לכל אדם (וגם לחיות ויצורים חיים אחרים), יש X קלוריות שהוא שורף במנוחה מבלי לעשות בעצם כלום.
קלוריות הן למעשה אנרגיה. גופנו דורש אנרגיה זו כדי ליצור תהליכים כימיים ומטאבוליים בגופנו ולהפעיל את המערכות בגופנו, אחרת נמות. קיים קשר ישיר בין מספר הקלוריות (האנרגיה) שנזדקק לה ביממה, לבין הפרמטרים הפיזיולוגיים שלנו (גיל, משקל, גובה), כמו גם לאיזו קבוצת מין אנו שייכים (נשים או גברים). בנוסף נציין שישנן תרופות היכולות להשפיע על מספר הקלוריות שנשרוף ביממה, אך אני לא אכנס לזה במאמר זה.

● כדי לחשב את ה BMR שלנו, נשתמש באחת מהשיטות הבאות [2] בהתאם לפרמטרים שאנו יודעים על הרכב גופנו: (אפשרות להוריד מחשבון באקסל בלינק הבא ולחשב אוטומטית)

http://www.lbs.co.il/LabTests/RMR.xls

1. החישובים יבוצעו מימין לשמאל:
לגברים: (10 x בק"ג משקל) + (6.25 x בס"מ גובה) – (5 x גיל) + 5
לנשים: (10 x משקל בק"ג) + (6.25 x גובה בס"מ) – (5 x גיל) – 161

את התוצאה יש להכפיל ב-1.2. ההכפלה מתבצעת כדי להעריך את הפעולות המינוריות שאנו עושים בבית או בעבודה, מדובר על הערכה לתלמיד שיושב רוב היום או לעובד משרד.

ההכפלה מתבצעת בשל דברים כגון: מקלחת, הליכה מתונה ממקום למקום [תחנת אוטובוס, בבית] וכו'.
לאחר ההכפלה אנו נקבל את המאזן הקלורי הנטרלי (תחזוקה) שלנו, שבו בעצם לא נעלה ולא נרד באחוזי השומן (בהנחה שאתם לא עושים פעילות גופנית, אם עושים פעילות גופנית, נדרש להכליל גם קלוריות אלו למאזן הנטראלי שלנו, ראו ערך קודם "תחזוקה").
זו הערכה כללית לא רעה לאנשים "ממוצעים". קיימות עם זאת 2 קבוצות עיקריות שהנוסחאות לא יתאימו להן, והם:

א. אנשים שמנים מאוד (30% שומן ומעלה לגברים, 40% שומן ומעלה לנשים)
ב. ספורטאים בעלי מסת שריר גדולה (הכוונה לרמה של מתחרים מקצועיים).

לוקח מהמאמר הנ"ל:המדריך השלם להעלאה במסת השריר - קילוגרם - כושר ופיתוח הגוף

• פותח/ת השרשור
כשאתה נמצא במאזן קלורי חיובי תקופה מסוימת הגוף שלך מסתגל למצב והBMR שלך עולה כתוצאה מכך. כשהמצב הזה קורה אתה צריך להכניס יותר קלוריות על מנת להמשיך לעלות במסה.

כשאתה פצוע ב3 מקומות בגוף הרבה דברים כואבים לך.
אבל המשקל שלי לא עלה אז איך ה-bmr ישתנה?
כיצד מתחילים?
לפני שנתקדם לבניית התפריט, אנו צריכים לחשב את ערכי ה BMR/RMR/תחזוקה שלנו שהם בעצם מושגים שתתקלו בהם בתכיפות באתרים השונים:

BMR – הקצב המטבולי הבסיסי – Basal Metabolic Rate, מספר הקלוריות שהגוף שורף כדי לקיים חיים תקינים ותחזוקה של כל מערכות הגוף (לב, ריאה, מערכת העיכול ועוד).

RMR – קצב חילוף חומרים במנוחה – Resting Metabolic Rate, מספר הקלוריות שנשרפות במנוחה עם פעולות מינוריות קלות כגון: מקלחת, הליכה בבית, ישיבה מול המחשב וכו'. פרמטר זה מכיל בתוכו את ה-BMR. ה RMR מוגדר למעשה כהכפלה של ה- BMR ב 1.2 (לאורך חיים יושבני).

EMR – מספר הקלוריות הנשרפות עקב פעילות גופנית – Exercise Metabolic Rate

תחזוקה – RMR + EMR, מספר הקלוריות שמרכיבות את כל שלושת המרכיבים: קצב המטבולי הבסיסי + קצב חילוף החומרים במנוחה + מספר הקלוריות הנשרפות עקב פעילות גופנית.

לכל אדם (וגם לחיות ויצורים חיים אחרים), יש X קלוריות שהוא שורף במנוחה מבלי לעשות בעצם כלום.
קלוריות הן למעשה אנרגיה. גופנו דורש אנרגיה זו כדי ליצור תהליכים כימיים ומטאבוליים בגופנו ולהפעיל את המערכות בגופנו, אחרת נמות. קיים קשר ישיר בין מספר הקלוריות (האנרגיה) שנזדקק לה ביממה, לבין הפרמטרים הפיזיולוגיים שלנו (גיל, משקל, גובה), כמו גם לאיזו קבוצת מין אנו שייכים (נשים או גברים). בנוסף נציין שישנן תרופות היכולות להשפיע על מספר הקלוריות שנשרוף ביממה, אך אני לא אכנס לזה במאמר זה.

● כדי לחשב את ה BMR שלנו, נשתמש באחת מהשיטות הבאות [2] בהתאם לפרמטרים שאנו יודעים על הרכב גופנו: (אפשרות להוריד מחשבון באקסל בלינק הבא ולחשב אוטומטית)

את התוצאה יש להכפיל ב-1.2. ההכפלה מתבצעת כדי להעריך את הפעולות המינוריות שאנו עושים בבית או בעבודה, מדובר על הערכה לתלמיד שיושב רוב היום או לעובד משרד.

ההכפלה מתבצעת בשל דברים כגון: מקלחת, הליכה מתונה ממקום למקום [תחנת אוטובוס, בבית] וכו'.
לאחר ההכפלה אנו נקבל את המאזן הקלורי הנטרלי (תחזוקה) שלנו, שבו בעצם לא נעלה ולא נרד באחוזי השומן (בהנחה שאתם לא עושים פעילות גופנית, אם עושים פעילות גופנית, נדרש להכליל גם קלוריות אלו למאזן הנטראלי שלנו, ראו ערך קודם "תחזוקה").
זו הערכה כללית לא רעה לאנשים "ממוצעים". קיימות עם זאת 2 קבוצות עיקריות שהנוסחאות לא יתאימו להן, והם:

א. אנשים שמנים מאוד (30% שומן ומעלה לגברים, 40% שומן ומעלה לנשים)
ב. ספורטאים בעלי מסת שריר גדולה (הכוונה לרמה של מתחרים מקצועיים).

לוקח מהמאמר הנ"ל:המדריך השלם להעלאה במסת השריר - קילוגרם - כושר ופיתוח הגוף
תודה רבה,אז אם ה-bmr שלי 1621 אני מכפיל ב1.2 שווה 1945 ואני מוסיף עוד 400 קלוריות שאני שורף בכוח ואז אני צריך לאכול ביום 2345 ואני אוכל 3000 קלוריות ביום אז אני בפלוס קלורי של 600-700 קלוריות ואני לא עולה מה לא בסדר?

עושים את זה? 😳 אני חושב שהשינוי הוא דיי מינורי.
תלוי מתי.
בחיטוב זה יכול להגיע ל 100-200 קלוריות ובגירעון זה משמעותי.
במסה אולי פחות, אבל נתתי את כל האופציות שעלו לי לראש.

RMR
ואת זה להכפיל ב 1.2

• פותח/ת השרשור
אההה אוקיי,אז המחשבון bmr לא להסתמך עליו?
תלוי מתי.
בחיטוב זה יכול להגיע ל 100-200 קלוריות ובגירעון זה משמעותי.
במסה אולי פחות, אבל נתתי את כל האופציות שעלו לי לראש.

RMR
ואת זה להכפיל ב 1.2
אז זה יוצא שאני צריך בערך 3013 ואני צורך 3000 קלוריות בערך תודה רבה אני עכשיו אתקן
נב:אני תלמיד אז כמעט ואין לי זמן לאכול יש לכם הצעה לפחמימה שאני אקח לבית ספר חוץ מסנדוויץ כי אני אוכל 4 סנדוויצים ביום

נב:אני תלמיד אז כמעט ואין לי זמן לאכול יש לכם הצעה לפחמימה שאני אקח לבית ספר חוץ מסנדוויץ כי אני אוכל 4 סנדוויצים ביום
גיינר\סניקרס\פירות

פחמימות זמינות לרוב יהיה קל לסחוב ויהיו עתירות בקלוריות..

תודה,ואתה בטוח שמכפילים את ה-RMR ב-1.2?

אבל זה אפילו לא 100 .. זה באזור ה20-30 תוספת.
התחלתי למשל חיטוב במשקל 88 וה RMR שלי היה 2186.
לא טרחתי לחשב אותו בהמשך ולאחר חודשיים של חיטוב ירדתי 7 ק"ג (כולל נוזלים) וכעת אני שוקל 81 ק"ג.
ה RMR המעודכן הוא 2100 = כמעט 100 קלוריות הפרש

אז אולי לא 200 כמו שכתבתי, אבל 100 בהחלט.
ואם החיטוב שלך הוא 4 חודשים, אז אתה יכול להיות על גירעון של 300 לקראת סוף החיטוב ולא להבין למה זה האט.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית