הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תכנית אימונים שבניתי

nivoni

משתמש פעיל
346
27
נק' מוניטין:
46
346
27
אוקיי אז המטרות שלי הם פשוט להיות יותר חזק בחיים של היום יום, להיות אחד עם כוח וסיבולת טובה.
לצורכי היום יום, להיות קצת מסיבי יותר, ואם לפעולות הכי פשוטות כמו לקחת מהאוטו שקיות מהקנייה ולסחוב אותם 200 מטר ואני אפילו לא ירגיש שקשה לי..
קיצור זו מטרה שקשה להסביר אבל פשוט להיות בן אדם חזק ושחיף כביכול.

לכן למטרה הזאת חשבתי שהדרך הכי טובה תיהיה תרגילים של משקל גוף, ובסיבולת גבוהה.

לכן חשבתי על תכנית כזאת:

*סקוואט 5 סטים X מקסימום חזרות
*מתח 5 סטים X מקסימום חזרות
*שכיבות שמיכה 5 סטים X מקסימום חזרות
*מקבילים 5 סטים X מקסימום חזרות
*בטן 5 סטים X מקסימום חזרות

היא קצת נאצית, כי שאני מתכוון למקסימום חזרות, אני מתכוון שכל סט אני מסיים שאני גמור והמקסימום יהיה מקסימום, ברור לי שאני צריך להיות חזק מנטלית גם לעמוד בתכנית כזאת, שפשוט לא לוותר לעצמי.

רציתי לשמוע את דעתכם..

נתונים:
בן 21
משקל 71
גובה 1.76

המטרות שלי הם פשוט להיות יותר חזק

להיות קצת מסיבי יותר

פשוט להיות בן אדם חזק

חשבתי שהדרך הכי טובה תיהיה תרגילים של משקל גוף, ובסיבולת גבוהה.

צר לי, אבל טעית.

אם אתה רוצה להיות חזק, תבנה בסיס של כוח.

SS או FBW.
לאחר שתבנה בסיס של כוח, תחטב ותשמר אם אתה לא מעוניין בהתחזקות נוספת.

אם אתה חושב שתהיה בנאדם מסיבי וחזק ושחיף אתה טועה.
גם אלה בעלי אחוז השומן הנמוך והחזקים, התחילו מאיפשהו.. וזה בטח לא היה אימון עם משקל גוף וסיבולת גבוהה.
לא יודע מאיפה עלה לך הרעיון המגוכח הזה.

• פותח/ת השרשור
צר לי, אבל טעית.

אם אתה רוצה להיות חזק, תבנה בסיס של כוח.

SS או FBW.
לאחר שתבנה בסיס של כוח, תחטב ותשמר אם אתה לא מעוניין בהתחזקות נוספת.

אם אתה חושב שתהיה בנאדם מסיבי וחזק ושחיף אתה טועה.
גם אלה בעלי אחוז השומן הנמוך והחזקים, התחילו מאיפשהו.. וזה בטח לא היה אימון עם משקל גוף וסיבולת גבוהה.
לא יודע מאיפה עלה לך הרעיון המגוכח הזה.

מניסיון אני מכיר כאלו שעשו SS
והגיעו ל-150 סקוואט
175 דדליפט
בערך 70 פרס
ו-90 בנצ'

והם הרבה אבל הרבה יותר חלשים פיזית ממישהו שחיף שמתאמן בפארקור שהאימונים היחידים שלו זה בשכונה

מה תגובתך אחי?

אני לא מתנשא ולא בטוח במה שאני אומר.. רק רוצה להבהיר, אבל באמת חשוב לי שתבין את הכוונה של המטרה שלי

מניסיון אני מכיר כאלו שעשו SS
והגיעו ל-150 סקוואט
175 דדליפט
בערך 70 פרס
ו-90 בנצ'

והם הרבה אבל הרבה יותר חלשים פיזית ממישהו שחיף שמתאמן בפארקור שהאימונים היחידים שלו זה בשכונה
אני אמור להגיב לטענה הבדיונית הזאת? 😃
ד"א, 70 פרס ו 90 בנצ' זה לא יחס נורמטיבי לרוב האנשים שמסיימים SS, אני לא יודע מאיפה הבאת את המספרים האלה או את "האנשים" האלה,
אבל אני עונה לך כאן רק מתוך רצון לעזור. אין לי שום אינטרס אחר.

אז שוב פעם - אם אתה רוצה להיות חזק ומסיבי, תתחיל תוכנית כוח.
כשתגיע למשקלים מכובדים וממצים, תחטב ותנסה לשמר ככל האפשר.

ואם יתחשק לך אז קצת להוסיף תרגילים עם מ.ג..... תפאדל 😉

על פי איזה קריטריון אתה מחליט שהם הרבה יותר חלשים פיזית ממתאמן פארקור? על פי זה שהם לא יכולים לעשות 30 חזרות מתח? על פי זה שהם לא יכולים לעשות דגל? באמת מסקרן אותי על פי מה קבעת את זה.
לא פגשתי בחיים פרקוריסט יותר חזק ממני.
עוד דעות לגבי התכנית
אני חושב שאתה מנסה להמציא מחדש את הגלגל כשהידע שלך בתחום האימונים שואף ל0. בשלב הזה מה שאתה צריך לעשות זה להקשיב לאחרים, במיוחד לכאלה שהוכיחו את עצמם ועל סמך כך קיבלו ניהול בפורום הכושר הטוב ביותר בארץ, ולקרוא הרבה מאמרים על אימונים כדי לפתח קצת את הידע ואת ההבנה בנושא.

אוקיי אז המטרות שלי הם פשוט להיות יותר חזק בחיים של היום יום, להיות אחד עם כוח וסיבולת טובה.
לצורכי היום יום, להיות קצת מסיבי יותר, ואם לפעולות הכי פשוטות כמו לקחת מהאוטו שקיות מהקנייה ולסחוב אותם 200 מטר ואני אפילו לא ירגיש שקשה לי..
קיצור זו מטרה שקשה להסביר אבל פשוט להיות בן אדם חזק ושחיף כביכול.

לכן למטרה הזאת חשבתי שהדרך הכי טובה תיהיה תרגילים של משקל גוף, ובסיבולת גבוהה.

לכן חשבתי על תכנית כזאת:

*סקוואט 5 סטים X מקסימום חזרות
*מתח 5 סטים X מקסימום חזרות
*שכיבות שמיכה 5 סטים X מקסימום חזרות
*מקבילים 5 סטים X מקסימום חזרות
*בטן 5 סטים X מקסימום חזרות

היא קצת נאצית, כי שאני מתכוון למקסימום חזרות, אני מתכוון שכל סט אני מסיים שאני גמור והמקסימום יהיה מקסימום, ברור לי שאני צריך להיות חזק מנטלית גם לעמוד בתכנית כזאת, שפשוט לא לוותר לעצמי.

רציתי לשמוע את דעתכם..

נתונים:
בן 21
משקל 71
גובה 1.76
אם תעבוד כל הזמן עם משקל גוף למקסמום חזרות אתה תגדל בשבועות הראשונים (כמו כולם) ואז פשוט תעצר הגדילה וכל מה שתהיה טוב בו זה לעשות כל אחד מהתרגילים האלה מלא פעמים ברצף..

לא תהיה חזק ולא תהיה גדול.
הדבר היחיד שעוד סביר פה זה מתח למקס חזרות וגם זה עד גבול מסויםף וגם את זה לא הייתי עושה ל5 סטים אלה 3 ולכל היותר..

הבנתי אותך.. תודה רבה אחי

עוד דעות לגבי התכנית
אין הגיון אימוני בתוכנית כזאת, עבודה למקסימום חזרות משקל גוף כמעט בכל התרגילים שציינת אולי מלבד מתח ומקבילים לא תייצר עומס מספיק לצורך התקדמות.
מלבצע מאות שכיבות סמיכה הסיכוי שתקבל דלקת בפרק כף היד גבוה בהרבה מהסיכוי שתפתח חזה מרשים.
יש הרבה חומר באינטרנט לגבי אימונים, שווה להשקיע את הזמן ולקרוא.
יש כמובן גם תוכניות מבוססות משקל גוף, באופן אישי אני חושב שהן מבוססות יותר על כישורים מוטוריים כמו שיווי משקל או שליטה בשרירים מאשר כוח.

• פותח/ת השרשור
על פי איזה קריטריון אתה מחליט שהם הרבה יותר חלשים פיזית ממתאמן פארקור? על פי זה שהם לא יכולים לעשות 30 חזרות מתח? על פי זה שהם לא יכולים לעשות דגל? באמת מסקרן אותי על פי מה קבעת את זה.
לא פגשתי בחיים פרקוריסט יותר חזק ממני.

אני חושב שאתה מנסה להמציא מחדש את הגלגל כשהידע שלך בתחום האימונים שואף ל0. בשלב הזה מה שאתה צריך לעשות זה להקשיב לאחרים, במיוחד לכאלה שהוכיחו את עצמם ועל סמך כך קיבלו ניהול בפורום הכושר הטוב ביותר בארץ, ולקרוא הרבה מאמרים על אימונים כדי לפתח קצת את הידע ואת ההבנה בנושא.

ע"פ זה שראיתי אותם עושים תחרות עם צמיג גדול, מי מצליח לסחוב אותו למרחק של 300 מטר יותר מהר, והמתאמן במכון כושר פשוט לא היה לו סיבולת והפארקור פשוט חזק טבעית לדברים האלה אני לא יודע להסביר.

אם תעבוד כל הזמן עם משקל גוף למקסמום חזרות אתה תגדל בשבועות הראשונים (כמו כולם) ואז פשוט תעצר הגדילה וכל מה שתהיה טוב בו זה לעשות כל אחד מהתרגילים האלה מלא פעמים ברצף..

לא תהיה חזק ולא תהיה גדול.
הדבר היחיד שעוד סביר פה זה מתח למקס חזרות וגם זה עד גבול מסויםף וגם את זה לא הייתי עושה ל5 סטים אלה 3 ולכל היותר..

אני לא רוצה לגדול, אני לא רוצה שיראו על הגוף של שינוי אני רק רוצה להתחזק, להיות בן אדם עם סיבולת טובה לכוח וליום יום יותר מהבן אדם הממוצע

אין הגיון אימוני בתוכנית כזאת, עבודה למקסימום חזרות משקל גוף כמעט בכל התרגילים שציינת אולי מלבד מתח ומקבילים לא תייצר עומס מספיק לצורך התקדמות.
מלבצע מאות שכיבות סמיכה הסיכוי שתקבל דלקת בפרק כף היד גבוה בהרבה מהסיכוי שתפתח חזה מרשים.
יש הרבה חומר באינטרנט לגבי אימונים, שווה להשקיע את הזמן ולקרוא.
יש כמובן גם תוכניות מבוססות משקל גוף, באופן אישי אני חושב שהן מבוססות יותר על כישורים מוטוריים כמו שיווי משקל או שליטה בשרירים מאשר כוח.

אני לא רוצה לפתח חזה מרשים, או יד קדמית ענקית
לא מעניין אותי איך הגוף יראה, או אם אני יגדל
אני פשוט רוצה כוח ליום יום יותר מאנשים רגילים, שאני יהיה פשוט חזק ופיזי, ותרגילי משקל גוף הם יעילים לזה.
בכל מקרה שיניתי תכנית מעט, בגלל ש-5 סטים למקסימום חזרות זה באמת לא יעיל מניסיון של פעמיים התכנית, כי לכשל זה בעייתי בסט רביעי וחמישי אתה כבר על הרצפה חצי מת

ושילבתי אימון אחד בחדר כושר של כוח.

*סקוואט 3 סטים X מקסימום חזרות
*מתח 3 סטים X מקסימום חזרות
*שכיבות שמיכה 3 סטים X מקסימום חזרות
*מקבילים 3 סטים X מקסימום חזרות
*בטן 3 סטים X מקסימום חזרות

ֹֹֹֹֹֹֹֹֹֹֹֹֹֹֹֹֹֹֹֹֹֹֹֹֹֹֹֹֹֹֹֹֹֹֹֹ===========================================

*פולי עליון 3 סטים - 5 חזרות
*בנצ' פרס 3 סטים - 5 חזרות
*פרס 3 סטים - 5 חזרות
*מקבילים עם משקל 3 סטים - 5 חזרות
*פטישים 3 סטים - 5 חזרות
*בטן 3 סטים - סטטי

ע"פ זה שראיתי אותם עושים תחרות עם צמיג גדול, מי מצליח לסחוב אותו למרחק של 300 מטר יותר מהר, והמתאמן במכון כושר פשוט לא היה לו סיבולת והפארקור פשוט חזק טבעית לדברים האלה אני לא יודע להסביר.
זה אומר שההגדרה שלך ל"חזק יותר" שונה מההגדרה שלי ל"חזק יותר".
ואתה צודק, חדר כושר לא מפתח סיבולת. לאומת פארקור שכן מפתח סיבולת. אם מה שמעניין אותך זה סיבולת אז חדר כושר הוא בהחלט לא המקום האידיאלי בשבילך

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית