הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מתלבט איזו תכנית לקחת + שאלה על מתח

StarBreaker

משתמש פעיל
764
28
נק' מוניטין:
18
764
28
אז החלטתי שאני מעדיף לא ללכת על SS כי לא הולך לי כל כך עם רב התרגילי בסיס ולמרות שהם מאוד טובים והכרחיים אני מוותר עליהם.

תוכניות אימונים לתקופת המסה - קילוגרם - כושר ופיתוח הגוף

עכשיו אני צריך לבחור מה הכי יחזק אותי ויביא תוצאות במסה..

אני 77 , 1.73 , 20 מתאמן שלושה חודשים וחצי

משקלים- בנץ' פרס 73 קילו
Hammer Curls - תאמת 10 קל לי אבל 12 די קשה הייתי אומר 11 למרות שאין משקולת כזאת אצלי.
מתח- אני די חלש בזה אני משתמש בגרויטון ועושה 3 סטים של 5 חזרות על גרוויטון של 25.
בטן עושה 2 סטים של 25 Knee Raises על המתקן.
רגליים לג פרס 35 קילו כל צד ( אני חושב לא בדקתי איזה שלושה שבועות כבר )
כתפיים אני עושה דאמבלים 2 סטים של 10 חזרות ו10 קילו כל צד

איזו תכנית אתה ממליצים?

ושאלה בקשר למתח וHammer Curls

אני משתמש בגרויטון כי אני לא מספיק חזק לעשות 3 סטים של 5 חזרות בלי כלום אז השאלה שלי מה יותר יחזק אותי להגיע לזה
לעשות נגיד 25 קילו גרויטון 3 סטים של 5 שזה די המקסימום שלי או נגיד שעדיף 10 חזרות 3 סטים או יותר של 35 קילו גרוויטון..?

ואותו דבר בקשר לHammer curls כמו שרשמתי למעלה 12 די קשה לי אבל 10 קל אז פשוט לעלות חזרות או סטים כל אימון עד שאני יהיה מספיק חזק בשביל 12?

• פותח/ת השרשור
סרטון - סקוואט 260KG 5X5, אחרון לפני
קח סתם נכנסתי לשניה בנאדם עושה 5X5 עם 260 קילו ואיזה פלא, הוא חי לספר על זה
הבן אדם אדם התברך בגנטיקה טובה
לא, ומה הקשר? מישהו אמר לך לעשות דדליפט ולא סקוואט?

לא אבל זה מה שהייתי רוצה אבל הבנתי שזה יכול להוות בעיה.
והבן אדם שהבאתה לי עם גנטיקה מאוד מאוד טובה כנראה .. זה כמו שיש תייצורים האלה שעושים תתרגילים בלי טכניקות בלי כלום ולא נפצעים על משקלים מאוד כבדים לא נראלי אני אחד מהם

@coldfire אתה יכול להשתתף אל תתבייש : )

טוב אני מבין שאתה תישאר בעמדה שלך עם סיבות כמו "תרגיל פוצע" ו "התברך בגנטיקה טובה".
תכנית האימונים הכי בטוחה וחסרת פציעות זה לשכב על הספה ולא לזוז. בהצלחה.

הקטע זה שלפי מה שהבנתי אם בן אדם עושה דד ליפט בלבד ולא סקוואט במשך פרק זמן מסוים הוא יכול להיפצע מזה בגלל שיהיה חוסר
איזון בין השרירים או משהו כזה כאילו פגרה ברציתי בשרירים מסוימים ואז אפשרי להיפצע מזה למרות שאני לא יודע כמה זה נכון.

אז תמשיך להלחם בנו מבלי שאין לך אפילו חצי מושג על מה אתה מדבר ואל תעשה את זה בעצמך, אבל אל תמנע את זה מאחרים.

אם אתה אומר שבנץ' פצע אותך פעמיים אז למה אתה ממשיך בנץ'? סקוואט לא עשית ולא נפצעת אבל בנץ' זה כמובן בסדר לעשות ולהפצע.

בשורה תחתונה שום תרגיל שעושים נכון לא פוצע ואם הבחור מהחדר כושר שלך ככ מרשים תיקח את התוכנית אימון שלו תעשה ותקווה שתיראה אותם תוצאות למרות שאני בספק כמה הוא מרשים

• פותח/ת השרשור
אז תמשיך להלחם בנו מבלי שאין לך אפילו חצי מושג על מה אתה מדבר ואל תעשה את זה בעצמך, אבל אל תמנע את זה מאחרים.
אני מנעתי ממישהו ? כל אחד יכול לעשות איזו תכנית שבא לו פשוט כרגע מה שאני מחפש זה תכנית שתעלה אותי במשקלים ושאני יוכל לעבוד בקצב מאוד איטי על תרגילי הבסיס אחד בכל פעם וSS זה לא אפשרי..
אם אתה אומר שבנץ' פצע אותך פעמיים אז למה אתה ממשיך בנץ'? סקוואט לא עשית ולא נפצעת אבל בנץ' זה כמובן בסדר לעשות ולהפצע.

בשורה תחתונה שום תרגיל שעושים נכון לא פוצע ואם הבחור מהחדר כושר שלך ככ מרשים תיקח את התוכנית אימון שלו תעשה ותקווה שתיראה אותם תוצאות למרות שאני בספק כמה הוא מרשים
כי לקח לי הרבה זמן ללמוד את זה אני עדיין לא פרפקט אבל אני מצליח לעשות בצורה טובה יחסית, ואני לא אומר שאני בחיים לא יעשה אותם פשוט אני צריך חודשיים לכל אחד בזמן שאני עושה תכנית מסוימת כדאי ללמוד אותם פרפקט ואז אולי אפשר לעשות לינארית או משהו אבל בינתיים אני צריך משהו

אני מנעתי ממישהו ? כל אחד יכול לעשות איזו תכנית שבא לו פשוט כרגע מה שאני מחפש זה תכנית שתעלה אותי במשקלים ושאני יוכל לעבוד בקצב מאוד איטי על תרגילי הבסיס אחד בכל פעם וSS זה לא אפשרי..
גם אני לא משוגע על SS וההתקדמות שלה אבל מסיבות קצת יותר רציניות.
לך על הליניארית. גם שם תצטרך ללמוד את תרגילי הבסיס, שלא תחשוב אחרת.
מספיק לי תרגיל פוצע אחד
מה זה תרגיל פוצע? 😲 למה לא מספרים לי שום דבר...

• פותח/ת השרשור
גם אני לא משוגע על SS וההתקדמות שלה אבל מסיבות קצת יותר רציניות.
לך על הליניארית. גם שם תצטרך ללמוד את תרגילי הבסיס, שלא תחשוב אחרת.

מה זה תרגיל פוצע? 😲 למה לא מספרים לי שום דבר...
אבל גם לינארית היא תהיה בזבוז זמן כי גם בא תרגילי הבסיס הם הספוטלייט תקשיב
אני צריך תכנית שתעבוד על כל השרירים ותיתן לי תזמן והמרחב לעבוד על טכניקה של כל תרגילי הבסיס אבל בזמן שלי כאילו כל פעם אני יעבוד על אחד עד שאני יתמצא בוא ואז יעבור לבא ( פרס דד ליפט וסקוואט ) בנץ' אני כבר עושה

אין שום סיכון אם אתה יודע לבצע אותם כראוי.
תמיד יש סיכון קטן, גוף האדם הוא לא מכונה.
אבל נכון שאם הטכניקה כמה שיותר מושלמת, כך קטן הסיכון לפציעה.

הקטע זה שלפי מה שהבנתי אם בן אדם עושה דד ליפט בלבד ולא סקוואט במשך פרק זמן מסוים הוא יכול להיפצע מזה בגלל שיהיה חוסר
איזון בין השרירים או משהו כזה כאילו פגרה ברציתי בשרירים מסוימים ואז אפשרי להיפצע מזה למרות שאני לא יודע כמה זה נכון.
אז תוסיף עבודה על הארבע ראשי בנפרד.
אבל למה מלכתחילה לוותר על הסקוואט?
ניסית אגב לקחת מאמן פרטי? ללמוד את הטכניקה ברצינות?

לא אבל זה מה שהייתי רוצה אבל הבנתי שזה יכול להוות בעיה.

אבל גם לינארית היא תהיה בזבוז זמן כי גם בא תרגילי הבסיס הם הספוטלייט תקשיב
אני צריך תכנית שתעבוד על כל השרירים ותיתן לי תזמן והמרחב לעבוד על טכניקה של כל תרגילי הבסיס אבל בזמן שלי כאילו כל פעם אני יעבוד על אחד עד שאני יתמצא בוא ואז יעבור לבא ( פרס דד ליפט וסקוואט ) בנץ' אני כבר עושה
תוכנית אימונים טובה תיהיה מורכבת מכל התרגילים שאתה מפחד לעשות.
אתה פשוט נכשל בלהבין שללא תרגילי הבסיס ההתקדמות שלך תיהיה מזערית, והפוטנציאל הקיים לא ימומש.
גם אני עבדתי עם מכשירים בעבר, ללא סקוואט ודדליפט וללא פרס אבל כמובן שבנצ' פרס היה חלק מהרוטינה...
ויודע מה? הייתי נפצע בתקופה הזו מתרגילים כמו פולי עליון\לחיצת כתפיים עם דאמבלים,בנצ' ומה לא.
הפציעה תמיד יכולה לבוא, ואם כבר תרגילי הבסיס רק יעזרו לך להתחזק ולמנוע אותם.

כולנו התחלנו ממקום מסויים, בדיוק כמוך.
מספיק לחפש תירוצים, תאמין לי שסה"כ אנחנו מנסים לעזור, ולא ההיפך 😃

תמיד יש סיכון קטן, גוף האדם הוא לא מכונה.
אבל נכון שאם הטכניקה כמה שיותר מושלמת, כך קטן הסיכון לפציעה.
מה שאמרת תקף כמעט לכל דבר בחיים,תמיד יש סיכון, אך הסיכון הוא מינימלי כאשר הטכניקה מבוצעת כראוי.

מה שאמרת תקף כמעט לכל דבר בחיים,תמיד יש סיכון, אך הסיכון הוא מינימלי כאשר הטכניקה מבוצעת כראוי.
שמח שהחלטת לחזור על מה שכתבתי.
שוב, אתה כתבת שאם יודעים לבצע את התרגילים כראוי - אין שום סיכון. (מילים שלך)
וזה לא נכון, כי תמיד יש סיכון (גם אם קטן.)

שמח שהחלטת לחזור על מה שכתבתי.
שוב, אתה כתבת שאם יודעים לבצע את התרגילים כראוי - אין שום סיכון. (מילים שלך)
וזה לא נכון, כי תמיד יש סיכון (גם אם קטן.)
צודק,הייתי בטוח שכתבתי שהסיכון מינימלי.😃

• פותח/ת השרשור
צודק,הייתי בטוח שכתבתי שהסיכון מינימלי.😃
איך סיכון מינימלי אם רב הפורום פה נפצע על בסיס קבוע כאילו תראה תפורום פציעות אנשים שלומדים תטכניקות מלא זמן גם סתכל נגיד Tank הוא הרבה זמן בתחום מרים משקלים סבבה ונפצע
וגם white walker נפצע
וגם ים אנשים..
כי התרגילים האלה מסוכנים בגלל זה אני רוצה לנסות לעשות אותם בצורה כמעט מושלמת

איך סיכון מינימלי אם רב הפורום פה נפצע על בסיס קבוע כאילו תראה תפורום פציעות אנשים שלומדים תטכניקות מלא זמן גם סתכל נגיד Tank הוא הרבה זמן בתחום מרים משקלים סבבה ונפצע
וגם white walker נפצע
וגם ים אנשים..
נפצעים לא רק בגלל טכניקה, נפצעים בגלל המון דברים - תכנון אימונים לא מתאים, חוסר התאוששות (למשל שינה/תזונה לקויה), רצון לשבור שיאים גם כשאין את הכוח והולכים "ראש בקיר" ועוד... אלה דברים שגם אם אתה לומד 5 שנים רק את הטכניקה ואתה יודע את זה 100% אתה יכול להיפצע.

וגם white walker נפצע
וגם ים אנשים..
שוב, אני לא אדבר עליהם.

• פותח/ת השרשור
שוב, אני לא אדבר עליהם.
טוב והשאלה האחרת שלי, אני רוצה להתקדם במשקלים בHammer Curls גם ו10 קל לי יחסית אני עושה כאילו 6 חזרות כל יד ,
ו12 די קשה לי ( אם היה לי במכון 11 זה היה מושלם ) אתה אומר לעלות חזרות עד שאני מתחזק או להשאיר ככה ?

טוב והשאלה האחרת שלי, אני רוצה להתקדם במשקלים בHammer Curls גם ו10 קל לי יחסית אני עושה כאילו 6 חזרות כל יד ,
ו12 די קשה לי ( אם היה לי במכון 11 זה היה מושלם ) אתה אומר לעלות חזרות עד שאני מתחזק או להשאיר ככה ?
נו באמת ,זה בייספס, למי אכפת?

• פותח/ת השרשור
נו באמת ,זה בייספס, למי אכפת?
מאז ומתמיד זה היה השריר הכי חשוב וסמל הגבריות ואתה אומר למי אכפת ממנו , זה הרבה יותר מעניין מרגליים למרות שרב הפורום יותר מתעניין ברגליים משומה

מאז ומתמיד זה היה השריר הכי חשוב וסמל הגבריות ואתה אומר למי אכפת ממנו , זה הרבה יותר מעניין מרגליים למרות שרב הפורום יותר מתעניין ברגליים משומה
רגליים>בייספס.נקודה.סוף פסוק.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית