ייעוץ שתיית משקאות אנרגיה על בסיס יומי

• פותח/ת השרשור Blank
  • פורסם בתאריך

משתמש מתחיל
8
1
נק' מוניטין:
1
8
1
שלום. אני מעוניין לדעת עד כמה מזיק לשתות משקאות אנרגיה בסגנון BLUE/XL על בסיס יומי. מחיפוש שערכתי בפורום מצאתי רק נושא אחד שדיבר על זה והטענה הייתה רק כלפי הסוכר שבמשקה.
אשמח לשמוע את דעתכם בעניין.

בגלל האינסולין?
אתה מדבר על ערך גליקמי?
לדעתך אכילת אורז אל מול אכילת שוקולד פרה יגרום לגוף להפריש יותר\פחות אינסולין למשך יותר\פחות זמן?
לא הבנתי למה דחפת את המילה אינסולין,
תסביר.

אולי יש שם גם את המצחיק שלך,תעבור שוב.
אם היית עובר על הרכיבים היית רואה שקולה לא מכילה את המצחיק שלי.
ויש בפחית קולה ממוצעת 2.2 גרם של פחמן דו חמצני או CO2 וזאת הסיבה למה לא כדאי לשתות קולה.
כל הסוכרים בסוף מתפרקים לגלוקוז אז מה זה משנה מי מורכב ומי פשוט?
פיתה אגב, כמו לחם לבן שווה ערך לדעתי לסוכר שמגיע מכל ממתק אחר.
ושוב, סוכרים=פחמימות. אתה עושה ביניהם הפרדה משום מה..?
אף פעם לא הבנתי טוב בפחמימות. תודה על הבהרת הנושא 😃

אתה מדבר על ערך גליקמי?
לדעתך אכילת אורז אל מול אכילת שוקולד פרה יגרום לגוף להפריש יותר\פחות אינסולין למשך יותר\פחות זמן?
לא הבנתי למה דחפת את המילה אינסולין,
תסביר.
אתה יודע למה, אבל בעקבות המחקר האחרון שיצא אי אפשר לדעת איך כל אחד מגיב לסוכרים פשוטים..
אם זאת, אני חושב שככלל עדיף להימנע מסוכרים פשוטים כי הם לרוב היו האלו אשר יעלו את הרמות אינסולין.

אתה יודע למה, אבל בעקבות המחקר האחרון שיצא אי אפשר לדעת איך כל אחד מגיב לסוכרים פשוטים..
אם זאת, אני חושב שככלל עדיף להימנע מסוכרים פשוטים כי הם לרוב היו האלו אשר יעלו את הרמות אינסולין.
אצר האדם שכל הפחמימות שלו מגיעות מגלידה ,אוראו ועוגות

אני דיי בטוח שיש בזה הרבה חרא מעבר לסוכרים.
למה לשתות את זה מההתחלה?
טעם? אני בספק אם זה טעים למישהו.
אנרגיה? שתה קפה.

אדם רגיש לאינסולין לא יאכל סוכר
אולי אני לא מבין למי אתה קורא "אדם רגיש לאינסולין", אבל דווקא לאנשים בעלי תנגודת אינסולין מומלץ להפחית בצריכת סוכר. תנגודת היא ההיפך מרגישות.

אולי אני לא מבין למי אתה קורא "אדם רגיש לאינסולין", אבל דווקא לאנשים בעלי תנגודת אינסולין מומלץ להפחית בצריכת סוכר. תנגודת היא ההיפך מרגישות.
זה נוגד את ההגיון כי אדם שרגיש לסוכר הוא רגיש לאינסולין (הורמון שגורם לגוף לאגור שומן במסה/ לא לוותר עליו בחיטוב) זה אומר שהוא צריך לשמור על רמה כמה שיותר נמוכה שלו בגוף כלומר להפחית סוכר.
לעומת זאת אדם עמיד לאינסולין בעל תנגודת כמו שאמרת, זה אדם שהוא גם ככה בעל רמות נמוכות של סוכר בדם , כי יש לו התנגדות גבוהה והוא לא מסוגל להפריש הרבה אינסולין, לכן במצב כזה דווקא ארצה לתת לו כמה שיותר סוכר.
תקן אותי אם אני טועה.

זה נוגד את ההגיון כי אדם שרגיש לסוכר הוא רגיש לאינסולין (הורמון שגורם לגוף לאגור שומן במסה/ לא לוותר עליו בחיטוב) זה אומר שהוא צריך לשמור על רמה כמה שיותר נמוכה שלו בגוף כלומר להפחית סוכר.
לעומת זאת אדם עמיד לאינסולין בעל תנגודת כמו שאמרת, זה אדם שהוא גם ככה בעל רמות נמוכות של סוכר בדם , כי יש לו התנגדות גבוהה והוא לא מסוגל להפריש הרבה אינסולין, לכן במצב כזה דווקא ארצה לתת לו כמה שיותר סוכר.
תקן אותי אם אני טועה.

אדם שפיתח תנגודת אינסולין, זה אומר שהקולטנים של האינסולין בתאים שלו כבר "נשחקו" ועכשיו היכולת שלהם לקלוט אינסולין נמוכה יותר ולכן רמת הסוכר בדם נשארת גבוהה לאורך זמן. לכן מומלץ לאדם שפיתח תנגודת אינסולין להפחית בצריכת הסוכר.
אגב, אם אני לא טועה, תנגודת אינסולין זו הדרך לסוכרת סוג 2 בעתיד.

לא מומלץ בגלל שקפאין מרוקן מינרלים מהגוף. במיוחד מגנזיום שחייב בשביל ליצור אנרגיה.
זה יכול לתת לך Push לטווח הקצר אבל לטווח הארוך רק ידרדר.

אדם שפיתח תנגודת אינסולין, זה אומר שהקולטנים של האינסולין בתאים שלו כבר "נשחקו" ועכשיו היכולת שלהם לקלוט אינסולין נמוכה יותר ולכן רמת הסוכר בדם נשארת גבוהה לאורך זמן. לכן מומלץ לאדם שפיתח תנגודת אינסולין להפחית בצריכת הסוכר.
הבנתי, אז מעניין אותי לדעת איך זה מתקשר לחיטוב .
אם יש רמות גבוהות של אינסולין בגוף כלומר אני אדם בעל רגישות לאינסולין טובה ואין לי בעיה עם סוכר
אז דיאטת פחמימות יעשה לי טוב בחיטוב?
ואם יש רמות נמוכות בגוף של אינסולין כלומר הגוף שחוק ואני מנסה להמנע מסוכר ככל שרק אפשר
הגוף יגיב טוב יותר לדיאטת שומנים/חלבון?
אתה טוען שחולי סכרת לא צורכים פחמימות? 😳
קצת הגזמתי עם ההכללה של לא לאכול לגמריי.
התכוונתי שהם כן אוכלים סוכר אבל לא סוכר פשוט כלומר רק פחמימות מורכבות בעלי אינדקס גליקמי נמוך ,וגם מהם הם לרוב נמנעים ומשתדלים לאכול חלבון.

רק פחמימות מורכבות
יש לי חולה סכרת בעבודה שכן אוכל צ'יפס או שניצל או עוגה רגילה לפעמים, הוא פשוט מזריק לפני אינסולין בהתאם לסוג הפחמימה והכמות שהוא מתכוון לאכול.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית