הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ כמה אתם מעלים מאימון לאימון בדדליפט

• פותח/ת השרשור Crogam
  • פורסם בתאריך

Crogam

משתמש פעיל
561
5
נק' מוניטין:
5
561
5
1. מה משקלי העלה מאימון לאימון בדדליפט?2. אם יש נוסחה לחישוב משוער עם משקל העבודה שאתה עושה ל5 חזרות כמה אפשרי לעשות ל8/10/12/15 חזרות במשקל אחר?

מינימום 5 ק"ג
כשהתחלתי מ50 שחזרתי להתאמן הייתי מעלה בקפיצות של 10 עד 100 כי זה היה ממש קל, מ100 אני מעלה כל אימון 2.5 כדי לא להיתקע מהר, בינתיים לא קשה יותר מידי אז אני מעדיף להתקדם ל125-130 בקצב איטי ולא תוך 5 או 6 אימונים.

השאלה שלך היא יותר מדי כללית. זה מקביל לשאלה "כמה אתה אוכלים בין אימון לאימון?"
זה משתנה מאדם לאדם, במטרה, בותק, בתכנית, ביכולת התאוששות, בתדירות של ביצוע דדליפט, בעצימות / נפח וכו' וכו' וכו'.

מה התכנית / ותק / משקלים / מ.ג שלך, נתחיל מזה

כשהתחלתי מ50 שחזרתי להתאמן הייתי מעלה בקפיצות של 10 עד 100 כי זה היה ממש קל, מ100 אני מעלה כל אימון 2.5 כדי לא להיתקע מהר, בינתיים לא קשה יותר מידי אז אני מעדיף להתקדם ל125-130 בקצב איטי ולא תוך 5 או 6 אימונים.
אתה תתקע גם ככה, ההבדל בין 5 ל2.5 הוא זניח בתרגיל כמו דדליפט.
זה עומס מצטבר, אתה לא נכשל כי הוספת עוד 2.5 קילו. לדוגמה עשית 200 ושבוע אחר כך 202.5 ונכשלת ברביעית - היית נכשל גם אם זה היה 200.

זה עומס מצטבר, אתה לא נכשל כי הוספת עוד 2.5 קילו. לדוגמה עשית 200 ושבוע אחר כך 202.5 ונכשלת ברביעית - היית נכשל גם אם זה היה 200.
מן הסתם שבשלב מסוים אני ייתקע, גם ככה נשאר לי חודש אחרון עם התוכנית הזאת, אחר כך אני אעבור ל5x5.
אני יכול להעלות גם 5 לפעמים זה תלוי לכמה אני שואף להגיע כבסיס ללינארית, אם אני ירצה לסיים עם יותר מ125 אז אני צריך לקפוץ גם בחמישיות.
גם בגלל שאלה לא משקלים מוגזמים אני לא שם חגורה עדיין, לא רואה סיבה לשים אותה מתחת ל125-130.

למה בסקוואט יש הבדל משמעותי בין 2.5 ל5 ובדדליפט לא? משקלי העבודה יחסית קרובים אצל הרוב. אני לא רואה שום ביסוס לטענה הזאת. במיוחד אם מתבססים על זה שההתקדמות מהירה הטכניקה מתפקששת והסיכוי להפצע גדל.

הסיבה העיקרית שאני מעדיף 2.5 כל אימון ולא 5 היא למזער את הסיכוי שהטכניקה תיפגע, לא כיף להתחיל להתעסק עם דילואד.

למה בסקוואט יש הבדל משמעותי בין 2.5 ל5 ובדדליפט לא? משקלי העבודה יחסית קרובים אצל הרוב. אני לא רואה שום ביסוס לטענה הזאת. במיוחד אם מתבססים על זה שההתקדמות מהירה הטכניקה מתפקששת והסיכוי להפצע גדל.
לא כתבתי שבסקוואט יש הבדל בין 2.5 ל5, ההפך, אני מתייחס לסקוואט ולדדליפט אותו דבר מבחינת התקדמות (5 ק"ג).
ולגבי טכניקה, הטכניקה לא אמורה להתפקשש גם במשקל מקסימלי.
לגבי הסיכוי להיפצע אני מניח שכבר הבעתי את דעתי עשרות פעמים על גבי הפורום.

• פותח/ת השרשור
אני ממליץ לתת התקדמות של 5 בריסט.
כלומר נגיד דדליפט של 150 רק בשבוע הרביעי תשבור שיא?
השאלה שלך היא יותר מדי כללית. זה מקביל לשאלה "כמה אתה אוכלים בין אימון לאימון?"
זה משתנה מאדם לאדם, במטרה, בותק, בתכנית, ביכולת התאוששות, בתדירות של ביצוע דדליפט, בעצימות / נפח וכו' וכו' וכו'.

מה התכנית / ותק / משקלים / מ.ג שלך, נתחיל מזה
משקל 73 וותק בתוכניות כוח ss מספר חודשים

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית