הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון הבדל בין גוף פיטנס למראה ה"מנופח"

סלביק

משתמש פעיל
342
65
נק' מוניטין:
191
342
65
מהם ההבדלים המהותיים בין אדם שמשיג גוף של קטגוריית פיטנס ואדם שמשיג תמראה המנופח,בבקשה תשובה מפורטת למי שיודע תזונה אימונים וכו...(אני מתכוון להבדלים במשטר האימונים והתזונה שלהם שיוצרים מראה שונה לגמריי)או שזה יותר עניין גנטי שמפריד ביניהם?

אדם שמשיג תמראה המנופח
תצטרך להתאמץ קצת יותר כדי להסביר מה הכוונה מ"מראה מנופח".
בד"כ נהוג לנפח גלגלים\צמיגים.............

א.ש נמוך יותר, חומרים שונים יותר..

• פותח/ת השרשור
תצטרך להתאמץ קצת יותר כדי להסביר מה הכוונה מ"מראה מנופח".
בד"כ נהוג לנפח גלגלים\צמיגים.............

א.ש נמוך יותר, חומרים שונים יותר..
בפיתוח גוף יש 2 קטגוריות שונות שעולות על הבמה יש מן פיטנס נדמה לי ככה זה נקרא שיש להם מראה שרירי אך רזה יותר וצר יותר,ויש תקטגוריה של הבודיבילדרים הרחבים יותר בסיגנון הרוני קולמן,יותר מיזה לפרט כבר לא אצליח.

בפיתוח גוף יש 2 קטגוריות שונות שעולות על הבמה יש מן פיטנס נדמה לי ככה זה נקרא שיש להם מראה שרירי אך רזה יותר וצר יותר,ויש תקטגוריה של הבודיבילדרים הרחבים יותר בסיגנון הרוני קולמן,יותר מיזה לפרט כבר לא אצליח.
הבנתי.

אין לי שמץ של מושג 😃
אולי אחרים יידעו.

זה עניין 'פשוט' של יחס גובה משקל.
באדיבילדרס הרבה יותר כבדים ובהתאמה עם יותר מסת שריר ו'ניפוח'

לא הגיוני יותר לפתוח את זה בפורום עולם פיתוח גוף ופיטנס?
בכ"מ, עד כמה שידוע לי הפיטנס בעיקר מתעסק בפרופורציה ומראה "טוב וחטוב".
ואם כי הבאדידילדינג מתעסק לרוב בגדילה מקסימלית במסת שריר וכמובן שמירה על אחוז שומן נמוך.
כמובן שישנה חשיבות לפרופורציה,אך היא פחותה לעומת הפיטנס.

ההבדל הוא על מה מתחרים, בפיטנס התחרות היא על מראה חטוב ופורפורציונלי, ככה ששיטת הניקוד תקבע על ידי זה, ובפיתוח גוף קלאסי, הרבה מהניקוד יהיה על מסה שרירית גדולה, ולא רק על חיטובים.

ההבדלים המהותיים לקטגוריות מתבטאות במשקל שדומה לגובה בפיטנס, ובבאדי בילדינג הקטגוריות הולכות לפי משקל נטו ותוכל להתחרות ב100+ כשתשקול 100 וכשתשקול 130.

לא הגיוני יותר לפתוח את זה בפורום עולם פיתוח גוף ופיטנס?
בכ"מ, עד כמה שידוע לי הפיטנס בעיקר מתעסק בפרופורציה ומראה "טוב וחטוב".
ואם כי הבאדידילדינג מתעסק לרוב בגדילה מקסימלית במסת שריר וכמובן שמירה על אחוז שומן נמוך.
כמובן שישנה חשיבות לפרופורציה,אך היא פחותה לעומת הפיטנס.
ההבדלים המהותיים לקטגוריות מתבטאות במשקל שדומה לגובה בפיטנס, ובבאדי בילדינג הקטגוריות הולכות לפי משקל נטו ותוכל להתחרות ב100+ כשתשקול 100 וכשתשקול 130.
ההבדל הוא על מה מתחרים, בפיטנס התחרות היא על מראה חטוב ופורפורציונלי, ככה ששיטת הניקוד תקבע על ידי זה, ובפיתוח גוף קלאסי, הרבה מהניקוד יהיה על מסה שרירית גדולה, ולא רק על חיטובים.
אתם לא עונים על מה שהוא שאל
..(אני מתכוון להבדלים במשטר האימונים והתזונה

סליחה, מאחר ומנהל הפורום בעצמו לא השיב, אני אשיב בהתמקדות.
ההבדל כמובן יהיה במינוני החומרים קודם כל, דבר שני הוא בתפריט ובשמירה על הקיים.
אתן לך דוגמא, בחור שכבר נמצא בקטגורית המשקל שלו בפיטנס, אין לו יותר מדי מה לשחק עם המשקל קילו למעלה או למטה, אלא להשאר סטטי במשקל הקיים תוך שיפור שרירים חלשים, וירידה לחיטוב טוב יותר בתחרות הבאה.
מנגד, בחור שמתחרה בפיתוח גוף, ינסה לצבור עוד ועוד בשר וכמובן כל עוד הפרופורציה נשמרת בהתאם.

סליחה, מאחר ומנהל הפורום בעצמו לא השיב, אני אשיב בהתמקדות.
ההבדל כמובן יהיה במינוני החומרים קודם כל, דבר שני הוא בתפריט ובשמירה על הקיים.
אתן לך דוגמא, בחור שכבר נמצא בקטגורית המשקל שלו בפיטנס, אין לו יותר מדי מה לשחק עם המשקל קילו למעלה או למטה, אלא להשאר סטטי במשקל הקיים תוך שיפור שרירים חלשים, וירידה לחיטוב טוב יותר בתחרות הבאה.
מנגד, בחור שמתחרה בפיתוח גוף, ינסה לצבור עוד ועוד בשר וכמובן כל עוד הפרופורציה נשמרת בהתאם.
אפשר לשאול מה הבדל בין המשטר אימונים ותזונה וכו בין פיטנס לפיזיק

מעניין,

לאזאר אנג'לוב מי שמכיר, הוא מפתח גוף מקצועי, אבל בסגנון של הפיטנס הזה?

כי אף פעם לא הבנתי באיזה ספורט מקצועי הוא מתעסק כי הוא לא מספיק גדול להיות באדי בילדר "קלאסי".

האימונים הם אותו דבר.
אותם תרגילים אין פה איזה שהם סודות מיוחדים.

ההבדל הוא כמו שנאמר בגודל.

ההגדרה "מנופחים" זו הגדרה מציקה.
שאומרים את המילה הזאת זה מציק לי ברמה שכמו שמישהו יבוא עם ציפורניים ויעביר אותם על לוח (הצליל הנוראי הזה).
באותה רמה צורמת לי המילה הזאת.
למה זה מציק?
כי זו מילה מזלזלת.

למה זה מציק?
כי זו מילה מזלזלת
זה לא מזלזל, להתנפח זה מלשון "נפח", כעולים במסת שריר נפח השריר גדל, לכן אפשר להגיד שהוא התנפח,
אולי אתה פשוט לא אוהב את השפה העברית 😛

אנשים אומרים מה שהם רואים, לא מעניין אותם מה ההגדרות המדוייקות, אל תעלב מזה.

זה לא מזלזל, להתנפח זה מלשון "נפח", כעולים במסת שריר נפח השריר גדל, לכן אפשר להגיד שהוא התנפח,
אולי אתה פשוט לא אוהב את השפה העברית 😛

אנשים אומרים מה שהם רואים, לא מעניין אותם מה ההגדרות המדוייקות, אל תעלב מזה.
אף אחד לא מחבר משאווה לגוף ומתחיל לנפח. הביטוי הנכון הוא לגדול.

אף אחד לא מחבר משאווה לגוף ומתחיל לנפח. הביטוי הנכון הוא לגדול.
מי אמר שנפח חייב לגדול מאוויר? הוא יכול לגדול באין ספור דרכים, זה אתה שמשווה את זה לניפוח גלגלים/כדור

• פותח/ת השרשור
האימונים הם אותו דבר.
אותם תרגילים אין פה איזה שהם סודות מיוחדים.

ההבדל הוא כמו שנאמר בגודל.

ההגדרה "מנופחים" זו הגדרה מציקה.
שאומרים את המילה הזאת זה מציק לי ברמה שכמו שמישהו יבוא עם ציפורניים ויעביר אותם על לוח (הצליל הנוראי הזה).
באותה רמה צורמת לי המילה הזאת.
למה זה מציק?
כי זו מילה מזלזלת.
אני במקומך הייתי מנסח את דעתך בצורה כזאת, "למה זה מציק (לי) כי (כי לדעתי הסובייקטיבית) זאת מילה מזלזלת" אין חכמה בלקבוע דברים לא מוחלטים כדברים שהם תקפים לגבי כולם,זאת רק דעתך האישית,לי המילה הזאת לא "צורמת" ולא "מציקה"
גם באנגלית משתמשים במילה pump . כמו בסרט של ארנולד pumping iron.

אני במקומך הייתי מנסח את דעתך בצורה כזאת, "למה זה מציק (לי) כי (כי לדעתי הסובייקטיבית) זאת מילה מזלזלת" אין חכמה בלקבוע דברים לא מוחלטים כדברים שהם תקפים לגבי כולם,זאת רק דעתך האישית,לי המילה הזאת לא "צורמת" ולא "מציקה"
גם באנגלית משתמשים במילה pump . כמו בסרט של ארנולד pumping iron.
ומה עושים החברה בפיטנס? TRX?
אין להם פאמפ?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית