הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ שתים לא קשורות

• פותח/ת השרשור AB1
  • פורסם בתאריך

AB1

משתמש מתחיל
155
0
נק' מוניטין:
-9
155
0
1. אני לא יודע למה אבל בתרגילים שצריכים לשמור על גב ישר בעיקר בחתירה ומסור, אני לא מצליח לשמור על גב ישר. זה לא ניראה לי בגלל שאני מעמיס יותר מדי במישקלים, אני מרגיש שאני לא ממש מתאמץ וגם ניסיתי לתרגל את התרגילים האלה בלי משקל ואני רואה שעדין הגוף לא תמיד ישר
למה זה יכול להיות ?

2 אני מחפס תרגיל שדורש התנגדות חזקה לשרירי בטן, לא מכונה של מכון והתרגילים של ההרמות רגלים (על המוט כמו של מתח) גורמים לי להיתנדנד יותר מדי, אני ניסיתי לעשות עם משקולות אבל עדין ההתנגדות חלשה.
אז איזה תרגיל יש ?
(לא יזיק לי אם התרגיל יאמץ את הארבע ראשי או שריר אחר חוץ מהבטן העיקר שהבטן תפעל חזק )

• פותח/ת השרשור
1) איך אנחנו אמורים לדעת?
תנסה להרים חזה כמה שיותר
2) סקוואט, דדליפט, פרס, sit up וכו..

אני שואל אולי אתם יודעים אם זה שהגב עקום יכול לקרות ממקום לא נכון של הרגלים או משהו כזה?

וגלבי התרגיל לבטן אני לא יכול לעשות סקוואט ודדליפט בגלל שאני לא במכון ואין לי משקלים? אני יוכל אולי לעשות פרס אבל איך פרס קשור לבטן ?
לגב sit up וכול אלה אני לא מרגיש בכלל התנגדות או שהתרגילים האלה קלים מדי או שאני עושה משהו לא נכון

אני שואל אולי אתם יודעים אם זה שהגב עקום יכול לקרות ממקום לא נכון של הרגלים או משהו כזה?

וגלבי התרגיל לבטן אני לא יכול לעשות סקוואט ודדליפט בגלל שאני לא במכון ואין לי משקלים? אני יוכל אולי לעשות פרס אבל איך פרס קשור לבטן ?
לגב sit up וכול אלה אני לא מרגיש בכלל התנגדות או שהתרגילים האלה קלים מדי או שאני עושה משהו לא נכון
אתה כנראה עושה כפיפות בטן לא נכון, תשכב על הגב, רגליים כפופות בזווית של 90 מעלות בערך בברכיים, קצות אצבעות מאחורי האוזניים, כשאתה שוכב תמצא נקודה על התקרה ואל תוריד את העיניים ממנה, תעלה לאט עד 30 מעלות (קצת אחרי שהשכמות מתנתקות) ותירד לאט יחסית וכל הזמן הזה העיניים אמורות להסתכל על אותה נקודה בתקרה ככה שלא תזיז את הסנטר לעבר החזה, זה מוריד מהעומס על שרירי הבטן כשאתה מצליח לבצע 3 סטים של 20 חזרות בביצוע נכון, תירד ל15 חזרות ותוסיף משקל.

• פותח/ת השרשור
תעלה סירטונים שלך מבצע את התרגילים ואז אולי נוכל לעזור לך.

אני לא מעלה תמונות וסירטונים שלי למקומות כאלה

אתה כנראה עושה כפיפות בטן לא נכון, תשכב על הגב, רגליים כפופות בזווית של 90 מעלות בערך בברכיים, קצות אצבעות מאחורי האוזניים, כשאתה שוכב תמצא נקודה על התקרה ואל תוריד את העיניים ממנה, תעלה לאט עד 30 מעלות (קצת אחרי שהשכמות מתנתקות) ותירד לאט יחסית וכל הזמן הזה העיניים אמורות להסתכל על אותה נקודה בתקרה ככה שלא תזיז את הסנטר לעבר החזה, זה מוריד מהעומס על שרירי הבטן כשאתה מצליח לבצע 3 סטים של 20 חזרות בביצוע נכון, תירד ל15 חזרות ותוסיף משקל.

כל מה שלא היתי עושה זה להיסתכל על נקודה בתקרה ולא להזיז את הסנטר, אבל עדין זה ניראה קל מדי ?

תודה לכול מי שענה לבנתים

• פותח/ת השרשור
עליתי עד למעלה בפעמים שעברו, עדין לא יצה לי לעשות אימון מאז לבדוק כמה זה קשה
קראתי כל מה שאמרת אבל זה לא ניראה לי דברים שמכבידים עד כדי כך ואני יצתרך לתפוס בשביל זה טונים

זה לא הגיוני כל כך שאנשים ממש יותר גדולים ממני מתקשים בזה

הגב למה אתה ממליץ על 15-20 חזרות 15? 15 זה המקסימום של המקסימום חזרות שכולם ממליצים

לעלות עד הסוף = לנוח, תעשה עד 30 מעלות לפי ההנחיות שנתתי לך, גם אני הייתי מצליח איזה 200 כשעליתי עד הסוף. ו20 מהסיבה הזאת:
repetitioncontinuum.jpg

נערך לאחרונה:
אתה לא מבין אנגלית? הטבלה מייצגת את טווח החזרות וההשפעה שלו, ככל שהצבע כהה יותר כך ההשפעה גדולה יותר. שים לב שההיפרטרופיה הסרקופלזמית מגיעה בין משהו כמו 15 עד 30 חזרות, בדרך כלל כשעובדים על הבטן עובדים למטרת היפרטרופיה סרקופלזמית.

הסיבה שאני חושב שקשה לך ליישר את הגב היא גמישות.
למשל כשאני יושב על הרצפה עם רגליים ישרות, ימות העולם לא מסוגל ליישר את הגב - לא גמיש מספיק.
יכול להיות שהבעית גמישות שלך טיפה יותר קשה.. תנסה לכופף רגליים ותראה איך יותר קל ליישר את הגב.

מה זה סרקומפלזמית ?
הגדלה בנפח השריר בזכות נוזלים, מזון וקריאטין. מיופיברילית מגדילה את סיבי החלבון המתכווצים בשריר עצמם, אבל שניהם נראים אותו דבר בתנאי שהוספת את אותה המסה לשריר, לשרירים שגדלו בזכות היפרטרופיה סרקופלזמית יש יותר סיבולת ופחות כוח מלשרירים שגדלו בזכות היפרטרופיה מיופיברילית.

• פותח/ת השרשור
אז למה לעבוד בבטן על סרקופלזמית, אני רוצה שרירים מסיבים לא מסה מזויפת (אולי זה בטוי קצת חריף)? והמטרות שלי אחרי המטרה העיקרית שזה המסה ,יותר לכוח מסיבולת

הסיבה שאני חושב שקשה לך ליישר את הגב היא גמישות.
למשל כשאני יושב על הרצפה עם רגליים ישרות, ימות העולם לא מסוגל ליישר את הגב - לא גמיש מספיק.
יכול להיות שהבעית גמישות שלך טיפה יותר קשה.. תנסה לכופף רגליים ותראה איך יותר קל ליישר את הגב.

לא ניראה לי שזה גמישות אני יכול לפעמים להכניס את הראש בין הרגלים שהם ישרות,
אני תמיד רגיל ללכת עם גב לא זקוף יכול להיות שזה קשור? או אולי יכול להיות שזה חושלה בזוקפי הגב?

נערך לאחרונה:
אז למה לעבוד בבטן על סרקופלזמית, אני רוצה שרירים מסיבים לא מסה מזויפת (אולי זה בטוי קצת חריף)? והמטרות שלי אחרי המטרה העיקרית שזה המסה ,יותר לכוח מסיבולת

לא ניראה לי שזה גמישות אני יכול לפעמים להכניס את הראש בין הרגלים שהם ישרות,
אני תמיד רגיל ללכת עם גב לא זקוף יכול להיות שזה קשור? או אולי יכול להיות שזה חושלה בזוקפי הגב?
זאת לא מסה מזויפת, פשוט לעשות 5 בכפיפות מרפקים זה לא היגיוני, אני אומר 15-20 ולהוסיף משקל חזרה ל15 אחרי 20 כי זה גם יחזק את שרירי הבטן. הבטן גם עובדת קשה בתרגילים המורכבים לכן אם תוסיף עבודה עצימה על הבטן זה יפגע באותם תרגילים, אם המטרה שלך היא רק להבליט את שרירי הבטן אז אתה יכול בכלל לא לעבוד עליה.

זאת יכולה להיות חולשה בזוקפים אבל עדיין לא הייתי שולל את האפשרות שזאת בעיית גמישות, עד כמה אתה יכול להתכופף עם גב קשיח (בלי לעגל) ורגליים ישרות?

זאת לא מסה מזויפת, פשוט לעשות 5 בכפיפות מרפקים זה לא היגיוני, אני אומר 15-20 ולהוסיף משקל חזרה ל15 אחרי 20 כי זה גם יחזק את שרירי הבטן. הבטן גם עובדת קשה בתרגילים המורכבים לכן אם תוסיף עבודה עצימה על הבטן זה יפגע באותם תרגילים, אם המטרה שלך היא רק להבליט את שרירי הבטן אז אתה יכול בכלל לא לעבוד עליה.

אז אתה אומר שגם בכפיפת מרפקים לעשות 15 חזרות?

• פותח/ת השרשור

זאת יכולה להיות חולשה בזוקפים אבל עדיין לא הייתי שולל את האפשרות שזאת בעיית גמישות, עד כמה אתה יכול להתכופף עם גב קשיח (בלי לעגל) ורגליים ישרות?

אם המסה הזאת בנויה מנוזלים מזון וכאלה, היא לא תרד במהירות אם אני יפסיק להיתאמן או משהו כזה ?
לגבי הכפיפות אני עשיתי אתמול 4 סטים של 30 עניים בנקודה ולא יותר מ30 מעלות כמעט בלי להיתאמץ.(רק שאחרי שלא עושים את התרגיל הזה הרבה הבטן ממש סורפת, ואני לא הרבה חזרות.) זה עדין ניראה מוגזם והמשקלים עוד יהיו ענקים ?

אני רוצה לבודד בטן בגלל שאני יכול לעשות לרגלים רק לאנג'ים, וגם זה יכול להיות בעיה איך לעלות משקל על הגב, וגם אני מקווה שילך לי טוב עם לחיצות חזה כי אין לי ספה טובה בבית, ובמה שנישאר לא יודע אם הבטן עובדת מספיק חזק ?

לגבי מסור שעושים על ספה הגב יכול להיות עקום בגלל שהספה גבוה או נמוכה? ואיך היד השניה צריכה לתפוס את הספה להישען על הספה עם הגוף או למשוך אלי את הספה ?
אם הביעה חולשה בזוקפים מה אפשר לעשות עד שהם יתחזקו ?

נערך לאחרונה:

אז אתה אומר שגם בכפיפת מרפקים לעשות 15 חזרות?
התכוונתי לכפיפות בטן :X

אם המסה הזאת בנויה מנוזלים מזון וכאלה, היא לא תרד במהירות אם אני יפסיק להיתאמן או משהו כזה ?
לגבי הכפיפות אני עשיתי אתמול 4 סטים של 30 עניים בנקודה ולא יותר מ30 מעלות כמעט בלי להיתאמץ.(רק שאחרי שלא עושים את התרגיל הזה הרבה הבטן ממש סורפת, ואני לא הרבה חזרות.) זה עדין ניראה מוגזם והמשקלים עוד יהיו ענקים ?

אני רוצה לבודד בטן בגלל שאני יכול לעשות לרגלים רק לאנג'ים, וגם זה יכול להיות בעיה איך לעלות משקל על הגב, וגם אני מקווה שילך לי טוב עם לחיצות חזה כי אין לי ספה טובה בבית, ובמה שנישאר לא יודע אם הבטן עובדת מספיק חזק ?

לגבי מסור שעושים על ספה הגב יכול להיות עקום בגלל שהספה גבוה או נמוכה? ואיך היד השניה צריכה לתפוס את הספה להישען על הספה עם הגוף או למשוך אלי את הספה ?
אם הביעה חולשה בזוקפים מה אפשר לעשות עד שהם יתחזקו ?

פשוט אל תפסיק להתאמן, ומסת שריר לא מאבדים אם רק מפסיקים להתאמן, מאבדים שריר אם מפסיקים להתאמן ומפסיקים לאכול, אחרת אין ממש סיבה שזה יקרה. זה שקל לך זה יפה, מתי שתתחיל לעלות במשקל זה יהיה יותר קשה, ואז גם תוסיף משקל ויהיה לך סבבה בין 15 ל20 חזרות. הגב אף פעם לא אמור להתעקם לא משנה מה, אתה אמור להישען על הספה ולשמור על גב ישר. הדבר הכי טוב שאפשר לעשות כדי שהזוקפים יתחזקו זה להירשם לחד"כ ולעשות SS, האפשרות השניה והפחות טובה היא לעשות את התרגיל הזה:
http://www.exrx.net/WeightExercises/ErectorSpinae/Superman.html

כשהוא נהיה קל אתה יכול להחזיק משקולת מאחורי הראש עם הידיים.

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית