הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ לינארית

Crogam

משתמש פעיל
561
5
נק' מוניטין:
5
561
5
בקרוב מאוד אני מתחיל לשלב עם הSS לחיצות במתכונת לינארית ורציתי כבר להבין את התוכנית ולהכין את התכנון.
בעצם כל תוכנית בנוייה מזה שאני מבצע קפיצות של 10-15 אחוז עד לסט הכבד שברצוני להרים. עכשיו הסטים בדרך עד לסט הכבד
בעצם יחלשו אותי עד להרמה של הסט האחרון? לעומת הSS ששם אני קבעתי את החימום מה אתם אומרים או שאני לא הבנתי שם משהו.

המטרה שלך היא לבנות נפח בינוני. אתה לא מתחמם ב4 הסטים הראשונים. זה לא נפח כמו 5x5 עם אותו משקל וגם לא עצימות שאתה מתחמם לחמישיה אחת כבדה. הפואנטה פה היא לבנות ת הנפח

• פותח/ת השרשור
המטרה שלך היא לבנות נפח בינוני. אתה לא מתחמם ב4 הסטים הראשונים. זה לא נפח כמו 5x5 עם אותו משקל וגם לא עצימות שאתה מתחמם לחמישיה אחת כבדה. הפואנטה פה היא לבנות ת הנפח
ואז אני מרים פחות בסט אחרון בגלל הנפח אילו היית עושה רק חימום ואז נותן את הסט המקסימלי?

בעזהי"ת

בזמנו תהיתי האם הראמפינג של הלינארית לא מתאים יותר להרמות האולימפיות, שם אכן אתה נעשה חד יותר מסט לסט, ואולי אפילו לא לשם - כמו שזטסיאורסקי כותב בספרו שבבריה"מ נטשו את המתודה עוד בשנות הששים, ועל כן המלצתי כמה פעמים בהצלחה (אמנם תחת הנפח של פנדלי 5x5), לצמצם אחוזים בין הסטים, ואז לבצע את הראשון, השלישי והחמישי הכבד, ולאחר מכן כבאק אוף סטים - את הרביעי והשני.

בזמנו תהיתי האם הראמפינג של הלינארית לא מתאים יותר להרמות האולימפיות, שם אכן אתה נעשה חד יותר מסט לסט, ואולי אפילו לא לשם - כמו שזטסיאורסקי כותב בספרו שבבריה"מ נטשו את המתודה עוד בשנות הששים, ועל כן המלצתי כמה פעמים בהצלחה (אמנם תחת הנפח של פנדלי 5x5), לצמצם אחוזים בין הסטים, ואז לבצע את הראשון, השלישי והחמישי הכבד, ולאחר מכן כבאק אוף סטים - את הרביעי והשני.
נשמע כמו רעיון מעניין מאד!

אגב, ביל סטאר אכן היה משקולן, והקלינים עניינו אותו הרבה יותר מהדדליפט, כשכתב את התוכנית הזאת.

• פותח/ת השרשור
הוא לא גבוה מדי. אתה יכול בקלות להגיע לאיזה 5 קילו מתחת ל5rm בסט הכבד. גם בss אתה עושה משקל דומה כשיש לך 3 סטים עם אותו משקל
אני אומר שאם המשקלים לפני הסט הכבד יהיו משקל קלים יותר אוכל להגיע בסט אחרון למשקל כבד יותר אז למה בכל זאת עושים את זה. לא הצלחתי להבין את הסבר שלך.
בעזהי"ת

נשמע כמו רעיון מעניין מאד!

אגב, ביל סטאר אכן היה משקולן, והקלינים עניינו אותו הרבה יותר מהדדליפט, כשכתב את התוכנית הזאת.

תאכלו להסביר לי את הסיבה לנפח בתוכנית אם הוא מכביד על הסט הכבד?

בעזהי"ת

אני אומר שאם המשקלים לפני הסט הכבד יהיו משקל קלים יותר אוכל להגיע בסט אחרון למשקל כבד יותר אז למה בכל זאת עושים את זה. לא הצלחתי להבין את הסבר שלך.

כדי להתקדם אתה גם צריך נפח מתיש וגם תרגול עצימות איכותי. ב-starting strength יכולת לשלב בין שני הגורמים בביצוע אותו הסט. בשלב המתאמן הבינוני כבר אי אפשר לעשות זאת, ויש לעבוד על כל אחד מהם בנפרד - וכך בלינארית (בתיאור שטחי) הסטים הקלים יותר תורמים לאלמנט הנפח, והכבדים לאלמנט העצימות. בתצורה שהצעתי אנחנו מחלקים את האימון לשני שלבים - על מנת להפיק יותר מכל אחד מהם.

כי המטרה שלך פה היא לא לתת את החמישיה הכי כבדה שאתה מסוגל אלא לעבוד בנפח בינוני.

• פותח/ת השרשור
כי המטרה שלך פה היא לא לתת את החמישיה הכי כבדה שאתה מסוגל אלא לעבוד בנפח בינוני.
1. איך באימון B אני משתפר את הדדליפט עם הנפח הזה לעומת הss?
2. הנפח מהעייף לפני שבירת השיא באימון C וגם אחרי ששברת אותו אתה מבצע נפח גבוה לפני שאתה אמור לעשות סט לחמישיה עם המשקל שביצעת באימון C

אתה חושב שהתוכנית בצורה הזאת יעילה והיא תקדם אותי?

2. הנפח מהעייף לפני שבירת השיא באימון C וגם אחרי ששברת אותו אתה מבצע נפח גבוה לפני שאתה אמור לעשות סט לחמישיה עם המשקל שביצעת באימון C

התוכנית מזניחה קצת את הדדליפט לעומת הבנץ וסקוואט אתה תוכל לעלות משקלים בדדליפט באימון B שתרגיל שאתה יכול להוסיף אין משהו מיוחד לדדליפט שם

ולגבי השאלה השנייה נתת בSS סקוואט כבד ל9 סטים שבועיים פעמים בשבוע במרווח של יומיים בין סקוואט לסקוואט
פה אתה נותן 2 סקוואטים כבדים במרווח של 4 ימים עם פרמידה עולה כלומר אתה לא צריך לתת את הסט הכבד החמישי 5 פעמים אלא אתה נותן אותו פעם אחת לעומת SS שאתה נותן את אותו סט כבד 3 פעמים ברציפות

וכן התוכנית הזו תקדם אותך בצורה יעילה לפי דעתי היא מאוד מומלצת והרבה אנשים התקדמו בה יפה

אני ארשום את זה פעם אחרונה.
המטרה שלך כשאתה לא עובד עצימות אלא בנפח היא לא לעשות את המשקל המקסימלי שאתה מסוגל אלא להתחזק על ידי בניית נפח לאורך זמן. אתה תשבור שיאים בכל מקרה כי אתה תתחזק. אז אם היה לך 5rm של 140 קילו אתה בשבוע ה12 תגיע כבר ל160 לחמישיה בסט הכבד (בהנחה שהכל הלך טוב בתכנית). זה לא משנה שבלי הסטים שלפני תוכל אולי לתת גם 165 לחמישיה. אתה מתחזק בזכות הנפח. הדדליפט מתקדם בזכות נפח סקוואט. נפח של סקוואט עוזר מאד להעלות את את הדדליפט אז השינוי בנפח הוא זה שיעזור להתקדם לעומת הss

• פותח/ת השרשור
אני ארשום את זה פעם אחרונה.
המטרה שלך כשאתה לא עובד עצימות אלא בנפח היא לא לעשות את המשקל המקסימלי שאתה מסוגל אלא להתחזק על ידי בניית נפח לאורך זמן. אתה תשבור שיאים בכל מקרה כי אתה תתחזק. אז אם היה לך 5rm של 140 קילו אתה בשבוע ה12 תגיע כבר ל160 לחמישיה בסט הכבד (בהנחה שהכל הלך טוב בתכנית). זה לא משנה שבלי הסטים שלפני תוכל אולי לתת גם 165 לחמישיה. אתה מתחזק בזכות הנפח. הדדליפט מתקדם בזכות נפח סקוואט. נפח של סקוואט עוזר מאד להעלות את את הדדליפט אז השינוי בנפח הוא זה שיעזור להתקדם לעומת הss
אוקיי כמה אחוז מהסט האחרון צריכים להיות הקפיצות של הסטים לפני?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית