הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ האם אפשר לגדול במסת שריר במאזן ניטרלי

מאזן נייטראלי = אתה מכניס את אותה כמות הקלוריות שאתה שורף. איך לדעתך הגוף יבנה שריר כשאין לו אנרגיה מיותרת לבניית שריר?

תומכת במה ש @Tank כתב אבל כאן יש חידוד לכך.

מאמר מצוין: Health Correlator: Gaining muscle and losing fat at the same time: Various issues and two key requirements

קיצור:
you do not need a calorie deficit to lose fat, but you do need a calorie deficit to lose structural weight
you don’t even need to vary your calorie intake that much to gain muscle and lose fat at the same time. You can achieve that by eating enough to maintain your body weight. In fact, you can even slowly increase your calorie intake over time, as muscle growth progresses beyond the body fat lost.
You must eat protein regularly; not because muscle tissue is mostly protein, but because protein seems to act as a hormone, signaling to muscle tissue that it should repair itself. And you also must conduct strength training to the point that you are regularly hitting the supercompensation windowYou can achieve that with body weight exercises, although free weights and machines seem to be generally more effective.

כמו שהכותרת שואלת,האם אפשר לגדול בשריר בניטרלי לטווח הארוך?
זה אפשרי במקרים מסוימים שהמתאמן הוא מתחיל ובעל מסת שריר נמוכה, אבל ברוב המקרים זה לא אפשרי.

אפשר בבקשה הסבר מאיפה צצה לה הטענה שמתאמן מתחיל הוא מוטציה גנטית שיכולה לגדול ללא אנרגיה?
הדבר הנכון היחיד שאפשר להגיד על מתאמן מתחיל הוא שבהתחלה בגלל פוטנציאל הגדילה הגדול שלו הוא מסוגל לעלות במסת השריר בצורה מספיק מהירה ונקיה שתגרום לאפקט של ירידה באחוזי השומן (עליה נקיה תגרום לכך שכמות השומן תגדל פרופורציונלית פחות מכמות השריר ובכך האחוז יקטן).
כל הטענות בסגנון של "מתאמן מתחיל יכול לגדול במסת השריר גם בחיטוב או בנייטראלי כי הוא מתאמן מתחיל" שגויות מיסודן.

לא בטוח עד כמה אמינים הדברים שהוא אומר, אבל אני מאמין לכמעט כל מילה שיוצאת לו מהפה,
אם תרצה תראה את הסרטון

אפשר בבקשה הסבר מאיפה צצה לה הטענה שמתאמן מתחיל הוא מוטציה גנטית שיכולה לגדול ללא אנרגיה?
הדבר הנכון היחיד שאפשר להגיד על מתאמן מתחיל הוא שבהתחלה בגלל פוטנציאל הגדילה הגדול שלו הוא מסוגל לעלות במסת השריר בצורה מספיק מהירה ונקיה שתגרום לאפקט של ירידה באחוזי השומן (עליה נקיה תגרום לכך שכמות השומן תגדל פרופורציונלית פחות מכמות השריר ובכך האחוז יקטן).
כל הטענות בסגנון של "מתאמן מתחיל יכול לגדול במסת השריר גם בחיטוב או בנייטראלי כי הוא מתאמן מתחיל" שגויות מיסודן.
אתה צריך להבדיל בין "אין אנרגיה"=הבן אדם מת, לבין נמצא בניטרלי.
יש אנרגיה לגוף בשביל לבנות מסת שריר, השאלה אם הגוף מעדיף להשתמש בה כדי לבנות את המסת שריר או בשביל דברים אחרים שחשובים לו יותר...

אתה צריך להבדיל בין "אין אנרגיה"=הבן אדם מת, לבין נמצא בניטרלי.
יש אנרגיה לגוף בשביל לבנות מסת שריר, השאלה אם הגוף מעדיף להשתמש בה כדי לבנות את המסת שריר או בשביל דברים אחרים שחשובים לו יותר...
הגוף לא עושה בחירה שתתאים לצרכים שלך בתור מרים משקולות. לא אכפת לו ממך ומהרצון שלך לגדול במסת השריר. מאזן נייטראלי=כמות הקלוריות שעל הגוף שלך לקבל על מנת שהוא לא יצטרך לרוקן את מאגרי הגליקוגן, מאגרי השומן ומאגרי חרום אחרים בגוף כדי, פשוטו כמשמעו, לשרוד. הגוף יכול לבנות מסת שריר רק בתנאי אחד, שבו הוא נמצא במאזן קלורי חיובי. ההבדל בין מתאמן מתחיל למתקדם הוא שבאותו מאזן קלורי חיובי מתאמן מתחיל יוכל לעלות X מסת שריר על כל עליה של קילו במשקל גוף, ומתאמן מתקדם יעלה Y מסת שריר על כל קילו, כאשר X גדול מY.

הגוף יכול לבנות מסת שריר רק בתנאי אחד, שבו הוא נמצא במאזן קלורי חיובי.
אתה טועה. גם מתאמן מתחיל וגם מתאמן שחוזר להתאמן יכולים לשרוף שומן ולהעלות מסת שריר בו זמנית, לא רק בנייטרלי אלא אפילו בשלילי.

הגוף לא עושה בחירה שתתאים לצרכים שלך בתור מרים משקולות. לא אכפת לו ממך ומהרצון שלך לגדול במסת השריר. מאזן נייטראלי=כמות הקלוריות שעל הגוף שלך לקבל על מנת שהוא לא יצטרך לרוקן את מאגרי הגליקוגן, מאגרי השומן ומאגרי חרום אחרים בגוף כדי, פשוטו כמשמעו, לשרוד. הגוף יכול לבנות מסת שריר רק בתנאי אחד, שבו הוא נמצא במאזן קלורי חיובי. ההבדל בין מתאמן מתחיל למתקדם הוא שבאותו מאזן קלורי חיובי מתאמן מתחיל יוכל לעלות X מסת שריר על כל עליה של קילו במשקל גוף, ומתאמן מתקדם יעלה Y מסת שריר על כל קילו, כאשר X גדול מY.
אתה יוצא מהרבה נקודות הנחה שאומנם נראות ונשמעות הגיוניות, אך ממש לא מוכחות מדעית בשום צורה.
קודם כל הצורך במסת שריר בין מתאמנים הוא שונה ועל זה נשענת כל ההנחה שמתאמנים מתחילים יוכלו לצבור מסת שריר לתקופה קצרה על מאזן ניטרלי. איך תוכל לקבוע האם לגוף חשוב יותר בנייה של מסת שריר או פעילות אחרת שמתרחשת בגוף ? (שלא בהכרח הכרחית להישרדות כמו שאתה אומר)

איך תוכל לקבוע האם לגוף חשוב יותר בנייה
כי לגוף יש סדר עדיפויות.
1 - לדאוג שתשאר בחיים ושכל הפעילויות של הגוף יבוצעו בצורה תיקנית.
2 - רק כאשר לגוף יש מספיק אנרגיה על מנת לתחזק את עצמו הוא יוכל להשקיע את האנרגיה המיותרת בפעולות פחות קריטיות להישרדותו כגון בניית מסת שריר.
אני חושב שאתה מבלבל בין יכולת מתאמן מתחיל להתחזק לבין עלייתו במסת שריר. מתאמן מתחיל כן יתחזק גם במאזן שלילי וגם בנייטראלי בתחילת האימונים אבל ההתחזקות תבוא מעצם העובדה שהוא לומד את הטכניקות של התרגילים והופך תנועות "לא מוכרות" ל"מוכרות", ובכך המשקל עולה.
מתאמן מתחיל, בדיוק כמו מתאמן מתקדם, הוא בעל גוף עם סדר עדיפויות שבראשיתו יש את האלמנט ההישרדותי. מאזן קלורי נייטראלי, למיטב הבנתי, הוא מאזן שבו הגוף מקבל בדיוק את אותן הכמויות שהוא צריך למטרה הראשונה בסדר העדיפויות. אם אתה לא מסכים איתי, אתה כנראה גם לא מסכים לגבי ההגדרה שלי למאזן נייטראלי.

אם אתה שואל איך אני יכול לקבוע את מה שקבעתי? למען האמת, אין לי כרגע מקור מדעי בעניין להביא לך. אבל יצא לי לקרוא על כך בעבר. אחפש בהזדמנות.

אתה טועה. גם מתאמן מתחיל וגם מתאמן שחוזר להתאמן יכולים לשרוף שומן ולהעלות מסת שריר בו זמנית, לא רק בנייטרלי אלא אפילו בשלילי.
יש לי הרגשה שאתה מטריל אותי.

על סמך מה אתה מבסס את השלילה של כל הטענות הללו ?
מקור ?

על סמך מה אתה מבסס את השלילה של כל הטענות הללו ?
מקור ?
אתה רוצה שאני אביא לך מקור שמוכיח שהטענה הלא הגיונית שלפיה אפשר לגדול במסת השריר במחסור קלורי לא נכונה? זה כמו לבקש מבנאדם חילוני להביא הוכחה שאלוהים לא קיים. למה שאתה לא תביא לי מקור שטוען שאפשר לגדול במסת השריר במחסור קלורי?

אתה רוצה שאני אביא לך מקור שמוכיח שהטענה הלא הגיונית שלפיה אפשר לגדול במסת השריר במחסור קלורי לא נכונה? זה כמו לבקש מבנאדם חילוני להביא הוכחה שאלוהים לא קיים. למה שאתה לא תביא לי מקור שטוען שאפשר לגדול במסת השריר במחסור קלורי?
אתה יכול לכתוב שלדעתך זה לא נכון.

חובת ההוכחה היא על שניה הצדדים.
נכון

אתה יכול לכתוב שלדעתך זה לא נכון.
מורן. יש משהו שכולנו מסכימים לגביו. מתאמן שהוא לא מתאמן מתחיל יכול לגדול במסת השריר רק במאזן קלורי חיובי.
עכשיו אתם אלה שבאים בהצהרות שמתאמן מתחיל לא חי לפי החוקים האנושיים שקבענו, אז חובת ההוכחה היא עליכם. אני סה"כ טוען שאין הבדל בין מתאמן מתחיל למתקדם מלבד יכולתו לבנות יותר מסת שריר על כל קילו משקל גוף שהוא עולה בתחילת קריירת האימונים שלו ולהתחזק יותר בהתחלה.

אתם אלה שבאים בהצהרות
איפה טענתי משהו כזה?

אין לי צד בדברים כי אני לא יודע מה באמת יקרה למתאמן מתחיל שלראשונה דורך בחדר הכושר ונמצא גם בחיטוב.
בכל אופן, הנושא עצמו מעניין בלי קשר.. ושווה בדיקה לעומק.

מתאמן שהוא לא מתאמן מתחיל יכול לגדול במסת השריר רק במאזן קלורי חיובי.
נכון, אבל מה זה קשור לדיון?
אתה טוען שאין הבדל בין מתאמן מתחיל למתאמן מתקדם, ומנגד טוענים שיש הבדל בין מתאמן מתחיל לבין מתאמן מתקדם.
חובת ההוכחה היא על שני הצדדים ואתה סתם מתעצל.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית