הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אחר אנשים שהיו סובלים מבולמוסים, מצאו פתרון ?

Ozel55

משתמש פעיל
519
64
נק' מוניטין:
324
519
64
היי,

האם יש כאן מישהו שסבל מבולמוס והצליח לטפל בזה בכוחות עצמו, טיפולים פסיכולוגיים לא ממש הועילו, האם מישהו התגבר על זה?

חיפשתי עכשיו הרבה בגוגל למצוא אך לא הצלחתי.
מישהו ממש לא מזמן (חודש-3 חודשים אחורה) בפורום הזה (תזונה ותוספים) פרסם את סיפורו שהיה סובל מבולמוסים ונתן המלצה.
בגדול הוא המליץ על הזמנת אבקת חלבון בטעם נורא מתוק שעזרה לו אישית להעביר את הבולמוס.
תנס הלחפש את הפוסט, אני מקווה שתמצא ככה אולי גם תוכל לתקשר איתו

חיפשתי עכשיו הרבה בגוגל למצוא אך לא הצלחתי.
מישהו ממש לא מזמן (חודש-3 חודשים אחורה) בפורום הזה (תזונה ותוספים) פרסם את סיפורו שהיה סובל מבולמוסים ונתן המלצה.
בגדול הוא המליץ על הזמנת אבקת חלבון בטעם נורא מתוק שעזרה לו אישית להעביר את הבולמוס.
תנס הלחפש את הפוסט, אני מקווה שתמצא ככה אולי גם תוכל לתקשר איתו
חחח :confused001:זה הוא:
ייעוץ - אנשים שסובלים מבולמוסים .. יש לי עצה.

אם כך אז מתנצל
לא ידעתי.
אין לי כ"כ מידע על הנושא,ניסית לפנות לפסיכולוג מומחה? או להתחיל תהליך עם תזונאי ספורט כדי להיכנס לשגרת חיים שתגרום לך להרגיש טוב עם עצמך ותעזור לך להגיע למטרה שלך בדרך הנכונה?

הדבר היחיד שעובד אצלי, זאת הימנעות מוחלטת מדברים מחוץ למסגרת התפריט הקבוע והמאוד מוגבל (מבחינת גיוון).
אין צ'יטים, אין ממתקים, אין "לא מונע מעצמי שום דבר כל עוד זה נכנס בערכים".
זה מהר מאוד נגמר בבולמוס מטורף שאין לו סוף.

קשה, מבאס, אבל זה מה שעובד אצלי.

הדבר היחיד שעובד אצלי, זאת הימנעות מוחלטת מדברים מחוץ למסגרת התפריט הקבוע והמאוד מוגבל (מבחינת גיוון).

זאת הסיבה לבולמוסים מלכתחילה

אם היית מרשה לעצמך להתפנק בין ארוחות על משהו מתוק מדי יום לא היית עף על הממתקים בצורה כזאת אחי

פשוט תלמד לאזן את התזונה שלך, תלמד לא להרעיב את עצמך, לא עם אוכל בריא ולא עם מתוקים. אנשים נוטים לשכוח שלמרות שאימונים זו דרך חיים לא צריך לוותר על הנאות ...

זאת הסיבה לבולמוסים מלכתחילה

אם היית מרשה לעצמך להתפנק בין ארוחות על משהו מתוק מדי יום לא היית עף על הממתקים בצורה כזאת אחי

פשוט תלמד לאזן את התזונה שלך, תלמד לא להרעיב את עצמך, לא עם אוכל בריא ולא עם מתוקים. אנשים נוטים לשכוח שלמרות שאימונים זו דרך חיים לא צריך לוותר על הנאות ...

גבר, שקלתי בעבר הלא רחוק בכלל 145 קילו. לא מדובר פה על בן אדם שאכל שתי חבילות אוראו ומרגיש שמן. זאת הפרעת אכילה לכל דבר ועניין. בהתחשב בזה שפותח הת'רד דיבר על טיפולים פסיכולוגיים, אני מניח שגם הוא איפשהו באיזור הזה מבחינת ההפרעה.
אחזור שוב- לי, מה שעבד זאת הימנעות מוחלטת. מאז הירידה המאסיבית במשקל, כל פעם שניסיתי את אחת הקלישאות השחוקות שהצעת לעיל, זה נגמר רע מאוד.

גבר, שקלתי בעבר הלא רחוק בכלל 145 קילו. לא מדובר פה על בן אדם שאכל שתי חבילות אוראו ומרגיש שמן. זאת הפרעת אכילה לכל דבר ועניין. בהתחשב בזה שפותח הת'רד דיבר על טיפולים פסיכולוגיים, אני מניח שגם הוא איפשהו באיזור הזה מבחינת ההפרעה.
אחזור שוב- לי, מה שעבד זאת הימנעות מוחלטת. מאז הירידה המאסיבית במשקל, כל פעם שניסיתי את אחת הקלישאות השחוקות שהצעת לעיל, זה נגמר רע מאוד.
לא קלישאות שחוקות גבר... מה שאתה עושה זו קלישאה שחוקה. כמה זמן אתה חושב שתחזיק על אורז עוף ומים?

בשביל שתבין על מה מדובר פה- זה כמו להגיד לאלכוהוליסט או נרקומן אחרי גמילה, שזה בסדר לשתות אלכוהול\לצרוך סמים, כל עוד זה במידה. זה בדיוק אותו דבר. התמכרות לאוכל\ בולמוסי אכילה הם הפרעות לכל דבר ועניין. הטיפול בהם צריך להיות אגרסיבי וחסר פשרות, בדיוק כמו הטיפול באלכוהוליזם, או התמכרות לסמים. שוב, לא מדובר פה באדם נורמטיבי, או אפילו אדם בעל עודף משקל ברמה סבירה. אלה רמות אחרות לחלוטין.

אני באמת מציע שתפסיק להגיב פה, כי אתה סתם מטעה אנשים.

האמת שגם אני חווה את התופעה בתקופה הזו ממש, זה הביא לי דיכאון עמוק ועלייה עצומה במשקל, מאז ומתמיד ב3 שנים האחרונות הייתי תמיד "החטוב" בכל מקום שראו אותי, האחוזי שומן שלי היו מאוד נמוכים לאורך הרבה מאוד זמן ולמרות שכולם האשימו את הגנטיקה הם לא ידעו שבעצם הייתי מאוד הדוק על התפריט והתזונה שלי, זה הוביל לתקופה ארוכה מאוד של בולמוסי אכילה בכמויות מטורפות בלי יכולת לעצור את עצמי (אחרי שהמשמעת העצמית שלי הוכיחה במשך 3 שנים שאני מסוגל להמון ולא מוותר לעצמי בכל זאת הבולמוס ניצח) הסיבה היא שזה כבר הגיע לרמות שזה חזק וזה קשה.. אני כרגע מנסה להחלים בניתי לי תפריט תזונה נייטרלי, אני מנסה להתרכז בלהחלים מאשר בלהתחטב בחזרה אבל זה קשה כי האנשים שמכירים אותי יראו את השינוי העצום שלי והעלייה שלי במשקל, אני מתבייש בעצמי וחולם לחזור למה שהייתי ממש לפני מספר חודשים.. לפני שכל הטירוף הזה התחיל.. קשה מאוד לצאת מבולמוסי אכילה ובדרך כלל זה נגרם משילוב של אכילה מועטת מידי של קלוריות בעבר, פלוס אימוני כוח קשים מאוד שהגדילו את הגירעון הקלורי והכניסו את הגוף למצוקה, פלוס כמובן גורם ריגשי כולשהו.. אני מקווה שאחלים ואשמח לשמוע עוד המלצות לאיך ניתן לעשות את זה, או אנשים שיש להם סקייפ ושניתן לדבר איתם על התופעה ולעבור את זה ביחד.. והכי חשוב אני מסכים מאוד שאסור לקחת "דברים מתוקים/ג'אנק במידה" במצב שלנו.. כי זו גמילה מהתמכרות כרגע ואנחנו צריכים להיגמל לגמרי, במידה ונחלים בעזרת ה' בעוד כמה שנים.. אז נוכל למצוא את האיזון..

אם זה משהו שהוא ממש בעיה פסיכולוגית אז הפתרון היחיד הוא להבין מאיפה נובעת הבעיה (או יותר נכון שתי הבעיות: האכילה הבלתי נשלטת והשנאה העצמית שבאה לאחר מכך).אני לא סובל מהפרעות אכילה ככה שאין לי ניסיון אישי לחלוק אבל אצלי לפחות הרבה פעמים המאנץ' הזה למשהו מתוק נובע ממחסור בפחמימה (זה גם למה אצל רוב האנשים הוא מגיע בערב או אפילו בלילה) ולא מספיק מים (בן אדם שלא שותה מספיק מים במהלך היום נראה לו שהוא רעב למרות שהוא אכל לא מזמן ואם הוא יישתה מים זה יעבור).לפי דעתי כל עוד הבעיה לא נפתרה ואחוז השומן לא גבוה מדי הייתי ממליץ לעשות חודשיים מסה ולא להחזיק בכלל מתוקים בבית (ככה שגם אם תחרוג מדי פעם מהתפריט לא תרגיש שזה ייפגע לך בתהליך של החיטוב,כי אתה במסה).ככל הנראה הבעיה נובעת מערך עצמי נמוך או דימוי גוף לא בריא אז תשקיע יותר זמן בדברים שאתה טוב בהם (תחביבים,עבודה,ספורט,זוגיות...) ואולי אם הזמן תוכל להתרגל לעובדה שגם כשאתה חורג בחצי אחוז מהמשקל שאתה רוצה ליהיות בו וגם אם אתה לא נראה בדיוק כמו דוגמן תחתונים אתה עדיין בן אדם מדהים.

חזרת לזה?
מעציב אותי לשמוע, כי זכרתי שהצלחת לצאת מזה לא רע דווקא וגם לגדול במסת שריר על הדרך.

הכל טוב ויפה אבל פותח השרשור שוקל 60 ק"ג.

זה שזה עובד אצלך לא אומר שחייבים לעשות את זה, זה לא ריאלי לומר מעכשיו ועד בכלל אני לא אוכל X (במידה ואתה אוהב את X)
יש כאן עוד אנשים שירדו במשקל אחרי שהיו מפרקים מקררים כל שני וחמישי,להקפיד על תזונה כן אבל אין דבר כזה מניעה מוחלטת לטווח זמן ארוך.

לפות"ש השרשור אני חושב שכתבתי לך את זה בעבר, תנסה לתזמן את החריגות שלך, תתכנן לך צ'יט מיל שיספק את ה craves שלך.
אם תשמור על איזון (לא גרעון קלורי מטורף ומניעה מולחטת מכל מזון "טעים") ותכנון מראש של "נפילות" הסיכוי שתגיע לבולמוס נמוך יותר
מה המשקל שלך כרגע ?

הכל טוב ויפה אבל פותח השרשור שוקל 60 ק"ג.

זה שזה עובד אצלך לא אומר שחייבים לעשות את זה, זה לא ריאלי לומר מעכשיו ועד בכלל אני לא אוכל X (במידה ואתה אוהב את X)
יש כאן עוד אנשים שירדו במשקל אחרי שהיו מפרקים מקררים כל שני וחמישי,להקפיד על תזונה כן אבל אין דבר כזה מניעה מוחלטת לטווח זמן ארוך.

לפות"ש השרשור אני חושב שכתבתי לך את זה בעבר, תנסה לתזמן את החריגות שלך, תתכנן לך צ'יט מיל שיספק את ה craves שלך.
אם תשמור על איזון (לא גרעון קלורי מטורף ומניעה מולחטת מכל מזון "טעים") ותכנון מראש של "נפילות" הסיכוי שתגיע לבולמוס נמוך יותר
מה המשקל שלך כרגע ?

שים לב שהדגשתי שזה מה שעובד בשבילי. זה כמובן לא מחייב.
בכל מקרה, כתבתי כבר כמה פעמים שלא מדובר בבעיה שגרתית. התמכרות לאוכל היא התמכרות לכל דבר, וצריך לטפל בה כמו שמטפלים בכל התמכרות אחרת. לא הבנתי גם מאיפה הקביעה שזה "לא ריאלי לומר שמעכשיו לא אוכל X". עובדתית, זה ריאלי. רחוק מלהיות מצב אופטימאלי, אבל זאת דרך התמודדות לגיטימית לחלוטין.

שים לב שהדגשתי שזה מה שעובד בשבילי. זה כמובן לא מחייב.
בכל מקרה, כתבתי כבר כמה פעמים שלא מדובר בבעיה שגרתית. התמכרות לאוכל היא התמכרות לכל דבר, וצריך לטפל בה כמו שמטפלים בכל התמכרות אחרת. לא הבנתי גם מאיפה הקביעה שזה "לא ריאלי לומר שמעכשיו לא אוכל X". עובדתית, זה ריאלי. רחוק מלהיות מצב אופטימאלי, אבל זאת דרך התמודדות לגיטימית לחלוטין.
הדרך שלך היא לגיטימית ואני מאחל לך בהצלחה אבל אני לא חושב שזה מחזיק מים לטווח ארוך (מהניסיון שלי)
מה זה עובדתית,כמה שנים לא נגעת במתוק לדוגמא?

הדרך שלך היא לגיטימית ואני מאחל לך בהצלחה אבל אני לא חושב שזה מחזיק מים לטווח ארוך (מהניסיון שלי)
מה זה עובדתית,כמה שנים לא נגעת במתוק לדוגמא?

שנה וחצי בערך. כשניסיתי להחזיר במידה לתפריט, כצ'יט, זה נגמר בכמה ימים של בולמוס מפחיד.
הפסיכולוגיה לא ממש יודעת להתמודד עם בולמוסי אכילה\התמכרות לאוכל כרגע לצערי. היא עושה עבודה הרבה יותר טובה עם הפרעות אכילה מהצד השני של המתרס. ברור לי שהדרך שלי היא קיצונית, אבל לא מצאתי אלטרנטיבה שעובדת בשבילי בינתיים.

אפס פחמימה.
אחרי 600 גר בשר שומני אין תיאבון לכלום.
אני מכור לאוכל ואוכל מלא בשר,כשאני רוצה להתפנק אני מכין מלבי משמנת מתןקה ןגלטין ואוכל בערך חצי ליטר,או גלידה משמנת מתוקה.

שנה וחצי בערך. כשניסיתי להחזיר במידה לתפריט, כצ'יט, זה נגמר בכמה ימים של בולמוס מפחיד.
הפסיכולוגיה לא ממש יודעת להתמודד עם בולמוסי אכילה\התמכרות לאוכל כרגע לצערי. היא עושה עבודה הרבה יותר טובה עם הפרעות אכילה מהצד השני של המתרס. ברור לי שהדרך שלי היא קיצונית, אבל לא מצאתי אלטרנטיבה שעובדת בשבילי בינתיים.
גם אני בתחילת הדרך הייתי נמנע בצורה מוחלטת, אבל אחרי +- שנתיים כן הייתי נשבר ונקלע ליום לפחות של זלילה.
מה שלי עזר לצאת מזה היה לתחום גם את הנפילה הזו,כלומר גם את הנפילה אתה מתכנן.
מה שעוד עזר לי זה האימונים ולא בגלל הקלוריות ששרפתי אלא כי משום מה כל עוד
אני מתאמן זה גורם לי לאכול באופן יותר מאוזן, קצת מוזר אבל לי זה עבד.
עם הזמן תהיה מסוגל לקחת עוגיה ולעצור בזה..

גם אני בתחילת הדרך הייתי נמנע בצורה מוחלטת, אבל אחרי +- שנתיים כן הייתי נשבר ונקלע ליום לפחות של זלילה.
מה שלי עזר לצאת מזה היה לתחום גם את הנפילה הזו,כלומר גם את הנפילה אתה מתכנן.
מה שעוד עזר לי זה האימונים ולא בגלל הקלוריות ששרפתי אלא כי משום מה כל עוד
אני מתאמן זה גורם לי לאכול באופן יותר מאוזן, קצת מוזר אבל לי זה עבד.
עם הזמן תהיה מסוגל לקחת עוגיה ולעצור בזה..

מקווה שזה שגם אני אהיה במקום הזה מתישהו.
וסתם בשביל לסבר את האוזן, כשאתה אומר "נקלע ליום של זלילה", על כמה קלוריות מדובר שם? 5000? 10000?
שואל בשביל להבין אם אנחנו באותה סירה פחות או יותר.

מקווה שזה שגם אני אהיה במקום הזה מתישהו.
וסתם בשביל לסבר את האוזן, כשאתה אומר "נקלע ליום של זלילה", על כמה קלוריות מדובר שם? 5000? 10000?
שואל בשביל להבין אם אנחנו באותה סירה פחות או יותר.
5K בערב אחד בקלות 😃

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית