הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מתחיל להתאמן צריך ייעוץ

Itaypro2

משתמש מתחיל
10
0
נק' מוניטין:
0
10
0
שלום.
אני בן 22 גובה 1.74 שוקל 108 אני רוצה להתחיל להתאמן בשביל להיות יותר שרירי.
אני אתחיל ואגיד שאני לא נראה 108 אני נראה יותר כמו 90 יש לי אחוז שומן אני מעריך בין 24 ל30 אחוז, יש לי מבנה רחב גנטית ואפשר להגיד שיש לי "כוח".

השאלה שלי היא כזאת, הבנתי שאין דרך לעלות במסת שריר ולרדת בשומנים בו זמנית אך אני לא רוצה לאבד מהמסת שריר שלי הרבה. מה האימונים העדיפים בשבילי? אירובי בשילוב עם אנאירובי או רק אירובי. והאם יש תוספים מומלצים שאני יכול לקחת? אבקת חלבון איזו וקריאטין נשמעו לי שיכולים להתאים.
אני מתחיל מאוד בתחום חקרתי קצת באינטרנט ולא התאמנתי מעולם באופן סדיר.
תודה.

אני לא אוהב את ההגדרה הזו, משום שאם לסבתא שלך יהיה אלצהיימר, גם אתה לא תגדיר אותה כבריאה. היכולת לשמור על הומיאוסטאזיס תקין זה משהו אחד, אבל יותר חשוב מה ההומיאוסטאזיס הזה.
אלציימר זה מצב שבו ההומיוסטזיס תקין לדעתך?
לפי התגובה הזאת אין לך מושג מה זה הומיאוסטזיס.
ככל שאתה ברמה גופנית גבוהה יותר - יותר קל לך לצאת מההומיאוסטאזיס
הפרה של ההומיאוסטזיס זה מוות.
אתה אולי נותן סטרס לתא שינסה להפר את ההומיאוסטזיס, אם אתה תפר את האיזון, התא ימות.
אז ניסית לאמן זכר צעיר במשקל עודף לא-קיצוני עם מאזן קלורי ניטרלי, עם הרבה חלבון ומעט פחמימה, ככה שהוא יורד כמה קילוגרמים בודדים בלבד (של נוזלים), ולהוסיף לו 2.5 ק"ג לסקוואט 3 פעמים בשבוע, 5 ק"ג לדדליפט ~1.5 פעמים בשבוע, 2.5 ק"ג לבנץ' ולפרס 1.5 פעמים בשבוע, עם עבודה על צ'ין אפס (סביר להניח שבפולי עליון), למשך 3 חודשים? מה היו התוצאות מבחינת משקלי עבודה בהתחלה ובסוף התוכנית, משקל גוף ומה הוא סיפר על ההתאמה של הבגדים שלו?
אז כנראה שלא ניסית, לקחת זכר במשקל עודף ולהכניס אותו לגרעון קלורי, להוסיף לו לסקוואט ולדדליפט 5 קילו בשבוע, 2.5 בשבוע לפרס ובנצ' ולפאוורקלין, ואיך הוא מבסוט מהתוצאות במראה, ובהישגים הספורטיבים שלו, וכשהוא מגיע לאחוז שומן שהוא מרוצה ממנו, הוא יכול מרצונו להתחיל להעלות במשקל ולהמשיך להתקדם

אני חייב להבין משהו.
אתה טוען שמתאמן מתחיל במאזן קלורי ניטראלי יגיע לסקוואט 140? ברצינות?
כלומר, כל העיקרון של לאכול טוב ב SS כדי להתקדם במשקלים כמו שצריך פשוט נפסל באותו הרגע שאמרת שבניטראלי המתאמן יגיע ל 140 סקוואט רק מניטראלי.

או שמה אתה מתבסס שבגלל שהוא נמצא במשקל יתר, פוטנציאל ההתקדמות שלו בניטראלי יהיה גבוה ממתאמנים מתחילים שרזים יותר?
כי לפי מה שכתבת הרגע, אין באמת טעם להיות בפלוס קלורי.. אם אפשר להגיע ל 140 סקוואט על ניטראלי.

מתאמן גדול על אחוז שומן גבוה בהחלט יכול להגיע ל-140 סקוואט על ניטרלי.

מתאמן גדול על אחוז שומן גבוה בהחלט יכול להגיע ל-140 סקוואט על ניטרלי.
מעניין, לא לקחתי בחשבון את משקל הגוף של המתאמן כמתאמן מתחיל.
אני מניח שאם לוקחים את משקל הגוף כפקטור למתאמן המתחיל, אני מכיר כמה חבר'ה "גדולים" (בלשון עדינה) שלא מתאמנים יותר מידיי זמן, נמצאים על ניטראלי\גירעון (תזונה קטגונית..מניח שהם לא נמצאים בפלוס גדול מידיי) והם הגיעו למשקלי עבודה גבוהים בכל תרגילי הבסיס בפרק זמן של חצי שנה-שנה.

השאלה שמעניינת אותי, אם לצורך העניין מתאמן ששוקל 110 קג יתחיל להתאמן לראשונה ולאחר מס' חודשים יגיע למשקלי עבודה גבוהים (בעיקר כי משקל הגוף לא ישתנה וייתן לו יתרון בהתקדמות מהירה יותר), אם וכשיעבור לגירעון קלורי ויוריד באופן משמעותי את משקל הגוף, בכמה ייפגעו משקלי העבודה?
הרי לא נצברת הרבה מסת שריר, שכן הוא במאזן ניטראלי, ולאחר חיטוב מסת שריר נמוכה (יחסית) + משקל גוף הוא נמוך באופן משמעותי.

מעניין, לא לקחתי בחשבון את משקל הגוף של המתאמן כמתאמן מתחיל.
אני מניח שאם לוקחים את משקל הגוף כפקטור למתאמן המתחיל, אני מכיר כמה חבר'ה "גדולים" (בלשון עדינה) שלא מתאמנים יותר מידיי זמן, נמצאים על ניטראלי\גירעון (תזונה קטגונית..מניח שהם לא נמצאים בפלוס גדול מידיי) והם הגיעו למשקלי עבודה גבוהים בכל תרגילי הבסיס בפרק זמן של חצי שנה-שנה.

השאלה שמעניינת אותי, אם לצורך העניין מתאמן ששוקל 110 קג יתחיל להתאמן לראשונה ולאחר מס' חודשים יגיע למשקלי עבודה גבוהים (בעיקר כי משקל הגוף לא ישתנה וייתן לו יתרון בהתקדמות מהירה יותר), אם וכשיעבור לגירעון קלורי ויוריד באופן משמעותי את משקל הגוף, בכמה ייפגעו משקלי העבודה?
הרי לא נצברת הרבה מסת שריר, שכן הוא במאזן ניטראלי, ולאחר חיטוב מסת שריר נמוכה (יחסית) + משקל גוף הוא נמוך באופן משמעותי.

משקלי העבודה לא חייבים להפגע יותר מדי בחיטוב. מניח שזה תלוי כמה הוא ארוך וכמה גדול הגרעון, אבל לא יודע.

מה ז"א יותר מדי ? ,נניח חיטוב עם גרעון של סביבות 500 קלוריות ליום שנמשך 2-3 חודשים, אפשרי להישאר עם אותם משקלי עבודה ?, האם בתרגילים הכבדים (3X5) יהיה יותר קשה לשמור על משקלי העבודה מאשר בתרגילי העזר (8-12 חזרות) ?

תמשיך להבין מה שאתה רוצה מהודעות של אנשים. אם אתה עושה את זה להודעות שלי, למה שלא תעשה את זה לפותח השרשור.
אני באמת אשמח שתסביר למה תהליך התחזקות וירידה באחוז השומן אינו משרת את המטרה של להיות יותר שרירי, שזה מה שפותח השרשור ציין שהוא רוצה להשיג.

אני חייב להבין משהו.
אתה טוען שמתאמן מתחיל במאזן קלורי ניטראלי יגיע לסקוואט 140? ברצינות?
לא כל מתאמן מתחיל. כזה שנמצא בעודף משקל, כן.

כלומר, כל העיקרון של לאכול טוב ב SS כדי להתקדם במשקלים כמו שצריך פשוט נפסל באותו הרגע שאמרת שבניטראלי המתאמן יגיע ל 140 סקוואט רק מניטראלי.
לאכול טוב אומר לאכול בצורה שתאפשר לך להתאושש ולבנות מסת שריר. למי ששוקל 160 על 1.75 זה בהחלט מתאפשר ממאזן קלורי שלילי, ולמי ששוקל 60 על 1.75 זה בהחלט מצריך מאזן קלורי חיובי (לרקורד - ההכנסה הקלורית של שניהם לא תהיה רחוקה אחת מהשנייה).
אתה יוצא מנקודת הנחה שבשביל להתחזק צריך מאזן קלורי חיובי. הכלל הזה הוא כלל שאתה טוען שצריך להתקיים. אל תטעה לחשוב שהמתודה של SS טוענת את זה גם, כי היא לא.

או שמה אתה מתבסס שבגלל שהוא נמצא במשקל יתר, פוטנציאל ההתקדמות שלו בניטראלי יהיה גבוה ממתאמנים מתחילים שרזים יותר?
בדיוק.

כי לפי מה שכתבת הרגע, אין באמת טעם להיות בפלוס קלורי.. אם אפשר להגיע ל 140 סקוואט על ניטראלי.
תלוי באיזה מצב אתה מתחיל. אם אתה מתחיל על משקל גוף 60 על 1.75, אז לא, ניטרלי זו המלצה גרועה.

בכל אופן להתקדם ל 140 סקוואט על ניטראלי נשמע לי מופרך, אבל אם הדבר יתברר כנכון זה ישנה אצלי לא מעט דרכי חשיבה בנושא.
זו התקדמות טובה, אבל לא משהו ששייך רק לפריקים. ואם זה היה 130, זה היה משנה משהו? שורש העניין הוא שהוא יכול תוך כמה חודשים להיות חזק מאוד, באופן משמעותי, ביחס לעצמו וביחס ל99.99% מהאוכלוסייה.

אלציימר זה מצב שבו ההומיוסטזיס תקין לדעתך?
לפי התגובה הזאת אין לך מושג מה זה הומיאוסטזיס.
עכשיו אתה מערבב בין הומיאוסטאזיס ובין היכולת לשמור עליו. אתה אמרת שבריאות היא היכולת לשמור על הומיאוסטאזיס, ואני אמרתי שאני לא אוהב את ההגדרה הזו כי היא לא מתייחסת לאיזה הומיאוסטאזיס. אתה עושה סלט, ולחינם. קרא שוב את מה שכתבתי קודם על כך.

בתכלס, עניין של סמנטיקה, לפי מה שאני מבין ממך - עם השורה התחתונה (שעדיף להיות יותר חזק מאשר יותר חלש, מבחינה בריאותית) שנינו מסכימים.

אז כנראה שלא ניסית, לקחת זכר במשקל עודף ולהכניס אותו לגרעון קלורי, להוסיף לו לסקוואט ולדדליפט 5 קילו בשבוע, 2.5 בשבוע לפרס ובנצ' ולפאוורקלין, ואיך הוא מבסוט מהתוצאות במראה, ובהישגים הספורטיבים שלו, וכשהוא מגיע לאחוז שומן שהוא מרוצה ממנו, הוא יכול מרצונו להתחיל להעלות במשקל ולהמשיך להתקדם
טעות בידך ידידי. את סיפורי האימה הקונבנציונליים על מוות בגיל 25 כי הBMI מעל ה"נורמה", אני עברתי מזמן. חבל שבמקום להודות שלא ניסית (שזה בסדר, באמת), ולהגיד אם תהיה מוכן לנסות, אתה מתחמק. בסדר, החלטה שלך.

כמו שהם יפגעו בחיטוב בלי קשר. שזה אומר לא הרבה / אם בכלל, במידה וזה מבוצע נכון.

עכשיו אתה מערבב בין הומיאוסטאזיס ובין היכולת לשמור עליו
זאת ההגדרה המילונית, תעשה איתה מה שבא לך
הומיאוסטזיס הוא היכולת של היצור לשמור על סביבה פנימית יציבה למרות השינויים שחלים בסביבה החיצונית

מעצם הגדרת המושג מדובר ביכולת.
אני לא מרצה לביולוגיה, אולי אמא שלי מרצה לביולוגיה, אבל אני לא, ואין לי כוח להכנס להגדרות בסיסיות.
בתכלס, עניין של סמנטיקה, לפי מה שאני מבין ממך - עם השורה התחתונה (שעדיף להיות יותר חזק מאשר יותר חלש, מבחינה בריאותית) שנינו מסכימים.
זה ברור
טעות בידך ידידי. את סיפורי האימה הקונבנציונליים על מוות בגיל 25 כי הBMI מעל ה"נורמה", אני עברתי מזמן. חבל שבמקום להודות שלא ניסית (שזה בסדר, באמת), ולהגיד אם תהיה מוכן לנסות, אתה מתחמק. בסדר, החלטה שלך.
איך סיפורי ה-BMI קשורים למה שאמרתי? אתה בכלל קורא מה שאני כותב?
אני מצטט את עצמי שוב:
וכשהוא מגיע לאחוז שומן שהוא מרוצה ממנו

לא א.ש שאני מרוצה ממנו, לא בי מדובר, מדובר באותו בחור צעיר עם עודף משקל שאנחנו מדברים עליו.

איך סיפורי ה-BMI קשורים למה שאמרתי? אתה בכלל קורא מה שאני כותב?
זו הייתה מטאפורה.

לא א.ש שאני מרוצה ממנו, לא בי מדובר, מדובר באותו בחור צעיר עם עודף משקל שאנחנו מדברים עליו.
על זה כבר חפרתי כאן 6 עמודים, בנוגע לאם אנחנו מסתכלים חודשיים קדימה או שנתיים קדימה. על מה כל אחד בוחר להסתכל זה עסק שלו, אני רק סיפקתי את הנתונים.

על זה כבר חפרתי כאן 6 עמודים, בנוגע לאם אנחנו מסתכלים חודשיים קדימה או שנתיים קדימה. על מה כל אחד בוחר להסתכל זה עסק שלו, אני רק סיפקתי את הנתונים
שנינו מסכימים על זה, שבתחילת דרכו הוא יוכל להתחזק מהר, כל עוד הוא לא יהיה על תזונה של חסה ומלפפון,

אתה אומר, שיהיה על מאזן קלורי נייטרלי ושיתחזק באופן רציף, שזה לא המלצה רעה, הבעיה בה שהיא לא תהיה תקפה להרבה זמן, והיא לא תעזור לו להוריד עודף שומן שהוא כנראה לא מעוניין בו, וכשהוא יעצר במשקלי עבודה באיזשהוא שלב, הוא יאלץ להוסיף עוד קלוריות לתזונה והוא לא יהיה שלם עם זה.

אני אומר, בוא ננצל את המצב הפיזיולוגי שלו, שיכנס לגרעון קלורי לא גדול מידי, עם דגש על כמות חלבון טובה, ויתקדם בכוח באופן שבועי, וירד בא.ש, תוך כדי, הרווח שלו יהיה דו-צדדי, וכשהוא יתחיל להעלות במשקל גוף, הוא כבר יהיה במצב שהוא באמת צריך את העודף הקלורי הזה בשביל להתחזק.

תסכים איתי שזה אופציה יותר אופטימלית בשביל בחור כזה?

שנינו מסכימים על זה, שבתחילת דרכו הוא יוכל להתחזק מהר, כל עוד הוא לא יהיה על תזונה של חסה ומלפפון,

אתה אומר, שיהיה על מאזן קלורי נייטרלי ושיתחזק באופן רציף, שזה לא המלצה רעה, הבעיה בה שהיא לא תהיה תקפה להרבה זמן, והיא לא תעזור לו להוריד עודף שומן שהוא כנראה לא מעוניין בו, וכשהוא יעצר במשקלי עבודה באיזשהוא שלב, הוא יאלץ להוסיף עוד קלוריות לתזונה והוא לא יהיה שלם עם זה.

אני אומר, בוא ננצל את המצב הפיזיולוגי שלו, שיכנס לגרעון קלורי לא גדול מידי, עם דגש על כמות חלבון טובה, ויתקדם בכוח באופן שבועי, וירד בא.ש, תוך כדי, הרווח שלו יהיה דו-צדדי, וכשהוא יתחיל להעלות במשקל גוף, הוא כבר יהיה במצב שהוא באמת צריך את העודף הקלורי הזה בשביל להתחזק.

תסכים איתי שזה אופציה יותר אופטימלית בשביל בחור כזה?
לא, כי אתה לא לוקח בחשבון שעל ניטרלי הוא יתקדם יותר מאשר על שלילי, ושזה כן יתרחש לפרק זמן ארוך ולא שולי, ושאחרי שזה יקרה החיטוב גם יהיה קל יותר וגם יתן מראה טוב יותר אחריו כי תהיה יותר מסת שריר.

על זה כבר דובר 6 עמודים.

לא כל מתאמן מתחיל. כזה שנמצא בעודף משקל, כן.
אוקיי.

אתה יוצא מנקודת הנחה שבשביל להתחזק צריך מאזן קלורי חיובי.
לא.
אני יוצא מנקודת הנחה שבשביל לבנות מסת שריר משמעותית ולאורך זמן צריך מאזן קלורי חיובי.
מעולם לא טענתי שלא ניתן להתחזק בניטראלי\שלילי, בטח שלא כשבעצמי כתבתי לך מס' תגובות קודם לכן ש-

אני יודע שניתן להתקדם בזמן חיטוב, בטח למתאמן מתחיל.
ואת זה אני אומר מניסיון שהצלחתי להתקדם בחיטוב בלינארית של ביל סטאר למשך תקופה מוגבלת של חודש וחצי פחות או יותר.

מה אוקיי, מה?? שומן עודף יהפוך לשריר?? מה??
ממש לא!
התכוונתי רק שאני מקבל את זה שאדם עם משקל עודף יצליח להתקדם מהר יותר בניטראלי\גירעון.
אני עדיין לא מקבל את זה שלאחר מכן כשיעבור לחיטוב, הוא יצליח לשמר את הכוח בהינתן מסת שריר קטנה מאוד שהצליח לבנות בתהליך.

ממש לא!
התכוונתי רק שאני מקבל את זה שאדם עם משקל עודף יצליח להתקדם מהר יותר בניטראלי\גירעון.
אני עדיין לא מקבל את זה שלאחר מכן כשיעבור לחיטוב, הוא יצליח לשמר את הכוח בהינתן מסת שריר קטנה מאוד שהצליח לבנות בתהליך.
קח שני אנשים באותו גובה וגיל ששוקלים 105 עם סקוואט 140. אחד על 25% ואחד על 18%. איזו סיבה יש שדווקא זה שנמצא על 18% יחטב נניח ל95 ק"ג, ויצליח לשמור על משקלי העבודה יותר טוב מזה שמתחיל את החיטוב על 25%?

הכל בהנחה שהם יחטבו אותו דבר, כן? לא שאחד ירד ל80 ק"ג ואחד ל100.

דווקא זה שנמצא על אחוז שומן גבוה יותר, סביר שיהיה לו קל יותר לשמור על המשקלים, כי הוא ברמה נמוכה יותר. במידה וכל שאר הנתונים זהים כמובן. ביחס לעצמך - יותר קל לך לשמור על משקלי העבודה כשאתה מחטב על 25% מאשר כשאתה מחטב על 8%. זה לא אומר ש25% עדיף על 8% מבחינת מראה, בדיוק כמו שלהיות מתאמן מתחיל לא עדיף על מתאמן מתקדם. מתחיל מתקדם מהר מאוד, אבל הוא חלש יותר (שוב, ביחס לעצמו כמובן) והוא כבר השיג הרבה יותר מהמטרות שלו כשהוא מתקדם.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית