הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מתחיל להתאמן צריך ייעוץ

Itaypro2

משתמש מתחיל
10
0
נק' מוניטין:
0
10
0
שלום.
אני בן 22 גובה 1.74 שוקל 108 אני רוצה להתחיל להתאמן בשביל להיות יותר שרירי.
אני אתחיל ואגיד שאני לא נראה 108 אני נראה יותר כמו 90 יש לי אחוז שומן אני מעריך בין 24 ל30 אחוז, יש לי מבנה רחב גנטית ואפשר להגיד שיש לי "כוח".

השאלה שלי היא כזאת, הבנתי שאין דרך לעלות במסת שריר ולרדת בשומנים בו זמנית אך אני לא רוצה לאבד מהמסת שריר שלי הרבה. מה האימונים העדיפים בשבילי? אירובי בשילוב עם אנאירובי או רק אירובי. והאם יש תוספים מומלצים שאני יכול לקחת? אבקת חלבון איזו וקריאטין נשמעו לי שיכולים להתאים.
אני מתחיל מאוד בתחום חקרתי קצת באינטרנט ולא התאמנתי מעולם באופן סדיר.
תודה.

וואו. אתה רציני כתבת את זה? מה נסגר?
קודם כל בדיון ההוא לא היו אי הסכמות איתי, הדיון נגמר אחר כך וזה דיון שלא השתתפתי בו לפני כן אז אני לא מבין על מה אתה בכלל מדבר.
דבר שני, אני לא קובע למי ריפטו ייעד את התוכנית, וגם אתה לא. אתה יכול לצעוק עד מחר שהתוכנית מיועדת למסה ולא למתחילים, אבל זה לא משנה את מה שכתוב בספר. זה לא עניין של דעה, לא שלי ולא שלך - למי ריפטו ייעד אותה.
אני לא מאמין שאני אשכרה מנהל "דיון" על מה הדעה שלנו לגביי למי ריפטו ייעד את התוכנית. כבר אמרתי, אתה רוצה לדעת על התוכנית - נהדר, יש לו שני ספרים מעולים, Starting Strength + Practical Programming. הוא מסביר שם נהדר למי מיועדת התוכנית, ונחש מה? למתאמנים מתחילים, ללא תלות בנקודת הפתיחה שלהם. נקודת הפתיחה שלהם רק תשפיע על הצורה בה הם עושים אותה, מבחינת התזונה.
הנה, בשבילך, ריפטו בעצמו, מ2008, עוד לפני שהמהדורה השלישית בכלל יצאה. בבקשה:
SS,,, milk and a big fat guy?

שוב, זה לא עניין של דעה שלי ודעה שלך. אם אתה רוצה לטעון שהיא לא תוכנית טובה זה נושא אחר, אבל אתה לא יכול לשנות את העובדה שהיא מיועדת למתאמן מתחיל, ולא בהכרח למסה. זה לא תלוי בך, וזה לא עניין של דעה שלך. גם לא עניין של דעה שלי.

אני באמת לא מבין למה זה קשה לך להבין.
אתה פחות או יותר הבנאדם היחיד בעולם שיכול לגרום לי לדבר כך על ריפ, אבל אז מה אם ריפ ייעד אותה לכל המתחילים? אני יותר ויותר משתכנע שהיא מתאימה לפלח צר באוכלוסיה, שיכול ומוכן לתת לה כל מה שיש בחצי שנה, כולל תזונה ושינה והתשה גופנית ועליה באחוזי שומן. לא, בחור עם 30 אחוז שומן לא נכלל בקטגוריה הזו, וילדה בת 16 שרוצה לחטב דרסטית גם לא נכללת בה - שזה השרשור שממנו התפצל השרשור שנתת לו לינק לפני כמה הודעות, במידה ולא שמת לב.

לגבי שאר הדברים, התשת אותי, כמו תמיד. בולד, אדום וקו תחתון באותה פסקה? אתה חושב שאם תצעק ותנופף בידיים ותחזור על כל משפט שלוש פעמים תהיה צודק? דמגוג שמאשים אנשים בחוסר ניסיון ופונה לאוטוריטי שלו כאילו שזה ירשים מישהו? אתה חושב שאם אני לא מספר על "המתאמנים שלי" (משה, אפשר כבר להוציא את צמד המילים המזוין הזה מחוץ לחוק, יחד עם XD????) זה אומר שאני יודע או מבין פחות ממך?
ככה אי אפשר לנהל דיון. ואני אומר את זה בצורה הכי מפרגנת שאני יכול, בדיוק כמוך.

אני חושב שהגדרה טובה יותר לבריאות שתהיה מדידה - סיכוי למות. All cause mortality
וואלה?? אז פועלי ביניין הם לא בריאים? כי יש סיכוי שהם יפלו מכמה קומות?
וגם אם אתה מתכוון לסיכון באופן פיזיולוגי, אז גם זאת תהיה הגדרה טיפשית, כי היא לא מדידה בשום צורה.
הניסיון שלי לא כזה. מדובר על זכר צעיר, בן 22, במשקל גוף גבוה (אבל לא קיצוני) עם מסת שריר גבוהה יחסית למי שלא מתאמן (לדבריו). אלה בדיוק האנשים שרואים תוצאות משמעותיות מאוד גם על מאזן ניטרלי בתנאי שהתזונה ותוכנית האימונים טובה.
אתה באמת חושב שאופטימלי להוסיף כוח בתנאים כאלו? לא יותר פשוט להכנס לגרעון קלורי ולרדת ל-15% שומן ותוך כדי להתחזק עד כמה שניתן במקום לדרוך במקום והיות במאזן קלורי נייטרלי? וחשבת שאולי פותח הפוסט לא רוצה להראות שמן? גם אם זה יבוא על חשבון הכוח שלו?
בהתבססות ש 1 ק״ג שריר לוקח כ-10 קלוריות יותר ביממה, ההפרש מאוד זניח ונדרש להעלות מסת שריר רבה כדי שזה יהיה משמעותי (וזה לא יתבצע במהלך נטרלי עם SS שהיא תוכנית גרועה בפני עצמה להעלאה במסת השריר כמו שנכתבה במקור (אבל כן טובה להעלאה בכוח)).
מעניין אותי מאיפה החשיבה הזאת מגיעה, ש-SS תכנית גרועה לעליה במסת שריר אבל טובה לכוח,
אם יש שיפור בכוח, זה אומר שהייתה הסתגלות מערכתית לעומס, אתה חושב שבאותה הסתגלות לא הייתה עליה במסת שריר?

אז מה אם ריפ ייעד אותה לכל המתחילים? אני יותר ויותר משתכנע שהיא מתאימה לפלח צר באוכלוסיה, שיכול ומוכן לתת לה כל מה שיש בחצי שנה, כולל תזונה ושינה והתשה גופנית ועליה באחוזי שומן.
אז אתה עדיין לא מבין מה ההבדל בין להגיד "תוכנית X לא יועדה למתאמן Y", ובין "לדעתי תוכנית X אינה אופטימלית למתאמן Y" ?
זה שאתה לא מסכים עם מה שריפטו אומר על התוכנית - ידוע. העניין הוא שאתה התווכחת על למי התוכנית מיועדת - לא על כמה טובה או גרועה היא לכל אחד. אלה שני דברים שונים לחלוטין, והנושא עליו התווכחת - הוא לא עניין של דעה, לא שלך ולא שלי. הנושא של האם זו הדרך האופטימלית - על זה כן יש מקום לדון. אלה דברים שונים לגמרי.

לגבי שאר הדברים, התשת אותי, כמו תמיד. בולד, אדום וקו תחתון באותה פסקה? אתה חושב שאם תצעק ותנופף בידיים ותחזור על כל משפט שלוש פעמים תהיה צודק?
כן, זה מתיש כשאתה עד עכשיו לא הבנת למה מה שהתווכחת עליו זה לא נושא שבכלל נתון לויכוח, כפי שהסברתי.

דמגוג שמאשים אנשים בחוסר ניסיון ופונה לאוטוריטי שלו כאילו שזה ירשים מישהו?
ה"אוטוריטה" עליה אתה מדבר באה לשימוש כדי להבהיר לך למי מיועדת התוכנית, וזה מדהים שעוד לא הבנת שזה לא נושא שדעתך רלוונטית לגביו. את דעתך אתה מוזמן לתת על האם היא אופטימלית או לא, אבל כשאתה קובע שתוכנית שמישהו אחר כתב לא יועדה לקבל יעד מסויים שהוא בעצמו ייעד אותה אליו, אתה טועה בהגדרה.

ומעניין למה אתה מרגיש צורך להשיב בצורה כל כך תוקפנית עם שימוש במילה "דמגוג". אני לא "מאשים" אותך בחוסר ניסיון - אתה בעצמך מראה שאף פעם לא עשית את התוכנית הזו במצב הזה, ושאף פעם לא אימנת מישהו במצב הזה בצורה הזו. זה שאתה בוחר להפגע זו לא אחריות שלי. אני רק אמרתי מה העובדות - והעובדה היא שיש לך אפס ניסיון עם התוכנית שציינתי על אנשים במצבו. אז למה אתה מגיב בצורה מתלהמת כאילו אני תוקף אותך על זה? אתה גם ככה אפילו לא מכחיש את זה.

אתה חושב שאם אני לא מספר על "המתאמנים שלי" (משה, אפשר כבר להוציא את צמד המילים המזוין הזה מחוץ לחוק, יחד עם XD????) זה אומר שאני יודע או מבין פחות ממך?
מה אתה יודע או מבין לא קשור בשום צורה לכמה אתה מספר או לא מספר על המתאמנים שלך. אבל אנחנו דנים בתוכנית מאוד פופולרית, SS, על אדם במצב מסויים. אתה מרגיש צורך עז לשלול אותה לחלוטין. אין בעייה. באמת שבכיף. אני רק סיפרתי כאן שהניסיון שלי (ואיזה קטע, גם של ריפטו וגם של המאמנים שלו - בערך 120-140 מאמנים נוספים) שונה ממה שאתה חושב שיקרה אם הוא יעשה את התוכנית הזו. זה הכל.
אתה לא רוצה להאמין, וזכותך, אבל שוב - אל תופתע כשאני מציע לך לנסות בעצמך על מתאמנים מהסוג הנ"ל ולראות מה קורה. אתה תהיה מופתע. לא רוצה לנסות - אל תנסה, זה ממש לא עניין שלי.

ככה אי אפשר לנהל דיון.
זו בהחלט בעייה שאתה מרגיש צורך להתגונן מכל דבר. הצעתי לך בשיא הכנות והפרגון לנסות בעצמך משהו שמעולם לא ניסית לא על עצמך ולא על אחרים - ולקחת את זה כתקיפה. בסדר. כנראה שלא באמת אפשרי לנהל דיון מהשכל ולא מהרגש.

וואלה?? אז פועלי ביניין הם לא בריאים? כי יש סיכוי שהם יפלו מכמה קומות?
איזו דוגמה נהדרת. שמח שהעלית את זה. שים לב מה קורה למישהו שנופל מקומה 6 ישירות על שתי רגליים ישרות, מה הרפואה הקונבנציונלית אומרת על זה ואיך צריך לפתור את הבעייה, ואז תגיד לי את דעתך על כוח, סיכוי למות עכשיו/מוקדם בכללי, ואנשים שנופלים ממקומות גבוהים:

אתה באמת חושב שאופטימלי להוסיף כוח בתנאים כאלו? לא יותר פשוט להכנס לגרעון קלורי ולרדת ל-15% שומן ותוך כדי להתחזק עד כמה שניתן
בהחלט כן. הבעייה היא שאתה יוצא מנקודת הנחה שמאזן ניטרלי זה לדרוך במקום:
במקום לדרוך במקום והיות במאזן קלורי נייטרלי?
שזה לא נכון למתאמן מתחיל, בדרך כלל גם לא למתאמן בינוני ואפילו לא תמיד למתאמן מתקדם. למען האמת, ברוב הפעמים גם לא למתאמן מתקדם. מתאמן מתקדם כמובן יתקדם על ניטרלי לאט יותר מאשר מתאמן מתחיל, ויבנה פחות מסת שריר, אבל על זה בנוי ענף הWL וה-PL. על התחזקות ביחס למשקל הגוף. אם זה לא היה אפשרי, ליפטרים לא היו משתפרים. אז אם שיאני עולם משתפרים, אתה יכול להיות רגוע שמתאמן מתחיל שמעולם לא הרים יתקדם ובקצב מהיר מאוד.

וחשבת שאולי פותח הפוסט לא רוצה להראות שמן? גם אם זה יבוא על חשבון הכוח שלו?
איך תוכנית שמורידה אותו באחוז השומן לא טובה במידה והוא רוצה לרזות?

רק לרקורד - אין שום בעייה לעשות SS עם גירעון במקרה שלו, אבל משקל הגוף שלו לא מאוד גבוה ככה שאפשר להתחיל בניטרלי ולהרוויח תקופה של easy gains. אחר כך אין בעייה לעבור לשלילי (ואז התוכנית תצטרך להשתנות כמעט בוודאות, אבל כבר יהיה בסיס של כוח). גם אם הוא יתחיל בשלילי, זה בסדר, אבל להתחיל ממש בדיאטה כלומר לרדת 500-750 גר' בשבוע, תהיה בעייה במקרה שלו (למי ששוקל 150 למשל - לא תהיה בעייה). גם אם הולכים על מאזן שלילי זה צריך להיות ברמת הירידה של כמה קילוגרמים בודדים (כולל נוזלים, מן הסתם, מה שאומר גירעון מאוד קטן) ב2-3 החודשים הראשונים בהם הוא מתקדם מהר מאוד. אבל זו התעסקות בשטויות, הבדל של 150 קלוריות לכאן או לשם, לא פה קבור הכלב. העניין הוא מה האסטרטגיה - חיטוב, או ניצול תקופת הeasy gains, שבמקרה שלו לא תצריך מסה (ופה שורש העניין), כי שוב - הוא כבר שוקל הרבה (לא המון).

ולמתאמן מתחיל בן 22 התקדמות שבועית זה בזבוז זמן. בוודאי שאפשרי. פשוט לא אידיאלי.
אני מסכים שבמצב נורמלי מתאמן בן 22 ובכלל מתאמן מתחיל עדיף אם ישקיע את המקסימום בתוכנית כמו SS וכן יתקדם מאימון לאימון.
אבל מצב "נורמלי" זה בדיוק ההיפך מ 30% שומן למתאמן מתחיל, לא משנה כמה תטען אחרת.

צריכים לקרות הרבה דברים, שהמשותף לכולם הוא שהם לא דברים של מתאמנים מתחילים - כדי שאמליץ למישהו להיות על מאזן קלורי חיובי כשהוא על 30% שומן.
אז קיימת האפשרות?
אני לא מבין.. כתבת שגם במצב ההיפותטי אם היה בריא כמו שור ועל 30 א.ש לא היית ממליץ לו על גלון חלב ועלייה במשקל גוף, ולאחר מכן אתה כותב שכן יש אפשרות, בהינתן הרבה דברים שיקרו (איזה דברים? על מה אתה מדבר?) כדי שכן תמליץ לו להיות על מאזן קלורי חיובי כשהוא על 30% שומן.
אתה לא רואה את הסתירה כאן?

אתה בטוח? כי העמוד הראשון של הדיון הזה ממש לא מוכיח את זה:
לא רואה איפה הבעיה, זה נכתב בהומור.

איך תוכנית שמורידה אותו באחוז השומן לא טובה במידה והוא רוצה לרזות?
בכמה אתה חושב כבר שהוא יירד באחוז השומן?
אני מנסה להבין את החשיבה הרציונלית מאחורי מה שאתה אומר ולא מצליח, באמת.
אם הבחור על 30% שומן, יהיה על ניטראלי עם דגש לחלבון ושומן.. אז הוא יירד בנוזלים קודם כל, אחלה.
מה אח"כ? הוא יצליח לצבור easy gains כמו כל מתאמן מתחיל למשך אולי חודש ימים, נגיד, וכמה עוד אחוז שומן אתה חושב שהוא יירד במאזן ניטראלי לאחר מכן? אני לא רואה איך דבר כזה קורה, מצטער.

משקל הגוף שלו לא מאוד גבוה ככה שאפשר להתחיל בניטרלי ולהרוויח תקופה של easy gains. אחר כך אין בעייה לעבור לשלילי
איך אתה יכול לומר על בחור שהוא 1.74 ללא הסטוריית אימונים ושוקל מעל 100 קג, שלא מדובר במשקל גוף גבוה?!
מרגיש לי כאילו כל הדיון פשוט נעצר מבחינתי בנקודה הזו.

איזו דוגמה נהדרת. שמח שהעלית את זה. שים לב מה קורה למישהו שנופל מקומה 6 ישירות על שתי רגליים ישרות, מה הרפואה הקונבנציונלית אומרת על זה ואיך צריך לפתור את הבעייה, ואז תגיד לי את דעתך על כוח, סיכוי למות עכשיו/מוקדם בכללי, ואנשים שנופלים ממקומות גבוהים:
אני חושב שאתה כתבת את זה שאין קשר בין תפוחים לתפוזים, הסרטון הזה לא קשור למה ששאלתי, האם אתה חושב שפועלי ביניין הם לא בריאים רק בגלל עבודתם? או כל אחד אחר שיש לו סיכון למות בלי קשר לתפקוד הגוף שלו? כמו כימאים/כבאים/חיילים קרביים/שוטרים וכו'..
בהחלט כן. הבעייה היא שאתה יוצא מנקודת הנחה שמאזן ניטרלי זה לדרוך במקום
כי זה באמת לדרוך במקום, ביחס למצב אחר שבו המתאמן יהיה במאזן אנרגטי שונה, לא משנה איך תסתכל על זה

אבל מצב "נורמלי" זה בדיוק ההיפך מ 30% שומן למתאמן מתחיל, לא משנה כמה תטען אחרת.
אז יש אנשים שלא עומדים בנורמות שלך. הם עדיין צריכים להתאמן, ולא לבזבז זמן.

אז קיימת האפשרות?
אני לא מבין.. כתבת שגם במצב ההיפותטי אם היה בריא כמו שור ועל 30 א.ש לא היית ממליץ לו על גלון חלב ועלייה במשקל גוף, ולאחר מכן אתה כותב שכן יש אפשרות, בהינתן הרבה דברים שיקרו (איזה דברים? על מה אתה מדבר?) כדי שכן תמליץ לו להיות על מאזן קלורי חיובי כשהוא על 30% שומן.
אתה לא רואה את הסתירה כאן?
לא, אני לא רואה שום סתירה כאן, במיוחד כשמתחשבים בעובדה שאמרתי שהדברים שצריכים לקרות כדי שאמליץ על מאזן קלורי חיובי על 30% שומן הם דברים שלא שייכים למתאמן מתחיל. למשל - אתה ליפטר, מתחרה, שוקל 130, ואתה רוצה לשפר את הסקוואט שלך מ375 ל-395. זו דוגמה טובה.
כמה אחוזים מהאוכלוסייה נופלים במקרים כאלה? לא הרבה, ויותר חשוב מכך - אף אחד מהם לא מתאמן מתחיל. אז לא, למתאמן מתחיל שנמצא על 30% שומן אני לא ממליץ על מאזן קלורי חיובי. זה שיש תועלת במאזן קלורי חיובי על 30% למיליונית אחוז מהאוכלוסייה, לא אומר שום דבר.

בכמה אתה חושב כבר שהוא יירד באחוז השומן?
אני מנסה להבין את החשיבה הרציונלית מאחורי מה שאתה אומר ולא מצליח, באמת.
אם הבחור על 30% שומן, יהיה על ניטראלי עם דגש לחלבון ושומן.. אז הוא יירד בנוזלים קודם כל, אחלה.
מה אח"כ? הוא יצליח לצבור easy gains כמו כל מתאמן מתחיל למשך אולי חודש ימים, נגיד, וכמה עוד אחוז שומן אתה חושב שהוא יירד במאזן ניטראלי לאחר מכן? אני לא רואה איך דבר כזה קורה, מצטער.
אז אתה לא רואה את זה קורה. נחמד. זה רק מחזק את ההמלצה המקורית שלי אליך ואל סטיץ' - לאמן אנשים כאלה ולראות מה כן קורה. אתם לא חייבים ותהיה בטוח שאני לא אצמיד לכם אקדח לראש בשביל זה, אבל בין אם אתה מאמין או לא, אותם אנשים מסיימים אחרי מספר חודשים אם התחילו על 30%, על ~25% שומן, על אותו משקל גוף, או מעט פחות (נניח ל~105, כי יורדים נוזלים בעיקר עקב ההורדה בפחמימה). העניין הוא שלאחר מכן גם יש להם בסיס כוח לא רע, ואז במידה ורוצים לחטב גם תהיה מסת שריר נחמדה אחרי החיטוב, וגם התוצר הסופי יגיע מהר יותר כי במקום שבחודשים הראשונים רק מחטבים ולא בונים מסת שריר (כמעט כלל), מנצלים את התקופה הזו בצורה יותר יעילה.
לכן, שוב, במידה ומסתכלים על מה קורה אחרי שנה - מה שהצעתי יותר אופטימלי. במידה ומסתכלים על מה קורה עוד חודשיים - בוודאי שחיטוב מהתחלה יהיה יותר רלוונטי. כל אחד יעשה את הבחירות שלו בסופו של דבר.
אפשר גם לעשות משהו באמצע - לרדת נניח לאיזור ה~100 ק"ג, שזה חיטוב "בקטנה" ועדיין ליהנות באופן חלקי משני העולמות (מן הסתם פחות מאשר במאזן ניטרלי).

בגדול הכל טוב, במידה ומאפשרים לו להתקדם ליניארית בצורה משמעותית. התחלה מיידית של דיאטה שלא משאירה לאחר מכן לא מסת שריר, ולא שובע מאוכל, תגרום למשקל הזה לחזור בקלות יתר (כמו שקורה לרוב האנשים שיורדים במשקל בטווח הארוך).

איך אתה יכול לומר על בחור שהוא 1.74 ללא הסטוריית אימונים ושוקל מעל 100 קג, שלא מדובר במשקל גוף גבוה?!
אז עכשיו זה משחק של סמנטיקה? אמרתי לא מאוד גבוה, כי זה לא מאוד גבוה. מאוד גבוה לגובה 1.74 שלא התאמן מעולם זה 130. מצב קיצון זה 160. יש גם מעל זה. 108 זה לא מצב קיצון, זה פשוט משקל גבוה.

אני חושב שאתה כתבת את זה שאין קשר בין תפוחים לתפוזים, הסרטון הזה לא קשור למה ששאלתי, האם אתה חושב שפועלי ביניין הם לא בריאים רק בגלל עבודתם? או כל אחד אחר שיש לו סיכון למות בלי קשר לתפקוד הגוף שלו? כמו כימאים/כבאים/חיילים קרביים/שוטרים וכו'..
אני אפשט את זה. בריאות זה התפקוד הגופני שלך, ו-all cause mortality זה הסיכוי שהבריאות שלך תפגע בצורה קיצונית (מוות).
בוודאי שיש עוד דברים חוץ ממוות שפוגעים בצורה משמעותית בבריאות שלך, למשל לאבד רגל במלחמה, אבל אלה לא דברים שאנחנו יכולים לאמוד אמפירית ולהשוות ביניהם. אם אתה מוצא צורה להשוות ולאמוד - אשמח לשמוע. אז המדד שהכי קל למדוד זה הסיכוי למוות, כלומר הסיכוי לפגוע בצורה הכי קיצונית בבריאות שלך.

עכשיו, ההרצאה שהבאתי לא אומרת שום דבר בנוגע לפועלי בניין VS מורים בבי"ס למשל. אבל ההרצאה אומרת המון על מה החשיבות של כוח, גם עבור אנשים שנמצאים בסיכון לתאונות (זה תקף גם לחיילים, שוטרים, כבאים וכו').

השורה התחתונה היא שככל שאתה יותר חזק, יש לך פחות סיכוי למות השנה. ואם יש לך הצעה למדוד את זה אחרת - שוב, אשמח לשמוע.

אז לוחם בשייטת 13 זה בהחלט לא מישהו שאפשר להגיד עליו שהוא לא בריא (כי התפקוד הגופני שלו באחוזון העליון ביותר באוכלוסייה, אחרת הוא לא היה לוחם ביחידה הזו), אבל בהחלט אפשר לומר שיש סיכון גבוה במיוחד לבריאות שלו.
והנקודה היא שככל שהוא יותר חזק, הסיכון הזה יורד.
זה כמובן לא אומר שסקוואט כבד מחסן אותך מכדור בראש, למקרה שמישהו מתכנן לפרש אותי בצורה הזו.

כי זה באמת לדרוך במקום, ביחס למצב אחר שבו המתאמן יהיה במאזן אנרגטי שונה, לא משנה איך תסתכל על זה
גם לך אני ממליץ לאמן אנשים כמוהו באופן שציינתי ולהגיד לי אחרי 2-6 חודשים אם הם דורכים במקום, או שיש שינויים משמעותיים גם במראה שלהם וגם בתפקוד שלהם.

הם עדיין צריכים להתאמן, ולא לבזבז זמן.
לא טענתי אחרת, ההמלצה שלי הייתה כן להתאמן ולהרים כבד.
רק שאתה מציע לעשות זאת בניטראלי ואני בגירעון קלורי.

כל אחד יעשה את הבחירות שלו בסופו של דבר.
בדיוק מה שכתבתי לבחור, שאת הבחירות שלו הוא צריך לעשות בסופו של דבר עפ"י ההרגשה האישית שלו.

אפשר גם לעשות משהו באמצע - לרדת נניח לאיזור ה~100 ק"ג, שזה חיטוב "בקטנה" ועדיין ליהנות באופן חלקי משני העולמות (מן הסתם פחות מאשר במאזן ניטרלי).
מה זה ייתן להוריד כמה קילוגרמים בודדים? (הרוב נוזלים הרי)
אבל על כל פנים, מגיע לי פרס נובל אני חושב על זה שהצלחתי לגרום לך לכתוב את המילה חיטוב. 🥰
(בהומור, כן? שלא תחשוב שגם כאן הייתי רציני)

אותם אנשים מסיימים אחרי מספר חודשים אם התחילו על 30%, על ~25% שומן, על אותו משקל גוף, או מעט פחות (נניח ל~105, כי יורדים נוזלים בעיקר עקב ההורדה בפחמימה). העניין הוא שלאחר מכן גם יש להם בסיס כוח לא רע, ואז במידה ורוצים לחטב גם תהיה מסת שריר נחמדה אחרי החיטוב, וגם התוצר הסופי יגיע מהר יותר כי במקום שבחודשים הראשונים רק מחטבים ולא בונים מסת שריר (כמעט כלל), מנצלים את התקופה הזו בצורה יותר יעילה.
הרעיון נחמד, אני מודה שאם לאותו בחור הדבר לא מפריע והבריאות שלו עפ"י כל הבדיקות שכדאי לעשות לפני שמחליטים לא לרדת במשקל תקינות - אז לטווח הארוך זה לא יזיק.
אבל, גם אם יהיה בחיטוב ויעבוד בלינארית ויתקדם לאט יותר, הוא עדיין לא יעמוד במקום וכשיסיים את החיטוב הוא יהיה במקום הרבה יותר טוב ממה שהיה מלכתחילה.

אז עכשיו זה משחק של סמנטיקה?
זה לא, זה לא מצב קיצון אבל זה כן משקל שגבוה ביחס לגובה ולמסת השריר של הבחור (שככל הנראה לא גבוהה מכיוון שאינו מתאמן)
בכל אופן, כך או כך הוא נמצא במצב של השמנת יתר, ולזה התכוונתי.

עכשיו עוד משהו שעלה לי לראש,
אתה שוכח שכאשר אדם יורד לחיטוב לרוב משקלי העבודה שהגיע אליהם, יירדו קצת, מה לעשות, זה לרוב חלק מהתהליך.
לא אצל כולם ולא תמיד, אבל זה קורה מסיבות שאני בטוח שאתה מודע אליהם ואין צורך לציין.
אז בהנחה והוא היה בתקופה ארוכה בניטראלי והתחזק, לאחר מכן כשיירד לחיטוב ויחליט שבא לו להיות 15% שומן - ההיחלשות שלו בסוף התהליך של החיטוב תביא אותו לאותו מצב שיכול להיות שהיה מגיע אליו אילו היה מנסה להתחזק בלינארית באופן שבועי בזמן גירעון קלורי.
אלא אם אתה טוען שבניטראלי היה מתחזק בעשרות ק"ג במשקלי העבודה, וצובר מסת שריר נקייה של מס' ק"ג.. מה שסביר להניח שלא היה קורה במצב של ניטראלי. עם כל הרצון הטוב.

בריאות זה התפקוד הגופני שלך, ו-all cause mortality זה הסיכוי שהבריאות שלך תפגע בצורה קיצונית (מוות).
אתה עושה סלט מההגדרה של בריאות,
בריאות מוגדרת כך:
- היכולת של המערכת לשמור על הומיוסטזיס תקין ולהתמודד עם סטרס חיצוני שינסה להפר אותו.

לכן שיפור בכוח לפי ההגדרה יביא לשיפור בבריאות, עבודה בעלת סיכון למוות לא קשורה בשום צורה להגדרה של בריאות.

גם לך אני ממליץ לאמן אנשים כמוהו באופן שציינתי ולהגיד לי אחרי 2-6 חודשים אם הם דורכים במקום, או שיש שינויים משמעותיים גם במראה שלהם וגם בתפקוד שלהם.
יצא לי לאמן עשרות מתאמנים באופן אישי, ואצל כולם בלי יוצא מן הכלל, התוצאות היו מרשימות יותר כשהתזונה הייתה מתאימה לתקופה, אני לא אומר שלא יהיה שיפור אצלו, אני כן אומר שהשיפור הזה יהיה מינורי ביחס למאזן אנרגטי שונה שמתאים למטרות

מה זה ייתן להוריד כמה קילוגרמים בודדים? (הרוב נוזלים הרי)
בשביל לסיים על אחוז שומן מעט נמוך יותר, ועדיין לאפשר התקדמות משמעותית. כמובן שזה בא על חשבון ההתקדמות הפוטנציאלית, פשוט מעט.

אבל, גם אם יהיה בחיטוב ויעבוד בלינארית ויתקדם לאט יותר, הוא עדיין לא יעמוד במקום וכשיסיים את החיטוב הוא יהיה במקום הרבה יותר טוב ממה שהיה מלכתחילה.
אין צל של ספק שמאזן שלילי + אימונים יביא אותו לנקודה טובה יותר מאשר להמשיך לאכול לא טוב ולא להתאמן. השאלה היא לא מה יעבוד, אלא מה אופטימלי.
להתחיל תוכנית למתאמן בינוני שמבוססת על התקדמות שבועית למתאמן מתחיל, זה בזבוז זמן, וזה אומר להתקדם פי 3 יותר לאט. זה משמעותי. וזה לפני שאני מתחיל לדבר על נושא המוטיבציה, שמאוד בקלות נפגעת אצל מתאמנים מתחילים שלא רואים שיפור כאן ועכשיו. הכלל הוא, בגדול, שברגע שמתאמן מגיע אליך - יש לך זמן קצוב מאוד עד שהוא הולך במידה והוא לא רואה התקדמות. מבחינת מראה השיפור הוא רק בטווח הארוך יותר, לא ברמת החודש הקרוב. אבל מבחינת משקלי עבודה והרגשה של תפקוד? זה בהחלט מתרחש בחודש הקרוב. ומוטיבציה היא אולי הדבר הכי חשוב שאתה יכול להקנות למתאמן.

אתה שוכח שכאשר אדם יורד לחיטוב לרוב משקלי העבודה שהגיע אליהם, יירדו קצת, מה לעשות, זה לרוב חלק מהתהליך.
לא אצל כולם ולא תמיד, אבל זה קורה מסיבות שאני בטוח שאתה מודע אליהם ואין צורך לציין.
אז בהנחה והוא היה בתקופה ארוכה בניטראלי והתחזק, לאחר מכן כשיירד לחיטוב ויחליט שבא לו להיות 15% שומן - ההיחלשות שלו בסוף התהליך של החיטוב תביא אותו לאותו מצב שיכול להיות שהיה מגיע אליו אילו היה מנסה להתחזק בלינארית באופן שבועי בזמן גירעון קלורי.
קודם כל אין ספק שמשקלי עבודה לרוב יורדים בחיטוב. השאלה היא עם כמה מתחילים את החיטוב, וכמה זה ירד. לא יכול להיות שנקודת הסיום תהיה זהה לזו שהליניארית הייתה מביאה אותו מלכתחילה, מהסיבה הפשוטה שבאופן שאני מציע לעבוד השלב הראשוני כולל התקדמות פי 3 יותר מהירה, מה שאומר ש-3 חודשים "שלי" שווים ל-9 חודשים "שלך", והאופציה שהצעתי, כולל חיטוב לאחר מכן, נמשכת 5-7 חודשים. וכמובן שצריך לקחת בחשבון שבשלב מסויים באופציה שלך הוא יתחיל להתקע, באופציה שלי הוא יתקע רק כי הוא עבר לחיטוב (אני מדבר על המקרים הקלאסיים, כמובן שיש כאלה ששוברים את הנורמה לכאן או לכאן).

אלא אם אתה טוען שבניטראלי היה מתחזק בעשרות ק"ג במשקלי העבודה, וצובר מסת שריר נקייה של מס' ק"ג.. מה שסביר להניח שלא היה קורה במצב של ניטראלי. עם כל הרצון הטוב.
זה בהחלט מה שאני טוען. לא יודע לגביי המספרים של מסת השריר, זה יותר מידי תלוי גנטיקה, אבל מבחינת כוח? ממש לא יפתיע אותי אם אראה אותו אחרי 5 חודשים עם סקוואט 140, שזה הבדל מהותי בין שתי האופציות.

אתה עושה סלט מההגדרה של בריאות,
בריאות מוגדרת כך:
- היכולת של המערכת לשמור על הומיוסטזיס תקין ולהתמודד עם סטרס חיצוני שינסה להפר אותו.
אני לא אוהב את ההגדרה הזו, משום שאם לסבתא שלך יהיה אלצהיימר, גם אתה לא תגדיר אותה כבריאה. היכולת לשמור על הומיאוסטאזיס תקין זה משהו אחד, אבל יותר חשוב מה ההומיאוסטאזיס הזה.

לצורך הדוגמה בלבד,
ככל שאתה ברמה גופנית גבוהה יותר - יותר קל לך לצאת מההומיאוסטאזיס. למשל, משקולן אולימפי שההומיאוסטאזיס שלו זה 2 אימונים ביום בנפח X ועצימות Y. מאוד מאוד מאוד קל לו להפר את ההומיאוסטאזיס (כלפיי מטה) ולרדת ברמה. הגוף שלו לא ישמור על ההומיאוסטאזיס שלו בלי האימונים, ולכן הסנאץ', הסקוואט, הקלין & ג'רק וכו' שלו ירדו.

אז השאלה היותר רלוונטית היא מה ההומיאוסטאזיס עליו אתה מדבר.

לכן שיפור בכוח לפי ההגדרה יביא לשיפור בבריאות
שיפור בכוח לא יביא לשיפור ביכולת שלך להסתגל לדברים. אבל הוא כן יביא שיפור בתפקוד הגופני שלך. אז שיפור בכוח ישפר את הבריאות שלך על פי ההגדרה "שלי", לא על פי ההגדרה "שלך".

עבודה בעלת סיכון למוות לא קשורה בשום צורה להגדרה של בריאות.
זה מה שכבר טענתי קודם:
אז לוחם בשייטת 13 זה בהחלט לא מישהו שאפשר להגיד עליו שהוא לא בריא (כי התפקוד הגופני שלו באחוזון העליון ביותר באוכלוסייה, אחרת הוא לא היה לוחם ביחידה הזו), אבל בהחלט אפשר לומר שיש סיכון גבוה במיוחד לבריאות שלו.

יצא לי לאמן עשרות מתאמנים באופן אישי, ואצל כולם בלי יוצא מן הכלל, התוצאות היו מרשימות יותר כשהתזונה הייתה מתאימה לתקופה, אני לא אומר שלא יהיה שיפור אצלו, אני כן אומר שהשיפור הזה יהיה מינורי ביחס למאזן אנרגטי שונה שמתאים למטרות
אז ניסית לאמן זכר צעיר במשקל עודף לא-קיצוני עם מאזן קלורי ניטרלי, עם הרבה חלבון ומעט פחמימה, ככה שהוא יורד כמה קילוגרמים בודדים בלבד (של נוזלים), ולהוסיף לו 2.5 ק"ג לסקוואט 3 פעמים בשבוע, 5 ק"ג לדדליפט ~1.5 פעמים בשבוע, 2.5 ק"ג לבנץ' ולפרס 1.5 פעמים בשבוע, עם עבודה על צ'ין אפס (סביר להניח שבפולי עליון), למשך 3 חודשים? מה היו התוצאות מבחינת משקלי עבודה בהתחלה ובסוף התוכנית, משקל גוף ומה הוא סיפר על ההתאמה של הבגדים שלו?

בשביל לסיים על אחוז שומן מעט נמוך יותר, ועדיין לאפשר התקדמות משמעותית. כמובן שזה בא על חשבון ההתקדמות הפוטנציאלית, פשוט מעט.
להתחיל תוכנית למתאמן בינוני שמבוססת על התקדמות שבועית למתאמן מתחיל, זה בזבוז זמן, וזה אומר להתקדם פי 3 יותר לאט.
לא יכול להיות שנקודת הסיום תהיה זהה לזו שהליניארית הייתה מביאה אותו מלכתחילה, מהסיבה הפשוטה שבאופן שאני מציע לעבוד השלב הראשוני כולל התקדמות פי 3 יותר מהירה, מה שאומר ש-3 חודשים "שלי" שווים ל-9 חודשים "שלך"
הוא יגיע ל-140 קילו סקוואט גם אם זה יהרוג אותו, ולעזאזל העובדה שהוא בכלל רצה שיסבירו לו איך לחטב. אין, פשוט אין דברים כאלה.

ככל שאתה ברמה גופנית גבוהה יותר - יותר קל לך לצאת מההומיאוסטאזיס. למשל, משקולן אולימפי שההומיאוסטאזיס שלו זה 2 אימונים ביום בנפח X ועצימות Y. מאוד מאוד מאוד קל לו להפר את ההומיאוסטאזיס (כלפיי מטה) ולרדת ברמה. הגוף שלו לא ישמור על ההומיאוסטאזיס שלו בלי האימונים, ולכן הסנאץ', הסקוואט, הקלין & ג'רק וכו' שלו ירדו.

אז השאלה היותר רלוונטית היא מה ההומיאוסטאזיס עליו אתה מדבר.

זו אחת הדוגמאות המוזרות שלא לומר מופרעות ביותר להומיאוסטאזיס אם לא ה 😁

ריספקט.

הוא יגיע ל-140 קילו סקוואט גם אם זה יהרוג אותו, ולעזאזל העובדה שהוא בכלל רצה שיסבירו לו איך לחטב. אין, פשוט אין דברים כאלה.
לא ידעתי שמתים מתהליך של התחזקות. מעניין.
והנה המשפט הראשון שלו: "אני בן 22 גובה 1.74 שוקל 108 אני רוצה להתחיל להתאמן בשביל להיות יותר שרירי".
תוספת של 80 קילו לסקוואט זה ממש רעיון רע בשביל המטרה הזו, אה? טוב לדעת.

זו אחת הדוגמאות המוזרות שלא לומר מופרעות ביותר להומיאוסטאזיס אם לא ה 😁

ריספקט.
אני לא בטוח שהבנתי את הסאב טקסט מהתגובה הזו.

אני לא בטוח שהבנתי את הסאב טקסט מהתגובה הזו.

הסאבטקסט הוא שעשית פה שימוש יוצא דופן במונח הנ"ל. הומיאוסטאזיס משמש בעיקר בדיונים על תהליכים ביולוגיים ברמת התא,
(וכן, הושאל גם לפסיכולוגיה) .

לא ידעתי שמתים מתהליך של התחזקות. מעניין.
אשכרה צריך להסביר?...
והנה המשפט הראשון שלו: "אני בן 22 גובה 1.74 שוקל 108 אני רוצה להתחיל
להתאמן בשביל להיות יותר שרירי".
תוספת של 80 קילו לסקוואט זה ממש רעיון רע בשביל המטרה הזו, אה? טוב לדעת.
תמשיך להבין מה שאתה רוצה מהודעות של אנשים. אם אתה עושה את זה להודעות שלי, למה שלא תעשה את זה לפותח השרשור.

מבחינת כוח? ממש לא יפתיע אותי אם אראה אותו אחרי 5 חודשים עם סקוואט 140, שזה הבדל מהותי בין שתי האופציות.
אני חייב להבין משהו.
אתה טוען שמתאמן מתחיל במאזן קלורי ניטראלי יגיע לסקוואט 140? ברצינות?
כלומר, כל העיקרון של לאכול טוב ב SS כדי להתקדם במשקלים כמו שצריך פשוט נפסל באותו הרגע שאמרת שבניטראלי המתאמן יגיע ל 140 סקוואט רק מניטראלי.

או שמה אתה מתבסס שבגלל שהוא נמצא במשקל יתר, פוטנציאל ההתקדמות שלו בניטראלי יהיה גבוה ממתאמנים מתחילים שרזים יותר?
כי לפי מה שכתבת הרגע, אין באמת טעם להיות בפלוס קלורי.. אם אפשר להגיע ל 140 סקוואט על ניטראלי.

אני חייב להבין משהו.
אתה טוען שמתאמן מתחיל במאזן קלורי ניטראלי יגיע לסקוואט 140? ברצינות?
כלומר, כל העיקרון של לאכול טוב ב SS כדי להתקדם במשקלים כמו שצריך פשוט נפסל באותו הרגע שאמרת שבניטראלי המתאמן יגיע ל 140 סקוואט רק מניטראלי.

או שמה אתה מתבסס שבגלל שהוא נמצא במשקל יתר, פוטנציאל ההתקדמות שלו בניטראלי יהיה גבוה ממתאמנים מתחילים שרזים יותר?
כי לפי מה שכתבת הרגע, אין באמת טעם להיות בפלוס קלורי.. אם אפשר להגיע ל 140 סקוואט על ניטראלי.
אם נשתמש בטבלאות של ריפטו אדם במשקל 108 כ novice יהיה לו rm1 של 115 קילו וכ intermediate ירים 141 קילו
כך שהמספרים לגבי התקדמות בנייטראלית קצת גבוהים אבל לא מופרכים.

אם נשתמש בטבלאות של ריפטו אדם במשקל 108 כ novice יהיה לו rm1 של 115 קילו וכ intermediate ירים 141 קילו
אפשר קישור לטבלאות?
אם אני לא טועה פירסמת כאן טבלאות מאתר אחר פעם.. exrx לא?
וחוץ מזה, אם נעזוב את המספרים והטבלאות.. זה נשמע לך ריאלי?

מה הקשר בין המספרים שרשומים שם לבין ההתקדמות בנייטארלי?
כן. מעכשיו מי שמעיז לפטם לי פה משתמשים חדשים מקבל באן.

אפשר קישור לטבלאות?
אם אני לא טועה פירסמת כאן טבלאות מאתר אחר פעם.. exrx לא?
וחוץ מזה, אם נעזוב את המספרים והטבלאות.. זה נשמע לך ריאלי?
זה ב ppst בגירסא 2. יש גם pdf.
כתבתי שזה קצת גבוה לטעמי, אבל אפשרי בהנחה של אדם חזק באופן טבעי, עם יכולות טכניות טובות שיאכל מספיק חלבון,שומן בנייטראלי.
או אם נסכם, אם הוא יתקשה בסקווט עם מוט ריק זה לא יקרה, אבל אם באימון השני הוא כבר ב 80 זה כן ריאלי
מה הקשר בין המספרים שרשומים שם לבין ההתקדמות בנייטארלי?

כן. מעכשיו מי שמעיז לפטם לי פה משתמשים חדשים מקבל באן.
ההתקדמות בנייטראלי היא בפועל סגירת פערים ביחס ל 80-90% מהפוטנציאל של מתאמן.

כתבתי שזה קצת גבוה לטעמי, אבל אפשרי בהנחה של אדם חזק באופן טבעי, עם יכולות טכניות טובות שיאכל מספיק חלבון,שומן בנייטראלי.
אני מניח שזה נורא אינדיבידואלי, וזה יהיה נכון לאנשים שחזקים באופן טבעי.
בכל אופן להתקדם ל 140 סקוואט על ניטראלי נשמע לי מופרך, אבל אם הדבר יתברר כנכון זה ישנה אצלי לא מעט דרכי חשיבה בנושא.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית