הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ סידור לחיצת חזה

עידו246

משתמש פעיל
976
125
נק' מוניטין:
180
976
125
היי אני עושה לחיצת חזה 50 קילו(כולל המוט) משקל גוף:65-66 גובה:1.65 כפי שאתם רואים אמצע מסה עוד חודש בערך אסיים אותה כי עליתי הרבה בשומן(קצת מלוכלכת)
ואני לא יודע איך לסדר את הסטים והמשקל?
חשבתי לעשות ככה:
3 סטים 5 חזרות סט ראשון 48 קילו סט שני 50 קילו סט שלישי 52 קילו וככה כל אימון לנסות לעלות ב-2.5 קילו את הסט הראשון ובאימון אחריו את הסט השני להגדיל ב-2.5 קילו........

או 3 סטים 5 חזרות סט ראשון,שני,שלישי אותו משקל וכל אימון להוסיף לאחד מהסטים משקל

סליחה על החפירה בקיצור איך לסדר את המשקל והחזרות בלחיצת חזה?

• פותח/ת השרשור
ב2.5 ולכולם
לדוגמא אימון א' 50 קילו ל3 סטים של 5 חזרות אחרי שסיימתם אותם בהצלחה אימון ב' יהיה 52.5
אבל ניסיתי את זה ואני לא מצליח להישאר על 5 חזרות בשלושת הסטים לדוגמא סט ראשון עשיתי 5 חזרות סט שני עשיתי 5 חזרות וסט שלישי עשיתי 4 חזרות זה בסדר?

אבל ניסיתי את זה ואני לא מצליח להישאר על 5 חזרות בשלושת הסטים לדוגמא סט ראשון עשיתי 5 חזרות סט שני עשיתי 5 חזרות וסט שלישי עשיתי 4 חזרות זה בסדר?
לסיים את כל החזרות בהצלחה ורק אז לעלות את המשקל!

• פותח/ת השרשור
לסיים את כל החזרות בהצלחה ורק אז לעלות את המשקל!
אבל אני מתכוון שאימון שעבר לדוגמא עשיתי 3 סטים 5 חזרות 15 קילו. אם אימון הבא אני אעשה 3 סטים 5 חזרות ולעלות משקל בכל הסטים אני בסט האחרון לא אצליח 5 חזרות אני אצליח רק 3 או 4 מה לעשות אז?

אבל אני מתכוון שאימון שעבר לדוגמא עשיתי 3 סטים 5 חזרות 15 קילו. אם אימון הבא אני אעשה 3 סטים 5 חזרות ולעלות משקל בכל הסטים אני בסט האחרון לא אצליח 5 חזרות אני אצליח רק 3 או 4 מה לעשות אז?
לפי דעתי זה בסדר
תקשיב
אימון א הצלחתי 3 סטים 5 חזרות 100 אחוז יופי
זאת אומרת שבאימון ב אתה הולך לעלות מישקל
אם הצלחתה באימון ב לעשות 3 סטים 5 חזרות אך בסט השלישי והאחרון הצלחתה רק 4 או 3 אז אני ממליץ על ספוטר טוב

תוכנית אימונים - Starting Strength (SS) - קילוגרם - כושר ופיתוח הגוף
Starting Strength - שאלות ותשובות - קילוגרם - כושר ופיתוח הגוף
תקרא את זה כי אתה פשוט ממשיך לחזור על אותה שאלה

• פותח/ת השרשור
לפי דעתי זה בסדר
תקשיב
אימון א הצלחתי 3 סטים 5 חזרות 100 אחוז יופי
זאת אומרת שבאימון ב אתה הולך לעלות מישקל
אם הצלחתה באימון ב לעשות 3 סטים 5 חזרות אך בסט השלישי והאחרון הצלחתה רק 4 או 3 אז אני ממליץ על ספוטר טוב
אז זה בסדר?
ותודה אני אקרא עכשיו

אז זה בסדר?

אמממ כן תקשיב אתה צריך ספוטר שיעזור לך טיפה טיפה בסט האחרון ובחזרות האחרונות כדי שתוכל להצליח

אני ממליץ לך שיהיה לך ספוטר רק לעוד אימון אחד או שתיים ואז תוכל להתמודד אם המישקלים האלה לבד

אמממ כן תקשיב אתה צריך ספוטר שיעזור לך טיפה טיפה בסט האחרון ובחזרות האחרונות כדי שתוכל להצליח

אני ממליץ לך שיהיה לך ספוטר רק לעוד אימון אחד או שתיים ואז תוכל להתמודד אם המישקלים האלה לבד
אז מה שאתה אומר שבמשקלים סבירים הוא צריך ספוטר ובמשקלים כבדים הוא לא צריך ?!?!?
מישהו יכול להסביר לי איפה המצלמות כי אני מרגיש כמו בתוכנית טלוויזיה

אז מה שאתה אומר שבמשקלים סבירים הוא צריך ספוטר ובמשקלים כבדים הוא לא צריך ?!?!?

מתי אמרתי את זה?

תקשיב מה שאמרתי זה ככה
אם באימון א הוא הצליח במאה אחוז את ה3 סטים והחמש חזרות
אז שבאימון הבא הוא יעלה מישקל
ואם באימון הבא הוא יתקשה לסיים את הסט האחרון אז שיצמיד אליו ספוטר

מתי אמרתי את זה?

תקשיב מה שאמרתי זה ככה
אם באימון א הוא הצליח במאה אחוז את ה3 סטים והחמש חזרות
אז שבאימון הבא הוא יעלה מישקל
ואם באימון הבא הוא יתקשה לסיים את הסט האחרון אז שיצמיד אליו ספוטר
אז רק אחרי שהמוט יפול עליו הוא יקרא לספוטר כל הכבוד
ספוטר צריך להיות איתו תמיד

אז רק אחרי שהמוט יפול עליו הוא יקרא לספוטר כל הכבוד
ספוטר צריך להיות איתו תמיד
תקשיב אני לא אמרתי שהכשאר המוט יפול עליו הוא יקרא לספוטר אל תוציא לי סתם דברים שלא אמרתי

הוא שאל מה יקרה אם הוא לא יצליח לסיים את הסט האחרון אז פשוט עניתי

• פותח/ת השרשור
@kosta אני קראתי את מה ששלחת לי אבל עדיין לא הבנתי אם אני מעלה משקל כל אימון אבל לא מצליח לסיים את הסט ועושה במקום 5 חזרות 3 או 4 אז אימון הבא אני נשאר על אותו משקל?
ותודה נב:אני לא עושה ss אבל דווקא נראת תוכנית מעניינת

@kosta אני קראתי את מה ששלחת לי אבל עדיין לא הבנתי אם אני מעלה משקל כל אימון אבל לא מצליח לסיים את הסט ועושה במקום 5 חזרות 3 או 4 אז אימון הבא אני נשאר על אותו משקל?
ותודה נב:אני לא עושה ss אבל דווקא נראת תוכנית מעניינת
מה לא מובן ב
אתה מעלה את המשקל רק כאשר סיימת את כל החזרות בהצלחה
אם לא סיימת את כל החזרות אתה חוזר על המשקל אימון הבא
היגיון בסיסי

• פותח/ת השרשור
מה לא מובן ב
אתה מעלה את המשקל רק כאשר סיימת את כל החזרות בהצלחה
אם לא סיימת את כל החזרות אתה חוזר על המשקל אימון הבא
היגיון בסיסי
תודה זה מה ששאלתי כי זה היה נראה לי לא הגיוני
סליחה על החפירה אבל אם אפשר עוד שאלה קטנה יש לך קישור למאמר על הרמת משקולות(פאורליפטינג) לבני נוער? שזה לא פוגע בגדילה כי אני רוצה להראות להורים שלי

כמו שאמרו לך 3 סטים עם אותו משקל. סיימת בהצלחה אתה מעלה משקל (בכל הסטים) לא סיימת, אימון הבא אתה עושה שוב את אותו המשקל ל 3X5.
באותו האימון שלא הצלחת לסיים, נגיד סט אחרון עשית ל 4, אז אותו שאתה יכול לנוח כמה שניות ולעשות את החזרה האחרונה, או שאתה יכול לעשות סט רביעי לכמה שתצליח או שאתה יכול לא לעשות כלום, זה לא באמת משנה.
ברמה הזאת לא אמורות להיות בכלל תקיעות. אתה אומר שעלית הרבה שומן אז כנראה שאתה אוכל מספיק אז מוזר שבכלל נתקעת...
עם אימונים נכונים והתאוששות נכונה במשקלים האלה אתה אמור לטוס.

תודה זה מה ששאלתי כי זה היה נראה לי לא הגיוני
סליחה על החפירה אבל אם אפשר עוד שאלה קטנה יש לך קישור למאמר על הרמת משקולות(פאורליפטינג) לבני נוער? שזה לא פוגע בגדילה כי אני רוצה להראות להורים שלי
אתה יכול לחפש בגוגל
או פה בפורום בחיפוש כי טחנו את הנושא הזה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית