הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון מלח דל-נתרן

• פותח/ת השרשור Matty
  • פורסם בתאריך

Matty

מושעה
16,280
8,127
נק' מוניטין:
15,109
16,280
8,127
הטכניון
לאחרונה שמתי לב שהמלח בבית הוא מלח דל נתרן.
ישנה עדיפות מסויימת למלח זה? או אפילו ישנה סיבה להימנע ממלח זה?
אשמח לדעות ומידע נוסף.

העדיפות היא שככה אתה אוכל פחות נתרן ביום יום. שזה לא רע כי הרבה מוצרים מכילים נתרן וקל להגיע לכמויות גבוהות מדי של נתרן בתזונה, אז לפחות מהמלח שולחן תקבל פחות.

העדיפות היא שככה אתה אוכל פחות נתרן ביום יום. שזה לא רע כי הרבה מוצרים מכילים נתרן וקל להגיע לכמויות גבוהות מדי של נתרן בתזונה, אז לפחות מהמלח שולחן תקבל פחות.
נתרן=מלח (..?)

העניין אגב שנזכרתי עכשיו ששמתי לב (אם אנחנו מדברים על אותו מוצר) שהטעם שלו די חלש, וכשהיה לי כזה היה יוצא שהייתי שם יותר בשביל שירגיש מלוח.

טוב אז מסתבר שטעיתי וזה לא נכון.
"1 גרם מלח שווה לכ- 400 מ"ג נתרן."

מעניין מה שאר הרכיבים?

נתרן=מלח (..?)
מוסיפים שם אשלגן אם אני לא טועה שיש לו טעם דומה למלח.
אגב קניתי פעם "מלח" נטול נתרן לגמרי, אשלגן כלוריד או משהו בסגנון, והטעם שלו פשוט מגעיל.

• פותח/ת השרשור
נתרן זה לא מלח, נתרן זה מרכיב אחד בתוך המלח.
הטעם שלא דווקא לא פחות "מלוח" הוא פשוט טיפה שונה.
על כך אני כבר חשבתי, רציתי לדעת אם יש משהו מעבר.
או אולי אפילו שזה לא בריא בגלל השינוי שהמלח עובר.

אני קניתי מלח ים אטלנטי שהוא מעושר ביוד ודל נתרן בצבע אפרפר.
הבנתי שהוא בריא יותר תורם לחילוף החומרים כי היוד משפיע על פעילות בלוטת התריס ומכיל פחות נתרן כמובן ככה שברמה העיקרונית אמור לא להשפיע כל כך על עצירת נוזלים , אני מכורה למלח ממליחה הכל (גבינה לבנה/קוטג׳/טבעול) כלום לא מלוח לי והמלח הזול ועם כמויות גדולות של נתרן לי אישית יותר טעים ומלוח , אבל מנסה לשנות את ההרגל הזה כי אני צוברת ככה המון המון נוזלים וכמובן מזיקה לכליות (עודף נתרן עלול לגרום לאבנים בכליות אם לא שוטפים את זה היטב עם המון מים)

• פותח/ת השרשור
😡 אני שואל השאלה! אני אני מחפש עזרה.
אם לא טוב לך, יום טוב לך!
אני קניתי מלח ים אטלנטי שהוא מעושר ביוד ודל נתרן בצבע אפרפר.
הבנתי שהוא בריא יותר תורם לחילוף החומרים כי היוד משפיע על פעילות בלוטת התריס ומכיל פחות נתרן כמובן ככה שברמה העיקרונית אמור לא להשפיע כל כך על עצירת נוזלים , אני מכורה למלח ממליחה הכל (גבינה לבנה/קוטג׳/טבעול) כלום לא מלוח לי והמלח הזול ועם כמויות גדולות של נתרן לי אישית יותר טעים ומלוח , אבל מנסה לשנות את ההרגל הזה כי אני צוברת ככה המון המון נוזלים וכמובן מזיקה לכליות (עודף נתרן עלול לגרום לאבנים בכליות אם לא שוטפים את זה היטב עם המון מים)
זאת התמכרות.. ממליץ לך להפסיק. אני לא מוסיף מלח לכלום למעט הסלט.

טוב אז מסתבר שטעיתי וזה לא נכון.
"1 גרם מלח שווה לכ- 400 מ"ג נתרן."

מעניין מה שאר הרכיבים?
מלח זה תרכובת של מתכת ואל מתכת. במקרה של מלח שולחן - זה נתרן וכלור.

בהתחשב בכמות המלח שולחן שמוסיפים לאוכל ביחס לשאר הנתרן שכבר מצוי באוכל - הייתי אומר שזה יותר גימיק שיווקי ליצור תדמית של "בריא".

נתרן זה לא מלח, נתרן זה מרכיב אחד בתוך המלח.
לא יכלתי לקרוא את המשפט הזה ולא להגיב מתי,
נתרן, ברזל, אשלגן, סידן, מגנזיום וכו' הם כולם מלחים (מינרלים), פשוט בעלי מבנה כימי שונה ולכן גם בעלי תכונות שונות לגמרי.

כשאומרים מלח, מתכוונים בד"כ למלח שולחן שמכיל ברובו נתרן.

המלח דל נתרן שיש אצלך, פשוט מכיל הרכב מלחים במינונים שונים, בעצם עם פחות נתרן וכנראה עם יותר אשלגן כמו ש @Fuck ציין.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית