הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ כאב בשריר ברגל בסקוואט (יש תמונה)

• פותח/ת השרשור Ori135
  • פורסם בתאריך

Ori135

משתמש פעיל
734
96
נק' מוניטין:
72
734
96
שלום
אני עושה סקוואטים קבוע ותמיד יש לי כאב בשריר (הקפתי בתמונה) רק ברגל שמאל
לא משנה מה המשקל ברגע שאני מתחיל לשבור מקביל אני מרגיש מתיחה שם (מזכיר קצת כמו שלא מתאמנים חודש ואז שחוזרים להתאמן השריר נתפס)
זה קורה רק בזמן הסקוואטים
סקוואט HB

קבצים מצורפים

• image.jpg
    image.jpg
    KB 30.1 · צפיות: 245
זה קורה ללא מעט אנשים , תנסה לעשות הרבה מובילטי לכופפי ירך

כדאי לנסות אותם , אם לא עוזר לפנות לפזיו אולי הבעיה יותר מורכבת מהגבלה בטווחי תנועה וגמישות

לי יש כאבים ממש קלים בזמן ריצה אחרי 15-20 דקות שאני רץ... ממש החיבור של המפשעה והארבע ראשי אבל יותר לכיוון הארבע ראשי(החיבור) מאשר לכיוון המפשעה.
בדיוק המיקום שצוין בתמונה, גם פה הבעיה היא מוביליטי? בסקוואט אין כאבים

לי יש כאבים ממש קלים בזמן ריצה אחרי 15-20 דקות שאני רץ... ממש החיבור של המפשעה והארבע ראשי אבל יותר לכיוון הארבע ראשי(החיבור) מאשר לכיוון המפשעה.
בדיוק המיקום שצוין בתמונה, גם פה הבעיה היא מוביליטי? בסקוואט אין כאבים
לך לפזיו שיאבחן אותך , כאבים בריצה זה דבר מורכב עם הרבה משתנים

שלום
אני עושה סקוואטים קבוע ותמיד יש לי כאב בשריר (הקפתי בתמונה) רק ברגל שמאל
לא משנה מה המשקל ברגע שאני מתחיל לשבור מקביל אני מרגיש מתיחה שם (מזכיר קצת כמו שלא מתאמנים חודש ואז שחוזרים להתאמן השריר נתפס)
זה קורה רק בזמן הסקוואטים
סקוואט HB

קרה לי, ולאחר תקופה מסויימת הכאב עבר מעצמו.(מכירה עוד כמה שעבר להם בלי שעשו דבר.) בכל מקרה תעשה מוביליטי, זה תמיד טוב..

היו לי כאבים דומים במפשעה בצד ימין, עד היום אני לא יודע מה זה היה אבל זה עבר לי אחרי שלקחתי מנוחה של שלושה חודשים, ראיתי פה בפורם עוד אנשים שפתחו אשכול על אותה בעיה והרבה הגיבו להם שיכול להיות שזה דלקת. אתה לא תוכל לקבל פה תשובה חד משמעית אז לפי דעתי כבר עכשיו תקבע תור לאורטופד/פיזיו/כירורג

במקרה שלי פתיחת ברכיים אם כבר גרמה לכאב ולא לריפויו.
כמו שדר אמר, מוביליטי מאוד עוזר וכמו"כ עיסוי נגד כדור לקרוס וכדומה.

עריכה : כמובן שטכניקה נכונה זה הדבר הראשון לעבוד עליו,
רק רשמתי שבמקרה שלי טכניקה לפי הספר לא תרמה.

במקרה שלי פתיחת ברכיים אם כבר גרמה לכאב ולא לריפויו.
במידה ולא מדובר בעמידה יחסית רחבה (לא חייב משהו קיצוני), אין מנגנון אנטומי שגורם לכאב בכופפי הירך כשהברכיים בחוץ, למעט גלישת ברכיים, שאין סיבה שהתרחשה כשהברכיים בחוץ אבל לא כשהן בפנים.

• פותח/ת השרשור
הבעייה נוצרת מטכניקה לא טובה מספיק.
יש לך בעייה זהה לשלו: ייעוץ - לא יכול להמשיך עם SS עקב פציעה - מה לעשות?
קרא מה הוא כתב ומה הגבתי (קרא עד הסוף).

בנוסף,
ממליץ ללמוד על חשיבות מיקום הברכיים.

בהצלחה
הברכיים שלי באמת נכנסות פנימה שאני עושה סקוואט
אבל הקטע שגם בסטים של החימום לצורך הדוגמא סט של 40 קילו חימום משקל שקל לי והברכיים במקום הנכון והטכניקה טובה זה עדיין כואב
ודווקא שבסטים הכבדים שהברכיים שלי קורסות ואני יורד קצת פחות נמוך זה לא כואב

הברכיים שלי באמת נכנסות פנימה שאני עושה סקוואט
אבל הקטע שגם בסטים של החימום לצורך הדוגמא סט של 40 קילו חימום משקל שקל לי והברכיים במקום הנכון והטכניקה טובה זה עדיין כואב
ודווקא שבסטים הכבדים שהברכיים שלי קורסות ואני יורד קצת פחות נמוך זה לא כואב
זה בגלל שאתה חם, לא כי טכניקה לקויה עדיפה.
סביר להניח שאתה צריך לשנות רוחב עמידה (בדרך כלל להצר) ולהוציא ברכיים יותר החוצה.

• פותח/ת השרשור
זה בגלל שאתה חם, לא כי טכניקה לקויה עדיפה.
סביר להניח שאתה צריך לשנות רוחב עמידה (בדרך כלל להצר) ולהוציא ברכיים יותר החוצה.
עוד שאלה שהייתי עושה סקוואט LB הייתי עושה 90 קילו ל5 חזרות ובחיים לא היה לי בעיה שמיקום של הברכיים (אולי ממש בקטנה)
שאני עושה HB תמיד הברכיים של קורסות, גם במשקל בינוני
למה זה?

ושאלה חשובה מאוד, מאיפה אתה כל פעם מביא את הקישורים האלה

ולגבי להצהיר עמידה , אני עומד ברוחב כתפיים יותר צר מזה זה כבר רגליים ממש צמודות

עוד שאלה שהייתי עושה סקוואט LB הייתי עושה 90 קילו ל5 חזרות ובחיים לא היה לי בעיה שמיקום של הברכיים (אולי ממש בקטנה)
שאני עושה HB תמיד הברכיים של קורסות, גם במשקל בינוני
למה זה?
בלי וידאו אני לא יכול להגיד הרבה מעבר לכך שבלי קשר זו החלטה גרועה לעבור מ-LB ל-HB.

ושאלה חשובה מאוד, מאיפה אתה כל פעם מביא את הקישורים האלה
אם אני אספר לך אני אצטרך להרוג אותך.

ולגבי להצהיר עמידה , אני עומד ברוחב כתפיים יותר צר מזה זה כבר רגליים ממש צמודות
יתכן שהיא כבר צרה מידי בשביל לאפשר לברכיים לצאת מספיק החוצה. במקרה כזה, צריך להרחיב עמידה.

השורה התחתונה היא שהכאב בכופפי הירך נובע מטכניקה לא מספיק טובה. הבעיות הנפוצות הן עמידה צרה מידי / רחבה מידי / ברכיים לא מספיק בחוץ. מה מתרחש אצלך? אני בטח לא יודע בלי וידאו, אבל אלה בגדול האפשרויות שסוגרות את הרוב המוחץ של האפשרויות האנטומיות שזה יתרחש בסקוואט.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית