הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ 2 שאלות כלליות לגבי התקדמות בסקוואט ובנץ' פרס

amir610

משתמש קבוע
1,919
306
נק' מוניטין:
547
1,919
306
1.סקוואט - לפני שבועיים אחרי ביקורת טכניקה של אנשי הפורום החלטתי להוריד משקל (מ 130 ל 110) ולעשות סקוואט כשאני מקפיד של שבירת מקביל, מאז עברתי 3-4 אימונים ואני עדיין לא שובר מקביל בכל החזרות (יש שיפור מאימון לאימון אבל עדיין לא בכל החזרות הטכניקה מושלמת), האם יש טעם לעלות במשקל או להישאר ב 110 עד שכל החזרות 3X5 יהיו מושלמות ?

2. בנץ' פרס - היום עשיתי עם 107.5 קילו 3X5 אבל בסט האחרון בחזרה האחרונה הספוטר משום מה החליט שהוא עוזר (מעט מאוד) בנקודה מסוימת , אין לי ספק שהייתי מצליח לבד אבל לצערי הוא חשב אחרת, האם לדעתכם אני צריך בשבוע הבא לחזור על המשקל או שאפשר להתקדם ל 110 ?

תעלה במשקל רק כשהטכניקה טובה, אחרת אתה תמשיך להתקדם ואח"כ יהיה לך יותר ויותר קשה לתקן את הנקודות שאתה עובד עליהן כעת.
(עומק לפי מה שאני זוכר)

לגביי הבנץ' - אם אתה מרגיש שהוא עזר בקושי וזה היה רק בחזרה האחרונה בסט האחרון.. לא חושב שיש טעם להישאר עם אותו משקל..

• פותח/ת השרשור
כמו שחשבתי , תודה על החיזוק
אנצל את האשכול לשאלה נוספת לגבי התכנית שלי, יש לי בעייה עם תרגילי העזר (בעיקר דאמבלים בשיפוע ובנט אובר).
סדר התרגילים משתנה באימון A1 ו-A2 ואותו דבר B1 ו B2 (עקב רוטציה בין עצימות לנפח בבנץ' וב OHP), מכאם נובע מצב שבאימון A2 נניח יותר קשה לי לעשות 8 חזרות (מצליח 6) מאשר באימון A1, האם להוריד משקל באימון A2 ?

שאלה נוספת היא האם בכדיי להישאר בטווח 8-10 חזרות בתרגילי העזר יהיה נכון להוריד משקל בין סט לסט ?

כמו שחשבתי , תודה על החיזוק
אנצל את האשכול לשאלה נוספת לגבי התכנית שלי, יש לי בעייה עם תרגילי העזר (בעיקר דאמבלים בשיפוע ובנט אובר).
סדר התרגילים משתנה באימון A1 ו-A2 ואותו דבר B1 ו B2 (עקב רוטציה בין עצימות לנפח בבנץ' וב OHP), מכאם נובע מצב שבאימון A2 נניח יותר קשה לי לעשות 8 חזרות (מצליח 6) מאשר באימון A1, האם להוריד משקל באימון A2 ?

שאלה נוספת היא האם בכדיי להישאר בטווח 8-10 חזרות בתרגילי העזר יהיה נכון להוריד משקל בין סט לסט ?
אולי תשנה את תרגילי העזר לגמרי בימים שבהם אתה מתקשה בגלל העצימות שבפרס ?
בכללי אם 8 ניהיה קשה באותו אימון, תוריד משקל.. סה"כ תרגיל עזר.

• פותח/ת השרשור
נניח היום היה לי אימון חזה רגליים, אז אני עושה בנץ', סקוואט, פרונט סקוואט ואז ניגש לדאמבלים, החזה נח קצת אז אין לי בעיה לעשות דאמבלים בשיפוע 8 חזרות עם 35 קילו כל יד , הסט השני אני מוריד ל 32.5 ומשלים 8 חזרות ובשלישי מוריד ל 30 ומשלים 8 חזרות, אבל ביום רביעי כשאני עושה נפח לחזה (8-10 חזרות עם 90 קילו) אז לדאמבלים אני מגיע גמור ומצליח בסט הראשון 6 חזרות.... אותו סיפור עם בנט אובר באימונים של יום חמישי (עושה בנט אובר אחרי דדליפט, פרס עצימות וצ'ין אפס 3X5), השאלה היא האם מה שחשוב בתרגילי העזר זה להישאר בטווח החזרות או לשמור על המשקלים כמו ששומרים בתרגילי העצימות ?

בסקוואט אם לא שברת מקביל זה כשל. אחרי כשל לא מעלים משקל, ללא תלות בכמה "יפה" הייתה הטכניקה.
בבנץ' אם הספוטר נגע זה כשל. אחרי כשל לא מעלים משקל, ללא תלות בכמה אתה חושב שהוא עזר או לא עזר.

אז לדאמבלים אני מגיע גמור ומצליח בסט הראשון 6 חזרות
אז תוריד קצת משקל.. תרגילי העזר לא צריכים להיות בעצימות גבוהה

השאלה היא האם מה שחשוב בתרגילי העזר זה להישאר בטווח החזרות או לשמור על המשקלים כמו ששומרים בתרגילי העצימות ?
חשוב להתקדם כמובן, אבל לא על חשבון ההתאוששות 😃

• פותח/ת השרשור
אז אני מבין שמה שחשוב זה להישאר בטווח 8-10 חזרות, אפילו על חשבון הורדת משקל.
לגבי זמני מנוחה , אני משער שבתרגילי עזר לנוח 3-4 דקות זה מוגזם , אני טועה ?
בסקוואט אם לא שברת מקביל זה כשל. אחרי כשל לא מעלים משקל, ללא תלות בכמה "יפה" הייתה הטכניקה.
בבנץ' אם הספוטר נגע זה כשל. אחרי כשל לא מעלים משקל, ללא תלות בכמה אתה חושב שהוא עזר או לא עזר

לגבי הסקוואט גם אני חשבתי כך, לגבי הבנץ' זה עדיין כשל מבחינתך גם אם מדובר בחזרה החמישית (האחרונה) של הסט האחרון (מתוך 3 סטים) ואני בטוח שהייתי מצליח גם בלעדיו ?

כשמדובר בעצימות נמוכה יותר ונפח גבוה יותר אז הייתי אומר שזה קצת יותר מידיי, אבל בגדול תמיד עדיף לנוח יותר מאשר פחות.
ובעניין הבנץ', דעתי האישית היא שאם החזרה האחרונה הייתה עולה גם ללא הספוטר ולא הייתה גריינד, אין טעם להישאר על אותו משקל.

אז אני מבין שמה שחשוב זה להישאר בטווח 8-10 חזרות, אפילו על חשבון הורדת משקל.

לגבי הסקוואט גם אני חשבתי כך, לגבי הבנץ' זה עדיין כשל מבחינתך גם אם מדובר בחזרה החמישית (האחרונה) של הסט האחרון (מתוך 3 סטים) ואני בטוח שהייתי מצליח גם בלעדיו ?

לא יקרה אסון אם תתעכב שבוע אחד. אני אוהב להשלים את כל החזרות פיקס ואז להתקדם.

• פותח/ת השרשור
@hanan שכנעת אותי 😃 , אשאר במשקל הזה גם ביום ראשון הבא ..., מבחינתי התקדמתי השבוע כי בשבוע שעבר עם המשקל הזה נכשלתי כבר בסט השני

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית