הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ איך התוכנית שלי ואיזה תרגילים לעשות לבטן?

tomer330

משתמש פעיל
479
131
נק' מוניטין:
134
479
131
אני מתאמן שנה וחצי אבל רוב הזמן סתם התאמנתי כמו אידיוט, עשיתי בעיקר מכונות, לא השקעתי בתזונה וכו', מן הסתם לא היו תוצאות.
רק לפני חודשיים בערך התחלתי להתאמן יותר רציני ולהשקיע וגם למדתי המון, בקיצור בניתי לי תוכנית ואני רוצה חוות דעת.
אני יודע שהתכנית הכי טובה בשבילי היא SS אבל הבעיה היא שאני לא יכול לעשות סקוואט ודדלפיט עקב בעיות גב, יש לי עקמת חמורה (קבעתי תור לרופא לעוד חודש בערך והוא כבר יחליט אם אני אוכל לעשות אותם או לא, למרות שנראה לי שלא כי ממש כואב לי כשאני עושה את התרגילים האלה).

גיל 18
משקל 53
גובה 1.65
המטרה היא מסה כמובן, ויותר לכיוון הפיתוח גוף, פחות מעניין אותי כוח.

A:

רגליים:
לג פרס - 3X6
פשיטת ברכיים - 3X8
כפיפת ברכיים - 3X8
חזה:
בנץ' פרס - 3X6
פרפר - 3X8
דאמבל בנץ' פרס בשיפוע - 3X8
יד אחורית:
פשיטת מרפקים בפולי עליון - 3X8

B:

גב:
מתח עם משקל - 3X6
בנט אובר - 3X8
כתפיים:
פרס - 3X6
הנפה לצדדים - 3X8
יד קדמית:
כפיפת מרפקים עם דאמבלים - 3X8

עכשיו פה אני רוצה להוסיף תרגילי בטן אבל אני לא יודע מה לעשות, אין בפורטל שום מאמר נורמלי על תרגילי בטן וגם הרצתי חיפוש בפורום ולא מצאתי כלום כי האימון בטן של רוב האנשים זה סקוואט ודדליפט שאני לא יכול לעשות אותם.

• פותח/ת השרשור
120 צפיות ואין תגובה אחת?
לפחות תעזרו לי בתרגילי בטן, לגבי התוכנית אני יודע שהיא סבבה, זאת תוכנית AB די בסיסית.

אבל אני לא יודע איזה תרגילי בטן הכי טובים כי יש מיליון אופציות.
ואיך בכלל עדיף לעבוד על בטן? עצימות או נפח? כי לא ראיתי אנשים שעושים 5 חזרות בכפיפות בטן נגיד.
אגב ראיתי את המאמר הזה בפורטל שהתרגיל הכי יעיל לבטן זה עם גלגל בטן אבל אין לי כאלה במכון אז זה לא רלוונטי בשבילי.

שאלת איך התוכנית, אז נתחיל מזה.
יש לך הרבה תרגילים חופפים, בלי שום סיבה. תוכנית FBW תעשה עבודה הרבה יותר טובה בהוספת מסה מאשר עבודה של 3-4 תרגילים לכל חלק גוף.
תנסה להריץ משהו כזה:
לג פרס, בנץ', מתח או צ'ין אפס (עדיף) - הכל ל-3x5. עליה של פעם בשבוע במשקלי העבודה.
לחיצת כתפיים (עדיף בעמידה), פייספולס/מסור (להחליף מדי אימון) - 2x10.
כפיפות בטן / פשיטות גב (להחליף מדי אימון) - 3x15.

לגבי בטן - זה באמת לא משנה. קראנצ'ים, אב-רולר, סופרמן (עבודה איזומטרית) - זה לא משנה בכלל. תבחר מה שבא לך.

• פותח/ת השרשור
שאלת איך התוכנית, אז נתחיל מזה.
יש לך הרבה תרגילים חופפים, בלי שום סיבה. תוכנית FBW תעשה עבודה הרבה יותר טובה בהוספת מסה מאשר עבודה של 3-4 תרגילים לכל חלק גוף.
תנסה להריץ משהו כזה:
לג פרס, בנץ', מתח או צ'ין אפס (עדיף) - הכל ל-3x5. עליה של פעם בשבוע במשקלי העבודה.
לחיצת כתפיים (עדיף בעמידה), פייספולס/מסור (להחליף מדי אימון) - 2x10.
כפיפות בטן / פשיטות גב (להחליף מדי אימון) - 3x15.

לגבי בטן - זה באמת לא משנה. קראנצ'ים, אב-רולר, סופרמן (עבודה איזומטרית) - זה לא משנה בכלל. תבחר מה שבא לך.

אוקיי תודה רבה, אתה בטוח שזה עדיף מ-AB?
ומה המטרה של התוכנית? זאת תוכנית למתחילים בשביל לעלות במשקלים או שזה גם למתקדמים?
כי לפי מה שאני יודע למתקדמים עדיף יותר נפח

ולגבי בטן, זה בסדר לעשות תרגילים עם משקל גוף? זה מרגיש לי חסר תועלת וזה גם נוגד את כל הפילוספיה של היפורטרפיה, כי אם לא מעלים משקלים איך אפשר להעלות במסת שריר?
איזה תרגילים לבטן יש עם משקל?

אה ולגבי face pulls, אתה יכול לשלוח לי סרטון טוב שמראה את הטכניקה?
כי ראיתי 2 סוגים, יש את זה

ויש את זה

נערך לאחרונה:
כן, אני בטוח. גם אנשים עם הרבה יותר ניסיון מאשר לך ממשיכים להריץ fbw. תעבוד נכון וכבד, תאכל טוב ויהיה בסדר.

לגבי הבטן זה לא משנה, המסה שם ממש לא חשובה.

לגבי הפייספולס - הסרטון הראשון.

תלוי למי 😄

לפותח השרשור - אתה תצבור מסת שריר בבטן טוב מאוד מתרגילי הבסיס - סקוואט,דדליפט,פרס ואפילו בנצ'.
ויותר מאוחר תוכל להוסיף ab wheel שזה אחלה תרגיל לבטן - "הדדליפט של שרירי הבטן"

• פותח/ת השרשור

לי זה חשוב, כמובן פחות משרירים אחרים אבל אם אני כבר מתאמן אז למה לא לעשות את המקסימום ולעבוד על כל שריר הכי טוב שאפשר?

לגבי הפייספולס - הסרטון הראשון.

זה לגב נכון?
כי שמתי לב שבסרטון הוא לא אומר מילה אחת על גב, הוא כל הסרטון רק מדבר על זה שהתרגיל הזה עוזר לכתפיים פצועות

אתה תצבור מסת שריר בבטן טוב מאוד מתרגילי הבסיס - סקוואט,דדליפט,פרס ואפילו בנצ'.

בסקוואט ודדליפט הבטן עובדת הכי הרבה ואת שניהם אני לא יכול לעשות, תקרא את מה שכתבתי למעלה

ויותר מאוחר תוכל להוסיף ab wheel שזה אחלה תרגיל לבטן - "הדדליפט של שרירי הבטן"

איך בדיוק התרגיל הזה הכי טוב אם אתה לא יכול להעלות בו משקל? זה סותר את כל מה שלמדתי עד עכשיו

• פותח/ת השרשור
עד כמה שידוע לי פייס פולס זה לכתף אחורית

צודק זה באמת לכתף אחורית, חשבתי שזה גב כי זה נראה כמו חתירה

ובניתי לעצמי תוכנית חדשה כי אני לא אוהב שיש באותו אימון גם בנץ' וגם פרס כי אי אפשר לעבוד על שניהם בעצימות, אני מעדיף תוכנית מפוצלת
לקחתי תוכנית מהחתימה של @Tank ושיניתי קצת בגלל שאני לא יכול לעשות דדליפט וסקוואט, זאת התוכנית

A1:
לג פרס 3X5
בנץ' פרס 3X5
מתח 3X6
פייספול 3X10 (את זה סתם הוספתי בלי קשר לתוכנית של טנק כי יש לי קצת בעיות כתפיים)
הנפות לצדדים 2X10
כפיפות מרפקים 2X10
פשיטת מרפקים 2X10
כפיפות בטן 3X15

A2:
לג פרס 3X5
אוברהד פרס 3X5
מתח 3X6
מקבילים 3X8
מסור 3X8
כפיפות מרפקים 2X10
פשיטת מרפקים 2X10
פשיטות גו 3X12

אשמח לשמוע את דעתכם על התוכנית והאם היא עדיפה מהתוכנית של stitch

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
תעשה בנץ׳/אוברהד תרגיל ראשון, מתח שני ורק אז לג פרס

כן זה מה שאני עושה בדרך כלל אבל אני לא יכול תמיד לעשות אותו סדר כי תמיד מפוצץ אצלי במכון והכל תפוס

@stitch @White Walker
אפשר חוות דעת על התוכנית החדשה שבניתי והאם היא עדיפה מהתוכנית של stitch?

אתה רציני? ביקשת עזרה, עזרתי, הבאת תוכנית מנופחת שלא מתאימה לך בשום צורה - ואתה שואל אותי אם היא יותר טובה משלי?!
כן, היא נהדרת, לך על זה!

אפשר חוות דעת על התוכנית החדשה שבניתי והאם היא עדיפה מהתוכנית של stitch?
תוכנית של טנק, תוכנית של סטיץ.... סה"כ אוסף תרגילים מרוכז. אין כאן לא תכנון ולא סדר. (בתוכנית שכתבת)
אתה יכול לעשות אותה, ואתה יכול לעשות גם FBW פשוטה.

אם אתה לא יכול לעשות סקוואט, עשה לג פרס בנפח גבוה יותר.
מה שסטיץ כתב לך עדיף ממה שכתבת כאן לטעמי, מקסימום להוסיף עוד תרגיל של בייספס או טרייספס לא קריטי לכאן או לכאן.

העיקר להתקדם.

• פותח/ת השרשור
אתה רציני? ביקשת עזרה, עזרתי, הבאת תוכנית מנופחת שלא מתאימה לך בשום צורה - ואתה שואל אותי אם היא יותר טובה משלי?!
כן, היא נהדרת, לך על זה!

מה מנופח בתוכנית הזאת? זאת FBW שדי דומה לתוכנית שאתה נתת לי...
וזה לא תוכנית שבניתי לבד, זאת תוכנית מהחתימה של @Tank רק שבמקום סקוואט ודדליפט שמתי לג פרס כי אני לא יכול לעשות אותה

אני לא אוהב את התוכנית שלך כי אני פשוט חושב שזה לא נכון לשים בנץ' פרס ואוברהד פרס באותו אימון כי אז לא אפשרי לעשות את שניהם בעצימות

אני פשוט חושב שזה לא נכון לשים בנץ' פרס ואוברהד פרס באותו אימון כי אז לא אפשרי לעשות את שניהם בעצימות
הוא לא כתב לך לעשות אותם באותו אימון.
עשה רוטציה ביניהם.

• פותח/ת השרשור
מה שסטיץ כתב לך עדיף ממה שכתבת כאן לטעמי, מקסימום להוסיף עוד תרגיל של בייספס או טרייספס לא קריטי לכאן או לכאן.

אני לא מבין למה התוכנית של סטיץ' עדיפה, אם עושים רוטציה בין בנץ' לפרס זה יוצא שבשבוע יש 3 סטים שבועיים לחזה/כתפיים, זה לא נשמע לי הכי אידיאלי
התוכנית של טנק זה אותו דבר בדיוק רק שבאימון של בנץ' יש הנפות לצדדים ובאימון של פרס יש מקבילים בשביל שלא יווצר מצב של 3 סטים שבועיים לשריר גדול כמו חזה/כתפיים

לדעתי אני אלך על התוכנית של טנק

ותודה רבה על העזרה!

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית