הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אחר שאלה לגבי בנץ' פרס

• פותח/ת השרשור JBL
  • פורסם בתאריך

JBL

משתמש מתחיל
20
0
נק' מוניטין:
0
20
0
שלום,

אני מתאמן חדש (משהו כמו חודש) ובהתחלה שהתחלתי לעשות בנץ' פרס אז תמיד היה לי כמו "קליק" כזה רק בכתף ימין בזמן התרגיל.
לפעמים הייתי מרגיש כאב ממש קל אבל עדיין תמיד היה את הקליק הזה ולא הצלחתי להבין ממה זה נובע ואיך לסדר את זה.
ניסיתי אלף פעם לבדוק את הטכניקה, קשת בגב, כיווץ בכתפיים בקיצור הכל..
עד שהבנתי היום (אני חושב שהבנתי) שהבעיה הייתה בזה שהייתי מוריד את המרפקים יותר מדי למטה ולא במקביל לגוף.
הייתי עושה את זה כי תמיד אמרו שצריך לגעת עם המוט בחזה וכדי שאני יצליח לגעת עם המוט בחזה אני צריך להוריד את המרפקים ממש למטה
וזה כנראה מה שעושה את ה"קליק" והכאב כל פעם שאני עושה בנץ' פרס.
בקיצור הבנתי שלאנשים עם זרועות ארוכות יחסית לא צריכים לגעת בחזה אלא 2-3 אינץ' פחות או יותר בין המוט לחזה כי אחרת המרפקים לא יהיהו במקביל לגוף.
שבאמת ניסיתי לשמור על רווח ולא לגעת בחזה וגם כמובן לא להוריד את המרפקים מתחת לגוף הכאב עבר ולא היו לי יותר קליקים בכתף..
אחרי כל מה שכתבתי - השאלה שלי היא האם זה בסדר שאני לא נוגע עם המוט בחזה ויש מרווח של 5 ס"מ בערך?
באמת לאנשים עם ידיים ארוכות יחסית צריכים לעשות ככה בנץ' פרס?

בגדול התרגיל הזה יכול להיות מאוד בעייתי לכתפיים של הרבה אנשים
מה שאתה יכול לעשות זה באמת לא לרדת עד הסוף, זה בסדר גמור, אבל בנוסף כדאי לך לחזק את שרירי ה-rotator cuff שלךכדי למנוע פציעות.
עוד דבר שאתה יכול לעשות זה בנצ' עם אחיזה הפוכה (כפות ידיים פונות לכיוון הראש במקום לכפות הרגליים), שזה מוריד הרבה מהלחץ על הכתף

מה שאתה יכול לעשות זה באמת לא לרדת עד הסוף, זה בסדר גמור, אבל בנוסף כדאי לך לחזק את שרירי ה-rotator cuff שלךכדי למנוע פציעות.
עוד דבר שאתה יכול לעשות זה בנצ' עם אחיזה הפוכה (כפות ידיים פונות לכיוון הראש במקום לכפות הרגליים), שזה מוריד הרבה מהלחץ על הכתף
או שבמקום לחפש תרגילי וודו פשוט להעלות סרטון של הטכניקה, לקבל דגשים ותיקונים וללמוד על התרגיל ולבצע אותו כמו רבים אחרים.
אין שום סיבה שהוא כמתאמן מתחיל יצטרך לבודד את מסובבי הכתף או ללחוץ באחיזה הפוכה.

פותח השרשור - העלה סרטון בכדי שנוכל לעזור טוב יותר.

בהנחה ו-
א. הטכניקה אינה טובה, השכמות לא משוכות לאחור והמרפקים לא בפנים
ב. לא עושים אוברהד פרס

ניסיתי אלף פעם לבדוק את הטכניקה, קשת בגב, כיווץ בכתפיים בקיצור הכל..
דגשים ללחיצת חזה בחדר הכושר - קילוגרם - כושר ופיתוח הגוף

לחיצת חזה - קילוגרם - כושר ופיתוח הגוף

או שבמקום לחפש תרגילי וודו פשוט להעלות סרטון של הטכניקה, לקבל דגשים ותיקונים וללמוד על התרגיל ולבצע אותו כמו רבים אחרים.
אין שום סיבה שהוא כמתאמן מתחיל יצטרך לבודד את מסובבי הכתף או ללחוץ באחיזה הפוכה.

פותח השרשור - העלה סרטון בכדי שנוכל לעזור טוב יותר.

בהנחה ו-
א. הטכניקה אינה טובה, השכמות לא משוכות לאחור והמרפקים לא בפנים
ב. לא עושים אוברהד פרס

דגשים ללחיצת חזה בחדר הכושר - קילוגרם - כושר ופיתוח הגוף

לחיצת חזה - קילוגרם - כושר ופיתוח הגוף
כמובן שעבודה על הטכניקה זה חלק חשוב מאוד, למרות שהבעיה שהוא מתאר לרוב זה לא בעיה של טכניקה, אלא פשוט כתף בעייתית, שיש לחלק לא קטן מהאוכלוסיה.
ולעבו על מסובבי הכתף זה טוב גם למתאמנים מתחילים וגם למתקדמים כדי למנוע פציעות, וגם זה משפר את הביצוע של התרגיל בלי קשר, שום וודו או שטויות, זה פשוט חימום נכון לתרגיל

כמובן שעבודה על הטכניקה זה חלק חשוב מאוד, למרות שהבעיה שהוא מתאר לרוב זה לא בעיה של טכניקה, אלא פשוט כתף בעייתית, שיש לחלק לא קטן מהאוכלוסיה.
ולעבו על מסובבי הכתף זה טוב גם למתאמנים מתחילים וגם למתקדמים כדי למנוע פציעות, וגם זה משפר את הביצוע של התרגיל בלי קשר, שום וודו או שטויות, זה פשוט חימום נכון לתרגיל
סביר להניח שהוא אינו עושה פרס ובאופן כללי הכתפיים שלו חלשות, לכן כל הבעיות.
חשוב להבין קודם כל מה גורם לבעיות לפני שפונים לתרגילים שונים שאמורים לחזק חלקים חלשים.
בידודי מסובבי כתף עם גומיה זה אחלה, אבל צריך להבין שהבעיה מגיעה משם קודם לכן.

ולא הייתי עושה את זה כחימום, אם כבר מכניס את זה לתוכנית בסוף האימון או ביום מנוחה.

סביר להניח שהוא אינו עושה פרס ובאופן כללי הכתפיים שלו חלשות, לכן כל הבעיות.
חשוב להבין קודם כל מה גורם לבעיות לפני שפונים לתרגילים שונים שאמורים לחזק חלקים חלשים.
בידודי מסובבי כתף עם גומיה זה אחלה, אבל צריך להבין שהבעיה מגיעה משם קודם לכן.

ולא הייתי עושה את זה כחימום, אם כבר מכניס את זה לתוכנית בסוף האימון או ביום מנוחה.
דווקא מניסיון שלי עם כתף בעייתית ועוד מקרים של חברים יצא לי לראות שלעבוד על מסובבי כתף עם גומיה או משקל נמוך מאוד כחימום דווקא מאוד שיפר את עניין הכאבים, אבל אני מניח שזה יותר עניין של העדפה.

ומפרסם הפוסט, תעלה באמת סירטון כדי שיהיה אפשר לדעת מה מקור הבעיה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית