הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ כמה שאלות שנתקלתי בבניית תפריט

• פותח/ת השרשור Ori135
  • פורסם בתאריך

Ori135

משתמש פעיל
734
96
נק' מוניטין:
72
734
96
שלום לכולם
אני בונה תפריט למסה ברמה גובה ויש לי כמה שאלות:

1) זה בסדר להוסיף לארוחת הבוקר בננה/2 תמרים או שעדיף להמנע מפרוקוז?

2) זה בסדר להוסיף לתפריט 2 פרוסות לחם מלא? מדובר בלחם הזה מאפיית אנג'ל - בריאות מסביב לשעון, לחם אנג'ל 100 בתוספת שיפון קל
זה הלחם הכי ״בריא״ שמצאתי, אין לו תוספת סוכר ושומן צמחי הוא מורכב רק מקמח מלא וקמח שיפון מלא (אז הערך גליקימי שלו נמוך הבנתי) ויש בו הכי הרבה סיבים.

3) חלב זה בסדר? או שזה אסטרוגן ועדיף להמנע? (בכל מקרה זה המוצר חלב היחד שלי חלב ואבקת חלבון)

4) פלוס קלורי של 300 מעל הנטרלי שזה בערך עליה של קילו בחודש, זה נחשב נקי? בתנאי שבתוכנית אימונים מגרה מספיק את השריר עלייה כזאת תשמר בערך את האחוז שומן (מעדיף לא לעלות יותר מ1% בחודשים)

5) בתפריט יש 300 גרם פחמימה ו1.3 גרם נתרן, זה כמות שתעשה אותי נוזלים או שזה נחשב קצת?

6) הגעתי לתפריט ל55 גרם שומן וחסר לי 3 גרם שומן, בתפריט יש 220 גרם אורז לפני בישול ו300 גרם חזה עוף לפני בישול. אם שם שמן בבישול שלהם אבל לא הרבה, יספג בהם בערך 3 גרם שומן שחסרים לי?

7) הגעתי ל430 מ״ג סידן הבנתי שזה מאט וסידן חשוב למי שעוסק בספורט. לתסף סידן?

8) למה במחשבון קלוריות יצא נגיד 2555 קלוריות, אבל אם מחשבים את הערכים (פחמימה+חלבון כפול 4 + שומן כפול 9) יוצא 2566, על מה עדיף להסתמך?

@Daniel Barack

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
עוד שאלה
ערכים של ביצה L (ממוצע שוקל עם בקליפה 68) שווה לערכים של M?
כי תכלס עם 68 גרם לביצה L אחרי שמורידים את הקליפה זה 58 אז עם אני אוכל 4 ביצים L אני צריך לחשב את זה כM לא?
@yogevnn

עוד שאלה
ערכים של ביצה L (ממוצע שוקל עם בקליפה 68) שווה לערכים של M?
כי תכלס עם 68 גרם לביצה L אחרי שמורידים את הקליפה זה 58 אז עם אני אוכל 4 ביצים L אני צריך לחשב את זה כM לא?
@yogevnn

בביצה M-L יש כ7 גרם חלבון

אני רוצה להבין, אתה לא חושב שהקריאטין תורם להתאוששות של השריר, או שאתה לא חושב שלהתאוששות השריר יש השפעה ישירה על רגולציית האימונים ועלייה במסה?

כי אני באופן אישי חושב שיש קשר הדוק בין השניים. אם ביום א' עבדתי על החזה בעצימות גבוהה בלי קריאטין, אז לשריר יקח לפחות 3-4 ימים עד שהוא יתאושש ואימון נוסף יהיה פרודוקטיבי... להבדיל, על קרי א טי ן כבר אחרי יומיים אני מרגיש שאני יכול לעשות אימון אפקטיבי על השריר כי אני מרגיש שהוא מאושש לחלוטין.
זה לא מה שאני חושב, לא ראיתי מחקר שמראה שקראטין תורם להתאוששות של השריר, בנוסף, השריר יתאושש גם בלי שתסף קראטין, ואם תתסף אז לא תשנה את רגולציית האימונים שלך, אז אם עשית אימון חזה בראשון, וכבר יום אחרי השריר יתאושש, בכל מקרה תעשה את האימון בשלישי, והגדילה במסה תשאר כפי שהייתה.
תקן אותי אם אני טועה...

זה לא מה שאני חושב, לא ראיתי מחקר שמראה שקראטין תורם להתאוששות של השריר, בנוסף, השריר יתאושש גם בלי שתסף קראטין, ואם תתסף אז לא תשנה את רגולציית האימונים שלך, אז אם עשית אימון חזה בראשון, וכבר יום אחרי השריר יתאושש, בכל מקרה תעשה את האימון בשלישי, והגדילה במסה תשאר כפי שהייתה.
תקן אותי אם אני טועה...

מה זאת אומרת קריאטין לא עוזר בהתאוששות ?
קריאטין עוזר לנוזלים להיאזר בשרירים ולכן עוזר בהתאוששות שלהם.
אני אשמח אם תחדש לי .

• פותח/ת השרשור
אולי חלאס עם הקריאטין?
יש לי עוד 2 שאלות
האם כדי ישר לאחר האימון לצרוך סוכרים כמו תמרים או בננה ושייק חלבון?
וטונה וביצים זה נחשב חלבונים שנספגים מהר או לאט?

אולי חלאס עם הקריאטין?
יש לי עוד 2 שאלות
האם כדי ישר לאחר האימון לצרוך סוכרים כמו תמרים או בננה ושייק חלבון?
וטונה וביצים זה נחשב חלבונים שנספגים מהר או לאט?
למה לכבות את השיח על הקריאטין? חחחח

לדעתי מהירות ספיגת החלבונים לא באמת חשובה... אם אתה אוכל מספיק חלבון, לגוף לא יחסר אף פעם ולכן מהירות הספיגה לא רלוונטית... אם יש לל תמרים באימון מסה זה אחלה! בננה עם החלבון קצת אחרי גם מצויין.

באופן אישי אני חושב שאתה קפדן מידי בשביל מסה... תשתדל להנות... העליה שלך אף פעם לא תהיה נקיה לחלוטין ובכל מקרה אתה תעלה מעט שומן אז תשמור אנרגיה להיפטר ממנו בתקופת החיטוב.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית