הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ פידבק לגבי טכניקה דדליפט ו-OHP (סרטונים)

amir610

משתמש קבוע
1,919
306
נק' מוניטין:
547
1,919
306

דדליפט שיפרתי את ההערות שקיבלתי כאן בשבוע שעבר, מקווה שהטכניקה טובה ואני יכול להתחיל להעלות משקלים(כרגע מתרגל טכניקה על 80).

באוברהד פרס שלחתי את הסט השלישי והאחרון שהצלחתי בו רק 4 חזרות (עם 60 קילו).

תודה.

שגם בסינגלים אתה מתחיל מלמטה? אז אי שימוש באגן בסינגל משמע איבוד כוח.
ואם אני לא עושה סינגלים, אפשר להמשיך לעבוד עם באונס? כי לגבי החזרה הראשונה כבר עניתי.
זה עדיף פשוט כי אתה באמת יכול לתת לכתפיים שנייה לנוח ולנשום כמו שצריך.
אני נח כשהמוט למעלה, לא מרגיש בעיה עם זה. לא הצלחתי להתרגל להתחלה מ-dead stop, כל חזרה מרגישה לי מוזרה.
אגב, אני לא מאמין גדול בלתת "באונס" מהישבן בתרגיל הזה, בשביל עוד כמה ק"ג על המוט. לא משרת לי שום מטרה.
אני בכלל לא מבין איזה באונס כלפי מעלה יכולה תנועה קטנטונת קדימה ליצור. אבל אם כולם אומרים, אני מקבל את זה שאני לא עושה את זה נכון כנראה.
זה נכון שלנוח למעלה ולהשתמש בבאונס זה מוסיף עוד קצת על המוט אבל מתאמן שמלכתחילה יהיה רגיל לעבוד רק בדד סטופ ויעבור למנוחה למעלה, סביר להניח שזה לא יוסיף לו. תלוי ברמת המתאמן.
אין היגיון בזה. אם זה מוסיף - ואין סיבה שלא - אז אין סיבה שאם התרגלת בלי זה פתאום לא יוסיף.
ואני גם לא רואה שום תלות ברמת המתאמן. או שהטכניקה עובדת או שלא.
אני עזבתי את המנוחה למעלה מהסיבה שברגע שהייתי מוציא אוויר הייתי מאבד כיווץ, בפרט בבטן.. וכשזה עם מוט מעל הראש.. לא נעים.
לא יודע. אני לא מאבד כיווץ כך, אבל מסכים שזה קשה יותר לנשום ולשמור על כיווץ (אבל לא בלתי אפשרי).
בכל מקרה זה קורה אוטומטית כשלוקחים את הגב לאחור בתחילת ההרמה
זה ה-דבר שמפחיד אותי בעבודה בלי באונס. שהטורסו זז אחורה והגב מגיע להיפר לורדוזה. איום ונורא לבלטים שלי.

אין היגיון בזה.

אז אין סיבה שאם התרגלת בלי זה פתאום לא יוסיף.

ואני גם לא רואה שום תלות ברמת המתאמן. או שהטכניקה עובדת או שלא.

אני מדבר מניסיון אישי שלי.
מניסיוני האישי, זה בדיוק כמו שכתבתי.
אתה יכול לא להבין את ההיגיון, אבל עובדתית זה מה שקורה אצלי.
ואני כן עובד בטכניקה נכונה וגם במשקלים יחסית כבדים, ובכל זאת לא הצלחתי לחזור לעבוד במנוחה למעלה כמו שפעם הייתי עושה.

אני אומנם לא מאמן גדול, אבל מאלו שכן יצא לי להסביר להם כיצד לבצע את התרגיל (מההתחלה.. מודה, לא "המרתי" אותם לשיטה אחרת), הם התחזקו בצורה יפה מאוד והתקדמו באותו אופן כפי שהיו מתקדמים בשיטה השנייה של המנוחה למעלה. (מבחינת קצב ההתקדמות הכוונה)
כך שאני לא רואה ייתרון גדול מידיי בשיטה זו, עבורי בכל אופן.

כמובן שאם מישהו חזק ככה וזה נוח לו, לא אנסה לשכנע אותו לעבוד אחרת.
כנ"ל ההיפך.

כמובן שאם מישהו חזק ככה וזה נוח לו, לא אנסה לשכנע אותו לעבוד אחרת.
למה לא. תשכנע. אם תצליחו לשכנע אותי שאפשר לעבוד כך נקי, בלי למשוך טורסו לאחור בצורה מוגזמת, ולהרים את אותם המשקלים גם בלי הבאונס, אני מבטיח לעבוד כך. הרי אין ספק שמתחזקים יותר ללא באונס, בעבודה הכי סטריקט שיש, בדיוק כמו שבנצ'ר שמרים x ק"ג עם עצירה על החזה חזק יותר מבנצ'ר שמרים את אותו המשקל בלי עצירה.

אם תצליחו לשכנע אותי שאפשר לעבוד כך נקי, בלי למשוך טורסו לאחור בצורה מוגזמת, ולהרים את אותם המשקלים גם בלי הבאונס, אני מבטיח לעבוד כך
אני יכול להעיד על עצמי שאני לא מושך את הטורסו לאחור בצורה מוגזמת, לא ראית בסרטונים האחרונים של הפרס שפירסמתי?
אגב גילוי נאות - לא תמיד אני מצליח להניח את המוט על הכתפיים כמו שצריך ואז נוצר "באונס" קטן.

הרי אין ספק שמתחזקים יותר ללא באונס, בעבודה הכי סטריקט שיש, בדיוק כמו שבנצ'ר שמרים x ק"ג עם עצירה על החזה חזק יותר מבנצ'ר שמרים את אותו המשקל בלי עצירה
עם זה אנחנו באותה הדעה 😃

אני יכול להעיד על עצמי שאני לא מושך את הטורסו לאחור בצורה מוגזמת, לא ראית בסרטונים האחרונים של הפרס שפירסמתי?
שכחת את החצי השני של המשפט - להרים את אותם המשקלים.
לי זה הגיוני שכשתשתלט על נושא הנשימה, תרים יותר עם הבאונס מאשר עכשיו.
עד שיבוא החיטוב הגדול והרע ויחזיר אותך למצב של מתאמן מתחיל 🙄
אגב גילוי נאות - לא תמיד אני מצליח להניח את המוט על הכתפיים כמו שצריך ואז נוצר "באונס" קטן.
נו, מצוין. אז שנינו באותו צד. עכשיו בוא נריב עם מתי 😆

למה לא. תשכנע. אם תצליחו לשכנע אותי שאפשר לעבוד כך נקי, בלי למשוך טורסו לאחור בצורה מוגזמת, ולהרים את אותם המשקלים גם בלי הבאונס, אני מבטיח לעבוד כך. הרי אין ספק שמתחזקים יותר ללא באונס, בעבודה הכי סטריקט שיש, בדיוק כמו שבנצ'ר שמרים x ק"ג עם עצירה על החזה חזק יותר מבנצ'ר שמרים את אותו המשקל בלי עצירה.
המוט בפרס צריך לנוע בקו ישר ולהיות תמיד לאורך כל התנועה, מעל אמצע כף הרגל, כמו כל תרגיל אחר שמבוצע עם מוט בעמידה, אין שום אפשרות לעשות את זה בלי שהטורסו ינוע לאחור, אחרת התנועה תתחיל ממקום לא נכון, אבל זה שהטורסו נע לאחור והאגן נע קדימה לא צריך לגרום להיפראקסטנשן, צריך כמובן להשאיר את מנח העמ"ש נייטרלי, ולבצע את התנועה אך ורק מהאגן.

עבודה עם דד סטופ עדיפה מהרבה סיבות:
1. מפתח אלמנטים שונים ממה שאנחנו עובדים בבנצ', בעצם עבודה ללא סטרץ רפלקס.
2. אני באמת לא יודע להסביר למה זה כל כך חזק, אבל "הבאונס" הזה שמקבלים מהאגן הוא משמעותי - מאוד.
3. מה לעשות אבל יצא ככה שאת החזרה הראשונה יוצא לנו לעשות ללא סטרץ' רפלקס, ומה לעשות שאנחנו לא ניקח את המוט כמו אובר-הד סקוואט בשביל לעשות פרס, ואנחנו רוצים התקדמות ליניארית לכן רצוי שכל החזרות יהיו זהות אחת לשניה.
4. יש יותר יכולת לשלוט על תנועה נכונה ומבוקרת, לעומת מנוחה עם מוט מעל הראש.

חשבתי שהכנסתי אותך ללופ אינסופי ואתה לא יודע אם להגיב 😲

אבל זה שהטורסו נע לאחור והאגן נע קדימה לא צריך לגרום להיפראקסטנשן
should have, could have, would have. בפועל קל מאד ליפול להיפראקסטנשן, והתנועה הזו באגן רק מגבירה את הסיכוי.
1. מפתח אלמנטים שונים ממה שאנחנו עובדים בבנצ', בעצם עבודה ללא סטרץ רפלקס.
לבלבל את השריר? מי אמר שצריך עבודה ללא סטרץ'? ואם צריך, ואני עושה סטים של בנץ' כך, זה מכסה את הצורך, אני פטור מזה בפרס?
2. אני באמת לא יודע להסביר למה זה כל כך חזק, אבל "הבאונס" הזה שמקבלים מהאגן הוא משמעותי - מאוד.
כמו שאמרתי, אני מקבל את זה שאני עושה שם משהו לא בסדר והאשמה היא בי. כשאני עושה את זה המוט לא זז מילימטר ולא מקבל שום תנופה, ואני רק נראה כאילו אני מנסה לזיין את הרגליים של הראק. לא יודע מה קורה שם.
3. מה לעשות אבל יצא ככה שאת החזרה הראשונה יוצא לנו לעשות ללא סטרץ' רפלקס, ומה לעשות שאנחנו לא ניקח את המוט כמו אובר-הד סקוואט בשביל לעשות פרס, ואנחנו רוצים התקדמות ליניארית לכן רצוי שכל החזרות יהיו זהות אחת לשניה.
בהנחה שאני עושה מספר קבוע של חזרות בסט, ואם נסכים שחזרה ללא סטרץ' מוסיפה x קושי, גם אם כולן יהיו זהות וגם אם רק לראשונה יתווסף ה-x הזה, הקושי באחוזים/קילוגרמים מול השבוע שעבר יהיה קבוע, לכן אין שום בעיה עם התקדמות ליניארית.
4. יש יותר יכולת לשלוט על תנועה נכונה ומבוקרת, לעומת מנוחה עם מוט מעל הראש.
גם בפאוז בנץ', ואף אחד לא מציע לעבוד כך.
ואם כבר - גם בפאוז סקוואט, גם בבנט אובר רואו איטי במקום מתפרץ, בקיצור - בהרבה דברים.

אם הפרס הוא יחסית "strict״ (לא כמו שריפ מלמד בגרסה החדשה של הספר), אפשר להרים יותר בלי עצירה בתחתית כמובן. איזו צורת עבודה עדיפה כדי להתחזק כמה שיותר? מהניסיון שלי, הצורה שמשתמשת בבאונס. אם מדברים על הגרסה החדשה של הפרס, המצב כנראה שונה.

אתה מתכוון הוצאה של המרפקים החוצה, כן?
והוצאת לי את המילים מהפה, אחת מהסיבות שהתרגלתי לשיטה הזאת היא בעיקר כי נוח להיכנס שוב לכיווץ מירבי ולשים דגש על מרפקים החוצה ברגע הלחיצה.
התכוונתי פנימה אבל כנראה שאנחנו מתכוונים לאותו הדבר.
כשאני אומר למישהו דחוף מרפקים פנימה בזמן הפרס אז הכוונה היא לנסות להרים אותם למעלה

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית