ייעוץ פידבק לגבי טכניקה דדליפט ו-OHP (סרטונים)

amir610

משתמש קבוע
1,919
306
נק' מוניטין:
547
1,919
306

דדליפט שיפרתי את ההערות שקיבלתי כאן בשבוע שעבר, מקווה שהטכניקה טובה ואני יכול להתחיל להעלות משקלים(כרגע מתרגל טכניקה על 80).

באוברהד פרס שלחתי את הסט השלישי והאחרון שהצלחתי בו רק 4 חזרות (עם 60 קילו).

תודה.

דדליפט - ישבן נמוך מדי, שעולה מיד בתחילת התנועה. ראש מורם מדי. כנראה שהמוט רחוק מדי מהרגליים, קשה לראות. ישבן בכלל לא מסובב קדימה. אין מתח בגוף לפני המשיכה. בקיצור, סטאפ לא טוב.

פרס - אין נעילת מרפקים בסוף החזרה. פרקי היד שבורים לגמרי ולא מיושרים. ועדיף לנוח למעלה ולהשתמש בבאונס למטה (יהיו כאלה שיתווכחו על זה).

• פותח/ת השרשור
פרס - אין נעילת מרפקים בסוף החזרה. פרקי היד שבורים לגמרי ולא מיושרים. ועדיף לנוח למעלה ולהשתמש בבאונס למטה (יהיו כאלה שיתווכחו על זה).

כף היד אמורה להיות מיושרת לאמה (ממש כמו שנותנים אגרוף) ?, אני חשבתי שאמורים ללחוץ מכרית כף היד (כמו בעמידת ידיים)
דדליפט - ישבן נמוך מדי, שעולה מיד בתחילת התנועה. ראש מורם מדי. כנראה שהמוט רחוק מדי מהרגליים, קשה לראות. ישבן בכלל לא מסובב קדימה. אין מתח בגוף לפני המשיכה. בקיצור, סטאפ לא טוב.

כנראה באמת עמדתי קצת רחוק מהמוט וזאת הסיבה שהרגליים התכופפו קצת יותר מדי מה שגרם לישבן לעלות בזמן ההרמה, אם הייתי מכופף פחות אז לא הייתה סיבה להרים ישבן בזמן ההרמה, אתרגל שוב באימון הבא ואשים לב לזה.

זה נראה כאילו אצלך הם נמוכות מדי
rogue-wrist-wraps-greenblack-web3_2.jpg

• פותח/ת השרשור
זה נראה כאילו אצלך הם נמוכות מדי

זה רק נראה, הן מכסות את המפרק ומונעות עיקום, לדעתי אני בכלל צריך להיפטר מהם, זה רק מראה שהטכניקה שלי באמת לוקה בכל עניין האחיזה

ועדיף לנוח למעלה ולהשתמש בבאונס למטה (יהיו כאלה שיתווכחו על זה).
עכשיו אני לא יודע מה לעשות, אם להתווכח בגלל שכתבת שעדיף לנוח למעלה, או לא להתווכח בגלל שכתבת שיהיו כאלו שיתווכחו על זה, דילמה 🙄

אין בעיה, תתווכח עם לוטם. גם הוא מחפש אקשן.
אני אפילו אעזור לכם להתחיל: מתי, לוטם קרא לך מניאק. ולוטם, מתי אמר שאתה לא שובר מקביל.

חייב להגיב בהקשר הזה, פעם הייתי בגישה שלך. הייתי "נח" עם המוט למעלה. ניסיתי את הגישה השנייה, בהתחלה לא היה נוח... לאט לאט התרגלתי, היום בוודאות אני אומר שזה עדיף לי.

חייב להגיב בהקשר הזה, פעם הייתי בגישה שלך. הייתי "נח" עם המוט למעלה. ניסיתי את הגישה השנייה, בהתחלה לא היה נוח... לאט לאט התרגלתי, היום בוודאות אני אומר שזה עדיף לי.
לא יודע, ניסיתי שבוע שעבר סט כזה, כל חזרה הרגישה כמו החזרה הראשונה המגעילה חסרת הבאונס. אני באמת אשמח לשמוע, למה זה עדיף? אתה לא מאבד כך קילוגרמים על המוט בגלל ההתחלה מ-dead stop?
הייתי בטוח אתה מחפש ריגושים דווקא..
להתרגש מחדש...מהצד 😃
פעם בצבא שמעתי שיחה בין שני מילואימניקים.
אחד אמר לשני: תגיד, אתה מזיין מהצד?
השני ענה לו: לא, רק מקדימה ומאחורה.

זאת התשובה לתהייה שלך.

אתה לא מאבד כך קילוגרמים על המוט בגלל ההתחלה מ-dead stop?
א. זה לא הגיוני לעשות חזרה ראשונה dead stop ואז כל השאר סטייל אחר.
ב. זה הגיוני שתתאמן לעבוד עם מוט למטה כי גם סינגלים מתחילים מלמטה ולא מלמעלה.
ג. עד כמה שזכור לי האנרגיה שאתה מקבל מהאגן יותר גדול מהאנרגיה שאתה מקבל מלהוריד את המוט מלמעלה למטה.
ד. (בזה אני לא בטוח.) אבל עד כמה שזכור לי ריפטו בגרסה השלישית אמר שאין באמת צורך מהשינוי שהוא עשה בפרס וזה היה רק בישביל להוסיף משהו לספר.

א. זה לא הגיוני לעשות חזרה ראשונה dead stop ואז כל השאר סטייל אחר.
אין פה ענין של היגיון, יש ענין של אילוץ טכני. אם היה אפשר לקבל את המוט בגובה של ידיים פשוטות, כל החזרות היו עם באונס בדיוק כמו בנץ'. אין אפשרות, אז זאת לא סיבה לדפוק את כל החזרות האחרות.
הקשר לסינגלים הוא...?
ג. עד כמה שזכור לי האנרגיה שאתה מקבל מהאגן יותר גדול מהאנרגיה שאתה מקבל מלהוריד את המוט מלמעלה למטה.
אני לא יודע איזה אגן לך יש, אבל לאגן בגודל אנושי שלא אכל מקדונלדס 3 פעמים ביום כל חייו אין אנרגיה כמו הבאונס של כמה עשרות קילוגרמים שיורדים 70-80 ס"מ באוויר.
ד. (בזה אני לא בטוח.) אבל עד כמה שזכור לי ריפטו בגרסה השלישית אמר שאין באמת צורך מהשינוי שהוא עשה בפרס וזה היה רק בישביל להוסיף משהו לספר.
דווקא עובדת לרעתך הנקודה הזאת.

לא יודע, ניסיתי שבוע שעבר סט כזה, כל חזרה הרגישה כמו החזרה הראשונה המגעילה חסרת הבאונס. אני באמת אשמח לשמוע, למה זה עדיף? אתה לא מאבד כך קילוגרמים על המוט בגלל ההתחלה מ-dead stop?
זה עדיף פשוט כי אתה באמת יכול לתת לכתפיים שנייה לנוח ולנשום כמו שצריך.
נסה לראות שהמוט יושב לך על החזה באמת בצורה טובה שלא דורשת ממך מאמץ, בלי קשר שלי אישית קל יותר לתת דגשים לטכניקה כמו דחיפה של המרפקים פנימה כשהמוט מתחיל למטה.
אגב, אני לא מאמין גדול בלתת "באונס" מהישבן בתרגיל הזה, בשביל עוד כמה ק"ג על המוט. לא משרת לי שום מטרה. בכל מקרה זה קורה אוטומטית כשלוקחים את הגב לאחור בתחילת ההרמה, אז אין מה לתת לזה דגש מיוחד לדעתי.

ועדיף לנוח למעלה ולהשתמש בבאונס למטה (יהיו כאלה שיתווכחו על זה).
אמרתי איזה יופי, עכשיו ננהל שוב דיון על הנושא.. ואז מתי זומן לכאן והספים לשרשור את הנשמה 🤦‍♂️

למה זה עדיף? אתה לא מאבד כך קילוגרמים על המוט בגלל ההתחלה מ-dead stop?
תראה, עבדתי ב 2 השיטות.. זה נכון שלנוח למעלה ולהשתמש בבאונס זה מוסיף עוד קצת על המוט אבל מתאמן שמלכתחילה יהיה רגיל לעבוד רק בדד סטופ ויעבור למנוחה למעלה, סביר להניח שזה לא יוסיף לו. תלוי ברמת המתאמן.
אני עזבתי את המנוחה למעלה מהסיבה שברגע שהייתי מוציא אוויר הייתי מאבד כיווץ, בפרט בבטן.. וכשזה עם מוט מעל הראש.. לא נעים.
איבדתי המון אנרגיה בגלל זה, והעדפתי להתחזק מחדש בשיטה השניה. (ללא שימוש hip thrust לצורך העניין.. לא מסתדר עם זה)

אין קשר לדעתי בין סינגלים בפרס (שזה דבר שלא כל מתאמן עושה בפרט בפרס) לבין פרס כחלק מרוטינה של תוכנית אימון כלשהי והתקדמות מסויימת.

אישית קל יותר לתת דגשים לטכניקה כמו דחיפה של המרפקים פנימה כשהמוט מתחיל למטה.
אתה מתכוון הוצאה של המרפקים החוצה, כן?
והוצאת לי את המילים מהפה, אחת מהסיבות שהתרגלתי לשיטה הזאת היא בעיקר כי נוח להיכנס שוב לכיווץ מירבי ולשים דגש על מרפקים החוצה ברגע הלחיצה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית