הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ קונדישונינג בss

LightWeight

משתמש קבוע
1,396
2
נק' מוניטין:
789
1,396
2
אני חייל משוחרר ומתכוון לחזור לברזלים (כנראה לss כדי לחזור למשקלי עבודה שהיו לי לפני הגיוס). כמו כן- עוד שנה אני עומד לגשת למבדקים מאוד פיזיים ליחידת קבע ככה שאני צריך להיות בכושר מעולה תוך כדי תוכנית הכוח שאעשה. חשבתי לשלב 3 אימוני קונדישנינג של ספרינטים בעליה כמו שוונלדר אומר, הפחד שלי יותר מפציעות מאשר מהתקדמות איטית בסקוואטים. האם יש בסיס לחשש שלי? ואם כן- אשמח לרעיון איך לשלב גם עבודה על קונדישנינג וגם על כוח. תודה רבה ושבוע טוב!

אם היית מתאמן מתחיל שצריך לבנות את המשקלים שלו, הייתי אומר לך - עדיף שתפרוש מאימונים מאשר שתנסה את הקומבינציה המטורפת הזו.
אבל אתה אומר שאתה רוצה לחזור למשקלי עבודה שהיו לך, אז לא יודע. השאלה כמה אתה רחוק מהם, מהפוטנציאל שלך.
אני, אישית, בכל מקרה לא הייתי מנסה דבר כזה - הסכנה לפציעות היא גדולה מאד.
איך כן לעבוד? מקסימום 2 אימוני FBW ו-2 אימוני קונדישנינג בשבוע, וגם זה בתנאי שאתה בריא ויכול להקדיש הרבה להתאוששות.

תמיד יש את האפשרות של לעשות רק SS ורק אז להתחיל אימוני סיבולת אחרי שחזרת לבסיס חזק, גם ככה אתה אומר שיש לך עוד שנה.

• פותח/ת השרשור
תמיד יש את האפשרות של לעשות רק SS ורק אז להתחיל אימוני סיבולת אחרי שחזרת לבסיס חזק, גם ככה אתה אומר שיש לך עוד שנה.

אולי יהיה אפשרי להכניס אימוני סיבולת ב5x5 שבה העומס קצת יורד?

אם הגיבוש ליחידת קבע הוא עוד שנה אז זה משאיר לך מספיק זמן להקדיש את תחילת השנה לנטו SS, אחרי שתסיים את התוכנית תוכל לעבור לתוכנית יותר "אוורירית" שתאפשר לך לשלב אירובי ותרגילים שעליהם תבחן בגיבוש.

• פותח/ת השרשור
אני אגיד לכם את האמת, אני אפילו שוקל לחלל את קדושת הss ולעשות סקוואטים פעמיים בשבוע במקום 3.

במרץ יש לי ריצת 5000 שאני צריך לעשות באיזור ה25 דקות ואני בספק שאוכל לעשות זאת.

• פותח/ת השרשור
טוב זה משנה את התמונה, תעשה FBW פעמיים בשבוע ותתמקד בשיפור בריצה שלך.

האמת חשבתי לעשות ss כרגיל ופשוט באימון השני של השבוע לוותר על הסקוואט לטובת 2 אימוני קונדישונינג בשבוע. עליה של 5-10 קילו בסקוואט מספיקה לי ביותר. דעתך?

לדעתי אפשר בהחלט, תצטרך ליהיות קשוב לגוף שלך ולאו דווקא לעלות בכל אימון, גם פעם בשבוע יהיה מצויין.
לגבי כמות אימוני הקונדישינג בשבוע, יספיקו לך רק שניים?

אני אגיד לכם את האמת, אני אפילו שוקל לחלל את קדושת הss ולעשות סקוואטים פעמיים בשבוע במקום 3.

במרץ יש לי ריצת 5000 שאני צריך לעשות באיזור ה25 דקות ואני בספק שאוכל לעשות זאת.
ממליץ להוסיף קפאין,כמה אנשים שלא עברו בוחן מסלול זה עזר להם לעבור.
אולי כדאי גם בטא אלנין.

• פותח/ת השרשור
כנראה מה שיקרה זה שאעשה ss עד לסקוואט של 100 קילו רצוף שזה די משקל נוצה ומשם אמשיך לעשות סקוואטים במתכונת 5x5 ליניארית ובכל השאר אעשה ss רגיל. בין לבין אכניס ריצות של 3-4 קמ עד למרוץ. אחכ אולי קונדישונינג של ספרינטים בעליות.
בינתיים אני בשבועיים מנוחה עד החפשש בגלל כאבים בגב ואחזור בריא לחלוטין להתחלת התוכנית.

נערך לאחרונה:
שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית