הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ סיבים תזונתיים בפחמימות השונות

the Raccoon

משתמש משקיע
5,743
4,982
נק' מוניטין:
26,604
5,743
4,982
ג'אמפ בנייני האומה ירושלים
בבורגול למשל כמו בעוד פחמימות אחוז הסיבים התזונתיים גבוה.
ב100 גרם בורגול לא מבושל יש 78 פחמימה כשמתוכם 18 גרם סיבים. סופרים את הסיבים כחלק מהתפריט או שצריכים להחסיר אותם - משמע לספור רק 60 ?

מוסיפים אותם, אבל הקלוריות הן כחצי מהפחמימה רגילה.
משמע- 2 קלוריות לגרם.
מבזק חדשות: סיבים מספקים קלוריות
אבל יש עוד היבט לגבי סיבים במאזן הקלורי, שלרוב לא מוערך מספיק. נטען כי סיבים לא מספקים קלוריות לגוף בגלל היעדר אנזימים שיכולים לפרק אותם. לפעמים מתייחסים אל ירקות עתירי סיבים כאל מוצרים בעלי "אנרגיה שלילית", מאחר שהעיכול שלהם דורש יותר קלוריות ממה שהם מכניסים (ונהוג להתייחס לזה כאל 0).
אולם זה לא נכון. לא לגמרי, בכל אופן.
דנתי לעיל בסוגיית ההתססה של סוגים מסוימים של סיבים שהופכים לחומצות שומן, שנאגרות מחדש ע"י הגוף. ובכן, חומצות שומן אלו מספקות קלוריות לגוף. למרות שעדיין יש מחלוקת בנושא, חוקרים העריכו את הערך הקלורי של סיבים כ-1.5-2 קלוריות לגרם (תלוי בסוג הסיב).
נכון שזה ממוצע, ושזה בסופו של דבר תלוי בפרטי הדיאטה ובסוג הסיב, אבל בפשטות, הרעיון שסיב אינו מספק קלוריות לגוף אינו נכון. אמנם הערך הקלורי של סיבים הוא פחות מפחמימות (4 קלוריות לגרם), הוא עדיין לא 0.

סיבים תזונתיים – המטאטא של הטבע - קילוגרם - כושר ופיתוח הגוף

בגלל שאנחנו לא מעכלים סיבים, אין למה לספור אותם

בעצם נראה מעניין מה ש Matty רשם, אז אני חוזר בי ממה שאמרתי

מוסיפים אותם, אבל הקלוריות הן כחצי מהפחמימה רגילה.
משמע- 2 קלוריות לגרם.
מבזק חדשות: סיבים מספקים קלוריות
אבל יש עוד היבט לגבי סיבים במאזן הקלורי, שלרוב לא מוערך מספיק. נטען כי סיבים לא מספקים קלוריות לגוף בגלל היעדר אנזימים שיכולים לפרק אותם. לפעמים מתייחסים אל ירקות עתירי סיבים כאל מוצרים בעלי "אנרגיה שלילית", מאחר שהעיכול שלהם דורש יותר קלוריות ממה שהם מכניסים (ונהוג להתייחס לזה כאל 0).
אולם זה לא נכון. לא לגמרי, בכל אופן.
דנתי לעיל בסוגיית ההתססה של סוגים מסוימים של סיבים שהופכים לחומצות שומן, שנאגרות מחדש ע"י הגוף. ובכן, חומצות שומן אלו מספקות קלוריות לגוף. למרות שעדיין יש מחלוקת בנושא, חוקרים העריכו את הערך הקלורי של סיבים כ-1.5-2 קלוריות לגרם (תלוי בסוג הסיב).
נכון שזה ממוצע, ושזה בסופו של דבר תלוי בפרטי הדיאטה ובסוג הסיב, אבל בפשטות, הרעיון שסיב אינו מספק קלוריות לגוף אינו נכון. אמנם הערך הקלורי של סיבים הוא פחות מפחמימות (4 קלוריות לגרם), הוא עדיין לא 0.

סיבים תזונתיים – המטאטא של הטבע - קילוגרם - כושר ופיתוח הגוף
מסקרן אותי לדעת מי צודק
@לוטם

אני ממש מבולבל. סיבים מספקים אנרגיה לגוף, או לא?

בגלל שאנחנו לא מעכלים סיבים, אין למה לספור אותם

בעצם נראה מעניין מה ש Matty רשם, אז אני חוזר בי ממה שאמרתי
טעות
יש סיבים שכן מתעכלים ויש שלא:
מסיס במים - מתעכל
לא מסיס במים - לא מתעכל

טעות
יש סיבים שכן מתעכלים ויש שלא:
מסיס במים - מתעכל
לא מסיס במים - לא מתעכל
לא הבנתי, ההודעה שלי בטעות היא טעות?
ומאיפה הבאת את המידע הזה?
לא בביוכימיה מטבולית ולא בפיזיולוגיה או בשום מקום אחר לא נתקלתי שנאמר שהם ברי עיכול, רק בגלל זה הם נמצאים בקטגוריה משלהם ולא נופלים תחת ההגדרה של חלבון ופחמימות

לא הבנתי, ההודעה שלי בטעות היא טעות?
ומאיפה הבאת את המידע הזה?
לא בביוכימיה מטבולית ולא בפיזיולוגיה או בשום מקום אחר לא נתקלתי שנאמר שהם ברי עיכול, רק בגלל זה הם נמצאים בקטגוריה משלהם ולא נופלים תחת ההגדרה של חלבון ופחמימות
הם מתפרקים חלקית בקיבה ואת ה"עיכול" המרכזי החיידקים במעי מבצעים ע"י אכילה שלהם ופירוק לסוכרים

הם מתפרקים חלקית בקיבה ואת ה"עיכול" המרכזי החיידקים במעי מבצעים ע"י אכילה שלהם ופירוק לסוכרים
כן, אבל לא כל הסיבים, רק חלק מסויים, וגם זה אינדיווידואלי
אלה בעיקר הסיבים שגורמים לך להפליץ הרבה, כי כדי להפוך אותם לתוצרי פירוק שמישים החיידקים מתסיסים אותם, וזה גורם להיווצרות של גז

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית