הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

אתופן וכאבי גב תחתון

שוכן עפר

משתמש מתחיל
9
1
נק' מוניטין:
1
9
1
שלום אנשים מה נשמע ?
כבר כמה ימים אני תחת כאבי גב תחתון שבגללם לא יכול להתאמן
הלכתי לרופא משפחה אמר לי שזה גב תפוס חזק וצריך לקחת אתופן 400 מ"ג, וטוב גם למרוח וולטרן, ותרגילי גב.
עכשיו אני רוצה להימנע מהאתופן ולהסתפק בתרגילים של מתיחות לגב מה אתם אומרים זה בסדר או שחייב את האתופן הזה ?
מודה לכם מראש

אתופן היא תרופה אנטי דלקתית ללא סטריאודים. היא אמורה לשכך את אנזימי COX2 ובכך להקל על הכאב.
הייתי נזהר מאוד להתאמן תחת שימוש בה מכיוון שאתה פחות רגיש לכאב ויכול להיפצע יותר קשה ממה שאתה עכשיו. זה לא אומר שאתה לא יכול לקחת את התרופה בכדי להקל על הכאבים.

מניסיון, עדיף ללכת לפיזיותרפיסט שיאבחן את הכאב ויעזור לשחרר את הגב מאשר להסתמך על רופא משפחה ותרופות.

הכאבים התחילו לאחר תרגיל ספציפי או שינוי במתודת האימונים?

שלום אנשים מה נשמע ?
כבר כמה ימים אני תחת כאבי גב תחתון שבגללם לא יכול להתאמן
הלכתי לרופא משפחה אמר לי שזה גב תפוס חזק וצריך לקחת אתופן 400 מ"ג, וטוב גם למרוח וולטרן, ותרגילי גב.
עכשיו אני רוצה להימנע מהאתופן ולהסתפק בתרגילים של מתיחות לגב מה אתם אומרים זה בסדר או שחייב את האתופן הזה ?
מודה לכם מראש
למה להמנע מאטופן? בייחוד ה-400 שהוא יחסית קליל
ה-600 כבר ממש מכביד על הגוף
לדעתי תקשיב לרופא. אטופן + וולטרן - בדרך כלל עובד.

אם גם ככה אתה לא מתאמן אז קח כמה ימים את התרופות שהוא נתן לך, ואז אם אתה רוצה לחזור להתאמן אתה יכול להמשיך לשים את הוולטרן, אבל תפסיק את האטופן, כי הוא יפריע להתאוששות של הגוף וזה מתכון לפציעות

למה להמנע מאטופן? בייחוד ה-400 שהוא יחסית קליל
זו תרופה שגורמת נזק כמו שהיא גורמת תועלת (בחרתי בניסוח העדין).
אם אפשר לפתור את הבעיה בלי תרופות עדיף.
תשמור על הקיבה שלך, לך תדע אולי תזדקק לה במסה..😃

• פותח/ת השרשור
אתופן היא תרופה אנטי דלקתית ללא סטריאודים. היא אמורה לשכך את אנזימי COX2 ובכך להקל על הכאב.
הייתי נזהר מאוד להתאמן תחת שימוש בה מכיוון שאתה פחות רגיש לכאב ויכול להיפצע יותר קשה ממה שאתה עכשיו. זה לא אומר שאתה לא יכול לקחת את התרופה בכדי להקל על הכאבים.

מניסיון, עדיף ללכת לפיזיותרפיסט שיאבחן את הכאב ויעזור לשחרר את הגב מאשר להסתמך על רופא משפחה ותרופות.

הכאבים התחילו לאחר תרגיל ספציפי או שינוי במתודת האימונים?

אהלן
הכאבים לא נגרמו בגלל אימון או טראומה אני חושד שזה בגלל יציאה חפוזה מהבית לאחר מקלחת חמה כשהיה קר מאד בחוץ
אחרי כמה שעות הגב נתפס וחזק. כבר כמה ימים ככה.
משתדל לא לקחת אתופן או חומרים, גם לא לבקר אצל פיזיותרפיסט אלא לבצע תרגילי גב תחתון [ מתיחה , שחרור השרירים שם ] גם הליכה ואופניים ראיתי שמומלץ . ולחכות להחלמה

אהלן
הכאבים לא נגרמו בגלל אימון או טראומה אני חושד שזה בגלל יציאה חפוזה מהבית לאחר מקלחת חמה כשהיה קר מאד בחוץ
אחרי כמה שעות הגב נתפס וחזק. כבר כמה ימים ככה.
משתדל לא לקחת אתופן או חומרים, גם לא לבקר אצל פיזיותרפיסט אלא לבצע תרגילי גב תחתון [ מתיחה , שחרור השרירים שם ] גם הליכה ואופניים ראיתי שמומלץ . ולחכות להחלמה

עם הפניה בכל קופת חולים יש מספיק פיזיותרפיסטים טובים שלא יעלו יותר מ150 ש"ח לביקור לאחר החזר.
זה הגוף שלך. לא מבין את זה אבל כל אחד ומה שטוב לו בסופו של יום.

החלמה מהירה שתהיה בכל מקרה.

• פותח/ת השרשור
היי
למרות הכאבים והתנועה המוגבלת, אני לא חושב שהמצב כזה חמור שמחייב פיזיו.
אתרגל בעצמי את מה שצריך, ונראה לפי התגובות שניתן לוותר על האתופן ובשמחה אעשה זאת.
תודה רבה על ההכוונה חברים

אני לא בטוח על סמך מה את אומרת את זה. כל תרופה כמו כל מאכל כמו כל דבר יכול לגרום לתופעות לוואי שלאחרים לא יקרו.

על סמך נסיון אישי ובעקבותיו שיחה עם חוקר בבית הספר לרפואה שאישש את החשש שלי.
כנראה נפלת באחוז הקטן יחסית של אנשים שמפתחים בעיות רציניות מזה
נכון שאטופן יכול להפריע לתפקוד מערכת העיכול, אבל לרוב ההפרעה היא די קלה ונעלמת בסוף הטיפול

מילא היה עוזר לפחות...אבל גם זה לא

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית