הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ לאכול בלילה זה לא בריא/משמין

• פותח/ת השרשור Koller
  • פורסם בתאריך

Koller

משתמש משקיע
2,158
1,343
נק' מוניטין:
4,169
2,158
1,343
טכניון
היי,
אשמח להסברים/סימוכין/עובדות לסתור את הטענה ש"לאכול בלילה זה לא בריא/משמין". לי יש הרבה ידע בתחום אז אני יודע שזה בולשיט, אבל אשמח להסבר קצר ולא חופר שיסתור את השטות הזאת שלאכול בלילה זה לא בריא/משמין.
תודה 😃.

הדעות מאוד סותרות לכאן ולכאן, וגם לדעתי זה ברובו בולשיט
אחד הדברים היחידים שעולים לי לראש ללמה זה יכול להיות לא בריא זה בגלל חוסר סינכרון בין מערכת העצבים האנטרית למרכזית, מה שגורם לבעיות עיכול והפרשת הורמונים לא יעילה, אבל אני בספק אם יש מחקר בנושא (אשמח לדעת בעצמי אם יש), וזו רק תיאוריה שלי ללמה

• פותח/ת השרשור
הדעות מאוד סותרות לכאן ולכאן, וגם לדעתי זה ברובו בולשיט
אחד הדברים היחידים שעולים לי לראש ללמה זה יכול להיות לא בריא זה בגלל חוסר סינכרון בין מערכת העצבים האנטרית למרכזית, מה שגורם לבעיות עיכול והפרשת הורמונים לא יעילה, אבל אני בספק אם יש מחקר בנושא (אשמח לדעת בעצמי אם יש), וזו רק תיאוריה שלי ללמה
אוקיי תודה, והייתי שמח להסברים למה אין בעיה עם אכילה בלילה

למה שזה יהיה שונה מלאכול בבוקר?
כי יותר כיף לאכול המבורגר חצי קילו או פיצה עם בייקון ב 10 בלילה מאשר ב 8 בבוקר
(סתם הגבתי כי אני רוצה לעקוב אחרי האשכול)

היי,
אשמח להסברים/סימוכין/עובדות לסתור את הטענה ש"לאכול בלילה זה לא בריא/משמין". לי יש הרבה ידע בתחום אז אני יודע שזה בולשיט, אבל אשמח להסבר קצר ולא חופר שיסתור את השטות הזאת שלאכול בלילה זה לא בריא/משמין.
תודה 😃.
הסיבה שנוצר המשפט הזה של לאכול בלילה זה משמין הוא כי אנשים הם שמנים. והם אוכלים הרבה. אז אם אתה אומר לבן אדם "שמע, משעה 6 תסתום תפה ואל תאכל"

הוא יאכל פחות במהלך יום שלם. ולכן יש סיכוי גם שהוא ירזה.
מפה הגיעו אנשים שעשו את זה והרזו והסיקו מסקנה שלאכול בלילה זה משמין.

לא חושב שיש דרך מדעית לסתור את זה כי זה משהו שצריך להוכיח, שקיים מנגנון כזה שמושפע מזמני אור וחושך.

אם אתה רוצה עוד משהו. אז תדמיין ניסוי שבו יש בקרה קלורית מדוקדקת על בני אדם. קבוצה א' אוכלת במהלך היום ולא בלילה. קבוצה ב' אוכלת רק בלילה.

אבל, כולם אוכלים בטוטאל 300 קלוריות ליום.

נראלך שקבוצה ב' תעלה במשקל?

אני יכולה להעיד על עצמי, אחרי 56 קילו פחות והצורך לאכול משהו תמידדד בלילה לפני השינה - שלא חשוב מתי אתה אוכל אלא כמה ומה אתה אוכל :]
אני אישית אין לי בעיה לוותר על ארוחה אחת ביום אבל חייבת לאכול לפחות שעה שעה וחצי לפני שאני הולכת לישון חחח סוג של הפרעה אישית וטוב לי איתה!

זה כמו לשאול מה משמין יותר פרוסת לחם או טוסט?
הערך הקלורי זהה ולא תלוי במידת העשייה או בשעת האכילה. השורה התחתונה היא החשובה.
אם אתה אוכל את התפריט שלך שעת הארוחה לא ממש משנה (למרות שיש משמעות לחלוקת הארוחות על פני היום) אבל אם בלילה אתה נוטה יותר לאכילה רגשית ופחות מסוגל לשלוט בכמות או בסוגי האוכל אז בהחלט הייתי נמנעת.

מתוך המאמר לחיטוב שבפורטל:
המיתוסים הנפוצים ביותר:
1. יש לחלק ל 5-6 ארוחות כדי שחילוף החומרים יהיה פעיל כל הזמן, מה שיגרום לשריפת קלוריות מרובה –> לא נכון, מיתוס. מספר הארוחות אינו משנה, מספר הקלוריות הנצרך ביממה הוא זה שישנה. אם נאכל ארוחה אחת של 2000 קלוריות, תהליכי עיכול וספיגה בקיבה והמעי יקחו פי X זמן מאשר אילו היינו אוכלים רק 200 קל'. בסופו של דבר גם הכל נספג ומתעכל באותה הדרך.
2. יש להפריד בין פחמימות לחלבונים –> לא נכון, מיתוס. אין ביסוס מדעי או הסבר הגיוני להצהרה הזו, אין שום בעיה בשילוב של שניהם וגם בשילוב של שומן.
3. אסור לאכול לפני השינה כי אחרת נשמין, המטבוליזם לא עובד בלילה –> לא נכון, מיתוס. אם המטבוליזם לא היה עובד בלילה, היינו מתים.
4. אסור לאכול שומן כי אחרת נשמין –> לא נכון, מיתוס. הכל ייחוס קלורי.
המדריך השלם להורדת השומן וחיטוב הגוף - קילוגרם - כושר ופיתוח הגוף

לא בריא זה לגבי האוכל שאתה אוכל ומשמין זה די נכון כי כשאתה מפסיק לאכול באיזור אחר הצהרים וקם בבוקר עם בטן ריקה אתה די חטוב... אבל זה לא הכי כדאי

היי,
תודה 😃.
הספר של CBL מאוד תומך באכילה בלילה ויחסית צום בבוקר. יש לו שם כל מיני הסברים וסימוכין, אתה יכול לנסות להסתכל שם.

אני אוכל בלילה באופן קבוע ב 12 וב 3 -4 בבוקר סיביבות 150 200 גרם שומן ביום
וואלה לא משמין אפילו קצת

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית