הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ לאכול בלילה זה לא בריא/משמין

• פותח/ת השרשור Koller
  • פורסם בתאריך

Koller

משתמש משקיע
2,158
1,343
נק' מוניטין:
4,169
2,158
1,343
טכניון
היי,
אשמח להסברים/סימוכין/עובדות לסתור את הטענה ש"לאכול בלילה זה לא בריא/משמין". לי יש הרבה ידע בתחום אז אני יודע שזה בולשיט, אבל אשמח להסבר קצר ולא חופר שיסתור את השטות הזאת שלאכול בלילה זה לא בריא/משמין.
תודה 😃.

למישהו יש מושג האם יש השפעה בין רמות סוכר בדם,פרופיל הורמונים:לפטין,גרלין,טסט,קורטיזול וכו, והשפעה של אכילה לפני שינה על רמות מלטונין? ולמה יש סיוטים אם אתה אוכל מזון המוגדר "ככבד" לפני השינה?(בשר,דג וכו).

למה לא לאכול לפני השינה? הגוף צריך לנוח ואם אתה אוכל לפני השינה, אז מערכת העיכול שלך לא נחה לרגע. שאולי בטווח הקרוב לא יפגע בך אבל לאורך עשרות שנים, יכול להשפיע על.. משהו. אין לי רפרנס, פשוט די הגיוני שגם מערכת העיכול צריכה לנוח מדי פעם.

אני יודע שככל שהאינסולין "קופץ" יותר ככה בא לך יותר לישון.. אני בטוח שכולם ישמחו לראות איזה מאמר בפורטל לגבי השפעה של מזון לפני שינה, לפני\בזמן פעילות גופנית,אחרי צום וכו..

הייתי רוצה להתערב בנושא , אין לי בעיה כמו כל הדיאטניות המפגרות שאומרות שזה לא טוב לאכול כשלילה בחוץ , משמע חושך
אני כן חולק על הנושא של לאכול סמוך לשינה , למשל לאכול ארוחת שישי וישר אחריה ללכת לישון או לאכול איזה חצי קילו המבורגר טוב ומיד אחריו להרדם ... מערכת העיכול לא מספיקה לעכל את כל האוכל כי מיד הגוף נכנס למצב שינה ... אני לא יודע להגיד אם הקיבה עובדת תוך כדי שינה באותה האיכות שהיא עובדת כשהגוף ער ... אבל אני די בטוח שזה שונה , וחוץ מלקום עם ריח מסריח בפה ומלא גרעפסים , יש השפעה אחרת למזון ש"לא הספיק להתעכל"
שוב .. אני לא הכי מבין בנושא , זו רק השערה מההגיון שלי ... אשמח שתקטלו אותי ותשללו את הדעה שלי , רק עם הסבר מפורט

פולקלור\ברוסיינס רוסי
ברוסיינס רוסי זה דבר חזק. לפי זה אם לא תגמור את האוכל מהצלחת יבוא שוטר וישים אותך בכלא.
גם אני ישן לא בדיוק טוב אם אני אוכל מעל 1000 קל במנה, שלרוב ככה מסתדר לי..
אני מניח שזה בגלל מה שאמרת על מערכת העיכול. גם אצלי המצב זהה וממה שידוע לי אנחנו ממש לא היחידים. אני משער שזה כמו שאמרת שמערכת העיכול עובדת כשאתה ישן ואז במקום לנוח חלק מהגוף שלך מתאמץ.

אני רק אשים את זה פה....
אתם תיהיו השופטים כמה זה נכון.
אני חושב שהסירטון הזה די מסכם את מה שנאמר פה. [נ.ב: עדיף לראות את הסירטון במלואו ולא לעצור אחרי הדקה הראשונה ;) ]

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית