ייעוץ לא מצליח להחזיק בטן בסקוואט

painandgain1

משתמש קבוע
1,673
702
נק' מוניטין:
925
1,673
702
שלום לכולם.
בתחתית של הסקוואט יש לי Butt wink שלפי דעתי נגרם מכך שאני לא מצליח להחזיק את הבטן מכווצת במהלך הסקוואט. עד 60 ק״ג אני מצליח בלי בעיה, ב60 ק״ג אני מצליח קצת פחות אבל אין סיבוב כל כך רציני של האגן. היום ניסיתי 70 ק״ג ונכשלתי בסט השלישי בגלל שכבר הרגשתי שאני לא יכול לכווץ עוד את הבטן וזה לא משקל כזה כבד.
השאלה שלי היא איזה תרגילים או טכניקות יכולים לעזור לי לשפר את היכולת לשמור על בטן מכווצת במהלך הסקוואט
תודה מראש!

זה קצת הפוך, butt wink יכול לקרות כשאתה לא מצליח להחזיק את הגב מכווץ, לא את הבטן. אתה יכול לעבוד על זה בדדליפט רומני או בהיפראקסטנדן, אבל בדרך כלל זה ענין של מודעות, לבצע פשיטה חזקה בגב התחתון כשאתה מתקרב לתחתית, ולנסות לכוון את הבטן לכיוון הרצפה.

• פותח/ת השרשור
זה קצת הפוך, butt wink יכול לקרות כשאתה לא מצליח להחזיק את הגב מכווץ, לא את הבטן. אתה יכול לעבוד על זה בדדליפט רומני או בהיפראקסטנדן, אבל בדרך כלל זה ענין של מודעות, לבצע פשיטה חזקה בגב התחתון כשאתה מתקרב לתחתית, ולנסות לכוון את הבטן לכיוון הרצפה.
תודה רבה על התגובה. יש לי שאלה, הלחץ התוך ביטני אמור לשמור על עמוד השידרה במקום לא? אז אם אני אצליח להגיע ללחץ ביטני גבוה יותר אז אני אצליח למגר את עיגול האגן בתחתית לא? ונכון אני גם צריך להיות יותר מודע לזה, אני אכניס לחימום שלי את התרגיל שריפטו המליץ עליו בספר. ועוד משהו, לעשות ואקיום על בסיס קבוע יעזור לכווץ את הבטן טוב יותר בתרגילים מורכבים?
תודה מראש!

לחץ תוך בטני אמור לשמור על עמוד השדרה, כן. אבל הוא לא מה שיעזור נגד ההתעגלות, כי היא לא נובעת מעמוד השדרה אלא מההאמסטרינגס, מקרבי הירך והגלוטס שנמתחים ומושכים את האגן לאחור (למטה).
ועוד משהו, לעשות ואקיום על בסיס קבוע יעזור לכווץ את הבטן טוב יותר בתרגילים מורכבים?
לא ממש. תרגילים מורכבים הם תרגילי הבטן הטובים ביותר. לא צריך שום דבר בנוסף לדעתי.

• פותח/ת השרשור
לחץ תוך בטני אמור לשמור על עמוד השדרה, כן. אבל הוא לא מה שיעזור נגד ההתעגלות, כי היא לא נובעת מעמוד השדרה אלא מההאמסטרינגס, מקרבי הירך והגלוטס שנמתחים ומושכים את האגן לאחור (למטה).

לא ממש. תרגילים מורכבים הם תרגילי הבטן הטובים ביותר. לא צריך שום דבר בנוסף לדעתי.
הבנתי, אז בקיצור לפתח לזה מודעות בעזרת התרגיל מהספר של ריפטו?
האמת היא שזה לא כל כך נורא, לפחות בשני סטים הראשונים ואני גם קראתי שיכול להיות לזה יתרונות כשזה לא מוגזם כמובן. אבל אני ממש אובססיבי לגבי הטכניקה אז אני רוצה למגר את זה כמה שאפשר. תודה על התגובה!

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית