הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ אני רוצה להתחטב

• פותח/ת השרשור yuli90
  • פורסם בתאריך

yuli90

משתמש מתחיל
5
0
נק' מוניטין:
0
5
0
שלום, אני רוצה לשאול את המנוסים כאן ועשירי הידע בנושא ;)
אני בחורה בת 25 רזה, שוקלת 53, גובה 1.65.
אני רזה כמו שאתם מבינים, כי אני רזיתי קילו או שניים, אני רוצה להעלות רק בשריר כלומר שהגוף שלי יהיה מוצק.
אני כן עושה אימונים 3-4 פעמים בשבוע ותזונה נכונה של 6-7 ארוחות ביום.
איך לא לגרום לגוף שלי לרדת עוד ופשוט להוריד רק אחוזי שומן בגוף ולגרום לגוף שלי להיות מוצק וחטוב יותר? להחליף את השומן לשריר?
תודה

איך לא לגרום לגוף שלי לרדת עוד ופשוט להוריד רק אחוזי שומן
הורדה באחוזי שומן = הורדה במשקל.
אי אפשר להחליף שומן בשריר אלא בתהליך של מסה וחיטוב שבו את מעלה מסת שריר ואז מורידה את השומן שעלה איתו.

הבעסה היא שלמרות שבגרעון קלורי הגוף שלך ממהר לאבד מסת שריר במצב ההפוך לא ניתן להעלות רק בשריר ובלתי נמנע להוסיף בדרך גם שומן.

תתחילי בזה שתצאי מגרעון. את לא רוצה לרדת עוד במשקל.
כדי להעלות מסת שריר את יכולה להתחיל בתפריט נייטרלי לתקופה מסויימת אבל בהמשך תצטרכי להיות בעודף של 300-500 קלוריות.
השאלה החשובה היא מה את עושה באימונים?
כי אם חיטוב עושים במטבח מסה עושים עם מוט ופלטות!

במידה ואת כבר רזה יחסית, אז מכאן כבר כדאי להעלות במסת שריר, שייתן יותר מסה מוצקה מתחת למעט שומן, וייתן צורה יותר טובה לגוף
מן הסתם אחוז השומן יירד אם לא תוסיפי שומן, כי יחסית למשקל הכולל שלך, השומן יהווה אחוז קטן יותר

שלום, אני רוצה לשאול את המנוסים כאן ועשירי הידע בנושא ;)
אני בחורה בת 25 רזה, שוקלת 53, גובה 1.65.
אני רזה כמו שאתם מבינים, כי אני רזיתי קילו או שניים, אני רוצה להעלות רק בשריר כלומר שהגוף שלי יהיה מוצק.
אני כן עושה אימונים 3-4 פעמים בשבוע ותזונה נכונה של 6-7 ארוחות ביום.
איך לא לגרום לגוף שלי לרדת עוד ופשוט להוריד רק אחוזי שומן בגוף ולגרום לגוף שלי להיות מוצק וחטוב יותר? להחליף את השומן לשריר?
תודה

אין דבר כזה להפוך שומן לשריר,כן אפשר להוריד בשומן ולשמור על מסת שריר או להגדיל אותה.

מה שאני מציע לך לעשות:
שימי לב שיש לך מספיק חלבון במהלך היום, תשמרי על יחס קלוריות שלילי - כך יורדים בשומן ועולים בשריר.
בגדול לחיטוב את צריכה 55 גרם חלבון ליום.

לצערי גם מסה עושים במטבח..
יש הבדל מהותי בין השניים. את יכולה לחטב בלי אימונים כלל. האימון נועד למקסם את התוצאה על ידי מינימום אובדן מסת שריר אבל בכל מקרה את תרדי באחוז השומן אם תקפידי על תפריט.
מסה - נקיה או מלוכלכת - ללא אימונים היא פשוט השמנה. דווקא יש כאלה שמאמינים שמסה מלוכלכת עם תכנית אימונים טובה אפילו אפקטיבית יותר.

אין דבר כזה להפוך שומן לשריר,כן אפשר להוריד בשומן ולשמור על מסת שריר או להגדיל אותה.

מה שאני מציע לך לעשות:
שימי לב שיש לך מספיק חלבון במהלך היום, תשמרי על יחס קלוריות שלילי - כך יורדים בשומן ועולים בשריר.
בגדול לחיטוב את צריכה 55 גרם חלבון ליום.
55? זה כלום.

יש הבדל מהותי בין השניים. את יכולה לחטב בלי אימונים כלל. האימון נועד למקסם את התוצאה על ידי מינימום אובדן מסת שריר אבל בכל מקרה את תרדי באחוז השומן אם תקפידי על תפריט.
מסה - נקיה או מלוכלכת - ללא אימונים היא פשוט השמנה. דווקא יש כאלה שמאמינים שמסה מלוכלכת עם תכנית אימונים טובה אפילו אפקטיבית יותר.

למסה אין משמעות אם אתה לא מקפיד על פלוס קלורי.
המטבח הוא האמצעי המרכזי בכל תקופה איך שלא תסתכלי על זה.

לא התכוונתי ל'מטבח' בהקשר של הקפדה על ערכים ותפריט, אלא יותר בכיוון של- פלוס קלורי כלשהו. אני בטוחה שאני לא היחידה שהגיעה מתישהו למצב שהתהליך נתקע בגלל שלא מצליחים להכניס מספיק קלוריות..

ברור שצריך להיות פלוס קלורי אבל הוא לא מספיק כדי להעלות מסת שריר לעומת זאת אין דבר כזה חיטוב ללא גרעון קלורי.

ברור שצריך להיות פלוס קלורי אבל הוא לא מספיק כדי להעלות מסת שריר לעומת זאת אין דבר כזה חיטוב ללא גרעון קלורי.
ומלכתחילה לא הייתה כוונה לשים אצבע על המשקל שהתזונה מהווה בכל אחד מהתהליכים. אלא להתייחס לכך שאימונים במסה הם לא תנאי מספיק (לעומת גרעון קלורי בחיטוב). כלומר, שהתזונה היא תנאי הכרחי בשני התהליכים ולא רק בחיטוב.

שהתזונה היא תנאי הכרחי בשני התהליכים ולא רק בחיטוב.
טוב אז נסכים לא להסכים 😉

אם תאכלי 500 קלוריות יותר ביום ותשלבי שיעורי עיצוב בחדר כושר תעלי במסת שריר?
לעומת זאת לאחרונה היה מחקר שהראה שעלייה במסת שריר אפשרית במצב של גרעון קלורי ובמקביל לירידה באחוז השומן.

טוב אז נסכים לא להסכים 😉

לעומת זאת לאחרונה היה מחקר שהראה שעלייה במסת שריר אפשרית במצב של גרעון קלורי ובמקביל לירידה באחוז השומן.

איך זה אפשרי בדיוק?

לא הבנתי את ההקשר.. 😳
ולא רק אצל מתאמנים מתחילים?
אפשר לראות את המחקר? (בנוסף, גם בתהליך כזה התזונה הייתה תנאי הכרחי לעלייה במסת שריר- כי אם היה מדובר בכמות חלבון לא מספקת כנראה שלא זו הייתה התוצאה).

Back
למעלה תחתית