הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

דיון לחם קל

צליל ב.

משתמש מתחיל
18
1
נק' מוניטין:
1
18
1
היי לכולם,
לאחרונה שומעת הרבה דעות כאלה ואחרות שפוסלות לחם קל ומעודדות רק פריכיות אורז
מאחר ולא מצאתי מאמרים בנושא אשמח לדעתכם!

פחמימה היא פחמימה בסופו של דבר.

כן יש עניין גנטי שיכול להשפיע על צריכת מוצרים כאלה או אחרים, אבל לקהילה הכללית אין הבדל בין לאכול פיתה או פריכיות או בטטה (כמובן בהזנחה של סיבים ויטמינים ומינרלים)

אף מוצר לא יחטב, אף מוצר לא ירזה, אף מוצר לא ישמין. זה עניין של סה"כ קלוריות יומיות. וכך גם על פחמימה.

• פותח/ת השרשור
זה מה שאני אומרת, העניין שלא מוצאת לזה סימוכין
ומשום מה....לא ממש מאמינים לי שאני אומרת שאין הבדל

הכל עניין של כמות.
וזה לא קריטי במילא.. לא לחם ולא פריכיות לא משביעים בכלל.. ובעלי כמעט שום ערך תזונתי מועיל 😃

אני לא מכיר משהו.
אבל לוגית אי אפשר להוכיח שמשהו לא מזיק.
אפשר להוכיח שמשהו מזיק. כל עוד אין משהו מאומת וטוב זה בחזקת חף מפשע

בכל מקרה, לרוב האנשים נוח להאמין בדברים ולא תמיד מחקר יעזור כי תזכי לתגובה של "אני אמצא מיקר נגדי" לרוב מווינט.

נכון 😃

אבל יש גם איתי זיו, מאמן כושר מוכר גם, לדעתי מרצה בווינגיט
כן, זה מבלבל כי גם לגביו יש עניין לא סגור בפורום, אבל בנושא אחר..

בכל מקרה, מקווה שבמייל ששלחת התייחסת לאדם הנכון.. 😉

גם לחם קל וגם פריכיות הם פחמימות פשוטות יחסית, ולכן בגדול עדיף לצמצם בהן כמה שניתן (מותר לאכול, אבל בגבול הטעם הטוב כמובן)
אם הייתי צריך לבחור בין ה-2 אז הייתי הולך על פריכיות (אבל לא פריכיות תירס)
תנסי שהפחמימות שאת אוכלת יהיו מורכבות יותר, וגם עדיף כמו שיותר קרובות לצורה המקורית שלהן (למשל במקום פריכית אורז, לאכול אורז)

גם לחם קל וגם פריכיות הם פחמימות פשוטות יחסית, ולכן בגדול עדיף לצמצם בהן כמה שניתן (מותר לאכול, אבל בגבול הטעם הטוב כמובן)
אם הייתי צריך לבחור בין ה-2 אז הייתי הולך על פריכיות (אבל לא פריכיות תירס)
תנסי שהפחמימות שאת אוכלת יהיו מורכבות יותר, וגם עדיף כמו שיותר קרובות לצורה המקורית שלהן (למשל במקום פריכית אורז, לאכול אורז)

יכול להסביר את ההמלצות האחה?

יכול להסביר את ההמלצות האחה?
פחמימות פשוטות מנוצלות יותר מהר ע"י הגוף ואתה פשוט תהיה רעב הרבה יותר מהר, בהשוואה לאותה כמות פחמימה, אבל מפחמימה מורכבת, שתשאיר אותך שבע ליותר זמן ותמנע אכילת יתר
יש עוד כל מני סיבות, אבל זו הסיבה המיידית לגבי דיאטה להרזיה (אני מניח שזו המטרה פה)

פחמימות פשוטות מנוצלות יותר מהר ע"י הגוף ואתה פשוט תהיה רעב הרבה יותר מהר, בהשוואה לאותה כמות פחמימה, אבל מפחמימה מורכבת, שתשאיר אותך שבע ליותר זמן ותמנע אכילת יתר
יש עוד כל מני סיבות, אבל זו הסיבה המיידית לגבי דיאטה להרזיה (אני מניח שזו המטרה פה)
אבל היא אוכלת תפריט קבוע אז מה הבעיה?

אבל היא אוכלת תפריט קבוע אז מה הבעיה?
בגדול אם יש תפריט קבוע והיא לא חורגת ממנו לא משנה מה, אז זה פחות נורא, אבל זה כן ישפיע על האיזון ההורמונלי בין הארוחות ויעלה יותר את הורמוני הלחץ
זה ממש לא סוף העולם, הדיאטה תעבוד גם עם זה, אבל פשוט תוצאות טובות יותר יהיו בלי התקפי הרעב האלה, וגם קשה להתמיד בדיאטה אם אתה נהיה רעב עצבני בין ארוחות (מה שיגרמו הורמוני הלחץ)

היחידים שאני מסוגל לאכול עם סלט.
מה רע בהם?
הם פשוט הכי פחות בריאים מכל הסוגים, כי תירס גם ככה מכיל לא מעט סוכרים פשוטים, אז הפריכיות שלו בכלל
הם גם מכיל הכי פחות סיבים ביחס לאחרים
אבל אם אתה אוהב אותם ,אז לך על זה

הם פשוט הכי פחות בריאים מכל הסוגים, כי תירס גם ככה מכיל לא מעט סוכרים פשוטים, אז הפריכיות שלו בכלל
הם גם מכיל הכי פחות סיבים ביחס לאחרים
אבל אם אתה אוהב אותם ,אז לך על זה
שמע.. אם אוכלים כמויות מאוד גדולות.. אז אני מניח שכן 😃

שמע.. אם אוכלים כמויות מאוד גדולות.. אז אני מניח שכן 😃
ברור, זה הכל עניין של כמות!
הבעיה שאנשים חושבים שפריכיות זה פיתרון קסם לרעב ופשוט דוחפים אותן כל פעם שהם נהיים רעבים

לא קראתי את כל הדיון אבל אני אישית חושב שלשלב בתפריט פריכיות אורז ו/או לחם קל זה מיותר, זה לא טעים (זה באמת לא טעים) , זה לא משביע. אז למה? לא חושב שלאכול 2 פרוסות של לחם מקמח מלא יהרסו את החיטוב (במידה ולא כל מקורות הפחמימות ביום הם מלחם)

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית