הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מתי תעבור לי הפציעה בכף היד?

• פותח/ת השרשור talp
  • פורסם בתאריך

talp

משתמש משקיע
4,968
4,036
נק' מוניטין:
12,989
4,968
4,036
קאנטרי זכרון
צריך קצת עידוד... אני כבר פצוע מסוכות (אוקטובר אם אני לא טועה) בשורש כף היד, עובר (לא לגמרי) הכאב ואז משטות זה חוזר (50 קילו פרס, 90 קילו בנץ ואפילו לפעמים אני קם משינה עם כאבים) זה משתפר ממש לאט. כרגע אני כבר שבוע ומעלה בלי כאבים, רק ששוב הרגשתי אי נעימות בפרס של 50..

עשיתי רנטגן והלכתי לאורתופד.. שום דבר מיוחד. נחתי חודש ומשהו ולא עזר. רק לחזק את האמה ולהגמיש קצת עזר.. אבל עדיין לא ב100%
לקחתי כורכומין שעזר.. ובשלב מסויים הוא עשה לי רע. הפסקתי וזה אפילו עזר (אני מאמין שהכורכומין טוב רק לשלב האקוטי, אחרי זה כבר לא)

אפשר טיפים?

בלי קשר אני חושב שגם אני בעצמי נמצא בתקופה דיי לחוצה ורעה וזה "עוזר".. סמסטר ראשון באוניברסיטה, השמנתי (כתוצאה מהפציעה וכו) ואני שקוע במועדי ב...

יכול להיות תסמונת שורש כף היד
תנסה לשים קרח כמה פעם-פעמיים ביום, איבופרופן יכול עזור, משחה של וולטרן גם עוזרת (אני שם לפני השינה ומאז זה הפסיק להכאיב לי בלילה), לקבע את היד כמה שניתן, ולמנוע תנועות שמפעילות לחץ על המפרק
ולחץ בהחלט יכול להזיק, אבל אני יודע טוב מדי שלחץ מהאוניברסיטה אי אפשר להוריד, תנסה פשוט לצמצם כמה שניתן מסביב, ותדאג לישון טוב

צריך קצת עידוד... אני כבר פצוע מסוכות (אוקטובר אם אני לא טועה) בשורש כף היד, עובר (לא לגמרי) הכאב ואז משטות זה חוזר (50 קילו פרס, 90 קילו בנץ ואפילו לפעמים אני קם משינה עם כאבים) זה משתפר ממש לאט. כרגע אני כבר שבוע ומעלה בלי כאבים, רק ששוב הרגשתי אי נעימות בפרס של 50..

עשיתי רנטגן והלכתי לאורתופד.. שום דבר מיוחד. נחתי חודש ומשהו ולא עזר. רק לחזק את האמה ולהגמיש קצת עזר.. אבל עדיין לא ב100%
לקחתי כורכומין שעזר.. ובשלב מסויים הוא עשה לי רע. הפסקתי וזה אפילו עזר (אני מאמין שהכורכומין טוב רק לשלב האקוטי, אחרי זה כבר לא)

אפשר טיפים?

בלי קשר אני חושב שגם אני בעצמי נמצא בתקופה דיי לחוצה ורעה וזה "עוזר".. סמסטר ראשון באוניברסיטה, השמנתי (כתוצאה מהפציעה וכו) ואני שקוע במועדי ב...

אפשר טיפים?

למה שלא תלך לטיפול?

ההמלצה הכי טובה שאפשר לתת לך היא להפסיק כל מה שגורם לך עומס וכאבים.
אני זנחתי לחלוטין פרס, עמידות ידיים ופרונט סקווט לתקופה מאוד ארוכה.
שילבתי גם טיפול פיזיותרפיסטי לתקופה מסויימת עד שהפסיקו הכאבים לחלוטין. טיפול תרופתי לא עזר בכלל.
היום אני יכולה לשלב מידי פעם עבודה עם עומס על שורש כף היד אבל במינון נמוך. אין לי בכלל כאבים אבל אין לי ספק שזה שם ואם אעלה עומס זה יתחיל שוב.

• פותח/ת השרשור
יכול להיות תסמונת שורש כף היד
תנסה לשים קרח כמה פעם-פעמיים ביום, איבופרופן יכול עזור, משחה של וולטרן גם עוזרת (אני שם לפני השינה ומאז זה הפסיק להכאיב לי בלילה), לקבע את היד כמה שניתן, ולמנוע תנועות שמפעילות לחץ על המפרק
ולחץ בהחלט יכול להזיק, אבל אני יודע טוב מדי שלחץ מהאוניברסיטה אי אפשר להוריד, תנסה פשוט לצמצם כמה שניתן מסביב, ותדאג לישון טוב
כל מה שרשמת אני כבר ניסיתי.. ניסיתי לקבע את היד בנהיגה ובבנץ פרס וזה רק הזיק, כי היד פצועה ואני מעמיס עליה אז זה הכאיב לי. כל המשחות והכדורים עוזרים באותו הרגע נגד הכאב אבל היד נשארת רגישה מאוד, רק מתיחות וחיזוק עזר לי בזה, אבל לא מספיק..
מחר אולי המועד ב' האחרון שלי (מתלבט אם ללכת ל2 נוספים), ובכל מקרה אחריו יש לי 9 ימים עד המבחן הבא.. ככה שאני אוריד לחץ בקרוב, ולא אלמד ברצף 3 שבועות בלי הפסקה.
למה שלא תלך לטיפול?
הלכתי פעם אחרונה לטיפול פיזיותרפיה דרך קופת החולים בגלל בלט דיסק וכל ההמלצות של הפיזיותרפיסטית הכאיבו לי ופגעו בי יותר. שלא נדבר על זה שעכשיו אחרי כמה שנים אני כבר מכיר את עצמי כמו שצריך ואת הפציעה שלי בגב, ככה שכל מה שהיא אמרה לי בגדר שטויות.
קשה לי ללכת שוב פעם למקום כזה.. הנחתי שאם אני אחזק ואגמיש את האיזור שזה יעבור לי ובנתיים זה עוזר, אבל לא ב100%.
ההמלצה הכי טובה שאפשר לתת לך היא להפסיק כל מה שגורם לך עומס וכאבים.
אני זנחתי לחלוטין פרס, עמידות ידיים ופרונט סקווט לתקופה מאוד ארוכה.
שילבתי גם טיפול פיזיותרפיסטי לתקופה מסויימת עד שהפסיקו הכאבים לחלוטין. טיפול תרופתי לא עזר בכלל.
היום אני יכולה לשלב מידי פעם עבודה עם עומס על שורש כף היד אבל במינון נמוך. אין לי בכלל כאבים אבל אין לי ספק שזה שם ואם אעלה עומס זה יתחיל שוב.
אני מבין אותך.. קחי בחשבון שאני לא עושה דדליפט, ולא עושה סקוואט בגלל בלט דיסק בגב, אז עכשיו בגלל היד אני לא אעשה בנץ פרס ופרס גם כן? זה אמור לעבור מתישהו לא? זה לא חוליה או משהו קבוע כמו מה שיש לי בגב... וכן אני ממש מבואס, כבר 4 חודשים שאני לא לוחץ כמו שצריך ו3.5 שנים שאני עושה/לא עושה סקוואט ודדליפט (כשעשיתי הייתי עם כאבים מטורפים, וכשהפסקתי לגמרי אני בסדר) ככה שזה לא משאיר לי כמעט תרגילים מורכבים להתאמן איתם...

מה דעתך?

@talp מצטרף להמלצה של יוני.
אבל אתה צריך פיזיוטרפיסט טוב! שמכיר עבודה עם ספורטאים.
זה לא זול לרוב 200 שקל ומעלה לטיפול אבל אפשר לקבל לפעמים החזר מהקופה.

אין לך ברירה. אתה לא יכול לעבוד בכאב. אל תפסיק להתאמן אבל תמצא תרגילים שאתה יכול לעבוד איתם. אמנם קשה עד בלתי אפשרי לשמר את היכולת מבחינת משקלי עבודה אבל כשתחלים לא יהיה קשה לך לשחזר אותה.

ממליצה לך למצוא פיסיותרפיסט טוב ולטפל. כמה שיעלה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית