הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע The Difference Between Starting Strength and Powerlifting

leftyland

משתמש משקיע
2,805
392
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
20,021
2,805
392
אז אחרי כל הדיונים שהיו פה לגבי "ריפטו סקוואט" מול "פאוורליפטינג סקוואט", הנה פוסט של מאמן בנושא:

The Difference Between Starting Strength and Powerlifting - Matt Reynolds and Mark Rippetoe

תקציר אמ;לק:

Starting Strength’s goal is not to train world-class powerlifters. It is, rather, to make normal, average people stronger. Powerlifters lift in a way that allows them to move the bar the shortest legal range of motion in order to lift the most weight. Followers of Starting Strength lift in a way that utilizes the most muscle mass needed to overcome maximal necessary moment in order to get generally strong. Adding a little more weight to the bar isn’t the singular goal (as it is in powerlifting), but rather one of three things that we know will help make us stronger:

1. use the most muscle mass,
  2. use the greatest effective range of motion, and
  3. use the most weight possible (with proper form).

*הולך להתחבא/להביא פופקורן*

As most of you know, I own STRONG Gym, in Springfield, MO, where we have an incredible amount of really strong lifters. I have yet to see a single lifter who failed to get significantly stronger by pushing his weight up. And here’s the reality – they ALL got much stronger, regardless of whether the weight gain was mostly fat or mostly muscle.

וכן, אני יודע שאתם מאוד אוהבים לבכות תמיד על הוצאות מהקשר, כשאתם בעצמכם מומחים בזה, אז הפעם זה לא ילך לכם. המאמר הזה כולו בא עם מסר "אכול כפי הקאתך".

סליחה - לא משנה אם העלייה היא רובה או שריר או רובה שומן. חשבתי שזה ברור מאליו שכל עלייה במשקל תכלול מן הסתם את שניהם, גם אם בכלל לא מתאמנים.

האם שובו של האבק כוכבים?

אבק הכוכבים חזר!
👏👏

As most of you know, I own STRONG Gym, in Springfield, MO, where we have an incredible amount of really strong lifters. I have yet to see a single lifter who failed to get significantly stronger by pushing his weight up. And here’s the reality – they ALL got much stronger, regardless of whether the weight gain was mostly fat or mostly muscle.

וכן, אני יודע שאתם מאוד אוהבים לבכות תמיד על הוצאות מהקשר, כשאתם בעצמכם מומחים בזה, אז הפעם זה לא ילך לכם. המאמר הזה כולו בא עם מסר "אכול כפי הקאתך".

כתוב שכולם התחזקו בין אם הם עלו בשומן או בשריר. איפה כתוב שאין הבדל?

אתה סתם אוהב להיכנס לפינות אני מבין. אם הוא טוען שמתחזקים לא משנה אם עולים שריר או שומן זה בסדר? שומן מתכווץ ומניע מפרקים? אה רגע, תן לי לנחש (אני זוכר עוד את השרשור מקרוספיט) - הוא גורם לחגורה לשבת יותר טוב...כאילו לקדוח עוד חור לא ישיג את אותה תוצאה. איפה ההבדלים בין מי שעלה בעיקר שומן ומי שעלה בעיקר שריר?

מגיב בשביל התראה.
חזרו לשלכם
Screen Shot 2016-02-24 at 9.00.08 PM.png

מה רשמת פוסט לפני: כתוב שכולם התחזקו בין אם הם עלו בשומן או בשריר. אז מה קשקוש?

הוא לא אמר שאין הבדל בין שומן לשריר.
הוא אמר שהם התחזקו בין אם הם עלו בשריר או בשומן (לא ציין מי יותר ומי פחות).
אם הוא היה אומר שהם התחזקו באותה המידה והיה מוסיף שאין משמעות לעלייה בשריר או בשומן רק אז היית יכול להסיק דבר כזה.

הוא לא אמר שאין הבדל בין שומן לשריר.
הוא אמר שהם התחזקו בין אם הם עלו בשריר או בשומן (לא ציין מי יותר ומי פחות).
אם הוא היה אומר שהם התחזקו באותה המידה והיה מוסיף שאין משמעות לעלייה בשריר או בשומן רק אז היית יכול להסיק דבר כזה.

מה שרשום בצורה הכי פשוטה ומילולית שיכולה להיות: "כולם התחזקו מאוד, ללא קשר האם רוב העלייה הייתה שריר או שומן." אין שום הגדרה למילה "מאוד" (10%, 20%, 30%? - לא ברור). אין שום ציון מי התחזק יותר, כפי שאתה עצמך ציינת. כך שהפרשנות "למטרת כוח, לא משנה אם אתה עולה שריר או שומן" נכונה, וגם זו טענה דבילית לגמרי. לא מבין מה אתם רוצים - הודאה שהוא לא אמר ששריר ושומן הם אותה רקמה? אז סבבה, אני מודה באשמה.

מה שרשום בצורה הכי פשוטה ומילולית שיכולה להיות: "כולם התחזקו מאוד, ללא קשר האם רוב העלייה הייתה שריר או שומן." אין שום הגדרה למילה "מאוד" (10%, 20%, 30%? - לא ברור). אין שום ציון מי התחזק יותר, כפי שאתה עצמך ציינת. כך שהפרשנות "למטרת כוח, לא משנה אם אתה עולה שריר או שומן" נכונה, וגם זו טענה דבילית לגמרי. לא מבין מה אתם רוצים - הודאה שהוא לא אמר ששריר ושומן הם אותה רקמה? אז סבבה, אני מודה באשמה.
אני רחוק מלהיות חסיד של ריפטו, אבל אני לא מבין איך אתה לא רואה את ההבדל.
זה כמו שמישהו יגיד , כולם שרפו הרבה קלוריות, לא חשוב אם מהליכה או ריצה.
אתה יכול להסיק מזה שהמשורר התכוון לכך שאין הבדל בין הליכה לריצה?

אני רחוק מלהיות חסיד של ריפטו, אבל אני לא מבין איך אתה לא רואה את ההבדל.
זה כמו שמישהו יגיד , כולם שרפו הרבה קלוריות, לא חשוב אם מהליכה או ריצה.
אתה יכול להסיק מזה שהמשורר התכוון לכך שאין הבדל בין הליכה לריצה?

עד שהוא לא יגדיר לי כמה שרפו אלה שהלכו ואלה שרצו (בהניה שמדובר על אותו זמן), אני אבין שלמטרה שלי - שריפת קלוריות, לא משנה אם אני הולך או רץ. מה גם שאם נחזור למטרה שלנו - התחזקות, למעט הגיגים פילוסופיים של ''עחי, זה כמו המפץ הגדול, לא הכל מוכיחים במעבדה, אבל שומן תורם לכוח'', אין שום דבר שיתמוך בטענה הזאת. בעוד בדוגמה שלך גם הליכה וגם ריצה שורפות קלוריות.

אכן המצב קשה. משעמם בפורום של pala?

צודק, ''אני לא יודע להסביר את זה, זה גורם לחגורה לשבת יותר טוב, לא הכל אפשר להוכיח במעבדה'' זה טיעון מנצח. מקווה שההוכחות בדוקטורט שלך נראות יותר טוב. אחרת אפשר לסגור את אונ' ת''א. או חצי מהמאמרים של ריפטו שלא נכונים ברמה של חישוב היטלים של 3 יח''ל, אבל הופכים לאמת אבסולוטית.

כן, למשל אין מצב שעליה בשומן זו תוצאה של פלוס קלורי שעוזר להתאוששות. שומן לא מזיז מפרקים ולכן מי שעלה בשומן בטוח לא התחזק.
צודק, ''אני לא יודע להסביר את זה, זה גורם לחגורה לשבת יותר טוב, לא הכל אפשר להוכיח במעבדה'' זה טיעון מנצח. מקווה שההוכחות בדוקטורט שלך נראות יותר טוב. אחרת אפשר לסגור את אונ' ת''א. או חצי מהמאמרים של ריפטו שלא נכונים ברמה של חישוב היטלים של 3 יח''ל, אבל הופכים לאמת אבסולוטית.

הדוקטורט שלי נגיש לכולם. אתה רשאי לקרוא ולחזור אליי עם תובנות. אבל תנסה להשתמש בלוגיקה נכונה בזמן הקריאה.

כן, למשל אין מצב שעליה בשומן זו תוצאה של פלוס קלורי שעוזר להתאוששות. שומן לא מזיז מפרקים ולכן מי שעלה בשומן בטוח לא התחזק.

הדוקטורט שלי נגיש לכולם. אתה רשאי לקרוא ולחזור אליי עם תובנות. אבל תנסה להשתמש בלוגיקה נכונה בזמן הקריאה.

אז רגע, מה תרם להתחזקות? הפלוס הקלורי שעזר להתאוששות או העליה בשומן שהיא תופעת לוואי שלו?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית