הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע The Difference Between Starting Strength and Powerlifting

leftyland

משתמש משקיע
2,805
392
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
20,021
2,805
392
אז אחרי כל הדיונים שהיו פה לגבי "ריפטו סקוואט" מול "פאוורליפטינג סקוואט", הנה פוסט של מאמן בנושא:

The Difference Between Starting Strength and Powerlifting - Matt Reynolds and Mark Rippetoe

תקציר אמ;לק:

Starting Strength’s goal is not to train world-class powerlifters. It is, rather, to make normal, average people stronger. Powerlifters lift in a way that allows them to move the bar the shortest legal range of motion in order to lift the most weight. Followers of Starting Strength lift in a way that utilizes the most muscle mass needed to overcome maximal necessary moment in order to get generally strong. Adding a little more weight to the bar isn’t the singular goal (as it is in powerlifting), but rather one of three things that we know will help make us stronger:

1. use the most muscle mass,
  2. use the greatest effective range of motion, and
  3. use the most weight possible (with proper form).

*הולך להתחבא/להביא פופקורן*

מה טטיאנה קאשירינה הייתה אומרת על זה?
לא רק שהיא שמנה, היא גם מעזה למשוך במסלול מוט כמעט אנכי לחלוטין! ועוד לשבור שיאי עולם!
לתלה:

@coldfire , אני ממש מקווה שהדוקטורט שלך לא על טטיאנה קאשירינה, כי היא שוברת את כל חוקי הפיזיקה.
רגע, בעצם, כמה הסקוואט שלך? מחלקים באוניברסיטה תארי דוקטורט גם לחלשים?

אני רחוק מלהיות חסיד של ריפטו, אבל אני לא מבין איך אתה לא רואה את ההבדל.
זה כמו שמישהו יגיד , כולם שרפו הרבה קלוריות, לא חשוב אם מהליכה או ריצה.
אתה יכול להסיק מזה שהמשורר התכוון לכך שאין הבדל בין הליכה לריצה?
אני לא חסיד של ריפ, אני רק חושב שהוא מלך וגאון.
אבל כשרשום שם משפט כמו they ALL got much stronger, regardless of whether the weight gain was mostly fat or mostly muscle, אני לא מבין איך אפשר שלא להבין את זה כמו שסטארדאסט מבין. זה בפירוש אומר שאין הבדל מאיפה המשקל מגיע, בכל מקרה תתחזק ולא סתם אלא much תתחזק.

יפה מאוד @leftyland הצלחת!

וזה לכל יתר הצופים
403548423911892408258yes1130.jpg

אני לא חסיד של ריפ, אני רק חושב שהוא מלך וגאון.
אבל כשרשום שם משפט כמו they ALL got much stronger, regardless of whether the weight gain was mostly fat or mostly muscle, אני לא מבין איך אפשר שלא להבין את זה כמו שסטארדאסט מבין. זה בפירוש אומר שאין הבדל מאיפה המשקל מגיע, בכל מקרה תתחזק ולא סתם אלא much תתחזק.

הם כולם התחזקו ביחס לעצמם, הוא לא עשה השוואה של מי התחזק יותר מבין אלו שעלו יותר בשומן או בשריר...
הוא התכוון לזה שככה או ככה אתה תתחזק, אבל הוא לא דיבר על זה שזה אותו הדבר.

הם כולם התחזקו ביחס לעצמם, הוא לא עשה השוואה של מי התחזק יותר מבין אלו שעלו יותר בשומן או בשריר...
הוא התכוון לזה שככה או ככה אתה תתחזק, אבל הוא לא דיבר על זה שזה אותו הדבר.
לא... זו דרך להתחמק מהמשמעות הדיי ברורה של מה שכתוב שם.
פורמלית אפשר להתחמק ולהגיד שהוא לא אמר את זה בפירוש, אבל זה מאד ברור למה הוא התכוון.

ויכוח סמנטי, אני בטוח שזה הולך להיגמר טוב.
זה לא ויכוח סמנטי. זה ויכוח בין כאלה שחושבים שריפ הוא אלוהים, לבין כאלה שחושבים שריפ הוא אידיוט.
ובאמצע יש אותי, שחושב שריפ הוא גאון, אבל אם איינשטיין טעה עם הקבוע הקוסמולוגי - והוא טעה, אל תתקנו אותי - גם לריפ מותר לטעות לפעמים.

לא... זו דרך להתחמק מהמשמעות הדיי ברורה של מה שכתוב שם.
פורמלית אפשר להתחמק ולהגיד שהוא לא אמר את זה בפירוש, אבל זה מאד ברור למה הוא התכוון.

אני לא חושב שהוא אלוהים, אני חושב שהוא מאמן מצויין שעשה פריצת דרך בתחום ויש לי את כל הכבוד אליו.

ואני באמת לא מבין איך אתם מפרשים את זה ככה, הוא אומר במפורש שהמתאמנים התחזקו ללא קשר אם הם עלו בשומן או בשריר, זה לא אומר שאין הבדל, זה רק אומר שעצם העלייה במשקל חיזקה את שתי הקבוצות.
למה שהוא יגיד שאין הבדל בין שומן לשריר?

זה לא ויכוח סמנטי. זה ויכוח בין כאלה שחושבים שריפ הוא אלוהים, לבין כאלה שחושבים שריפ הוא אידיוט.
ובאמצע יש אותי, שחושב שריפ הוא גאון, אבל אם איינשטיין טעה עם הקבוע הקוסמולוגי - והוא טעה, אל תתקנו אותי - גם לריפ מותר לטעות לפעמים.
או כמו שמצאו את גלי הכבידה..

זה לא אומר שאין הבדל, זה רק אומר שעצם העלייה במשקל חיזקה את שתי הקבוצות.
מה זה עצם העליה במשקל? הוא לא אמר שאלה שעלו יותר בשריר התחזקו יותר והשניים פחות. הוא אמר שכולם התחזקו מאד. גם אם יש הבדלים בהתחזקות, הוא לא הבליט אותם, וזה מתוך מטרה מאד ברורה - להראות שעליה במשקל - מכל סוג - גורמת להתחזקות. כלומר, אין הבדל בין שומן לשריר.
או כמו שמצאו את גלי הכבידה..
שזה אומר מה בדיוק?

מה לא ברור? אם עליה במשקל מכל סוג גורמת להתחזקות, שלפי המאמר דיי ברור שהיא התחזקות דומה בכל סוג של עליה במשקל (גם אם לא נאמר במפורש), אז אין הבדל בין שומן לשריר. לא צריך להיות קולומבו בשביל הקפיצה הלוגית הזאת.

מה זה עצם העליה במשקל? הוא לא אמר שאלה שעלו יותר בשריר התחזקו יותר והשניים פחות. הוא אמר שכולם התחזקו מאד. גם אם יש הבדלים בהתחזקות, הוא לא הבליט אותם, וזה מתוך מטרה מאד ברורה - להראות שעליה במשקל - מכל סוג - גורמת להתחזקות. כלומר, אין הבדל בין שומן לשריר.

שזה אומר מה בדיוק?

זה נכון שכל עליה במשקל תגרום להתחזקות, אבל זה לא שווה ל "אין הבדל בין שומן לשריר".

בחור א' שוקל 80 קילו

בחור ב' שוקל גם 80 קילו

בחור א' עלה 10 ק"ג ש 8 מהם זה שריר

בחור ב' עלה 10 ק"ג שמהם 8 קילו זה שומן.

הבחור שעלה יותר בשריר שיפר את הסקוואט שלו ב 40 ק"ג, הבחור שעלה יותר בשומן שיפר את הסקוואט שלו ב 25 ק"ג.
שניהם התחזקו בין אם הם עלו בשריר או שומן = האמירה של ריפ נכונה.

אני לא מבין איך אפשר שלא להבין את זה כמו שסטארדאסט מבין.
אני מבין את זה ככה: גם אלה שעלו את הרוב שומן עלו הרבה שריר (כנראה שעלו במשקל הרבה מאוד אם ככה), כתוצאה מכך התחזקו מאוד.

אני מבין את זה ככה: גם אלה שעלו את הרוב שומן עלו הרבה שריר (כנראה שעלו במשקל הרבה מאוד אם ככה), כתוצאה מכך התחזקו מאוד.

כן, אבל כשהוא רושם regardless of whether the weight gain was mostly fat or mostly muscle. הוא מבטל את ההבדל בין עלייה בשומן, לבין עלייה בשריר בשביל להתחזק.
לפי מה שאני מבין מהמשפט אני יכול לעלות 10 קילו שומן וקילו שריר, אבל אם התחזקתי- הכל מעולה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית