הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

מידע The Difference Between Starting Strength and Powerlifting

leftyland

משתמש משקיע
2,805
392
משתמש/ת כבוד
נק' מוניטין:
20,021
2,805
392
אז אחרי כל הדיונים שהיו פה לגבי "ריפטו סקוואט" מול "פאוורליפטינג סקוואט", הנה פוסט של מאמן בנושא:

The Difference Between Starting Strength and Powerlifting - Matt Reynolds and Mark Rippetoe

תקציר אמ;לק:

Starting Strength’s goal is not to train world-class powerlifters. It is, rather, to make normal, average people stronger. Powerlifters lift in a way that allows them to move the bar the shortest legal range of motion in order to lift the most weight. Followers of Starting Strength lift in a way that utilizes the most muscle mass needed to overcome maximal necessary moment in order to get generally strong. Adding a little more weight to the bar isn’t the singular goal (as it is in powerlifting), but rather one of three things that we know will help make us stronger:

1. use the most muscle mass,
  2. use the greatest effective range of motion, and
  3. use the most weight possible (with proper form).

*הולך להתחבא/להביא פופקורן*

הנה רעיון פורץ דרך: בואו נתייחס למאמר המלא ולנקודה אותה הוא מנסה להעביר, במקום לאיך לפרש משפט ספציפי.

מי שקרא את כל המאמר ולא הבין מה השורה התחתונה שהוא בתכלס מנסה להעביר, לא יצליח לחמוק מכך על ידי פרשנות של משפט בודד.

עכשיו אחרי שהצגתי את הרעיון המהפכני, מישהו כאן קרא את המאמר המלא ורוצה לבקר אותו? יהיה נחמד לדעת אם יש בסיס כלשהו לביקורת רלוונטית. בהחלט מוכן לשמוע.

הנה רעיון פורץ דרך: בואו נתייחס למאמר המלא ולנקודה אותה הוא מנסה להעביר, במקום לאיך לפרש משפט ספציפי.

מי שקרא את כל המאמר ולא הבין מה השורה התחתונה שהוא בתכלס מנסה להעביר, לא יצליח לחמוק מכך על ידי פרשנות של משפט בודד.

עכשיו אחרי שהצגתי את הרעיון המהפכני, מישהו כאן קרא את המאמר המלא ורוצה לבקר אותו? יהיה נחמד לדעת אם יש בסיס כלשהו לביקורת רלוונטית. בהחלט מוכן לשמוע.

עזוב אותך משטויות אחי. עדיף להיות 70 קילו ולעשות סקוואט 140. שומן זה רע וריפטו מעודד אותך להיות פח זבל מהלך. זה לפחות מה שהסקתי מהמאמר.

עזוב אותך משטויות אחי. עדיף להיות 70 קילו ולעשות סקוואט 140. שומן זה רע וריפטו מעודד אותך להיות פח זבל מהלך. זה לפחות מה שהסקתי מהמאמר.
אני קראתי לפני כמה ימים ואם אני זוכר נכון, המאמר אמר שהטכניקה של ריפטו בעצם יודעת איך לנצל בצורה הכי טובה את כל השרירים שפועלים בתרגיל וזאת הדרך הכי טובה לבנות כח התחלתי, ובתחרותי מושכים כנראה יותר אבל הטכניקה לא תנצל את יתרונות התרגיל בצורה מקסימלית. ולא אומרת לאכול 5000 קלוריות כמו שריפטו אומר. אתה לא יכול לעשות את SS נקי ? ומקסימום להתקע יותר מוקדם? אם המטרה שלך היא לעלות בכח אבל עדיין לא לעלות בשומן יותר מידיי ?

אם המטרה שלך היא לעלות בכח אבל עדיין לא לעלות בשומן יותר מידיי ?
זאת פנטזיה נחמדה.
אולי למתאמן מתקדם יותר, זה יהיה אפשרי להמשיך להתקדם ללא פלוס קלורי גדול מאוד.

זאת פנטזיה נחמדה.
אבל זה הפוך. ככל שאתה מתאמן יותר מתחיל, אתה יכול להתקדם יותר עם תנאים גרועים.

מזכיר לי קצת את דיוני ה"אבל אסאס זו תוכנית למסה וחייבים בה פלוס קלורי גדול, אז מי ששמן מלכתחילה לא יכול לעשות אותה".

אבל זה הפוך. ככל שאתה מתאמן יותר מתחיל, אתה יכול להתקדם יותר עם תנאים גרועים
דיברתי באופן כללי, ולא ספציפית על ה SS.
בתוכנית ה SS לא אמרתי שלא ניתן להתקדם בתנאים "גרועים" למתאמן מתחיל, זה אפשרי. (אני אישית לא הייתי עשה את זה, אבל זה לא אומר שזה לא אפשרי).

מזכיר לי קצת את דיוני ה"אבל אסאס זו תוכנית למסה וחייבים בה פלוס קלורי גדול, אז מי ששמן מלכתחילה לא יכול לעשות אותה".
אני מבין שמשעמם לך ואתה מנסה לגרור אותי שוב לאותו ויכוח, אבל זה לא יקרה.

זאת פנטזיה נחמדה.
Clarification.jpg

למה מתאמן מתקדם כן יצטרך פלוס גדול מאוד? הפוטנציאל שלו לבנות עוד כוח ומסה הוא כבר נמוך
זה בגלל העובדה שהפוטציאל שלו לבנות מסה וכוח נמוך יותר. הוא יצטרך הכנסה קלורית גבוה יותר כדי לנצל את הפוטנציאל שיש לו וכדי לספק את הצרכים שיש מהאימון היותר קשה שהוא עושה בהיותו מתאמן מתקדם (מתאמן תקדם יצטרך לעבוד קשה יותר כדי להשיג תוצאות ממתאמן מתחיל).

זה בגלל העובדה שהפוטציאל שלו לבנות מסה וכוח נמוך יותר. הוא יצטרך הכנסה קלורית גבוה יותר כדי לנצל את הפוטנציאל שיש לו וכדי לספק את הצרכים שיש מהאימון היותר קשה שהוא עושה בהיותו מתאמן מתקדם (מתאמן תקדם יצטרך לעבוד קשה יותר כדי להשיג תוצאות ממתאמן מתחיל).
לא דובר על ההכנסה הקלורית אלא על הפלוס הקלורי. כנראה שהמאזן הניטרלי של מתאמן מתקדם יהיה גבוה יותר לכן הוא יצטרך להכניס יותר קלוריות רק בשביל להיות על ניטרלי

לא דובר על ההכנסה הקלורית אלא על הפלוס הקלורי. כנראה שהמאזן הניטרלי של מתאמן מתקדם יהיה גבוה יותר לכן הוא יצטרך להכניס יותר קלוריות רק בשביל להיות על ניטרלי
מתאמן א' - שוקל 80 קילו, מתאמן כמה שנים טובות כמו שצריך, קרוב לפוטנציאל הגנטי שלו.
מתאמן ב' - שוקל 110 קילו, התחיל להתאמן לפני שנה, רחוק מהפוטנציאל הגנטי.
למרות שלמתאמן א' יש הכנסה קלורית קטנה יותר, הפלוס יצטרך להיות גדול יותר על מנת שהוא יוכל להתקדם.
מתאמן ב' אולי מכניס יותר קלוריות, אבל לא יצטרך פלוס קלורי גדול כמו מתאמן א' כדי להתקדם.

קודם כל כמה זה פלוס קלורי גדול מבחינתך? כמה מתאמן א עולה במשקל גוף?
ומתאמן מתחיל אני מניח שלא חייב פלוס גדול בשביל להתקדם אבל הוא יכול להרוויח מפלוס גדול כי יש לו הרבה פוטנציאל לבנות מסת שריר

קודם כל כמה זה פלוס קלורי גדול מבחינתך? כמה מתאמן א עולה במשקל גוף?
ומתאמן מתחיל אני מניח שלא חייב פלוס גדול בשביל להתקדם אבל הוא יכול להרוויח מפלוס גדול כי יש לו הרבה פוטנציאל לבנות מסת שריר
המספרים לא משנים ממש כרגע. מתאמן א' עדיין יצטרך פלוס קלורי גדול יותר ממתאמן ב'.
בקשר לפוטנציאל של בניית מסת שריר אצל מתחיל זה נכון אבל עד רמה מסויימת שממנה היחס עלייה בשומן-שריר ילך לטובת השומן.

המספרים לא משנים ממש כרגע.
המספרים משנים כי זה המשמעות של פלוס קלורי.
אם מתאמן א אוכל 5000 קלוריות ולא עולה במשקל אז הוא לא בפלוס קלורי, למרות שלפי חישובים ונוסחאות הוא אמור להיות בפלוס ענק.

אני לא מבין מה מסובך. מתאמן מתחיליכול לאכול גרוע יותר, ולהתקדם יותר ממתאמן מתקדם שאוכל טוב יותר.

לצורך.השוואה - בילדר ברמה של רוני קולמן, בשביל להוסיף 2 ק"ג מסת שריר יצטרך פלוס קלורי גדול מאוד כי הוא כבר מאוד מאוד קרוב לפואנציאל הגנטי שלו ולכן % קטן יחסית מהקלוריות העודפות יבנו מסת שריר.
מתאמן מתחיל, בשביל לבנות 2 ק"ג מסת שריר יצטרך הרבה פחות השקעה מקולמן, בכל התחומים - גםפחות מזון, פחות אימונים, פחות סטרואידים וכו' וכו'.

למה זה לא מובן שככל שאתה יותר מתקדם אתה תצטרך יותר השקעה ומשאבים כדי להשתפר?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית