הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

ייעוץ חדש כאן, לא חדש בתחום - משקלי עבודה + שאלה מהותית!

• פותח/ת השרשור yoel
  • פורסם בתאריך

yoel

משתמש מתחיל
7
0
נק' מוניטין:
0
7
0
שלום שמי יואל ואני חדש כאן, שלום לכולם.

אני יתחיל ישר ולעניין, כי אני צריך את העצה שלכם, ולא בא לי שתרדמו במהלך קריאת הפוסט:

W: 86 KG
Body Fat: around 13%
H: 1.78 c"m

משקלי עבודה RM1:

Squat: 105 KG 🤫
Bench: 108 KG
Miltery Press: 58 KG

מתח Mid :
125 KG
*אני קושר 40 קילו עם שרשרת עלי + המשקל גוף שלי

DEADLIFT - ??????

ובדיוק בגלל הDEADLIFT אני שואל אתכם - עד כמה נורא אם אני אכנס לSS ולא יבצע את התרגיל?
זה לא שניסיתי, אבל היתה לי פציעה לפני שנתיים, ומאז עצם התנועה של הירידה (אפילו מעל קו הברך) גורמת לי לכאב חד שדי מלחיץ אותי.
המצחיק הוא שבסקוואט זה בכלל לא קורה:98sf: (לפחות בדבר אחד יש לי מזל).

אז השאלה היא, האם יש לי אפשרות להיכנס לSS ובהמשך לשאר התוכניות הלא לינאריות המעולות ללא ביצוע DEADLIFT (אולי מתח במקום? אני ממש חולה על התרגיל הזה), או שנידונתי לבצע AB לנצח? :(

בכל אופן אני בן 22, ואני אשמח להתחיל לבקר כאן יותר (אחד מהמקומות היותר מקצועים שיצא לי לבקר בהם).

😃

תשמע מתח זה במקום פאוור קלין. דדליפט זה תרגיל כל כך חשוב אני לא רואה דרך לוותר עליו. חכה שעוד יגיבו לך.

נ.ב
בנץ גבוה יותר מהסקוואט?????

• פותח/ת השרשור
ז ו הבעיה שגם אני לא רואה דרך לוותר עליו, לכן חשבתי להתייעץ עם אנשים שיותר מבינים ממני בתחום.

בכל אופן הפונטציאל שלי בסקוואט גדול יותר מ105, רק שאני עובד בצורה איטית ומבוקרת (ירידה אקצנטרית, והחזקה סטטית למטה של 1-2 שתיים - אם אני לא טועה זה נקרא "באונס"?). בכל אופן שאני אכנס לSS (בתקווה שזה אפשרי בשבילי) אני יבצע כמו שינחו לי לבצע.

מקווה לתחזיות אופטימיות

ז ו הבעיה שגם אני לא רואה דרך לוותר עליו, לכן חשבתי להתייעץ עם אנשים שיותר מבינים ממני בתחום.

בכל אופן הפונטציאל שלי בסקוואט גדול יותר מ105, רק שאני עובד בצורה איטית ומבוקרת (ירידה אקצנטרית, והחזקה סטטית למטה של 1-2 שתיים - אם אני לא טועה זה נקרא "באונס"?). בכל אופן שאני אכנס לSS (בתקווה שזה אפשרי בשבילי) אני יבצע כמו שינחו לי לבצע.

מקווה לתחזיות אופטימיות
אתה לא אמור לחכות בתחתית. אתה אמור להגיע למתחת למקביל ואז מיד לעלות

• פותח/ת השרשור
אני יודע...
רק שחזרתי לעשות סקוואטים לפני חצי שנה, והתמדתי בביצועים איטים (לא חיפשתי כמו עכשיו לעלות משקלים) ובדרך טבעית הגעתי לRM1 בקירוב של 105 קילו.
עכשיו אני מן הסתם יבצע את זה בצורה הנדרשת (כבר התחלתי לחרוש על המאמרים ולהבין איך וכמה).

• פותח/ת השרשור
אז סבבה אני מבטל את הבאונס (נשמע יותר הגיוני), מה שמן הסתם יותר מקשה עלי, ולכן תחזית הRM1 שלי בפועל אולי יותר גבוהה.

בכל אופן מה שמעניין אותי כרגע זה הבעייתיות שהועלתה בנושא הDeadlift.

תודה מראש

בעייתי להמליץ בלי לדעת מה היתה הפציעה.
תנסה להתחיל את ה- deadlift מנקודה מעט יותר גבוהה. או שתנסה לעשות RDL.

לא תקבל בו אבחנה רפואית .
אין שום תחליף לדדליפט , תלמד לבצע אותו כמו שצריך ותעלה משקל בהדרגתיות .

• פותח/ת השרשור
תשובה

ראית שביקשתי המלצה רפואית? אני מחליט על הגוף שלי, וסביר להניח ששום רופא לא ימליץ לי כן לבצע דדליפט.
במידה ואני בוחר לא לבצע כרגע דדליפט, מה פונטציאל העלייה במשקלים (ואני הולך להישאר במאזן קלורי של תחזוקה אגב, כי אני לא מחפש מאסה כרגע. חוצמזה שלא הגעתי לדעתי לפונטציאל במשקל הקיים שלי בתרגילים שאני כן מבצע..) בתרגילים שאני כן בוחר לבצע כמו:
1. סקוואט
2. בנץ
3. מתח
4. M PRESS

?

למנהלת קרוספיט תודה, אם אפשר הסבר לRDL

תודה

• פותח/ת השרשור
...

אוקי.
כמו שאמרת אין תחליף לדדליפט, אבל השאלה היא האם להוסיף עוד תרגיל כלשהו במקום?
או להישאר פשוט בתצורה של SS רגילה, פשוט ללא דדליפט.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית