הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ חזה עליון/פרס

מאיר

מושעה
223
16
נק' מוניטין:
16
223
16
מתכנן לעשות סבב של פאנדלי 5*5 (״המתקדמת״)
מתלבט באימון b אם לעשות עליון או פרס,ראיתי שבליניארית יש אפשרות לבחירה-מה הייתם ממליצים-הייתי שמח להסבר מנומק.
תודה

עדיף פרס. גם כי פרס עובד על מסובבי כתף ודלתא צידית (בעיקר) ואחורית, ונותן עבודה מאוזנת יותר על הכתף, וגם כי התוכנית בונה על מנוחה לחזה באימון האמצעי והלחיצה בשיפוע ("חזה עליון") נותנת הרבה עבודה לחזה. אם ניסית לעבוד בבנץ' פעם אחרי הלחיצה בשיפוע ופעם אחרי הפרס אתה יודע למה אני מתכוון.

• פותח/ת השרשור
עדיף פרס. גם כי פרס עובד על מסובבי כתף ודלתא צידית (בעיקר) ואחורית, ונותן עבודה מאוזנת יותר על הכתף, וגם כי התוכנית בונה על מנוחה לחזה באימון האמצעי והלחיצה בשיפוע ("חזה עליון") נותנת הרבה עבודה לחזה. אם ניסית לעבוד בבנץ' פעם אחרי הלחיצה בשיפוע ופעם אחרי הפרס אתה יודע למה אני מתכוון.
תודה על התגובה.
האמת שניסיתי והעומס לפחות בהרגשה היה די דומה..מחפש לתת דווקא פוש ללחיצה שלי מכיוון שהיא החוליה הדי חלשה אצלי.כמובן שהדגש בלחיצה בשיפוע נוטה באחוזים לכיוון החזה מאשר לכתפיים אבל ההבדלי משקל אצלי בין הפרס לשיפוע מאוד גבוהים.בכדי לחזק את הלחיצה עדיין היית ממליץ על הפרס(ראיתי כמדומני מאחד המנהלים שעשה לניארית עם לחיצה בשיפוע ואמר שקידם אותו מאוד ביחס לפרס)?

זה מוזר לי קצת, כנראה שהחלק הדומיננטי בלחיצה שלך הוא הטרייספס ולכן העומס דומה.
אני עדיין הייתי ממליץ על הפרס, אבל נחכה לעוד תגובות.

אני בהחלט ממליץ על הפרס, הוא תרגיל חשוב בכל תכנית כוח.

אתה יכול לעשות:
אימון 1: בנצ'
אימון 2: פרס
אימון 3: בנצ' בשיפוע

זה בין הוריאציות האהובות עלי במודל של ביל סטאר.

• פותח/ת השרשור
זה מוזר לי קצת, כנראה שהחלק הדומיננטי בלחיצה שלך הוא הטרייספס ולכן העומס דומה.
אני עדיין הייתי ממליץ על הפרס, אבל נחכה לעוד תגובות.
לפני כמה חודשים סיימתי חיטוב ארוך ובאמת מרגיש שמאוד נחלשתי בכתפיים במיוחד בפרס בגלל זה חשבתי על לחיצה בשיפוע,עשיתי לניארית אחרי החיטוב והפרס נתקע מהר החלפתי לפרס בישיבה אז הצלחתי להתקדם יחסית עד 85 ל5 ח על 81 מ.ג

אתה יכול לעשות:

איך היית משלב אתזה-איפה יהיה הנפח ואיפה עצימות?

איך היית משלב אתזה-איפה יהיה הנפח ואיפה עצימות?
המודל של ביל סטאר לא עובד לפי נפח/התאוששות/עצימות כמו הטקסס מת'וד, אלא במתכונת טיפה שונה
הוא עובד בשיטת: HLM - Heavy Light Medium
מכיוון שהנפח פה לא משתנה משמעותית בין האימונים כלומר, כל התרגילים עןבדים בנפח זהה כמעט - פירמידה עולה ככה שהסט האחרון הוא הכבד ביותר.

הייתי מכניס את הבנצ' ביום הכבד, את הפרס ביום הקל ואת הבנצ' בשיפוע ביום הבינוני.

המודל של ביל סטאר לא עובד לפי נפח/התאוששות/עצימות כמו הטקסס מת'וד, אלא במתכונת טיפה שונה
מכיוון שהנפח פה לא משתנה משמעותית בין האימונים כלומר, כל התרגילים עןבדים בנפח זהה כמעט - פירמידה עולה ככה שהסט האחרון הוא הכבד ביותר.

או ההיפך... כל עוד הבנץ' פרס במיקוד...
לחיצה בשיפוע על סף הייתור ופרס כמובן לא קשור.

אתה יכול לעשות:

מה היתרון לעשות חזה בשיפוע ולא פשוט בנץ'?

אבל זה עולה לך בבנץ' פרס האם זה שווה את זה
ממש לא "עולה" לך, יש בנצ' בתכנית זה לא שמוותרים עליו.
בנצ', בנצ' בשיפוע ופרס עובדים על מסת שריר זהה, כולם יחזקו אחד את השני, ולא צריכה להיות בעיה להוסיף משקלים באופן שבועי

בנץ' פרס ללא שיפוע אמור להוות 80% מאימון החזה של בילדר/ליפטר.
על סמך מה קבעת הקביעה הזאת??
1.ליפטרים לא מבצעים אימונים על פי קבוצות שרירים, ככה שבנצ' בטח לא יהיה 80% מהאימון "חזה" שלה.
2. לא חייבים לעשות בנצ' כדי להיות מפתחי גוף, אז בטח שלא מחייב שבנצ' יהיה 80% מכלל אימוני החזה שלהם.
פעמונטיפש
🫤

• פותח/ת השרשור

אנחנו כנראה לא מדברים על אותה תוכנית אני מכוון ל5*5 אקרוס לא הלניארית שם זו לא התבנית-אם אתה מתכוון לתוכנית אחרת אשמח לקישור

על סמך מה קבעת הקביעה הזאת??
1.ליפטרים לא מבצעים אימונים על פי קבוצות שרירים, ככה שבנצ' בטח לא יהיה 80% מהאימון "חזה" שלה.
2. לא חייבים לעשות בנצ' כדי להיות מפתחי גוף, אז בטח שלא מחייב שבנצ' יהיה 80% מכלל אימוני החזה שלהם.

🫤
לא חייבים לעשות בנץ'?!... אולי לבילדרים שטוחים. נדמה לי שאתה שולף מהמותן...

• פותח/ת השרשור
*אני מעוניין לתת את הנפח בכדי לשפר משמעותית את הבנץ׳ זו המטרה שלי גם באימון b.
סיימתי לפני חודש את הטקסס עם 120 לחזרה ו 105 5*5 משקל גוף 82-83 והרגשתי שבטקסס אימון b הוא התאוששות אז לא היה עזר מספיק בגלל זה מכוון לגלן פאנדלי ״המתקדם״

לא חייבים לעשות בנץ'?!... אולי לבילדרים שטוחים. נדמה לי שאתה שולף מהמותן...
ראה את המפתחי גוף של שנות ה-40, חלקם הגיעו מוויטליפטינג ולא עשו בנצ' בכלל, עדיין יש להם חזה מפותח.
אגב הכרתי מפתח גוף חובבן, שלא עושה בנצ' בגלל בעיות בכתפיים, אתה הייתה מאוד מתרשם מאיך שהוא נראה.

זה שבנצ' הוא תרגיל חשוב בכל תוכנית, לא אומר שאי אפשר לפתח שרירי חזה בלעדיו, תקח דברים בפרופורציות
אנחנו כנראה לא מדברים על אותה תוכנית אני מכוון ל5*5 אקרוס לא הלניארית שם זו לא התבנית-אם אתה מתכוון לתוכנית אחרת אשמח לקישור
אז כנראה לא הבנתי על איזה תוכנית אתה מדבר

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית