ייעוץ חיטוב, תקוע שבועיים.

ElemenTal

משתמש פעיל
832
26
נק' מוניטין:
633
832
26
טוב אז ככה שאלה קצת מפגרת, זה לא חיטוב ראשון ולא שני, ואני יודע איך עושים את הדברים אבל בכל זאת ניתיעץ.
התחלתי 85 קילו סביבות 18% שומן, במשך 3 שבועות ירדתי לי 82, כרגע שבועיים תקוע.
יש לי תפריט של סביבות ה 1800-1900 קלוריות, 5-6 אימונים בשבוע, עם 25 דקות אירובי לאחר אימון, מה שלסיכום כרגע נותן גירעון של 400-500 קלוריות.
אממה - בסופי שבוע שלא יוצא לי לאכול את כל הארוחות שלי, אז בגלל שאני יודע שלא אכלתי תארוחות שלי אני מרשה לעצמי להשלים את הקלוריות מדברים אחרים.
מבחינת קלוריות אני עדיין בסדר (למרות שלא סופר בידיוק כל חטיף או שוקולד שאוכל) השאלה האם זה שזה הכל ג'אנק באמת כל כך משפיע ? כי אני באמת כבר שבועיים תקוע במשקל למרות שעל הגוף ניראה לי כאילו קצת יורד...
בשלבים יותר מתקדמים של החיטוב ברור שזה יפגע אבל חשבתי שבאחוזי שומן גבוהים זה לא נורא...
התפריט אם זה רלוונטי:
1. קוטג' 250 גרם
2. חביתה מ 3 ביצים עם מלפפון
3. 150ג' אורז, 150ג' חזה עוף וברוקולי
4. 200ג' כוסמת, 100ג' טונה.
5. 150ג' בטטה, 100ג' דג.
6. גיינר עם 100 גרם פחמימה ו 25 גרם חלבון = 500 קלוריות.
7. יוגורט דנונה פרו.

ג'אנק בסופו של דבר מצטבר, אני אישית נמנע מלאכול שטויות בחיטוב, אני נצמד לתפריט שהכנתי אחד לאחד ככה אי אפשר להתבלבל במקרוס.
יכול להיות שחישוב הגירעון שלך לא נכון או פשוט נתקעת מעט, זה קורה לפעמים אין שינוי שבועיים ופתאום ירידה חזקה , שיט האפנס.

לשיקולך או לבצע שינוי בתפריט או להמתין עוד קצת ולראות האם משהו משתנה.

טוב אז ככה שאלה קצת מפגרת, זה לא חיטוב ראשון ולא שני, ואני יודע איך עושים את הדברים אבל בכל זאת ניתיעץ.
התחלתי 85 קילו סביבות 18% שומן, במשך 3 שבועות ירדתי לי 82, כרגע שבועיים תקוע.
יש לי תפריט של סביבות ה 1800-1900 קלוריות, 5-6 אימונים בשבוע, עם 25 דקות אירובי לאחר אימון, מה שלסיכום כרגע נותן גירעון של 400-500 קלוריות.
אממה - בסופי שבוע שלא יוצא לי לאכול את כל הארוחות שלי, אז בגלל שאני יודע שלא אכלתי תארוחות שלי אני מרשה לעצמי להשלים את הקלוריות מדברים אחרים.
מבחינת קלוריות אני עדיין בסדר (למרות שלא סופר בידיוק כל חטיף או שוקולד שאוכל) השאלה האם זה שזה הכל ג'אנק באמת כל כך משפיע ? כי אני באמת כבר שבועיים תקוע במשקל למרות שעל הגוף ניראה לי כאילו קצת יורד...
בשלבים יותר מתקדמים של החיטוב ברור שזה יפגע אבל חשבתי שבאחוזי שומן גבוהים זה לא נורא...
התפריט אם זה רלוונטי:
1. קוטג' 250 גרם
2. חביתה מ 3 ביצים עם מלפפון
3. 150ג' אורז, 150ג' חזה עוף וברוקולי
4. 200ג' כוסמת, 100ג' טונה.
5. 150ג' בטטה, 100ג' דג.
6. גיינר עם 100 גרם פחמימה ו 25 גרם חלבון = 500 קלוריות.
7. יוגורט דנונה פרו.
מה הערכים של התפריט?
מה ה rmr שלך?
מה התוכנית אימון כוללת? למה 5 אימונים?
מה המשקלים שלך?

מבצע העמסות?

ג'אנק בסופו של דבר מצטבר
תסביר מה זה אומר. מצטבר איפה?

• פותח/ת השרשור
מה הערכים של התפריט?
מה ה rmr שלך?
מה התוכנית אימון כוללת? למה 5 אימונים?
מה המשקלים שלך?

מבצע העמסות?

תסביר מה זה אומר. מצטבר איפה?

אם אלה השאלות שלך אני בספק אם אתה יכול לעזור...
ג'אנק בסופו של דבר מצטבר, אני אישית נמנע מלאכול שטויות בחיטוב, אני נצמד לתפריט שהכנתי אחד לאחד ככה אי אפשר להתבלבל במקרוס.
יכול להיות שחישוב הגירעון שלך לא נכון או פשוט נתקעת מעט, זה קורה לפעמים אין שינוי שבועיים ופתאום ירידה חזקה , שיט האפנס.

לשיקולך או לבצע שינוי בתפריט או להמתין עוד קצת ולראות האם משהו משתנה.
התפריט בסדר כמו שאתה רואה... השאלה אם זה הג'אנק או סתם תקיעה כמו שקורה לפעמים...
ננסה עוד שבוע.

אם אלה השאלות שלך אני בספק אם אתה יכול לעזור...
תשובה די מגעילה. אם זאת תשובתך אני בספק אם תוכל לעזור לעצמך. כל השאלות דוקא ממש במקום, זה מה שצריך לדעת על מנת לעזור לך

• פותח/ת השרשור
תשובה די מגעילה. אם זאת תשובתך אני בספק אם תוכל לעזור לעצמך. כל השאלות דוקא ממש במקום, זה מה שצריך לדעת על מנת לעזור לך
מה הערכיים של התפריט ומה ה RMR שלי - לא רלוונטי. ציינתי את הגירעון. אין לי טעות בחישוב.
מה התוכנית ולמה 5 פעמיים - לא רלוונטי. וגם תוכנית די סטנדרטית.
מה המשקלים - ממש לא רלוונטי. מה הקשר בין משקלי עבודה להתקדמות בחיטוב. (זה ספציפית השאלה הכי מפגרת מבין כולם)

אין פה שחור ולבן, אני לא מחפש נכון או לא נכון. סך הכל מתיעץ ורוצה לשמוע דעות של אנשים על סמך ניסיון אישי ולא על סמך מספרים וקלוריות.
BOLVARIS למשל נתן תשובה מעולה.

ג'אנק יכול להכיל הרבה מאוד קלוריות מיותרות עם מעט מאוד ערך מוסף, גם בכמויות קטנות
גם בן כמה אתה?
כמה ארוחות ביום אתה אוכל?
אתה ישן טוב?
כל הדברים האלה יכולים להשפיע על קצב חילוף החומרים שלך, ולכן יכול ליצור טעות בחישוב
בנוסף לכל זה, הרבה אימונים (כמובן תלוי גם בסוג האימון) ביחד עם הרבה אירובי, דורשים איזון מסויים, כי אם לא, לאורך זמן הגוף יכול לעבור התאמה מסויימת ולהאט את חילוף החומרים כדי לשמר אנרגיה

• פותח/ת השרשור
ג'אנק יכול להכיל הרבה מאוד קלוריות מיותרות עם מעט מאוד ערך מוסף, גם בכמויות קטנות
גם בן כמה אתה?
כמה ארוחות ביום אתה אוכל?
אתה ישן טוב?
כל הדברים האלה יכולים להשפיע על קצב חילוף החומרים שלך, ולכן יכול ליצור טעות בחישוב
בנוסף לכל זה, הרבה אימונים (כמובן תלוי גם בסוג האימון) ביחד עם הרבה אירובי, דורשים איזון מסויים, כי אם לא, לאורך זמן הגוף יכול לעבור התאמה מסויימת ולהאט את חילוף החומרים כדי לשמר אנרגיה
בן 25
ציינתי תפריט אם זה לא מובן אז על הבוקר קוטג', אחרי זה חביתה, אחרי זה 3 ארוחות עיקריות, גיינר אחרי אימון ויוגורט לפני השינה.
יושן הרבה (מעל 7-8 שעות)
מבחינת האימונים שעה אימון משקולות וחצי שעה אירובי. אני מניח שזה 400-500 קלוריות. שזה בעצם גם הגירעון שלי, כי מבחינת התזונה אני מכניס את ה BMR שלי.

בן 25
ציינתי תפריט אם זה לא מובן אז על הבוקר קוטג', אחרי זה חביתה, אחרי זה 3 ארוחות עיקריות, גיינר אחרי אימון ויוגורט לפני השינה.
יושן הרבה (מעל 7-8 שעות)
מבחינת האימונים שעה אימון משקולות וחצי שעה אירובי. אני מניח שזה 400-500 קלוריות. שזה בעצם גם הגירעון שלי, כי מבחינת התזונה אני מכניס את ה BMR שלי.
בגדול אז יכולים להיות כמה דברים:
או שזה פשוט הגיל, כי זה בערך הגיל שהגוף כבר מתחיל להראות לאט לאט סימני זקנה
או שזה באמת הג'אנק
או שזה קשור לאירובי בסוף, שזה די קל לתקן, ע"י זה שתאכל משהו קטן לפני שאתה מתחיל את האירובי
הסיבה לזה היא שאם עשית אימון משקולות רציני, אז בסוף יש לך קורטיזול די גבוה, ואם אתה מתחיל אירובי כבר עם קורטיזול גבוה, הגוף שלך יכול פשוט ללמוד שיש לך הרבה פעמים קורטיזול גבוה מדי, אז הוא יתחיל לחסוך באנרגיה, וחילוף החומרים שלך יואט

• פותח/ת השרשור
בגדול אז יכולים להיות כמה דברים:
או שזה פשוט הגיל, כי זה בערך הגיל שהגוף כבר מתחיל להראות לאט לאט סימני זקנה
או שזה באמת הג'אנק
או שזה קשור לאירובי בסוף, שזה די קל לתקן, ע"י זה שתאכל משהו קטן לפני שאתה מתחיל את האירובי
הסיבה לזה היא שאם עשית אימון משקולות רציני, אז בסוף יש לך קורטיזול די גבוה, ואם אתה מתחיל אירובי כבר עם קורטיזול גבוה, הגוף שלך יכול פשוט ללמוד שיש לך הרבה פעמים קורטיזול גבוה מדי, אז הוא יתחיל לחסוך באנרגיה, וחילוף החומרים שלך יואט
חחח הגזמת הגיל... זה גם לא שאני מנסה לשבור שיא בריצת 100.. כולה חיטוב. עשיתי שנה שעברה בלי בעיה.
ואירובי לא הבנתי איך יכול להיות בעיה. אירובי אחרי אימון זה משהו שעושה כל מתאמן בכל רמה גם בחיטוב וגם במסה.
אולי על אירובי על הבוקר יהיה קצת ויתר אפקטיבי, אבל אין שום בעיה שהוא יהיה אחרי אימון, ההפך באימון משקולות אתה מסיים מאגרי פחמימה ואז באירובי עובד ביותר יעילות על מאגרי שומן.
כל מה שאמרת עם הקורטיזול לא הבנתי כלום... תסביר ?
בקיצור אני מניח שזה הג'אנק, למרות שלפי הגישה של המאקרו זה לא אמור להיות בעיה.
אולי אני עובר גם את המאקרו... כי כל הבעיה של הג'אנק זה בלילה כשאני במאנץ... אז בהנחה שאני מסטול אני גם לא זוכר כמה באמת אכלתי 🙄

אם אלה השאלות שלך אני בספק אם אתה יכול לעזור
אחלה. אז אני שמח ששאלו אותך שאלות על קורטיזול ומה הגיל שלך כי אלה שאלות רלוונטית.

אם אתה רוצה שיגידו לך מה שאתה רוצה לשמוע אז הגזמת עם הג'אנק.

אם אתה עוד מחפש תשובה אמתית תחזור תענה על השאלות ששאלתי ותקבל תשובה אמיתית

• פותח/ת השרשור
אחלה. אז אני שמח ששאלו אותך שאלות על קורטיזול ומה הגיל שלך כי אלה שאלות רלוונטית.

אם אתה רוצה שיגידו לך מה שאתה רוצה לשמוע אז הגזמת עם הג'אנק.

אם אתה עוד מחפש תשובה אמתית תחזור תענה על השאלות ששאלתי ותקבל תשובה אמיתית
😵

מה הערכים של התפריט? 1900
מה ה rmr שלך? 1900
מה התוכנית אימון כוללת? למה 5 אימונים? מה היא כוללת ? ABC 5-6 פעמיים בשבוע תיהיה יותר ספציפי. למה ? כי במסה עשיתי שריר אחד פעם בשבוע, פה צימצמתי נפח והעלתי תדירות.
מה המשקלים שלך? זה באמת לא מבין איך קשור אבל אם אתה מתעקש - סוף מסה בערך היה בנץ 100 ל 5 סקוואט 120 ל 3 דדליפט 160 ל 5

מבצע העמסות? עוד לא כי רק חודש בחיטוב.

בוא נשמע את דעתך פרופסור...

חחח הגזמת הגיל... זה גם לא שאני מנסה לשבור שיא בריצת 100.. כולה חיטוב. עשיתי שנה שעברה בלי בעיה.
ואירובי לא הבנתי איך יכול להיות בעיה. אירובי אחרי אימון זה משהו שעושה כל מתאמן בכל רמה גם בחיטוב וגם במסה.
אולי על אירובי על הבוקר יהיה קצת ויתר אפקטיבי, אבל אין שום בעיה שהוא יהיה אחרי אימון, ההפך באימון משקולות אתה מסיים מאגרי פחמימה ואז באירובי עובד ביותר יעילות על מאגרי שומן.
כל מה שאמרת עם הקורטיזול לא הבנתי כלום... תסביר ?
בקיצור אני מניח שזה הג'אנק, למרות שלפי הגישה של המאקרו זה לא אמור להיות בעיה.
אולי אני עובר גם את המאקרו... כי כל הבעיה של הג'אנק זה בלילה כשאני במאנץ... אז בהנחה שאני מסטול אני גם לא זוכר כמה באמת אכלתי 🙄
דווקא הגיל יכול להשפיע לרמה שפשוט תיתקע בחיטוב, זה הגיל שמתחילות מעט בעיות , לא משהו שלרוב תשים לב, אבל יש ירידה למשל בהורמונים של התירואיד, שמשפיעים על חילוף החומרים הבסיסי שלך
ואין שום בעיה עם האירובי בסוף האימון, רק שבגלל שאחרי שעה אימון בערך, רמת הטסטוסטרון בדם מתחילה לרדת, והקורטיזול מתחיל לעלות, אז להכניס מעט אנרגיה זמינה יאט מאוד את עליית ריכוז הקורטיזול, וזה ימנע נזקים בהמשך
הקטע עם הקורטיזול, הוא שהוא הורמון הלחץ שלך, והוא מופרש כשיש מחסור בחומרי תזונה בדם, אז הוא פשוט דואג להתחיל לספק יותר חומרי תזונה זמינים מכל מקור אפשרי
הבעיה היא כשאתה בחיטוב אז לרוב יש לך קורטיזול גבוה מהרגיל בדם, ואז עם משטר אימונים כמו שלך יש גם הרבה קפיצות שלו בדם, כל זה גורם לאפקטים לטווח ארוך שמצטברים לאורך זמן, שגורמים לירידה בקצב חילוף החומרים, כי הגוף "לומד" שיש לך מחסור בתזונה, ובמקום לשרוף תיאורטית 100 קלוריות בשעה, אתה תשרוף 80, וככה הלאה

• פותח/ת השרשור
דווקא הגיל יכול להשפיע לרמה שפשוט תיתקע בחיטוב, זה הגיל שמתחילות מעט בעיות , לא משהו שלרוב תשים לבה
פתרון ?
אחרי אימון אני שותה תגיינר שציינתי. לשתות את זה אחרי האימון משקולות לפני האירובי ?
או חלק ממנו.. מכה שלוקים בשביל טיפה "אנרגיה" זמינה ?

פתרון ?
אחרי אימון אני שותה תגיינר שציינתי. לשתות את זה אחרי האימון משקולות לפני האירובי ?
או חלק ממנו.. מכה שלוקים בשביל טיפה "אנרגיה" זמינה ?
פתרון לגיל אין משהו לעשות בעניין, רק למצוא את הדרך החדשה ויותר מתאימה למצב הקיים
ואתה יכול לשים למשל עוד איזה חצי סקופ או משהו בסיגנון של הגיינר בשייקר, ואז לשתות חלק ממנו לקראת סוף אימון המשקולות

יופי , מתחכם .
יש בזה קלוריות שבכיף היה יכול לוותר עליהם , בטח אם הוא בחיטוב ולא יורד במשקל .
למה לא אבקת חלבון אם כבר
שילוב פחמימה זמינה ביחד עם החלבון בסוף האימון מעלה את ייצור הטסטוסטרון, מה שלטווח ארוך יעזור יותר
ואני מניח שכל עוד הוא לא חורג מצריכת הקלוריות שלו והוא לא נשאר רעב כדי "לוותר" על ארוחה בגלל זה, אז זה בסדר גמור

שילוב פחמימה זמינה ביחד עם החלבון בסוף האימון מעלה את ייצור הטסטוסטרון,
בכמה מעלה?
משנה משהו? (לא)

😵

מה ה rmr שלך? 1900
מה התוכנית אימון כוללת? למה 5 אימונים? מה היא כוללת ? ABC 5-6 פעמיים בשבוע תיהיה יותר ספציפי. למה ? כי במסה עשיתי שריר אחד פעם בשבוע, פה צימצמתי נפח והעלתי תדירות.
מה המשקלים שלך? זה באמת לא מבין איך קשור אבל אם אתה מתעקש - סוף מסה בערך היה בנץ 100 ל 5 סקוואט 120 ל 3 דדליפט 160 ל 5

בוא נשמע את דעתך פרופסור...
אתה ממש מקשה לעזור לך. אני אעזור בעיקר כי אני מאמין שאחרים גם קוראים ואולי זה יעזור להם.

מה ה rmr שלך? 1900

אוקי, אז הגוף שלך שורף 1900 קלוריות ואתה צורך 1900 קלוריות. ו..? מצפה לרדת?
אתה בנייטרלי לפי מה שכתבת

מתעקש כדי להבין מי אתה, זה שיש אנשים שאוהבים לזזרוק מושגים כמו קורטיזול וחילוף חומרים לאוויר בלי שום קשר לבן אדם זה סבבה לגמרי אבל זה לא רלוונטי.

לי אין מושג מי אתה ואולי אלה ילד קטן שעושה 4000 סטים לידיים ולא מתאמן כמו שצריך בכלל. אז צריך להכיר אותך כדי לדעת לענות.
אם לא היית חצוף זה גם היה נחמד

אין צורך למשוך חודש בלי העמסות.
אבל כשאתה בנייטרלי אין צורך בהעמסות.

איך להמשיך שאלת.
תוריד קלוריות.

אם היית מפרט את הערכים של התפריט הייתי עוזר במה להוריד רק בבקשה אל תגיד לי שגם זה לא קשור לכלום.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית