הצפייה בשרשורים באתר מוגבלת למשתמשים שאינם רשומים למערכת

ייעוץ SS וריצות

Vannostrun

משתמש פעיל
603
0
נק' מוניטין:
663
603
0
האם אפשר לשלב ריצות בSS, בהנחה ואתאמן ראשון שלישי וחמישי? אם כן אז מתי ואיזה סוג של ריצה [אני מעריך שלא אינטרוולים עצימים] אני חייב לשפר את הכושר האירובי שלי ולכן אני מעוניין לדעת אם אפשר לשלב בצורה יעילה.
או שעדיף לי לעבוד בנוסח של ABC נפח נמוך משהו כזה
A בנצ' 3X5 בנצ' צמוד 1X8
B מתח 3XF וכפיפות מרפקים 1X8
C פרס 3X5 סקוואט 3X5 דדליפט 1X5
ככה באימונים הקצרים יותר של A או B אפשר לשלב ריצה וכו'..
או אולי AB כזה..

Aסקוואט, בנצ ,מתח
Bדדליפט, פרס
Aסקוואט ,בנצ,מתח
ככה יש לי פחות סקוואטים בשבוע ואפשר להתאושש גם עם ריצות..
אם למישהו יש רעיונות תודה..

הייתי מציע לך לעבוד עם SS לתקופה ואז לעבור לקרוספיט עם דגש על כוח או אפילו להתחיל פשוט לעבוד לפי הWODים (תלוי מה הסדר עדיפויות).

• פותח/ת השרשור
אני אעשה קרוספיט לקראת גיוס אבל כרגע חשוב לי תוכנית שתקדם אותי אבל בנוסף שיהיה לי את האופציה לשפר את הריצה בקצב אפילו מועט אבל שתשתפר בצורה כולשהי.
מבחינת סבולת אני טוב מכל הכיוונים חוץ מריצות .. מתח כפיפות וכל החרטא הזה אני מגיע לחזרות גבוהות מה שחשוב לי לשפר זה הריצה בעיקר, כרגע בעדיפות שנייה לכן אני מחפש תוכנית שאפשר לרוץ פעמיים -שלוש בשבוע..

אין בעיה
צריך לאכול יותר
כמה ריצות אתה רוצה לעשות בשבוע ? זמן + מרחק ?

אתה יכול לעשות אינטרוואלים מיד אחרי אימון כח אם זה פעם פעמיים בשבוע

אין בעיה
צריך לאכול יותר
כמה ריצות אתה רוצה לעשות בשבוע ? זמן + מרחק ?

אתה יכול לעשות אינטרוואלים מיד אחרי אימון כח אם זה פעם פעמיים בשבוע
ממש לא, ריצה בהחלט עלולה לפגוע בהתקדמות הרציפה בתוכנית.

• פותח/ת השרשור
זה התירוצים שלך לסקווט ?

ריצה חצי שעה לא תפגע לו בכלום אם הוא יאכל הרבה

מתכנן על 4500 קל' ביום פחות או יותר..
BMR ביום פעיל ייצא 2500-3000 גג..

וריצה קצרה, אני בכושר עלוב אני בלחץ רץ 10 דק' זה למה אני ממש צריך לשפר כדי שיהיה לי בסיס גם לתוכניות כמו CROSSFIT בבוא הזמן אחרת אני לא אצליח להתאמן בתוכנית בצורה טובה כי הריצות שלי יתחיל מכיוון ה 5 דקות ולא 30+ מה לעשות שצריך להתכונן לפעמים לסיירות וגיבושים וכו'.. :\
וימי ראשון בבוקר מריצים אותנו ככה בסבבה בביציפר זה לא ממש משפיע לי על האימון בערב [רצים איזה קצב 9קמ"ש נגיד..]

לא צריך להפריע בכזה מינון
תעבור על הנעוצים בקרוספיט יש שם שילוב של תוכנית כוח + אימוני קרוספיט

השאלה מה חשוב לך לשפר כוח, סיבולת או שניהם ובאיזה יחס בניהם ?

• פותח/ת השרשור
לא צריך להפריע בכזה מינון
תעבור על הנעוצים בקרוספיט יש שם שילוב של תוכנית כוח + אימוני קרוספיט

השאלה מה חשוב לך לשפר כוח, סיבולת או שניהם ובאיזה יחס בניהם ?
כרגע כוח עדיפות ראשונה, פשוט אני לא יכול לקחת תסיכון שאני אהיה ב0 מוכנות מבחינה אירובית אני צריך שיהיה לי בסיס בריצה.

ד"א מה יקרה אם בSS נבצע במקום 3 סטים סקוואט ו1 דדליפט , 2 סקוואט ו2 דדליפט? [סתם שואל בגלל שאני אוהב דדליפט :פ.. ולעשות רק פעם פעמיים בשבוע יהיה מבאס]

זה התירוצים שלך לסקווט ?

ריצה חצי שעה לא תפגע לו בכלום אם הוא יאכל הרבה
אני לא יודע באיזה סרט אתה חי, אבל הגוף לא עובד על פלוס או מינוס של קלוריות, יש גם מערכת עיצבית מעבר לעייפות של השרירים שלא תמיד מתאוששת.

• פותח/ת השרשור
אני לא יודע באיזה סרט אתה חי, אבל הגוף לא עובד על פלוס או מינוס של קלוריות, יש גם מערכת עיצבית מעבר לעייפות של השרירים שלא תמיד מתאוששת.
אז מה אתה היית אומר לי לעשות..
ABC נפח בנוני-נמוך עם ריצות היה החשיבה שלי בהתחלה.

15 ד' אינטרוואלים ? מערכת עיצבית ?
מה הגוף כ"כ חלש שלא יכול לעשות 15 ד' אינטרוואלים בשילוב SS?

אולי בשלבי ההתחלה, כשמגיעים לשלבים הסופיים של SS אתה צריך לשמור כל טיפה של אנרגיה לאימון הבא כי הולכים על חבל דק בין התאוששות לאימון הבא לבין כשל באימון הבא.

אולי בשלבי ההתחלה, כשמגיעים לשלבים הסופיים של SS אתה צריך לשמור כל טיפה של אנרגיה לאימון הבא כי הולכים על חבל דק בין התאוששות לאימון הבא לבין כשל באימון הבא.

OK, הוא רוצה להתחזק בכוח + לשמור/לשפר סיבולת מינימאלית
מה רע ב2 אימוני אינטרוואלים בשבוע ?

אתה רוצה להגיד לי שמתאמן SS חוזר הביתה ושוכב במיטה 48 ש' כדי להתאושש ? ומספקים לו למיטה אוכל ?

אתה רוצה להגיד לי שמתאמן SS חוזר הביתה ושוכב במיטה 48 ש' כדי להתאושש ? ומספקים לו למיטה אוכל ?
די להתחכם

אינרוולים יכולים לפגוע לדעתי כי מעבר לקלוריות יש את העניין של הורמונים קטבוליים וכל זה
אבל אירובי בעצימות נמוכה יכול רק לעזור בלשמור על כושר ולהוריד נוזלים שזה מה שאני עושה

לא רע , אבל זה כן יפריע לו לאימונים , בייחוד בשלבים המתקדמים של התוכנית .
זה שאנשים פה לא ספורטאים מקצועיים זה לא אומר שצריך לדחוף הפרעות סתם .
לא יקרה כלום אם הוא יוריד לחלוטין את הפעילות הנוספת לשלושה חודשים ...

שיפור כזה בכוח גם ישפר לו את הVO2 Max, הוא יכול לרוץ פעם בשבוע אם זה כל כך חשוב לו אבל שיהיה ברור הסדר עדיפויות

אינטרוולים יכולים להעמיס די הרבה. ספרינטים יכולים להרגיש בערך כמו סטים של סקוואט כבד.

אינטרוולים יכולים להעמיס די הרבה. ספרינטים יכולים להרגיש בערך כמו סטים של סקוואט כבד.
תדאג לציין שהכל לכשל!!!! (אני לא מאמין שגם פיליפ אמר את זה היום, הלב שלי נשבר)
ברצינות, ספרינטים שנמשכים עד שנצפית ירידה משמעותית בכוח וביכולת בהחלט מרגישים כמו עבודה כבדה, אולי פחות תובעני מבחינת הCNS, אבל עדיין מעמיס כמו אימון ווליום בינוני ובטח שלא דבר קל.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית