הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

CK מעל ה5,000 עקב מחלה?

source144

משתמש מתחיל
16
0
נק' מוניטין:
0
16
0
היי חברים!
אני קצת רקע עלי.. אני 'שרירן' שעדיין לא התחרה, בן 21, השתחררתי לפני שבועים.
מתאמן כחובב מ2011 אבל ברצינות רק ממאי 2015 בערך.
באפריל, במהלך השירות, התחלתי ללמוד בעצמי על תזונה כי התחלתי לחטב ו"התוכנית" תזונה שחבר שלי הביא לי הייתה חובבנית ומלאה בשטויות.
בקצרה למדתי את זה והתמדתי למרות הקשיים שהיו במהלך השירות כתומך לחימה, למדתי מטעויות והתקדמתי עד שעשיתי נכון ובסופו של דבר הגיעו התוצאות והגעתי לכ6 אחוזי שומן והחלתתי בתחילת אוגוסט שאני ימשיך עוד טיפה עם החיטוב וילך להתחרות בתחרות, שבמקרה שמעתי מחברים, של נאבא ב22.8.16 בקטגוריית פיזיק.

---------
בכל מקרה המשכתי הכל היה סבבה ואז בשבת ב9.8.16 עשיתי אימון רגליים ראשון שלי בתקופה ארוכה, היה אימון מאוד קשה אבל לא ויתרתי, ואז במהלך השבוע בבסיס העמיסו עלי מאוד ועוד נתנו לי עונש מסיבה מטומטמת על זה שהיה לי קשה כבר וסיפחו אותי לרסר לעשות עשבייה מהבוקר עד הצהרים בעומס חום.
עשיתי את כל זה וכמובן יום רביעי זה אימון גב אז סיימתי את זה והלכתי לעשות את האימון בלי שאלות.. אחרי כמה שעות כבר התחלתי להרגיש לא טוב ואמרתי שאני ישן על זה.

למחרת הרגשתי ממש רע, היה לי קשה לעמוד, לנשום, להתאמץ ובכללי לתפקד. למזלי הרופא מילואים ביחידה לא חשב שאני מחרטט אותו והחליט לפנות אותי למיון על רקע "הרעלת מים" כי אני שתיתי יותר מידי מים בהכנה לתחרות לטענתו.. במיון יצאה לי תוצאה מחרידה של 35,000 CPK וחשש לאי ספיקת כליות ואישפזו אותי לכשבוע עד שזה דולל מהדם והייתי ברם 2 לכחודש כשאין לי מושג מה הייתה הבעיה ואיך זה קרה ובינתיים כולם היו חושבים שאני פסיכופט שאכל יותר מידי חלבון או דחף יותר מידי סטרואידים וזה מה שקורה (ואני טבעי לגמרי אגב).

טוב, אז ברמ 2 לא ביצעו לי שום בדיקה וכשראיתי רופא הוא אמר לי אתה תקין ושלח אותי ליחידה בסוף אוגוסט, מאז עד השחרור שלי בסוף פברואר דאגתי בעצמי לבצע בדיקות לCPK על בסיס שבועי כי הייתי פרנואיד מכל משקרה, ובצדק.
חזרתי להתאמן באוקטובר בערך ולא היו שום בעיות מאז. כאילו מה שהיה, היה, ובינתיים הכל טוב.

---------
בכל מקרה לפני שבועיים הלכתי לייעוץ כדי שהפעם אני יתחרה בלי בעיות כמו שהיה לי בצבא ומדדו לי אחוז שומן (8.5%! 😃) ונתנו לי תוכנית אימונים לפיתוח מסת שריר כי חזרתי לעבוד על חיטוב אחרי כל מה שקרה כי השמנתי ואיבדתי המון מסת שריר מחוסר פעילות. בנוסף הלכתי לקופת חולים שלי וביקשתי לבדוק הכל כדי להתחיל מ"מצב אפס" שהכל תקין כמו שחשבתי. עשיתי בדיקות דם אחרי שבוע ראשון של אימונים (ABC-מנוחה-AB-בדיקה-C) ואחרי יומיים (יום חמישי שעבר 10.3.16) קיבלתי את התוצאה ומאז הכל התדרדר.

CK - 5,500.. ואני בשוק, אני עובד נכון, המשקלים שאני מרים מגוחכים, אני מרים כל תרגיל 4 סטים ל15 חזרות ודואג לעבוד נכון..
בינתיים הרופא (ניורולוג) אמר לי לנוח ולא לעשות שום דבר עד יום חמישי הקרוב, להיבדק בבוקר, להתאמן בשישי ואז להיבדק בראשון כדי לראות איך הגוף שלי מגיב לאימון. ובנוסף הוא נתן לי ללכת לעשות בדיקת EMG (בדחיפות, למרות שהתור הראשון הפנוי היה רק במאי)..

עשיתי בדיקות אתמול אחרי מנוחה מיום רביעי ויצאו לי תוצאות גם לא טובות של 4,100CK ואני ממש נכנס לדיכאון מזה שזה קורה לי שוב ואין לי מושג מה זה, שלא לדבר על זה שהדבר היחיד שהרופא כתב כרגע זה "מיופתיה?" (תחפשו בגוגל זה לא נעים).

בבקשה אם מישהו מכיר תופעה כזאת ויכול לעזור לי להבין מה הבעיה ומה אפשר לעשות, תגיבו..
מצטער על החפירה, זה פשוט סיפור ארוך ומורכב..

מה שהיה לך בצבא נשמע כמו ראבדומיוליזיס, פירוק שריר רציני שיכול להביא לתוצאות חמורות מאוד, אבל במקרה שלך זה כנראה נפתר מעצמו וחזרת לשיגרה
CK הוא מדד בעיקר של פירוק שריר, ועליה שלו באדם הממוצע היא מדד רע מאוד, אבל אצל מתאמן היא יכולה להיות גם באלפי אחוזים גבוהה מהנורמה בלי תוצאות אמיתיות
מה גם שאתה נמצא בחיטוב, אז פירוק השריר אצלך הוא מוגבר, מה שיכול להעלות את ה-CK
אבל הדאגה של הרופא שהוא רואה ערכים של CK גבוהים באלפי אחוזים מהנורמה למיופתיה הם בהחלט הגיוניים, וזה בהחלט לא מזיק לשלול את זה, ולוודא שאתה לא מזיק לעצמך יותר מדי

מה שהיה לך בצבא נשמע כמו ראבדומיוליזיס, פירוק שריר רציני שיכול להביא לתוצאות חמורות מאוד, אבל במקרה שלך זה כנראה נפתר מעצמו וחזרת לשיגרה
CK הוא מדד בעיקר של פירוק שריר, ועליה שלו באדם הממוצע היא מדד רע מאוד, אבל אצל מתאמן היא יכולה להיות גם באלפי אחוזים גבוהה מהנורמה בלי תוצאות אמיתיות
אבל הדאגה של הרופא שהוא רואה ערכים של CK גבוהים באלפי אחוזים מהנורמה למיופתיה הם בהחלט הגיוניים, וזה בהחלט לא מזיק לשלול את זה, ולוודא שאתה לא מזיק לעצמך יותר מדי
ומוסיף - למיטב זיכרוני 5,000 בהחלט נמצא בגבול עם "רבדו" ולכן שווה להוריד הילוך

• פותח/ת השרשור

מה שהיה לי בצבא באמת היה ראבדומיוליזיס.
כרגע אני במאסה כרגע (בסביבות ה3200 קלוריות).
הרופא שלי מודאג בגלל שבצבא לא ביצעו את אז את הבדיקות למיופטיה ומחלות שריר אחרות, בינתיים רק EMG, אז אני צריך להתחיל את ההתהליך מהתחלה והם חוששים יכול להיות אותו הדבר שיקרה ופשוט שתפסתי את זה מוקדם. ובאמת שאם לא היה קורה לי מה שקרה לי הייתי רואה את זה או יותר נכון הרופא היה קורה לי בלחץ אומר לי לא להתאמן ואני הייתי צוחק לו בפנים.. אבל בגלל הניסיון שלי עם זה אני רוצה להיות יותר זהיר ולראות את זה מזוויות אחרות.

לדעתך ומהניסיון שלך כמות כזאת שלCPK מסוכנת? נורמלית אצל 'מפתחי גוף'?
התוכנית שלי כרגע היא ABC פעמיים בשבוע ויום ראשון מנוחה אצלי.
בעיקרון A- חזה יד אחורית, 5 תרגילים חזה ו4 יד אחורית.
B- גב יד קדמית, 5 תרגילים גב ו4 יד קדמית.
C- רגליים כתפיים, 6 או 7 תרגילים רגליים ו4 או 3 תרגילים כתפיים.
כל תרגיל 4 סטים ו15 חזרות ואני מרגיש טוב אחרי האימונים, בעיקרון לא הייתי עובד רגליים המון עד היום אז התחלתי אותם עם משקלים בדיחה כדי לדאוג שאני לא יעמיס יותר מידי על ההתחלה ויקרה לי מה שקרה בקיץ (*חחח*) ואני מרגיש בסדר אחרי האימונים רק הגליים של שלי (המסטרינג בעיקר) כואב כמה ימים אחרי האימון.
התוכנית אימונים כתב לי יועץ מקצועי ואני חייב לומר שאני מרגיש ונראה יותר גדול תוך שבוע ראשון מתוך 5 של מאסה.
כתבו לי בפורום אחר שתוספי חומצת אמינו יכולות למנוע פירוק בשריר ואולי לעזור נגד פירוק שריר מאסיבי ולעזור לי נגד המצב הזה באימונים בעתיד.
יש לכם דעה לגבי זה?

מה שהיה לי בצבא באמת היה ראבדומיוליזיס.
כרגע אני במאסה כרגע (בסביבות ה3200 קלוריות).
הרופא שלי מודאג בגלל שבצבא לא ביצעו את אז את הבדיקות למיופטיה ומחלות שריר אחרות, בינתיים רק EMG, אז אני צריך להתחיל את ההתהליך מהתחלה והם חוששים יכול להיות אותו הדבר שיקרה ופשוט שתפסתי את זה מוקדם. ובאמת שאם לא היה קורה לי מה שקרה לי הייתי רואה את זה או יותר נכון הרופא היה קורה לי בלחץ אומר לי לא להתאמן ואני הייתי צוחק לו בפנים.. אבל בגלל הניסיון שלי עם זה אני רוצה להיות יותר זהיר ולראות את זה מזוויות אחרות.

לדעתך ומהניסיון שלך כמות כזאת שלCPK מסוכנת? נורמלית אצל 'מפתחי גוף'?
התוכנית שלי כרגע היא ABC פעמיים בשבוע ויום ראשון מנוחה אצלי.
בעיקרון A- חזה יד אחורית, 5 תרגילים חזה ו4 יד אחורית.
B- גב יד קדמית, 5 תרגילים גב ו4 יד קדמית.
C- רגליים כתפיים, 6 או 7 תרגילים רגליים ו4 או 3 תרגילים כתפיים.
כל תרגיל 4 סטים ו15 חזרות ואני מרגיש טוב אחרי האימונים, בעיקרון לא הייתי עובד רגליים המון עד היום אז התחלתי אותם עם משקלים בדיחה כדי לדאוג שאני לא יעמיס יותר מידי על ההתחלה ויקרה לי מה שקרה בקיץ (*חחח*) ואני מרגיש בסדר אחרי האימונים רק הגליים של שלי (המסטרינג בעיקר) כואב כמה ימים אחרי האימון.
התוכנית אימונים כתב לי יועץ מקצועי ואני חייב לומר שאני מרגיש ונראה יותר גדול תוך שבוע ראשון מתוך 5 של מאסה.
כתבו לי בפורום אחר שתוספי חומצת אמינו יכולות למנוע פירוק בשריר ואולי לעזור נגד פירוק שריר מאסיבי ולעזור לי נגד המצב הזה באימונים בעתיד.
יש לכם דעה לגבי זה?
אשאיר למי שהפנית אליו את השאלה לענות - רק אגיד לך במבט חטוף שהתוכנית שלך עמוסה מידי בנפח

• פותח/ת השרשור
אשאיר למי שהפנית אליו את השאלה לענות - רק אגיד לך במבט חטוף שהתוכנית שלך עמוסה מידי בנפח
הפניתי גם אליך את האמת.
אבל זאת תוכנית מאסה סטנדרטית לא?

עד היום הייתי עובד בחיטוב עם תוזנה שהכנתי לעצמי בלי ייעוץ ואימונים שלמדתי מחברים והייתי עושה רק A וB
והייתי מתאמן 5 פעמים בשבוע עם יומיים מנוחה.

מה שאני מתכוון הוא, שיש מלא אנשים שעובדים עפ"י תוכניות כאלה גם הלא שרירנים למיניהם וכאלה שהם לא מתקדמים במיוחד ואצלהם הCK לא קופץ ככה למרות שאנחנו על אותה תוכנית.

הפניתי גם אליך את האמת.
אבל זאת תוכנית מאסה סטנדרטית לא?

עד היום הייתי עובד בחיטוב עם תוזנה שהכנתי לעצמי בלי ייעוץ ואימונים שלמדתי מחברים והייתי עושה רק A וB
והייתי מתאמן 5 פעמים בשבוע עם יומיים מנוחה.
80000 תרגילים עם 900000 סטים זו תוכנית מאסה סטנדרטית? שמי כתב?

אם אתה רק בשבוע ראשון של המסה אז בקרוב יפסיקו לכאוב לך הרגליים אחרי האימונים
לגבי נפח התוכנית אני קצת פחות מבין בזה בשביל להגיד אם זה יותר מדי, אז אני אתן לאחרים להגיב, אבל תוכנית סטנדרטית זה לא לדעתי, אלא תוכנית די מתקדמת
תוסף של חומצות אמינו יכול לעזור, אבל לא יותר מדי, הכי חשוב לשמור על תזונה טובה ולצרוך מספיק חלבון לאורך כל היום
בדיקה למיופתיה לדעתי לא תציג איזושהי בעיה, אבל לא מזיק לבדוק
עשו לך בדיקות שתן?

לגבי נפח התוכנית אני קצת פחות מבין בזה בשביל להגיד אם זה יותר מדי, אז אני אתן לאחרים להגיב, אבל תוכנית סטנדרטית זה לא לדעתי, אלא תוכנית די מתקדמת
תוסף של חומצות אמינו יכול לעזור, אבל לא יותר מדי, הכי חשוב לשמור על תזונה טובה ולצרוך מספיק חלבון לאורך כל היום
בדיקה למיופתיה לדעתי לא תציג איזושהי בעיה, אבל לא מזיק לבדוק
עשו לך בדיקות שתן?
עוד ועוד נפח לא הופך תוכנית למתקדמת - זה הופך תוכנית לטיפשית בעיני

• פותח/ת השרשור
זו בדיוק הדעה שלי בעניין ככה זה שריר שלא עובדים עליו הרבה.
ולפרוטוקול באימון הראשון התחלתי עם 30 קילו סקוואט בסט הראשון עד שהגעתי למשקל טוב בשבילי ל15 חזרות הוא בעצם 40 קילו וגם זה היה קל מידי אבל אני מעדיף להתחיל מנמוך.

אני לא מפגר שאין לא אלוהים אני מתחיל מנמוך ועולה ע"פי הרגשה וידיעה שאני לא מת אחרי כל תרגיל וסט.
לגבי התזונה אני אוכל המספיק כרגע, אם הייתי בחיטוב הייתי שואל את זה אולי אבל כרגע אני יודע שאני אוכל מספיק אם לא על גבי היותר מידי.

ולא עשו בדיקות שתן אבל לא היה מוגלובין בדם והUREA היה טיפה גבוהה (57mg/dl) וזה מעיד על תפקוד כליות ירוד טיפה.
אגב גם TSH היה טיפה גבוהה 6.86 (mlu/l) ומזה הרופא המומחה לא חשש בכלל ותאמת שצחק לי בפנים ששאלתי אותו מה לגבי זה.

אני דואג לשתות המון באופן קבוע אני (תתפלאו) בודק את השתן שלי בתדירות דיי גבוהה מאז שקראתי על ראבדומיוליסיס יותר אחרי הקיץ.
מה הסיבה לזה אחי?
אני שואל ברצינות כדי להבין יותר..

תחשוב על זה כגרף - גירוי, התאוששות כמעט מלאה ואז שוב גירוי.
המטרה שלך ללעמוד בסכמה הזאת.
אם אתה מגזים עם הגירוי ולא מתאושש מספיק ושוב מגרה וחוזר חלילה - הגוף לא מצליח להתגבר על הנזק ואז יופיעו תופעות כמו רבדו, פציעות וכו'.

מסכים, שהתכוונתי ץוכנית מתקדמת זה היה יותר בקטע של סוג המתאמן, אם הוא מקצוען או חובב, הורמונים למיניהם וכולי

זו בדיוק הדעה שלי בעניין ככה זה שריר שלא עובדים עליו הרבה.
ולפרוטוקול באימון הראשון התחלתי עם 30 קילו סקוואט בסט הראשון עד שהגעתי למשקל טוב בשבילי ל15 חזרות הוא בעצם 40 קילו וגם זה היה קל מידי אבל אני מעדיף להתחיל מנמוך.

אני לא מפגר שאין לא אלוהים אני מתחיל מנמוך ועולה ע"פי הרגשה וידיעה שאני לא מת אחרי כל תרגיל וסט.
לגבי התזונה אני אוכל המספיק כרגע, אם הייתי בחיטוב הייתי שואל את זה אולי אבל כרגע אני יודע שאני אוכל מספיק אם לא על גבי היותר מידי.

ולא עשו בדיקות שתן אבל לא היה מוגלובין בדם והUREA היה טיפה גבוהה (57mg/dl) וזה מעיד על תפקוד כליות ירוד טיפה.
אגב גם TSH היה טיפה גבוהה 6.86 (mlu/l) ומזה הרופא המומחה לא חשש בכלל ותאמת שצחק לי בפנים ששאלתי אותו מה לגבי זה.

אני דואג לשתות המון באופן קבוע אני (תתפלאו) בודק את השתן שלי בתדירות דיי גבוהה מאז שקראתי על ראבדומיוליסיס יותר אחרי הקיץ.

מה הסיבה לזה אחי?
אני שואל ברצינות כדי להבין יותר..
אני מאוד בספק שלא היה המוגלובין בדם...
לגבי האוראה תעשה עוד בדיקות ליתר ביטחון, אבל תעשה גם בדיקות שתן, שיבדקו שלא נשאר לך נזק מהראבדו
ולגבי ה-TSH באמת שאין לך מה לדאוג

• פותח/ת השרשור
תחשוב על זה כגרף - גירוי, התאוששות כמעט מלאה ואז שוב גירוי.
המטרה שלך ללעמוד בסכמה הזאת.
אם אתה מגזים עם הגירוי ולא מתאושש מספיק ושוב מגרה וחוזר חלילה - הגוף לא מצליח להתגבר על הנזק ואז יופיעו תופעות כמו רבדו, פציעות וכו'.
בינתיים עשיתי בדיקה אקראית בסה"כ ולא הספקתי להעמיס יותר מידי התחלתי רק בחמישי ב3.3.16 ועשיתי A-B-ו-C לאחר מכן בראשון נחתי כמו שתכננתי מראש, בשני חזרתי על הרוטינה ועשיתי בשני אימון A ולאחר מכן ביום שלישי בבוקר הלכתי לעשות את הבדיקה באקראי לא האמנתי שבאמת יהיה משהו אבל רציתי לדעת שהכל תקין בגוף לא רק הCK.

בינתיים עשיתי בדיקה אקראית בסה"כ ולא הספקתי להעמיס יותר מידי התחלתי רק בחמישי ב3.3.16 ועשיתי A-B-ו-C לאחר מכן בראשון נחתי כמו שתכננתי מראש, בשני חזרתי על הרוטינה ועשיתי בשני אימון A ולאחר מכן ביום שלישי בבוקר הלכתי לעשות את הבדיקה באקראי לא האמנתי שבאמת יהיה משהו אבל רציתי לדעת שהכל תקין בגוף לא רק הCK.
CK יהיה תמיד גבוה יום-יומיים אחרי אימון, במיוחד בנפח האימונים שלך

• פותח/ת השרשור
מסכים, שהתכוונתי ץוכנית מתקדמת זה היה יותר בקטע של סוג המתאמן, אם הוא מקצוען או חובב, הורמונים למיניהם וכולי

אני מאוד בספק שלא היה המוגלובין בדם...
לגבי האוראה תעשה עוד בדיקות ליתר ביטחון, אבל תעשה גם בדיקות שתן, שיבדקו שלא נשאר לך נזק מהראבדו
ולגבי ה-TSH באמת שאין לך מה לדאוג
לא נשאר נזק מהראבדו בקיץ, התפקוד כליות היה תקין והשתן היה תקין.
MCH Mean Cell Hemoglobin -
27.....30.2.....35 - תקין
CK יהיה תמיד גבוה יום-יומיים אחרי אימון, במיוחד בנפח האימונים שלך
אני חוזר לשאלה הראשונה שלי ולחשש הגדול שלי שגרם לי לפתוח את הדיונים האלה ולהיכנס ללחץ מהתחלה..
אני יודע שגבוהה אני יודע מה CK ואיך הוא עובד, אבל יש גבוהה אצל אנשים שמתאמנים ויש יותר מידי גבוהה שמגיע לאלפים ואפילו עשרות אלפים וזה כבר לא בגדר התקין (או שכן, אני לא יודע, אני מתעניין ושואל..)

לא נשאר נזק מהראבדו בקיץ, התפקוד כליות היה תקין והשתן היה תקין.
MCH Mean Cell Hemoglobin -
27.....30.2.....35 - תקין

אני חוזר לשאלה הראשונה שלי ולחשש הגדול שלי שגרם לי לפתוח את הדיונים האלה ולהיכנס ללחץ מהתחלה..
אני יודע שגבוהה אני יודע מה CK ואיך הוא עובד, אבל יש גבוהה אצל אנשים שמתאמנים ויש יותר מידי גבוהה שמגיע לאלפים ואפילו עשרות אלפים וזה כבר לא בגדר התקין (או שכן, אני לא יודע, אני מתעניין ושואל..)
אם התפקוד כליות תקין אז סבבה
עכשיו לגבי הטווחים התקינים, זה קצת יותר בעיה, כי למיטב ידיעתי זה עוד נושא די בדיון בין רופאים, הקטע של רמות גבוהות מאוד אצל מתאמנים, בגלל שאתה יכול לראות הרבה מהם עם רמות שנחשבות מסוכנות, אבל בלי שום סימן לבעיה או סיכון אמיתי כלשהו
בגדול אתה יכול לצפות לכמה אלפים אחרי אימון או אצל מתאמנים עם הרבה מסת שריר, אבל כהנחת יסוד כללית אני מניח מניח שכדאי להיזהר מרמות ב-5 ספרות, במיוחד אחרי יום-יומיים מנוחה

• פותח/ת השרשור
אם התפקוד כליות תקין אז סבבה
עכשיו לגבי הטווחים התקינים, זה קצת יותר בעיה, כי למיטב ידיעתי זה עוד נושא די בדיון בין רופאים, הקטע של רמות גבוהות מאוד אצל מתאמנים, בגלל שאתה יכול לראות הרבה מהם עם רמות שנחשבות מסוכנות, אבל בלי שום סימן לבעיה או סיכון אמיתי כלשהו
בגדול אתה יכול לצפות לכמה אלפים אחרי אימון או אצל מתאמנים עם הרבה מסת שריר, אבל כהנחת יסוד כללית אני מניח מניח שכדאי להיזהר מרמות ב-5 ספרות, במיוחד אחרי יום-יומיים מנוחה

לצערי אין לי הרבה מסת שריר (אני לא שוקל המון) והבדיקה שביצעתי, כמו שכתבתי, הייתה יום אחרי אימון שלפניו היה יום מנוחה.
אני מתכנן לנוח בינתיים לפי מה שהרופאים אמרו ואני יעשה בדיקה בחמישי ואתאמן בשישי אימון A ובשבת אימון B וביום ראשון אני יעשה בדיקת דם שוב ואני יראה איך זה משם.

בינתיים אני חושב שאני לא יעשה אימונים רגליים ואני יתחיל מהבסיס ואשלול אפשרות ששאר השרירים גורמים לקפיצה כלשהי, אחרי שאני (מקווה) ישלול את זה אני יוסיף אימון רגלים ויראה איך הגוף שלי מגיב אליו.
אני יעדכן אותכם פה 😃

ותודה קוזר, עזרת מאוד!

לצערי אין לי הרבה מסת שריר (אני לא שוקל המון) והבדיקה שביצעתי, כמו שכתבתי, הייתה יום אחרי אימון שלפניו היה יום מנוחה.
אני מתכנן לנוח בינתיים לפי מה שהרופאים אמרו ואני יעשה בדיקה בחמישי ואתאמן בשישי אימון A ובשבת אימון B וביום ראשון אני יעשה בדיקת דם שוב ואני יראה איך זה משם.

בינתיים אני חושב שאני לא יעשה אימונים רגליים ואני יתחיל מהבסיס ואשלול אפשרות ששאר השרירים גורמים לקפיצה כלשהי, אחרי שאני (מקווה) ישלול את זה אני יוסיף אימון רגלים ויראה איך הגוף שלי מגיב אליו.
אני יעדכן אותכם פה 😃

ותודה קוזר, עזרת מאוד!
אתה לא צריך להוריד את אימוני הרגליים לחלוטין, רק לחתוך דרסטית את הנפח שלהם לתקופה הקרובה

• פותח/ת השרשור
אתה לא צריך להוריד את אימוני הרגליים לחלוטין, רק לחתוך דרסטית את הנפח שלהם לתקופה הקרובה
בתקווה למה?
יש לי הרגשה שלא משנה איזו עצימות אני עושה אימונים לרגליים זה משפיע לי לא טוב על הרמות CK.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית