הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ כמה שאלות לגבי תזונה.

TylerDurdenXx

משתמש פעיל
565
265
נק' מוניטין:
309
565
265
תודה לכל העוזרים והעונים.

1. איך אפשר להפוך את המסה לכמה שיותר אפקטיבית? הכוונה לעלות הרוב במסת שריר פחות בנוזלים ושומן, אני יודע שאין דבר כזה לעלות בלי אני לא שואל איך לעלות בלי שומן ומים, אני שואל איך לעשות את זה כמה שיותר אפקטיבי.

2. לפי כמה המלצות שראיתי בכל מיני סרטונים ביום המנוחה מומלץ להוריד בכמות הפחמימות האם זה נכון? אם באמת זה נכון, ביום מנוחה אני עדיין צריך לאכול את הסך ערך הקלורי שאני אוכל באופן קבוע? שזה 500 קלוריות מעל המאזן דרך אגב. (ככה אצלי לפחות).

3. האם לכמות הפחמימות יש חשיבות והשפעה על תהליך העליה במסה? אני מתכוון לכמות הפחמימות מסך הערך הקלורי של התפריט, נניח שהוא מכניס מספיק חלבון כמובן שזה 2 גרם על כל קילו ממשקל הגוף, ועוד שומנים נניח 50-80 גרם, זה משנה אם כל השאר פחמימה? יש לזה חשיבות? זה גורם לעליה יותר בשומן ונוזלים?

1. הדרך הכי טובה היא להתאים את התזונה למתאמן, כי אף אחד לא זהה, וזה רק מאמנים/תזונאים מאוד מיומנים יכולים לעשות, אבל יש כמה המלצות כלליות:
לישון טוב
לאכול כמה שיותר נקי, מה שאומר שכמה שפחות ג'אנק פוד, כמה שפחות סוכרים מוספים, שומנים לנסות שיהיו כמה שיותר טובים, שביניהם הרבה אומגה 3
לדאוג להוריד לחץ
יש עוד הרבה דברים כאלה, אבל אני לא הולך להתחיל למנות כל דבר מכל מאמר או כל מחקר אפשרי, צריך פשוט לבדוק

2. יש באמת המלצה כזאת ואני די תומך בה, שפחמימות צריך להרוויח, אז ביום ללא אימון אתה עדיין צריך להישאר באותו מאזן, אבל פחות פחמימות.

3. לפחמימות יש השפעה באמת, אבל כמו שאמרי בתשובה הראשונה, זה מאוד תלוי מתאמן, אז יש אנשים שיכולים להכניס הרבה פחמימות וכל גרם יעזור להם במסה, ויש כאלה שיכולים להוסיף עוד ועוד פחמימה וזה לא יעזור להם הרבה כמו שתיאורטית אמור, כי הגוף שלהם פחות יעיל בלנצל אותן כמו שצריך
הן בכל מקרה יעזרו קצת לעלייה בנפח מים, ושומן בהתאם למתאמן

• פותח/ת השרשור
1. הדרך הכי טובה היא להתאים את התזונה למתאמן, כי אף אחד לא זהה, וזה רק מאמנים/תזונאים מאוד מיומנים יכולים לעשות, אבל יש כמה המלצות כלליות:
לישון טוב
לאכול כמה שיותר נקי, מה שאומר שכמה שפחות ג'אנק פוד, כמה שפחות סוכרים מוספים, שומנים לנסות שיהיו כמה שיותר טובים, שביניהם הרבה אומגה 3
לדאוג להוריד לחץ
יש עוד הרבה דברים כאלה, אבל אני לא הולך להתחיל למנות כל דבר מכל מאמר או כל מחקר אפשרי, צריך פשוט לבדוק

2. יש באמת המלצה כזאת ואני די תומך בה, שפחמימות צריך להרוויח, אז ביום ללא אימון אתה עדיין צריך להישאר באותו מאזן, אבל פחות פחמימות.

3. לפחמימות יש השפעה באמת, אבל כמו שאמרי בתשובה הראשונה, זה מאוד תלוי מתאמן, אז יש אנשים שיכולים להכניס הרבה פחמימות וכל גרם יעזור להם במסה, ויש כאלה שיכולים להוסיף עוד ועוד פחמימה וזה לא יעזור להם הרבה כמו שתיאורטית אמור, כי הגוף שלהם פחות יעיל בלנצל אותן כמו שצריך
הן בכל מקרה יעזרו קצת לעלייה בנפח מים, ושומן בהתאם למתאמן

אז ביום מנוחה אני צריך להיות על אותו סך ערך קלורי נכון רק פחות פחמימות? להוסיף יותר חלבון במקום?

אז ביום מנוחה אני צריך להיות על אותו סך ערך קלורי נכון רק פחות פחמימות? להוסיף יותר חלבון במקום?
חלבון ושומן
כמובן אל תשכח להוריד מהקלוריות שאתה מנצל ביום את אלה של האימון, כי מן הסתם אתה לא מתאמן באותו יום

• פותח/ת השרשור
חלבון ושומן
כמובן אל תשכח להוריד מהקלוריות שאתה מנצל ביום את אלה של האימון, כי מן הסתם אתה לא מתאמן באותו יום

מה זאת אומרת למה התכוונת? אני אוכל רגיל 500 מעל המאזן גם ביום של אימון וגם ביום מנוחה, זה שגוי? ביום ללא אימון אני צריך לאכול פחות מ50 קלוריות מעל המאזן..?

מה זאת אומרת למה התכוונת? אני אוכל רגיל 500 מעל המאזן גם ביום של אימון וגם ביום מנוחה, זה שגוי? ביום ללא אימון אני צריך לאכול פחות מ50 קלוריות מעל המאזן..?
לא בידיוק, הקטע שבמאזן אתה מחשב את הקלוריות ששרפת באימון כחלק מההוצאה היומית, אבל אם לא שרפת אותן אז אתה לא צריך לפצות עליהן

• פותח/ת השרשור
לא בידיוק, הקטע שבמאזן אתה מחשב את הקלוריות ששרפת באימון כחלק מההוצאה היומית, אבל אם לא שרפת אותן אז אתה לא צריך לפצות עליהן

אה הבנתי, אני פשוט אוכל ביום של אימון 500 קלוריות מעל המאזן וגם ביום מנוחה אותו דבר. הסיבה שאני לא מחשב את הקלוריות שאני מוציא במהלך האימון כי כרגע אני מתאמן חודש ובשבועות הראשונים העלייה הייתה באמת דרסטית במשקל, עלייה של קילו כל שבוע מאשר חצי קילו. אז ביום של אימון לא הייתי אוכל יותר כי במילא הייתי עולה במשקל.

דבר נוסף זה שכרגע זה קצת התחיל להתאזן ואני כבר לא עולה קילו כל שבוע, אני עולה חצי קילו בערך, השבוע אני אשקל ואהיה יותר חכם.

אני מודה לך על המענה והעזרה, אני אשמח אם יש לך עוד כמה טיפים כללים לתת לי בנוגע לתזונה ואיך לשמור על מסה נקייה אני יותר מאשמח שתחלוק איתי את הידע שלך.

אה הבנתי, אני פשוט אוכל ביום של אימון 500 קלוריות מעל המאזן וגם ביום מנוחה אותו דבר. הסיבה שאני לא מחשב את הקלוריות שאני מוציא במהלך האימון כי כרגע אני מתאמן חודש ובשבועות הראשונים העלייה הייתה באמת דרסטית במשקל, עלייה של קילו כל שבוע מאשר חצי קילו. אז ביום של אימון לא הייתי אוכל יותר כי במילא הייתי עולה במשקל.

דבר נוסף זה שכרגע זה קצת התחיל להתאזן ואני כבר לא עולה קילו כל שבוע, אני עולה חצי קילו בערך, השבוע אני אשקל ואהיה יותר חכם.

אני מודה לך על המענה והעזרה, אני אשמח אם יש לך עוד כמה טיפים כללים לתת לי בנוגע לתזונה ואיך לשמור על מסה נקייה אני יותר מאשמח שתחלוק איתי את הידע שלך.
אם זה מתחיל להאט זה טוב, זה סימן שאתה לא מגזים
והדבר הכי חשוב במסה נקייה היא שזה דורש הרבה ניסוי וטעיה ולא מעט ידע, כי כמו שאמרתי, לכל אחד יש את הדברים שעובדים לו יותר
תנסה לשלב יותר שומנים או פחות, יותר פחמימות או פחות, לנסות לשנות כמות ותדירות ארוחות, ותנסה לראות בכל אלה איפה אתה מרגיש יותר אנרגטי או יותר טוב
בנוסף, אני תמיד ממליץ שהפחמימות יהיו בעיקר פחמימות מורכבות, ובשר ומוצרי חלב שיהיו, במידת האפשר, grass fed, כי יש להם פרופיל שומנים יותר טוב

לאכול כמה שיותר נקי, מה שאומר שכמה שפחות ג'אנק פוד, כמה שפחות סוכרים מוספים, שומנים לנסות שיהיו כמה שיותר טובים,
מה זה שומנים כמה שיותר טובים? שומנים שלא עברו לצד האפל?
יש לך הוכחה כלשהי שאם אני אוכל "נקי" אני אעלה יותר נקי מאשר אם אני לא אוכל "נקי"? בהנחה שכמויות החלבונים שומנים ופחמימות הם בדיוק אותו דבר בשני המקרים?
ומה זה לאכול נקי? אני אוכל ביצים בבוקר, זה נקי? מה לגבי חביתה? מה לגבי חביתה בפיתה? מה לגבי פסטה בצהריים? בשר בקר לא רזה (אנטריקוט נגיד)?
מאיפה זה הגיע? תביא הוכחה לזה שביום ללא אימון יש עדיפות לאכול פחות פחמימות ויותר שומן/חלבון (אמרנו אותו מספר קלוריות כן?).

יש לך הוכחה כלשהי שאם אני אוכל "נקי" אני אעלה יותר נקי מאשר אם אני לא אוכל "נקי"? בהנחה שכמויות החלבונים שומנים ופחמימות הם בדיוק אותו דבר בשני המקרים?
ומה זה לאכול נקי? אני אוכל ביצים בבוקר, זה נקי? מה לגבי חביתה? מה לגבי חביתה בפיתה? מה לגבי פסטה בצהריים? בשר בקר לא רזה (אנטריקוט נגיד)?

מאיפה זה הגיע? תביא הוכחה לזה שביום ללא אימון יש עדיפות לאכול פחות פחמימות ויותר שומן/חלבון (אמרנו אותו מספר קלוריות כן?).
שומנים טובים זה ממקורות כמה שיותר טבעיים, דברים שעברו כמה שפחות שינויים/התאמה
דוגמא ברורה למשל זה מרגרינה, שזה שומן רע מאוד, דוגמא פחות ברורה למשל זה לאכול בשר בקר שהוא grass fed לעומת בקר שאכל בעיקר תבואה, כי פרופיל השומנים שלו הוא הרבה יותר עשיר באומגה 3 ושומנים יותר טובים
ואני חושב ש"תאכל בריא תהיה בריא" זה משהו שדי מסביר את עצמו, זה כמו שתבקש ממני מחקר למה דווקא חשוב לנו לנשום אוויר ולא גז מאגזוז של רכב, אבל אם אתה באמת רוצה הסבר, אז פשוט ככל שתאכל משהו שהגוף שלנו עבר אבולוציה מותאמת כדי לעכל, ככה הגוף יגיב בצורה יותר טובה והמאזן ההורמונלי יהיה יותר יציב
תאכל גם יותר מדי אנרגיה זמינה, אז הגוף יצטרך יותר מהר למצוא מה לעשות עם זה, וגם תוריד את הכימיקלים הנוספים, ורמת הדלקת המערכתית תרד, מה שיעודד בריאות של מערכת העיכול, יוריד את הורמוני הלחץ בגוף וככה הרכב הגוף יהיה יותר טוב

לגבי הפחמימות ביום מנוחה, זו רק המלצה, כי כרגע אין ממש מחקרים בנושא למיטב ידיעתי, אבל היא מתבססת על העיקרון שפחמימה היא אחלה מקור אנרגיה, אבל חוץ מזה אין לה כל כך הרבה אפקטים נוספים בגוף, למעט גליקופרוטאינים ופרוטאוגליקנים וסוכרים של ממברנה ועוד קצת דברים, אבל לא משהו שמצדיק כמויות גדולות מאוד, אז בימים שהגוף לא משתמש בכמויות גדולות של אנרגיה, אין צורך להכניס הרבה אנרגיה
זו גם אחת הסיבות שאני מתנגד לספירה של קלוריות אלא אם באמת שום דבר אחר לא עזר, כי קלוריות יוצאות וקלוריות נכנסות זה לא בידיוק איך הגוף עובד, וזו הכללה מאוד גורפת
הנה גם עוד משהו קטן שבידיוק מדבר על 2 הנושאים האלה:
2 Things I Know For Sure About Nutrition – Wolfgang Unsöld

שתהיה חטוב תבין חחח

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית