הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ תקוע מעל חודש בסקוואט

yehiel202020

משתמש מתחיל
128
18
נק' מוניטין:
18
128
18
שלום לכולם,
אני נמצא במסה ובתכנית ss כבר חודשיים וחצי, מתקדם כמעט בכל התרגילים (גם אם לאט, אבל עדיין מתקדם), פרט לסקוואט בו אני תקוע כבר מעל חודש -
ככה זה נראה פחות או יותר מבחינת ההתקדמות:

חודש 1 - 85 קילו > ירידה ל 75 בגלל כאבים בגב מטכניקה לקויה.

חודש 1.5 - 87.5 > ירידה ל77.5 כדי לשפר טכניקה.

חודש 2-2.5 - 92.5 > 85 בגלל כאבים בגב תחתון מיד לאחר התרגיל (כנראה בגלל שהרמתי את המשקל עם הגב ולא עם הרגליים) שהחריפו עוד יותר כשעשיתי דדליפט באותו יום.

היום: 87.5 כשל בסט השלישי.

חשוב לציין שאני קצת חולה בשבועיים האחרונים והיום בפרט הרגשתי ממש חלש ועייף באימון (למרות שעדיין התקדמתי בבנץ' ובמתח).

לרוב אני מצליח לישון 7 שעות, פרט ללילה בין מוצש לראשון שאני ישן 5-6 וחצי שעות.
באופן חד פעמי יצא שלאימון הקודם הגעתי על שעתיים שינה אבל עדיין הצלחתי 85 קילו בסקוואט בטכניקה טובה.

לגבי אוכל אני במאזן חיובי של 600-800 קלוריות לפחות ועליתי בחודשיים וחצי האחרונים 5-6 קילו.

חשוב לציין שהרגליים שלי דווקא כן גדלו יחסית ללפני התכנית, אבל אולי הבעיה נעוצה דווקא בשרירי ליבה חלשים? כי גם בדדליפט הרגשתי כאבי גב ב 110 קילו.

אשמח לתגובות ולשמוע את דעתכם, מצורפים גם שני סרטונים לביקורת:

סט 2 -

סט 3 -

ההתקדמות תרד ממש מהר ל 2.5 ואז הבן אדם יתחיל לקרוס בסטים כמו שקרה פה לבחור....

לא התכוונתי שהגוף אמור להיות אנכי לקרקע התכוונתי שהסתכלות קדימה או למטה במשקל יחסית כבד תגרום לגוף לנטוע קדימה כמו שמלמדים בנהיגה לאן שאתה מסתכל לשם אתה תסטה ברפלקס
מה שאתה אומר לא נכון, חד וחלק.

אז כן, אפשר לצפות להגיע למשקלים על ההתחלה, אני לא חושב שקיים זכר כלשהו במימדים נורמלים שלא יצליח תוך מספר חודשים לעבור 100 קילו סקוואט ל5.
הגוף יהיה חייב לקבל נטייה אופקית כלשהו דווקא כדי לשמור על המוט מעל מרכז הכובד.
אתה מכיר מישהו שהגב שלו אנכי בסקוואט LB/HB ? אשמח לראות את הבנאדם הזה.

אתה מדבר איתי על משקלים שהם נמוכים. ברור ששם אפשר לצפות לקפוץ כי אין יותר מידי על מה להתאמץ שם. (ושוב יש כאלה זכרים שגם ל 100 קשה להם להגיע) אבל אני מדבר איתך על משקלים שהם מעל ל 100 שם מתחילות הבעיות ושם אנשים ירגישו את ההבדל בין מתי שאתה מסתכל קדימה או למעלה.

תסתכל למעלה במהלך הסט.
הפוך, בלואו בר זה רק הורס את הטכניקה להסתכל למעלה.
ברגע שאתה מסתכל ישר או למטה כל הפלג גוף העליון שלך נוטה קדימה וזה ממש מעמיס על הגב ויכול לגרום לפציעות.
אז זהו שלא.
ולשמור על פלג הגוף העליון ישר במהלך העבודה.
גם לא.
חוץ מזה אל תחשוב שכל שבוע אתה תעלה במשקל, טעות מאוד גדולה של מתאמנים היא שהם ממהרים לשים כמה שיותר משקל על המוט ובסוף גומרים עם כל מיני כאבים ופציעות שמשביטים לעתים את כל ההתקדמות שלהם. תנצל את כל מה שיש למשקל מסוים לתת לגוף שלך ורק אז תעלה למשקל יותר גבוה.
SS זו תכנית למתחילים ומעלים בה משקל כל אימון, המון אנשים בעולם עשו אותה, כולל לא מעט אנשים מהפורום, והתקדמו יפה מאוד, מה שמראה שאתה אומר שטויות.
עד כמה שאני יודע זה יכול לגרום לפציעה בצוואר וזה פוגע בהיפ דרייב.
נכון.
פעם הבאה שתעשה סקוואט תסתכל למעלה במהלך הסט ואתה תרגיש פיתאום עומס יותר כבד על הירכיים אלה דברים שאני התנסתי בהם והרגשתי מתוך כמה שנים של ניסיון בסקוואטים אבל זו הדרך הנכונה לעשות סקוואט.
יש מצב שאין לך מושג מה זה לואו בר ושבכלל יש יותר מסוג אחד של סקוואט?
חמוד, ראש יחסית למטה זה נטייה קדימה וזה לא טוב נקודה.
חמוד אתה אומר שטויות וזה לא טוב נקודה.
אגב לכל דעה כזו או אחרת של מארק ריפטו כזה או אחר יש דעה נוגדת......
יש דעות ויש עובדות.

נערך לאחרונה:
הפוך, בלואו בר זה רק הורס את הטכניקה להסתכל למעלה.

אז זהו שלא.

גם לא.

SS זו תכנית למתחילים ומעלים בה משקל כל אימון, המון אנשים בעולם עשו אותה, כולל לא מעט אנשים מהפורום, והתקדמו יפה מאוד, מה שמראה שאתה אומר שטויות.

נכון.

יש מצב שאין לך מושג מה זה לואו בר ושבכלל יש יותר מסוג אחד של סקוואט?

חמוד אתה אומר שטויות וזה לא טוב נקודה.

יש דעות ויש עובדות.

בקיצור.. הרבה בריאות והצלחה אח שלי

הרבה בריאות והצלחה זה בין השורות אני לא מסכים אבל אין לי כוח להתווכח עם האגו שלך כי לא הוא זה ששאל את השאלה.
איך תתווכח ותנהל דיון אם אין לך מקור כלשהו לבסס עליו את הטענות?
נתת טיעון? תסביר אותו אנטומית.
אם אתה הולך "נגד הזרם", אז תסביר איך בדיוק זה עובד יותר טוב.

לכתוב שמה שאתה מכיר ויודע זה מהיגיון ומניסיון של אנשים חזקים.. זה ברו סיינס.

אני לא מסכים אבל אין לי כוח להתווכח עם האגו שלך כי לא הוא זה ששאל את השאלה.
אתה לא חייב להסכים, אני לא רוצה פשוט שמישהו שמבקש עזרה כאן יקשיב להמלצות ועצות שהן פשוט לא יועילו במקרה הטוב ויזיקו במקרה הרע, אז הגבתי בשביל פותח האשכול לא בשביל להתווכח איתך.

איך תתווכח ותנהל דיון אם אין לך מקור כלשהו לבסס עליו את הטענות?
נתת טיעון? תסביר אותו אנטומית.
אם אתה הולך "נגד הזרם", אז תסביר איך בדיוק זה עובד יותר טוב.

לכתוב שמה שאתה מכיר ויודע זה מהיגיון ומניסיון של אנשים חזקים.. זה ברו סיינס.

אני הסברתי את הטענה שלי.. אמרתי שהלחץ שמופעל על הכף רגל (פיזיקה) מושפע מהתנוחה שלך. הלחץ יכול להתרכז בקדימה של הכף רגל (החלק שיותר קרוב לאצבעות) והוא יכול להתרכז בחלק האחורי. והדבר הנכון לעשות הוא לרכז את הלחץ הזה באזור האחורי ומה שעוזר לזה הוא מבט כלפי מעלה. אם יש מישהו שלא מסכים או יכול לרכז את הלחץ הזה שם גם אם הוא מסתכל למטה אז כל הכבוד לו, אם יש מישהו שיכול לשמור על קשת פנימית בגב מבלי להסתכל למעלה אז שוב, כל הכבוד לו. ואם יש מישהו שאומר שלא צריך קשת פנימית/ שאפשר לדחוף 100+ קג עם האצבעות של הכף רגל אז אין לי מה להגיד לו.

@Michael_S חמוד תקרא לחברים שלך, אנחנו לא מכירים אז תדבר בצורה נורמלית.

בכל אופן מציעה לך להפסיק לתת טיפים על סמך ה"ניסיון וההיגיון שלך" כי מה לעשות כל מה שרשמו לך אמרו וכתבו מאמנים ברמה עולמית. שמבססים את הדברים שלהם על סמך אלפי מתאמנים. ועל סמך מכניקה ופיזיאולוגיה של הגוף.

בסקוואט המוט צריך להיות מעל מרכז כף הרגל. בסקוואט שהוא LOW BAR (תעשה גוגל בשביל שתדע על מה אני מדבר) הגוף צריך להיות אופקי בשביל שזה יקרה. להיות אנכי זה בלתי אפשרי במשקל שהוא לא משקל נוצה. הנטיה קדימה היא הכרחית בשביל מנח נכון של המוט.

כמו שמנהל אמר לך תפסיק לתת טיפים שמבוססים על כלום.

• פותח/ת השרשור
עדיין יש הקשתה בגב, כווץ חזק את הבטן ושמור שלא תיהיה הקשתה.
מעבר לזה סה"כ נראה תקין.

מכל השיחה פה אני לוקח את הטיפ הקטן הזה כדי לנסות להשתפר לאימון הבא, תודה !

@Michael_S חמוד תקרא לחברים שלך, אנחנו לא מכירים אז תדבר בצורה נורמלית.

בכל אופן מציעה לך להפסיק לתת טיפים על סמך ה"ניסיון וההיגיון שלך" כי מה לעשות כל מה שרשמו לך אמרו וכתבו מאמנים ברמה עולמית. שמבססים את הדברים שלהם על סמך אלפי מתאמנים. ועל סמך מכניקה ופיזיאולוגיה של הגוף.

בסקוואט המוט צריך להיות מעל מרכז כף הרגל. בסקוואט שהוא LOW BAR (תעשה גוגל בשביל שתדע על מה אני מדבר) הגוף צריך להיות אופקי בשביל שזה יקרה. להיות אנכי זה בלתי אפשרי במשקל שהוא לא משקל נוצה. הנטיה קדימה היא הכרחית בשביל מנח נכון של המוט.

כמו שמנהל אמר לך תפסיק לתת טיפים שמבוססים על כלום.

תקרא מחדש את כל התגובות ותנסה להבין ואז תגיב. אני לא אמרתי שהגוף צריך להיות אנכי לרצפה.
אני גם ינסה להסביר את עצמי יותר טוב פעם הבאה כי אני רואה שאנשים פשוט לא הבינו אותי כמו שצריך.
התכוונתי שמבט למטה או קדימה יגרום למוט להיות "אחרי" מרכז הכובד של הכף רגל* מה שישליך את העומס על קצות האצבעות של הכף רגל.

נערך לאחרונה:
  • פותח/ת השרשור
טוב, אחרי שהורדתי שוב משקלים, הצלחתי היום סוף סוף לבצע את התרגיל בלי להרגיש שום כאבים בגב!!
ממש ניסיתי לשמור על גב ישר ובטן מכווצת.
מקווה שלא אצטרך לעלות עוד סרטונים, אשמח לחוות דעת !
מצרף שני סרטונים של 82.5 קילו:

סט ראשון -

סט שלישי-

@White Walker @stitch @לוטם

שמתי לב שאתה לוקח נשימה עמוקה עוד לפני שאתה יורד עם המשקל.
אם אני לא טועה יהיה לך יותר קל לעשות כל תרגיל אם תיקח נשימה בזמן הירידה עם המשקל ככה שהראות יהיו מלאות ברגע שאתה בא לעלות ותשחרר רק לקראת הסוף. (תתקנו אותי אם אני טועה שלא תתחילו לדקור אותי פה שוב)

אם אני לא טועה יהיה לך יותר קל לעשות כל תרגיל אם תיקח נשימה בזמן הירידה עם המשקל ככה שהראות יהיו מלאות ברגע שאתה בא לעלות ותשחרר רק לקראת הסוף. (תתקנו אותי אם אני טועה שלא תתחילו לדקור אותי פה שוב)
לא...
לוקחים נשימה עמוקה לפני, משאירים את האוויר בפנים ביחד עם בטן מכווצת, ומוציאים רק לאחר שהחזרה נגמרה במלואה.
תמרון ולסלבה.

לא...
לוקחים נשימה עמוקה לפני, משאירים את האוויר בפנים ביחד עם בטן מכווצת, ומוציאים רק לאחר שהחזרה נגמרה במלואה.
תמרון ולסלבה.

כן אבל לפי מה שהבנתי צריך לשמור על המצב הזה כמה שפחות זמן ובסקוואט המאמץ מתחיל בעלייה, אז לא עדיף להשתמש בפרק זמן של הירידה כדי לקחת את האוויר שתשמור בפנים לעלייה?

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית