הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ בטן

בשביל תרגילים לבטן?
סקוואט,דד ופרס מספיקים לרוב המתאמנים.
פלאנק זה תוספת טובה פעמיים בשבוע. גם למתחילים
אבל אותם יש לי ביום השני
באימון של זה יש לי רק בנץ פרס
כמה זמן פלאנק אתה עושה? מהרגע שאתה יכול לעשות שלושה סטים של דקה וחצי תנסה להוסיף את הגלגל.
@yujinius לפי דעתי גלגל יתאים רק אחרי שהוא יצבור מספיק כוח בבטן עם פלאנק. זה באמת לא תרגיל למתחילים שמבקשים תכנית לבטן

• פותח/ת השרשור

כמה זמן פלאנק אתה עושה? מהרגע שאתה יכול לעשות שלושה סטים של דקה וחצי תנסה להוסיף את הגלגל.
@yujinius לפי דעתי גלגל יתאים רק אחרי שהוא יצבור מספיק כוח בבטן עם פלאנק. זה באמת לא תרגיל למתחילים שמבקשים תכנית לבטן
עשיתי כבר תוכנית בטן לפני זה
עשיתי פלאנק סט אחד 2 דקות

זה עדיין לא אומר שמתאמן מתחיל צריך את זה 😃 זאת דעתי לפחות. ה core מתחזק ככל שמתחזקים בתרגילי הבסיס במילא.

זה עדיין לא אומר שמתאמן מתחיל צריך את זה 😃 זאת דעתי לפחות. ה core מתחזק ככל שמתחזקים בתרגילי הבסיס במילא.
אני נפצעתי בגלל שהזנחתי את הבטן והמבנה גוף שלי שהכריח אותי לעשות סקוואט בזוית מטורפת עם הגב לא היה יכול להתמודד ללא שרירי בטן חזקים יותר מהמצב הנתון. אבל אם הסקוואט שלו אופטימלי אז אפשר לוותר.
עשיתי כבר תוכנית בטן לפני זה
עשיתי פלאנק סט אחד 2 דקות
אז תתחיל גלגל ל10 חזרות כפול שני סטים ואחר כך סט יחיד של פלאנק. את שאר העבודה יעשו תרגילי הבסיס.

לא נראה לי שיש בעיה לתת גלגל למתחילים, לעשות מהברכיים כמובן ולא מעמידה מלאה.
יש לי שאלה .
במידה והאחוזי שומן שלי נורמלים (בין 12-10)
ואני עושה SS או לינארית. והמשקלי עבודה שלי עדיין נמוכים.
האם תרגילי בטן ספציפים יכולים להוות איזשהו גורם שיוציא לי את הריבועים? או יגדיל לי את המסת שריר באזור או יעצב אותם ?
או שעבודה איזומטרית של דדליפט סקוואט בנץ פרס ומתח הם די ויותר למטרה הנ"ל?
להוציא את הריבועים זה תלוי במסת שריר בבטן ובאחוז שומן. באחוז שומן של 10-12 את אמור לראות ריבועים בעיקרון, אם לא אז יש לך מסת שריר נמוכה בבטן כנראה. לגבי אם תרגילי בטן ספציפיים יעזרו, הייתי אומר שזה תלוי. למשל ב SS לא הייתי עושה עבודת בטן נוספת כי על פניו אתה יכול לחשוב שזה יעזור לחזק את הבן ולהגדיל את מסת השריר שם, אבל בפועל זה עלול לפגוע לך בהתאוששות (בעייתי לבוא לאימון של סקווט או דדליפט כבד כששרירי הבטן שלך עייפים עדיין) ואז לא תתקדם או תלך אחורה וההוספה הזאת תביא לאפקט הפוך ממה שאתה רוצה.
בלינארית לדעתי יש מקום להוסיף פעמיים בשבוע פלאנק או גלגל.

• פותח/ת השרשור
נראלי אני יעשה:
3 סטים גלגל( התחלה ממצב שכיבות סמיכה ולא ברכיים)( 10 חזרות)
3 סטים משקולות לצידי גוף( 15 חזרות כל צד)
3 סטים פלאנק(דקה ,במידת הצורך להוסיף משקל)
תודה רבה על העזרה

@White Walker עוד מקרה של מישהו ששואל ואז עושה ההפך ממה שמציעים לו 🤦‍♂️

לא נראה לי שיש בעיה לתת גלגל למתחילים, לעשות מהברכיים כמובן ולא מעמידה מלאה.

להוציא את הריבועים זה תלוי במסת שריר בבטן ובאחוז שומן. באחוז שומן של 10-12 את אמור לראות ריבועים בעיקרון, אם לא אז יש לך מסת שריר נמוכה בבטן כנראה. לגבי אם תרגילי בטן ספציפיים יעזרו, הייתי אומר שזה תלוי. למשל ב SS לא הייתי עושה עבודת בטן נוספת כי על פניו אתה יכול לחשוב שזה יעזור לחזק את הבן ולהגדיל את מסת השריר שם, אבל בפועל זה עלול לפגוע לך בהתאוששות (בעייתי לבוא לאימון של סקווט או דדליפט כבד כששרירי הבטן שלך עייפים עדיין) ואז לא תתקדם או תלך אחורה וההוספה הזאת תביא לאפקט הפוך ממה שאתה רוצה.
בלינארית לדעתי יש מקום להוסיף פעמיים בשבוע פלאנק או גלגל.
השאלה היא עד כמה זה תלוי במסת השריר בבטן. לי המדריך אמר ששרירי בטן זה 90 אחוז עניין של אחוזי שומן ו10 אחוז מסת שריר באזור שבין היתר מושפעת מהגנטיקה של הבנאדם . עבודה על תרגילים ספציפים רק מעצבים את הקוביות, אבל השאלה של אם הם יראו או לא קשורה כמעט רק לאחוז שומן?

מה הכוונה מעצבים את הקוביות? הצורה של השרירים שלך זה נטו גנטיקה, לא תשנה אותה על ידי אימונים.

בנוסף, אני חושב שסט עבודה כבד של הדדליפט/סקוואט/פרס בהחלט נותנים מספיק גירוי לבטן. (במיוחד אצל מתאמנים שהם יחסית מתחילים, שבמסה הם יכולים שלא לבודד את הבטן ועדיין לצבור שם מסת שריר יחסית נאה, כמובן שיש פה את פקטור הגנטיקה גם)

אבל הכל מסתכם לאחוזי שומן + מסת שריר באזור הבטן, אי אפשר לסובב את זה. (להוסיף עוד תרגילים דיי יפגע בההתאוששות, ככה שאני סבור שהתרגילים המורכבים יעשו מספיק את העבודה)

נערך לאחרונה:
Back
למעלה תחתית