הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ לא מצליח לדחוף מהרגליים בדדליפט

Asaf153

משתמש פעיל
950
191
נק' מוניטין:
455
950
191
יש לי בעיה שהייתה קיימת לי תמיד בדדליפט קלאסי, והיא שאני לא מצליח לדחוף מהרגליים כמו שצריך.
היום היה לי 95 דדליפט שאמור להיות ממש קל, אבל בגלל שאני לא מצליח לנצל את הרגליים ואני מושך בעיקר מהגב הסט הרגיש לי ממש קשה, אני חושב שזה בגלל שיש לי רגליים ארוכות וטורסו קצר אני נאלץ להתחיל עם מותניים גבוהות מה שלא נותן לי לנצל את הרגליים כמו שצריך, אני מרגיש שהגב מתעגל למרות שהוא לא (במשקלים קצת יותר כבדים הוא יתעגל בטוח) בגלל שאני מושך איתו ולא מנצל את הרגליים
השאלה שלי היא האם אני יכול לעשות סומו בSS ולהתחזק בו כי סומו הרבה יותר נוח לי ואני מצליח לנצל בו את הרגליים כמו שצריך בגלל המבנה גוף שלי, או שעדיף להישאר בקלאסי למרות שיש לי איתו בעיות?

לי אישית זה עזר

האמת שגם לי (פחות החלק של הכביכול לעשות RDL לפוזיציה' של הסט-אפ, למרות שיכול להיות שפשוט לא עשיתי את זה טוב), עשיתי קצת RDLs (למרות שזה ממש לא למשקלים שלי תרגיל העזר הזה) וזה עזר לי בקשר לגמישות ולמידת שימוש בהמסטרינג בהרמה. ממליץ לך לנסות לפחות.

גם אצלי הרגליים נורא ארוכות ביחס לטורסו. אין שום בעיה להתחיל מנקודה גבוהה אם שם אתה הכי חזק ואין שום בעיה שהגב יתעגל טיפה. אבל כרגע אנחנו מדברים באוויר בלי לראות את הביצוע שלך.

• פותח/ת השרשור
גם אצלי הרגליים נורא ארוכות ביחס לטורסו. אין שום בעיה להתחיל מנקודה גבוהה אם שם אתה הכי חזק ואין שום בעיה שהגב יתעגל טיפה. אבל כרגע אנחנו מדברים באוויר בלי לראות את הביצוע שלך.

הכי טוב שתעלה סרטון כדי שנוכל לראות איפה בדיוק הקושי מתבטא

אני אצלם יום שלישי, בגלל שאני נאלץ להתחיל בנקודה גבוהה אני לא מרגיש אפילו את הרגליים פועלות אלא רק את הגב מושך.

אני אצלם יום שלישי, בגלל שאני נאלץ להתחיל בנקודה גבוהה אני לא מרגיש אפילו את הרגליים פועלות אלא רק את הגב מושך.
הגב לא יכול למשוך לבד, הרגליים פועלות..

אני מניח שהוא התכוון, כמו כולם, לארבע ראשי בתור "רגליים".
אין שום בעיה שהגב יתעגל טיפה
למעשה, יש.
השאלה שלי היא האם אני יכול לעשות סומו בSS ולהתחזק בו כי סומו הרבה יותר נוח לי ואני מצליח לנצל בו את הרגליים כמו שצריך בגלל המבנה גוף שלי, או שעדיף להישאר בקלאסי למרות שיש לי איתו בעיות?
כן.
אתה גם יכול להתחיל מסומו ולעבוד תוך כדי על קלאסי במשקלים נמוכים, ואם תסתדר איתו תעבור אליו.

• פותח/ת השרשור

למעשה, יש.

כן.
אתה גם יכול להתחיל מסומו ולעבוד תוך כדי על קלאסי במשקלים נמוכים, ואם תסתדר איתו תעבור אליו.

אני לא מדבר על ארבע ראשי בתור רגליים, למי שיש רגליים ארוכות הוא נאלץ להתחיל בנקודה גבוהה ואז הוא לא מצליח לנצל את כל הרגליים, לעומת מישהו עם רגליים קצרות יותר שיכול להתחיל מנקודה יותר נמוכה ויש לו יותר דחיפה מהרגליים.
אם אני יכול לעבור לסומו אז איך אני יכול לשלב קלאסי תוך כדי?

אני לא מדבר על ארבע ראשי בתור רגליים, למי שיש רגליים ארוכות הוא נאלץ להתחיל בנקודה גבוהה ואז הוא לא מצליח לנצל את כל הרגליים, לעומת מישהו עם רגליים קצרות יותר שיכול להתחיל מנקודה יותר נמוכה ויש לו יותר דחיפה מהרגליים.
אני מצדיק אותך ואתה מתעקש לטעות? הגב לא מושך כלום, רק הרגליים. מה שאתה קורא לו "משיכה מהגב" זה משיכה מההאמסטרינגס, שבפעם האחרונה שבדקתי - הם חלק מהרגל.

• פותח/ת השרשור
אני מצדיק אותך ואתה מתעקש לטעות? הגב לא מושך כלום, רק הרגליים. מה שאתה קורא לו "משיכה מהגב" זה משיכה מההאמסטרינגס, שבפעם האחרונה שבדקתי - הם חלק מהרגל.
אז מאיזו סיבה אני מרגיש את הגב מתעגל למרות שהוא לא? למרות שאני בטוח שבמשקל קצת יותר כבד הוא כנראה יתעגל.

אז מאיזו סיבה אני מרגיש את הגב מתעגל למרות שהוא לא? למרות שאני בטוח שבמשקל קצת יותר כבד הוא כנראה יתעגל.
זה לא סותר את מה שהוא אמר... מה שאתה קורא לו "גב" לצורך העניין זה הזוקפי גו (למרות שגם הרחב גבי עובד אבל נעזוב את זה לצורך ענייננו) והם לא מושכים כלום... כן יש עליהם עומס גדול כי הם עובדים בצורה סטטית (בכל נקודה במשיכה באינטנסיביות אחרת) אבל הם לא מניעים שום מפרק, הרגליים מניעות את המפרק

• פותח/ת השרשור
זה לא סותר את מה שהוא אמר... מה שאתה קורא לו "גב" לצורך העניין זה הזוקפי גו (למרות שגם הרחב גבי עובד אבל נעזוב את זה לצורך ענייננו) והם לא מושכים כלום... כן יש עליהם עומס גדול כי הם עובדים בצורה סטטית (בכל נקודה במשיכה באינטנסיביות אחרת) אבל הם לא מניעים שום מפרק, הרגליים מניעות את המפרק
בכל מקרה אני רוצה לעבור לסומו בגלל הסיבות שציינתי למעלה, איך אני משלב קלאסי עם זה?

למעשה, יש.

למעשה, יש.

כן.

תגיד את זה לשיאנים שמושכים עגול.. והרבה אנשים חזקים בארץ שמושכים כך כדרך קבע.

ככה מדע עובד חברים, בחורים גדולים וחזקים ממני עושים ככה אז זה בטוח נכון!

תגיד את זה אתה לשיאנים שמושכים עגול, והם יגידו לך שהשיא מעניין אותם יותר מהבריאות.

אני יכול להעיד על עצמי שאני מרים כך מאז שהגעתי ל3 פלטות והיום אני מתקרב כבר ל7 ואין לי שום בעיות גב. אותם שיאנים יכולים להעיד לכם, שמלבד שהשיאים יותר חשובים מהבריאות, שהגב שלהם בסדר גמור ומתחזק כל הזמן, אז עניין הבריאות כנגד שיאים לא ממש רלוונטי כאן.
עם גב שבור או כל פציעה חמורה אי אפשר לשהור שיאים, מדובר פה על התחזקות והתקדמות רציפה לאורך שנים, שמירה על בריאות וכשירות היא דבר הכרחי על מנת ליישם התקדמות כזאת.

• פותח/ת השרשור
אני יכול להעיד על עצמי שאני מרים כך מאז שהגעתי ל3 פלטות והיום אני מתקרב כבר ל7 ואין לי שום בעיות גב. אותם שיאנים יכולים להעיד לכם, שמלבד שהשיאים יותר חשובים מהבריאות, שהגב שלהם בסדר גמור ומתחזק כל הזמן, אז עניין הבריאות כנגד שיאים לא ממש רלוונטי כאן.
עם גב שבור או כל פציעה חמורה אי אפשר לשהור שיאים, מדובר פה על התחזקות והתקדמות רציפה לאורך שנים, שמירה על בריאות וכשירות היא דבר הכרחי על מנת ליישם התקדמות כזאת.
אני מתאמן מתחיל, אני לא רואה סיבה למה לי למשוך עם גב עגול כרגע

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית