הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ לא מצליח לדחוף מהרגליים בדדליפט

Asaf153

משתמש פעיל
950
191
נק' מוניטין:
455
950
191
יש לי בעיה שהייתה קיימת לי תמיד בדדליפט קלאסי, והיא שאני לא מצליח לדחוף מהרגליים כמו שצריך.
היום היה לי 95 דדליפט שאמור להיות ממש קל, אבל בגלל שאני לא מצליח לנצל את הרגליים ואני מושך בעיקר מהגב הסט הרגיש לי ממש קשה, אני חושב שזה בגלל שיש לי רגליים ארוכות וטורסו קצר אני נאלץ להתחיל עם מותניים גבוהות מה שלא נותן לי לנצל את הרגליים כמו שצריך, אני מרגיש שהגב מתעגל למרות שהוא לא (במשקלים קצת יותר כבדים הוא יתעגל בטוח) בגלל שאני מושך איתו ולא מנצל את הרגליים
השאלה שלי היא האם אני יכול לעשות סומו בSS ולהתחזק בו כי סומו הרבה יותר נוח לי ואני מצליח לנצל בו את הרגליים כמו שצריך בגלל המבנה גוף שלי, או שעדיף להישאר בקלאסי למרות שיש לי איתו בעיות?

גם אצלי הרגליים נורא ארוכות ביחס לטורסו. אין שום בעיה להתחיל מנקודה גבוהה אם שם אתה הכי חזק ואין שום בעיה שהגב יתעגל טיפה. אבל כרגע אנחנו מדברים באוויר בלי לראות את הביצוע שלך.
אלוהים ישמור אני לא יכול יותר, אין בעיה שאתה והחבר'ה שלך נהנים לאונן אחד על הגב העגול של השני, אבל ההצדקה הזו פשוט מגוחכת. להגיד שזה בטוח למשוך עם גב עגול זה פשוט להתעלם מהמציאות, להמשיך לחזור על אותו שקר לא הופך אותו לנכון. זה לגיטימי לגמרי לבחור למשוך עם גב עגול באיזושהי נקודה בתקופת האימונים שלך, הרבה עשו את זה ולא קרה להם כלום, יש לזה את החסרונות והיתרונות שלו. הנקודה הזו היא לא כשאתה ילד עם 95 דדליפט.

אלוהים ישמור אני לא יכול יותר, אין בעיה שאתה והחבר'ה שלך נהנים לאונן אחד על הגב העגול של השני, אבל ההצדקה הזו פשוט מגוחכת. להגיד שזה בטוח למשוך עם גב עגול זה פשוט להתעלם מהמציאות, להמשיך לחזור על אותו שקר לא הופך אותו לנכון. זה לגיטימי לגמרי לבחור למשוך עם גב עגול באיזושהי נקודה בתקופת האימונים שלך, הרבה עשו את זה ולא קרה להם כלום, יש לזה את החסרונות והיתרונות שלו. הנקודה הזו היא לא כשאתה ילד עם 95 דדליפט.
אני מסכים שילד עם 95 דדליםט צריך למשוך ישר, אבל לא כי גב עגול יזיק לו, אלא גב רפוי זה מה שיזיק לו. בהתחלה צריך.ללמוד את היסודות, ואחד היסודות זה לדעת לכווץ יזק את הזוקפים ולהכנס נכון לסט אפ, במשקלים נמוכים כאלה זה לא ממש הגיוני גם שהגב יתעגל אם אתה מכווץ כמו שצריך. הגב העגול נוצר במשקלים גבוהים יותר כאשר אתה יודע את הבסיס וכבר אין לך ברירה ובשביל להתקדם אתה צריך להתייעל, גב עגול זה יותר יעיל אין מה לעשות..

אני מסכים שילד עם 95 דדליםט צריך למשוך ישר, אבל לא כי גב עגול יזיק לו, אלא גב רפוי זה מה שיזיק לו. בהתחלה צריך.ללמוד את היסודות, ואחד היסודות זה לדעת לכווץ יזק את הזוקפים ולהכנס נכון לסט אפ, במשקלים נמוכים כאלה זה לא ממש הגיוני גם שהגב יתעגל אם אתה מכווץ כמו שצריך. הגב העגול נוצר במשקלים גבוהים יותר כאשר אתה יודע את הבסיס וכבר אין לך ברירה ובשביל להתקדם אתה צריך להתייעל, גב עגול זה יותר יעיל אין מה לעשות..
אין מה לעשות.
זה או לפרוץ דיסק ולהרים כמו גדול או לא לשבור את הגב ולהרים כמו נקבה.
מה לא ברור חברים??

• פותח/ת השרשור
יש לי יותר מ95 דדליפט שמשום מה ה95 מרגיש קשה, לדוגמא בסומו אני בטוח שיש לי לפחות 120 לחזרה כי בסומו אני מצליח לנצל את המבנה גוף שלי כמו שצריך, וכן גם הנעילה בקלאסי מרגישה יותר קשה בגלל הבעיות שציינתי בהתחלה.

יש לי יותר מ95 דדליפט שמשום מה ה95 מרגיש קשה, לדוגמא בסומו אני בטוח שיש לי לפחות 120 לחזרה כי בסומו אני מצליח לנצל את המבנה גוף שלי כמו שצריך, וכן גם הנעילה בקלאסי מרגישה יותר קשה בגלל הבעיות שציינתי בהתחלה.
תעבוד בסומו אז, מה שמרגיש לך חזק יותר.

6 תגובות ואפילו לא אחת תורמת לאשכול.
לא השיא שלך אבל יופי מתי.
אני לא רואה סיבה שתמשוך עם גב עגול - אי פעם.
למה, זה לא תרם?
ובלי קשר, כל הברוסיינס שהוא כותב לא שונה מכתיבת תגובה צינית מיותרת - לא מוסיף שום מידע מהימן לאשכול.

למה, זה לא תרם?
לא.
ובלי קשר, כל הברוסיינס שהוא כותב לא שונה מכתיבת תגובה צינית מיותרת - לא מוסיף שום מידע מהימן לאשכול.
אני לא הולך ללמד אותך איך לדון בפורום. רק אציין (לא פעם ראשונה נראה לי) שלפעמים אם אין לך משהו מועיל להגיב אפשר פשוט לא להגיב (תכלס הייתי רוצה לכתוב את זה במילים קצת פחות יפות כרגע אבל בוא לא נוריד את הרמה של הפורום).

לא.

אני לא הולך ללמד אותך איך לדון בפורום. רק אציין (לא פעם ראשונה נראה לי) שלפעמים אם אין לך משהו מועיל להגיב אפשר פשוט לא להגיב (תכלס הייתי רוצה לכתוב את זה במילים קצת פחות יפות כרגע אבל בוא לא נוריד את הרמה של הפורום).
אה ואללה.

יש מתאמנים (אני מדבר על אלה שרק נכנסו אליי למכון) שלא יכולים להיכנס עם גב ישר לדדליפט. לא משנה כמה מאמן ישב איתם על זה, זה לא יקרה באימון אחד ולא בשניים. האם בגלל זה לוותר להם על הדדליפט? לא.
אני לא משכתי מעולם עם גב ישר, עוד כשהתחלתי להתאמן בגיל 15. ואני לא מדבר על גב רפוי, יש להבדיל.
אני מכוון את המתאמן להיכנס כמה שיותר מכווץ, כי להרים עם איזשהו חלק רפוי זה חד וחלק פחות משקל על המוט.
מתאמן מסוגל להיכנס עם גב 100% ישר? מעולה, אני בטח לא אגיד לו תעגל ת'גב.

יש מתאמנים (אני מדבר על אלה שרק נכנסו אליי למכון) שלא יכולים להיכנס עם גב ישר לדדליפט. לא משנה כמה מאמן ישב איתם על זה, זה לא יקרה באימון אחד ולא בשניים. האם בגלל זה לוותר להם על הדדליפט? לא.
נכון, לא מוותרים להם על הדדליפט, פשוט לא ממשיכים להתקדם כאילו הכל בסדר. מתמקדים בתיקון הבעיה ולא בהעלה במשקלים.
, כי להרים עם איזשהו חלק רפוי זה חד וחלק פחות משקל על המוט.
גם להרים עקום.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית