הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ לא מצליח לדחוף מהרגליים בדדליפט

Asaf153

משתמש פעיל
950
191
נק' מוניטין:
455
950
191
יש לי בעיה שהייתה קיימת לי תמיד בדדליפט קלאסי, והיא שאני לא מצליח לדחוף מהרגליים כמו שצריך.
היום היה לי 95 דדליפט שאמור להיות ממש קל, אבל בגלל שאני לא מצליח לנצל את הרגליים ואני מושך בעיקר מהגב הסט הרגיש לי ממש קשה, אני חושב שזה בגלל שיש לי רגליים ארוכות וטורסו קצר אני נאלץ להתחיל עם מותניים גבוהות מה שלא נותן לי לנצל את הרגליים כמו שצריך, אני מרגיש שהגב מתעגל למרות שהוא לא (במשקלים קצת יותר כבדים הוא יתעגל בטוח) בגלל שאני מושך איתו ולא מנצל את הרגליים
השאלה שלי היא האם אני יכול לעשות סומו בSS ולהתחזק בו כי סומו הרבה יותר נוח לי ואני מצליח לנצל בו את הרגליים כמו שצריך בגלל המבנה גוף שלי, או שעדיף להישאר בקלאסי למרות שיש לי איתו בעיות?

נכון, לא מוותרים להם על הדדליפט, פשוט לא ממשיכים להתקדם כאילו הכל בסדר. מתמקדים בתיקון הבעיה ולא והמשך העלה במשקלים.

גם להרים עקום.
היי matty,
כמה מתאמנים אימנת בחייך?

• פותח/ת השרשור
יש מתאמנים (אני מדבר על אלה שרק נכנסו אליי למכון) שלא יכולים להיכנס עם גב ישר לדדליפט. לא משנה כמה מאמן ישב איתם על זה, זה לא יקרה באימון אחד ולא בשניים. האם בגלל זה לוותר להם על הדדליפט? לא.
אני לא משכתי מעולם עם גב ישר, עוד כשהתחלתי להתאמן בגיל 15. ואני לא מדבר על גב רפוי, יש להבדיל.
אני מכוון את המתאמן להיכנס כמה שיותר מכווץ, כי להרים עם איזשהו חלק רפוי זה חד וחלק פחות משקל על המוט.
מתאמן מסוגל להיכנס עם גב 100% ישר? מעולה, אני בטח לא אגיד לו תעגל ת'גב.
ללמוד להיכנס עם גב ישר לדדליפט גם לקח לי די הרבה זמן, עם קלאסי תמיד היו לי בעיות לעומת סומו שבא לי בקלות ומרגיש הרבה יותר נוח, ואני גם יותר חזק בו.

אתה אומר שלהרים עקום (כנראה התכוונת עגול) יגרום לך להרים פחות משקל חד וחלק(סתכל על התגובה שלך לאושר), מה שחד וחלק לא עומד במבחן התוצאה, אם להרים עגול יהיה פחות יעיל אף שיאן לא ירים עגול. דבר שני אתה טוען שזה פוגע בבריאות, מה שגם לא עומד בשיט במבחן המציאות, כל מי שמרים עגול בסדר גמור.

ללמוד להיכנס עם גב ישר לדדליפט גם לקח לי די הרבה זמן, עם קלאסי תמיד היו לי בעיות לעומת סומו שבא לי בקלות ומרגיש הרבה יותר נוח, ואני גם יותר חזק בו.
אם אתה מרים יותר בסומו, והמטרה שלך היא Powerlifting, תמשיך עם הסומו. כי מה שקובע זה כמה אתה מרים.
אם המטרה היא להתחזק בכללי, פיתוח גוף וכו', תעשה קלסי.

ההחלטה למשוך עגול היא לגיטימית בשלב מאוד ספציפי בחיי מתאמן. גם למשוך עגול צריך לדעת, וכן, למשוך עגול בהרבה מקרים יוסיף משקל למוט. זו החלטה לגיטימית שיש לה את היתרונות והחסרונות שלה, אבל ילד עם 100 דדליפט הוא רחוק מאוד, מאוד מהשלב הזה.

אתה אומר שלהרים עקום (כנראה התכוונת עגול) יגרום לך להרים פחות משקל חד וחלק(סתכל על התגובה שלך לאושר), מה שחד וחלק לא עומד במבחן התוצאה, אם להרים עגול יהיה פחות יעיל אף שיאן לא ירים עגול. דבר שני אתה טוען שזה פוגע בבריאות, מה שגם לא עומד בשיט במבחן המציאות, כל מי שמרים עגול בסדר גמור.
איזה כשל, אלוהים.
אתה רואה את מקרה א' ואת מקרה ב' קורים בזה אחר זה אז אתה מסיק שיש קשר בין הדברים.
ו"כל מי שמרים עגול בסדר גמור"?
לא יודע מה המדגם המייצג שלך, אבל זאת לא המציאות.

• פותח/ת השרשור
אם אתה מרים יותר בסומו, והמטרה שלך היא Powerlifting, תמשיך עם הסומו. כי מה שקובע זה כמה אתה מרים.
אם המטרה היא להתחזק בכללי, פיתוח גוף וכו', תעשה קלסי.
המטרה שלי זה לא להתחרות אלא סתם להתחזק בתוכניות כוח כמו SS טקסס וכדומה, עדיף לי פשוט לעשות סומו בנתיים ובו זמנית לעבוד על הקלאסי במשקלים נמוכים? אם כן אז איך אני משלב את זה?

כן באמת.
לכל אחד יש מבנה גוף שונה ולא תמיד מתאים למה שקראת במאמר או ראית בסרטון הדרכה כלשהו.
וואלה? ואם מישהו אימן אנשים זה אומר שהוא מומחה שמבין כבר את התיאוריה ויודע איך להתאים אותה למציאות??
אני מעדיף אחד חסר ניסיון שיצטט ספרים שאומרים שצריך למשוך ישר מאשר אחד מנוסה שיספר למתאמנים בני 16 שזה בסדר למשוך עגול.

המטרה שלי זה לא להתחרות אלא סתם להתחזק בתוכניות כוח כמו SS טקסס וכדומה, עדיף לי פשוט לעשות סומו בנתיים ובו זמנית לעבוד על הקלאסי במשקלים נמוכים? אם כן אז איך אני משלב את זה?
אני לא רואה סיבה לעשות סומו אם המטרה לא להרים יותר בתחרות.
פשוט תמשיך עם הקלסי, תלמד את הטכניקה ותתקדם.
בכל מקרה, עדיין לא ראינו סרטון שלך, אולי בכלל הדדליפט שלך לא רע כמו שאתה חושב.

וואלה? ואם מישהו אימן אנשים זה אומר שהוא מומחה שמבין כבר את התיאוריה ויודע איך להתאים אותה למציאות??
לא אמרתי את זה. אבל מישהו שגם מבין את התיאוריה וגם יש לו נסיון מעשי לדעתי עדיף ממישהו שמבין את התאוריה בלי נסיון מעשי.
לכן אני לא מסכים שהשאלה כמה אנשים מתי אימן לא רלוונטית בכלל.

• פותח/ת השרשור
אני לא רואה סיבה לעשות סומו אם המטרה לא להרים יותר בתחרות.
פשוט תמשיך עם הקלסי, תלמד את הטכניקה ותתקדם.
בכל מקרה, עדיין לא ראינו סרטון שלך, אולי בכלל הדדליפט שלך לא רע כמו שאתה חושב.
אני אצלם יום שלישי ואפרסם פה.
ועוד משהו שנראה לי חריג שאני בטוח שקורה לי בגלל הטכניקה, יש לי פחות או יותר 100 סקוואט ל3X5, זה לא נראה לי הגיוני בכלל ש95 דדליפט לסט אחד של חמש אמור להיות לי כזה קשה, אני לא חושב שזה אפשרי שאני אהיה כזה חלש בדדליפט ובגלל זה אני אומר שכנראה הקלאסי שלי גרוע

• פותח/ת השרשור
עדכון מהיום:
ניסיתי לצלם 100 דדליפט, עשיתי חזרה שהרגישה כמו שיא לחזרה אחת, עוד חזרה והאחיזה שלי כבר החליקה. הפסקתי לצלם וניסיתי סומו, גם הרגיש ממש קשה והאחיזה החליקה אחרי 2 חזרות (עשיתי 3)
איך זה בדיוק הגיוני שהדדליפט שלי כזה חלש ביחס לסקוואט? (100 ל3x5)
מה בדיוק מגביל אותי כאן?

עדכון מהיום:
ניסיתי לצלם 100 דדליפט, עשיתי חזרה שהרגישה כמו שיא לחזרה אחת, עוד חזרה והאחיזה שלי כבר החליקה. הפסקתי לצלם וניסיתי סומו, גם הרגיש ממש קשה והאחיזה החליקה אחרי 2 חזרות (עשיתי 3)
איך זה בדיוק הגיוני שהדדליפט שלי כזה חלש ביחס לסקוואט? (100 ל3x5)
מה בדיוק מגביל אותי כאן?
תעלה סרטון ונוכל לראות.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית