עקבו אחר הסרטון הבא כדי לצפות כיצד להתקין את האפליקציה של האתר על מסך הבית של המכשיר שברשותכם.
תזכורת: This feature may not be available in some browsers.
לא. יש שמירה על מאזן קלורי שלילי. כל השאר חרטא.
אין דבר כזה. הכל סובב סביב שמירה על המאזן השלילי.
פשוט ככל שאתה יורד ב % ככה קשה יותר לרדת. אבל למה?
כי ככל שאתה יורד ב % שומן ככה גם המאזן נהיה יותר קטן מבחינת קלוריות וזה קשה מאוד לשמור עליו ובגלל זה אנשים חושבים שיש משהו גנטי שמונע מהם מלהתקדם אבל בתכלס הם פשוט אכלו יותר ממה שהיה צריך.
תחשב את המאזן הניטרלי תוריד ממנו 500ק' ותשמור עליו. ואז כל פעם שתרגיש שנתקעת תוריד עוד 100 200 ק' מהתפריט. אבל קח בחשבון שכל זה חישובים ומדידת כמויות של אוכל ושמירה על דיאטה מאוד קפדנית. שתיית כוס אחת של קולה יכולה להרוס לך את כל היום מבחינת הדיאטה, אז אם אתה עושה את זה אז תתחייב לזה עד הסוף.
יש לך מסת שריר קטנה ? תעשה מסה במאזן חיובי לא גדול. אחר כך תעשה חיטוב. כך ישאר לך יותר שריר. עצה לך, שכח ממילה גנטיקה ותתחיל להשקיע.
בהצלחה
כמה זמן אתה מתאמן?
תקשיב, אתה לא מיוחד בשום צורה. לכולם יש אותו בסיס של מבנה פיזיולוגי ולכן השיטות עובדות על כל אחד אז יכול להיות שעל מישהו יותר ועל מישהו פחות אבל 95% שאתה לא עושה משהו נכון או מבחינת אימונים או מבחינת תזונה.
תפרט מה התפריט שלך באותו חיטוב שבו איבדת מסת שריר ומה בידיוק אתה עושה באימונים ואז נכוון אותך.
אני נוטה לחשוב שבעיה בתזונה.
אתה 17% שומן, זה אחוז שומן גבוה כדי להראות "חטוב".
תרד לאחוז שומן נמוך, 10-12% וגם המותניים והבטן התחתונה ירדו. אחר כך אתה יכול להתחיל לחשוב על המסת שריר. (כמובן שחשוב להקפיד על כמות חלבון גבוהה כדי לאבד כמה שפחות מסת שריר)
אז בוא נסדר כמה דברים:
1. הגוף יעלים לך את המסת שריר רק אם אתה תוכל 500ק' ביום למשך תקופה מאוד ארוכה וזה לא הולך לקרות
2.תפסיק למדוד את היקף הידיים שלך ותתחיל להתאמן מי שצריך להתעסק במדידות כאלה זה אנשים מקצועיים שיש להם מה למדוד.
3. אם עדיין לא בדקת מה קורה לך בחיטוב אז אל תסיק מסקנות כי כרגע הסבירו לך שאין דבר כזה גנטיקה, קודם כל תנסה ותעשה הכל נכון ואם לא תראה תוצאות אז תוכל לפנות לנאסא כי כנראה שאתה חייזר.
4. בתפריט שלך אני לא רואה את כמות החלבון שאתה צריך על מנת לגדול.. והייתי מחליף את כל הלחם הזה במשהו כמו אורז אדום או בטטה או פסטה מלאה.
5. מה תוכנית האימונים שלך ?
אז תתחיל חיטוב, מה זה "לבדוק מראש אם יש מה לעשות" בגלל הגנטיקה? אז תפסיק להתאמן בגלל זה?
במצב כרגע אין לך מה לחשוב על המסת שריר, זה או חיטוב או מסה, אתה מתעסק בשטויות(כמו היקפי ידייים, נו באמת).
תרד לאחוז שומן נמוך ואז תתחיל מסה ואתה תראה הרבה יותר טוב. סביר להניח שתאבד מסת שריר, אבל לפחות תוכל להתחיל עלייה במסה כמו שצריך.(ותהיה לך גם הזדמנות להוריד את השומנים בבטן התחתונה/מותניים)
אוקיי ו? אז מה אם יש לך נטייה? אתה צריך לעבור לחשיבה של לעשות תקופות מסה ותקופות חיטוב, רק ככה תוכל לשפר את המראה שלך גם באזורים האלה, יהיה לך יותר מסת שריר בבטן, החיטוב יהיה גם יותר קל בפעמים הבאות ואתה תראה יותר טוב. (יותר מסת שריר + אחוז שומן נמוך = זו המטרה)
התחלתי ככה בעבר. כמו שאמרתי אני נוטה לצבור שומן באיזור הבטן ולהראות נוזלי. אם אני אעשה חיטוב ואז מסה אז זה שוב יעלה. עליתי בערך 3% שומן בחצי שנה הזו.
להתחיל מסה על אחוז שומן כזה זה מיותר, במיוחד אצל אנשים עם נטייה להשמנה. הוא צריך לרדת לנמוך ומשם להתחיל לשחק עם זה ולשאוף לא לעבור את ה17-18% גם במסה כדי שהחיטוב אחריו יהיה יותר קל ופחות מייגע.עכשיו תקשיב. דבר ראשון כן אין מספיק חלבון בתפריט.
דבר שני אם אתה רוצה לעלות מסה אז תחליף את הפחמימות במה שאמרתי לך ותעזוב את כל התרגילי צד האלה.
תעשה אימון של כל הגוף 3 פעמים בשבוע ותעשה רק את התרגילים הבאים: סקוואט, דדליפט ובנצ' פרס. בטווח חזרות שגורם לך להיכשל ב 6 - 8 חזרות. זהו! כלום מעבר לזה ואתה תיראה תוצאות.
ותפסיק להתסכל על עצמך במראה ולמדוד מה נוזלי ומה לא זה נוזלי כי אתה לא מתאמן נכון ולא אוכל נכון. מתי שתידע מה אתה עושה ותעשה אותו טוב ובעקביות אז הכל יתחיל להסתדר.
אל תפחד לאכול בתקופת מסה שלך וברור שאתה תשמין בתקופה הזאת אבל חיטוב אני לא מציע לך לפחות לא השנה כי כדי לחטב צריך שיהיה מה לחטב.
להתחיל מסה על אחוז שומן כזה זה מיותר, במיוחד אצל אנשים עם נטייה להשמנה. הוא צריך לרדת לנמוך ומשם להתחיל לשחק עם זה ולשאוף לא לעבור את ה17-18% גם במסה כדי שהחיטוב אחריו יהיה יותר קל ופחות מייגע.