הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ StrongLifts 5x5

elad1940

משתמש מתחיל
95
14
נק' מוניטין:
17
95
14
היי, רציתי להתייעץ איתכם לגבי התוכנית,
אני כרגע חודש ושבוע בתוכנית.
משקלי עבודה :
Squat 40 ---> 82.5
Deadlift 60 ---> 95
Press 25 ---> 42.5
Bench 37.5 ---> 52.5
BOR 30 ---> 47.5
Weighted chinups and dips 0 ---> 10

הבעיה שלי היא כזאת, הגעתי למסקנה שנפח ואורך האימון לא מתאימים לי כלכך מ2 בחינות :
1. אורך האימון לוקח המון זמן בגלל שבכל תרגיל עושים 5 סטים ואני מתאמן במועדון קרוספיט באופן ג'ים ויש לי שעה אחת בסך הכל... (כולל החימום והאימון) יש לי תחושה שעוד חודש המשקלים יעלו ביחד עם המנוחות ואני לא ארד משעה ומשהו אימון.

2. אני מתכנן לעשות קרוספיט עם דגש על כח אחרי זה והמטרה שלי כרגע היא פשוט להתחזק, לא מעניין אותי איך אני אראה כלכך (מבחינת היפרטרופיה שמתי לב כי סטרונגליפט מספק אחלה של מסת שריר בגלל הנפח) אבל זה לא כלכך מפריע לי כל עוד אהיה חזק.

אני אשמח אם ייעצו לי מה לעשות, אני חושב לעבור לSS אבל לא יודע בדיוק איך ואם אפשר, או אולי ישנה אפשרות להוריד נפח בסטרונגליפט ל5x3 או משהו...
אשמח לעצות ותודה מראש !

דבר ראשון תמצא מקום אחר כי שעה אימון לא מספיק, ובעתיד ככל שתתחזק אתה תראה את זה.

ולמה שלא תעבור לss?

• פותח/ת השרשור
לעבור למקום אחר זה טיפה בעיה בשבילי, המקומות היחידים בקרבתי שמחזיקים במוט עם פלטות זה או קאנטרי (שאין שם מוט אולימפי אחד, רק של ה17 קילו)
או בקרוספיט (שיש שם ציוד ברמה גבוה מאוד)

חשבתי לעבור לss אבל החלטתי להתייעץ פה עם אנשים קצת יותר מנוסים...
לפי המתכונת של התרגילים שלי בסטרונגליפט אני לא יודע איך בדיוק לעבור לאסאס, עם איזה תרגילים ? להתחיל מחדש מפאוור קלין ? (יש לי טכניקה טובה דווקא) להמשיך עם בנט אובר רואו ? להוסיף מתח ? או שלא להוסיף ? אני קצת לא יודע איך לעשות את המעבר הזה...

עם כל הצער שבדבר לעבור למכון אחר זה הפתרון הכי טוב גם אם זה אומר שאיכות הציוד תרד באופן משמעותי.
אם יש שם ספת בנץ', ראק/כלוב לסקוואט ואיפה לעשות דדליפט זה טוב מספיק.
ככל שתתקדם בין אם זה בStronglifts ובין אם זה בSS האימון שלך יתארך עד שתגיע לשלב שאתה כבר לא מסוגל לסיים אימון בשעה.

אני מופתע מאד שאתה מצליח לסיים אימון בשעה גם עם משקלים כאלה.
כמו ש-SL בנויה היום (בניגוד לאיך שהיא היתה בנויה בעבר), לעבור ממנה ל-SS זה פשוט לגלח שני סטים בכל תרגיל.
אתה בהחלט יכול לעשות בנט אובר במקום פאוורקלין, והוא לא תנאי הכרחי ל-SS.
ואם אתה עושה בנט אובר, אני לא הייתי מוסיף מתח ל-SS אלא נצמד ל-5 התרגילים הבסיסיים.

חשבתי לעבור לss אבל החלטתי להתייעץ פה עם אנשים קצת יותר מנוסים...
לפי המתכונת של התרגילים שלי בסטרונגליפט אני לא יודע איך בדיוק לעבור לאסאס, עם איזה תרגילים ? להתחיל מחדש מפאוור קלין ? (יש לי טכניקה טובה דווקא) להמשיך עם בנט אובר רואו ? להוסיף מתח ? או שלא להוסיף ? אני קצת לא יודע איך לעשות את המעבר הזה...
SS תהיה אופציה מצויינת בשבילך, וכן פאוורקלין לגמרי מייחד את SS ולכן הייתי ממליץ לך בחום לבצע אותה עם הפאוורקלין, בטח ובטח שזה יתן לך יותר קרי אובר לקרוספיט.
לגבי המתח, הוא בין התרגילי עזר הטובים שיש, לדעתי תוכל להוסיף אותו באימון של הדדליפט והבנצ'.

SS תהיה אופציה מצויינת בשבילך, וכן פאוורקלין לגמרי מייחד את SS ולכן הייתי ממליץ לך בחום לבצע אותה עם הפאוורקלין, בטח ובטח שזה יתן לך יותר קרי אובר לקרוספיט.
לגבי המתח, הוא בין התרגילי עזר הטובים שיש, לדעתי תוכל להוסיף אותו באימון של הדדליפט והבנצ'.
גם מתח מאוד שימושי, אומנם הוא משתנה מStrict לעבודה עם תנופה אבל זה תרגיל מאוד שכיח במטקונים.

• פותח/ת השרשור
@Nemesis האמת היא שאתה צודק כשזה נוגע לתוכניות כח, אני לא צריך שום דבר מיוחד... אבל אני אנסה לסחוט עוד חודש לפחות עד שאני אקבל החלטה.

@stitch אני בעצמי מופתע לגלות שעברה שעה וכבר סיימתי, למרות שאני עובד מהר, אני עושה חימום מקיף עם גומיות ומקל מטאטא, במיוחד לפלג גוף תחתון (אני מרגיש שזה ממש מועיל לי בסקוואטים) ונח דקה וחצי בין סט לסט מפני שאני עדיין לא מרגיש את הקושי בשביל לנוח 3 דקות. לשנות את הרוטציה של התרגילים בדיוק כמו בספר של SS ? או להשאר במתכונת של SL ולגלח 2 סטים ?

אולי באמת כדאי להוריד את הBOR ולהחליף אותו בפאוורקלין ומתח, זה משרת את המטרות העתידיות שלי בצורה טובה יותר ללא ספק.

תנסה אולי להגיע להסכם חריג שתוכל למשוך את האימונים טיפה יותר (15-20 דק גג לדעתי)
בכל מקרה אני באופן כללי לא מבין למה להתחיל עם סטרונגליפט כי הנפח ממש גבוה ולא יודע כמה הוא נחוץ ודווקא עכשיו אם תוריד נפח אחרי "שהרגלת" את הגוף לנפח מסויים אז יכול להיות שבהתחלה תתקע קצת

• פותח/ת השרשור
@itayzl אני אנסה אבל אני בספק אם הוא יסכים בגלל שהאופן הוא תמיד השיעור באחרון של אותו היום...
אתה חושב שזה יפגע לי בהתקדמות ? משום מה הייתי בטוח שיהיה לי קל יותר בגלל שאני חותך בסטים...

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית