הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ מספר שאלות לגבי המאמר "פחמימות-כמה אנו צריכים אותם"

NirMalka

משתמש מתחיל
70
4
נק' מוניטין:
4
70
4
ערב טוב,
במאמר נאמר שעל מנת להימצא במצב של קיטוזיס עלינו להקפיד על צריכת פחמימות הקטנה מ 100. ("בכל אופן, כל דיאטה שתהיה פחות מכ-100 גרם פחמימות/יום תוביל לקטוזיס ברמה כזו או אחרת (ייווצרו יותר גופי קטון כאשר כמות הפחמימות יורדת").
בהמשך נאמר כי יש להוסיף את כמות הפחמימות הנשרפת באימון. ("נמצא שכל שני סטים של עבודה (בהנחה שנמשכים 30-45 שניות) נצטרך כ-5 גרם פחמימות כדי לחדש את המאגרים ששומשו (גליקוגן – מאגרי הפחמימות בשריר). כתוצאה מכך, אם נעשה 24 סטים באימון נצטרך כ-60 גרם אקסטרה פחמימה בתזונה היומית כדי לחדש את מאגרי הגליקוגן שנוצלו. כעת אם אכלנו 50 גרם פחמימה לפי דרישות המינימום שדיברנו לפני כן, נצטרך להוסיף לתזונה היומית כ-60 גרם פחמימה – מה שיוצר מצב שאנו אוכלים כבר כ-110 גרם פחמימה/יום.")

רק כדי לדעת אם הבנתי נכון, במידה ואני מבצע 3 אימוני FBW בשבוע המכילים 14 סטים(של עבודה לא כולל חימום), אני יכול להוסיף 35 גרם פחמימה לצריכה היומית שלי, כלומר בנוסף ל 100 גרם פחמימה(המקסימום האפשרי כפי שצוין) כדי להימצא במצב של קיטוזיס?
הנובע מכך הוא שאם אני עומד על צריכה של 95 גרם פחמימה ביום(משיבולת שועל ומוצרי גבינה למיניהם) אני אהיה במצב של קיטוזיס?

שאלה נוספת היא האם ניתן ליישם את תוצאות המחקר שמשה פרסם פה (צריכה של 3.4 גרם חלבון פר קג משקל גוף), בשילוב של צריכה מועטה של פחמימה?
אני שואל זאת כיוון שצריכה גבוה של חלבון יכולה לגרוע מצריכת השומן בתפריט ובכך אולי להחסיר "דלק" מהגוף?

@shum_klum @SweetBamba @yujinius אשמח לעזרתכם 😃

כיף לראות שאלה לעניין 😃

3.4 גרם חלבון לקילו זו הכמות שמתאמנים אולימפיים לוקחים, האדם הממוצע יכול להסתפק ב-2 גרם לקילו, כמובן שאם תאכל קצת יותר, רע כנראה לא יצא מזה
עכשיו לגבי הפחמימות והסטים, זה חרטא מוחלט לדעתי
הפחמימות בגוף לא נאגרות אך ורק ממקור פחמימה חיצוני, אלא הגוף טוב מאוד בלייצר גלוקוז, שיהפוך לגליקוגן, ואתה יודע מה מקור הדלק שלו לזה? גופים קטונים
גם לא נחוץ בכלל למלא מאגרי גליקוגן אחרי אימון אלא אם כן אתה מתכוון להתאמן או להשתמש בצורה כבדה בגוף שוב באותו יום (רלוונטי למשל למי פה שבצבא)
עכשיו האם זה אומר שכדאי לוותר לגמרי על הפחמימות? לדעתי לא
יש להן שימוש משלהן, אבל בעיקר אפשר לראות אותו כמקור דלק לפני האימון, כאנרגיה זמינה
עכשיו למה אתה מתכוון שאתה אומר שחלבון גורע מצריכת שומן?

• פותח/ת השרשור
3.4 גרם חלבון לקילו זו הכמות שמתאמנים אולימפיים לוקחים, האדם הממוצע יכול להסתפק ב-2 גרם לקילו, כמובן שאם תאכל קצת יותר, רע כנראה לא יצא מזה
עכשיו לגבי הפחמימות והסטים, זה חרטא מוחלט לדעתי
הפחמימות בגוף לא נאגרות אך ורק ממקור פחמימה חיצוני, אלא הגוף טוב מאוד בלייצר גלוקוז, שיהפוך לגליקוגן, ואתה יודע מה מקור הדלק שלו לזה? גופים קטונים
גם לא נחוץ בכלל למלא מאגרי גליקוגן אחרי אימון אלא אם כן אתה מתכוון להתאמן או להשתמש בצורה כבדה בגוף שוב באותו יום (רלוונטי למשל למי פה שבצבא)
עכשיו האם זה אומר שכדאי לוותר לגמרי על הפחמימות? לדעתי לא
יש להן שימוש משלהן, אבל בעיקר אפשר לראות אותו כמקור דלק לפני האימון, כאנרגיה זמינה
עכשיו למה אתה מתכוון שאתה אומר שחלבון גורע מצריכת שומן?

מאיפה הסקת שההמלצה לצרוך 3.4 גרם חלבון פר ק"ג משקל גוף רלוונטית אך רק ולמתאמנים אולימפיים? לא הוזכר שום דבר על כך במחקר שמשה פרסם.
2 מקורות האנרגיה העיקריים "הדלק" של הגוף שלך הם פחמימה ושומן. כלל האצבע אומר שכאשר אתה מפחית בפחמימה הגוף ישתמש בשומן כמקור האנרגיה העיקרי שלו. מכאן אני שואל אם וכאשר אוריד בכמות הפחמימה, במקביל להעלאה משמעותית בחלבון (במקום פי 1.8-2.2 ל 3-3.4 כמעט פי 2 יותר) האם לגוף יהיה מספיק "דלק"? (מודע לכך שבמקרים קיצוניים הגוף מפיק אנרגיה מחומצות אמינו, אך הדבר לא יעיל, לכן אולי עדיף להוריד בחלבון לטובת השומן?)

מאיפה הסקת שההמלצה לצרוך 3.4 גרם חלבון פר ק"ג משקל גוף רלוונטית אך רק ולמתאמנים אולימפיים? לא הוזכר שום דבר על כך במחקר שמשה פרסם.
2 מקורות האנרגיה העיקריים "הדלק" של הגוף שלך הם פחמימה ושומן. כלל האצבע אומר שכאשר אתה מפחית בפחמימה הגוף ישתמש בשומן כמקור האנרגיה העיקרי שלו. מכאן אני שואל אם וכאשר אוריד בכמות הפחמימה, במקביל להעלאה משמעותית בחלבון (במקום פי 1.8-2.2 ל 3-3.4 כמעט פי 2 יותר) האם לגוף יהיה מספיק "דלק"? (מודע לכך שבמקרים קיצוניים הגוף מפיק אנרגיה מחומצות אמינו, אך הדבר לא יעיל, לכן אולי עדיף להוריד בחלבון לטובת השומן?)
לא הסקתי, זה באמת זה מה שהם אוכלים (קראתי ממאמר של פוליקוין, מאמן אולימפי מפורסם)
אם תעלה בחלבון מעבר לרמות שהגוף יכול להשתמש בהן, אז כן בסופו של דבר חלק מזה יהפוך לאנרגיה זמינה
אבל אני לא רואה למה אחד צריך לסתור את השני, אתה יכול להוריד פחמימה, להעלות שומן, ובנוסף להעלות חלבון, כמו שאמרת, חלבון הוא לא מקור קלורי יעיל במיוחד, אז קשה לחשב אותו באמת בחישוב קלוריות

• פותח/ת השרשור
לא הסקתי, זה באמת זה מה שהם אוכלים (קראתי ממאמר של פוליקוין, מאמן אולימפי מפורסם)
אם תעלה בחלבון מעבר לרמות שהגוף יכול להשתמש בהן, אז כן בסופו של דבר חלק מזה יהפוך לאנרגיה זמינה
אבל אני לא רואה למה אחד צריך לסתור את השני, אתה יכול להוריד פחמימה, להעלות שומן, ובנוסף להעלות חלבון, כמו שאמרת, חלבון הוא לא מקור קלורי יעיל במיוחד, אז קשה לחשב אותו באמת בחישוב קלוריות

לא טענתי שהם סותרים אחד את השני, רק תהיתי האם בשל ההורדה בשומן במקביל להעלאה המשמעותית בחלבון יתכן מצב של מחסור "עקה" באנרגיה לגוף. בכל אופן אשמח לקבל את המאמר של פוליקוין 😃

("נמצא שכל שני סטים של עבודה (בהנחה שנמשכים 30-45 שניות) נצטרך כ-5 גרם פחמימות כדי לחדש את המאגרים ששומשו (גליקוגן – מאגרי הפחמימות בשריר).
WTF?
פעם ראשונה שאני שומע את זה.

לא טענתי שהם סותרים אחד את השני, רק תהיתי האם בשל ההורדה בשומן במקביל להעלאה המשמעותית בחלבון יתכן מצב של מחסור "עקה" באנרגיה לגוף. בכל אופן אשמח לקבל את המאמר של פוליקוין 😃
בתחלה רק יש קצת ירידה ברמות האנרגיה עד שהגוף "מתרגל" לשינוי במקור אנרגיה
How Much Protein for Strength and Mass Gains? - Updated

Back
למעלה תחתית