הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ עצימות מתח

Saiyaman3

משתמש קבוע
1,444
629
נק' מוניטין:
1,920
1,444
629
נמאס לי מנפח מתח בטקסס.
האם יהיה ריאלי לעשות תקופת עצימות למתח (ולפצות בנפח חתירה מקסימום) ?

לפי דעתי מיותר לעשות נפח/עצימות עם מתח/חתירה ... זה תרגילי עזר
עדיף להתמקד בלהעלות את הסקוואט דד ובנצ

לפי דעתי מיותר לעשות נפח/עצימות עם מתח/חתירה ... זה תרגילי עזר
עדיף להתמקד בלהעלות את הסקוואט דד ובנצ
מתח וחתירה הם תרגילי עזר? מה זה תרגיל ראשי, הבנץ'?

אם אתה פווארליפטר אז התרגילים הראשיים הם סקוואט בנץ ודדליפט וכל דבר אחר הוא תרגיל עזר בהגדרה
בנאדם שמתאמן רק על השלושה האלה ברצינות ומזניח עבודת לטיסימוס, טרפזים, כתף אחורית ומסובבי כתף צריך חיזוק ברגים בהגדרה.
ולא, דדליפט לא מספיק לצרכים האלה.

אם אתה פווארליפטר אז התרגילים הראשיים הם סקוואט בנץ ודדליפט וכל דבר אחר הוא תרגיל עזר בהגדרה
אם אתה כזה "פאוורליפטר" צריך להיות לך מספיק שכל לדעת ששלושת התרגילים הללו לא מספיקים להכל.

בנאדם שמתאמן רק על השלושה האלה ברצינות ומזניח עבודת לטיסימוס, טרפזים, כתף אחורית ומסובבי כתף צריך חיזוק ברגים בהגדרה.
ולא, דדליפט לא מספיק לצרכים האלה.
מה הקשר? לא טענתי שאלה התרגילים היחידים שצריך לעשות. אמרתי שכל השאר הם תרגילי עזר.
אם אתה כזה "פאוורליפטר" צריך להיות לך מספיק שכל לדעת ששלושת התרגילים הללו לא מספיקים להכל.
א' תגיד את זה לאנדריי מלניצ'ב.
ב' לא טענתי שהם מספיקים להכל. הם התרגילים הראשיים והשאר הם תרגילי עזר. ברוב המקרים זה נכון שצריך תרגילי עזר ולרוב לצורך שמירה על פרופורציה ובריאות של מפרקים, ואפילו בהרבה מקרים כדי לחזק את התרגילים הראשיים. הפואנטה של תרגיל ראשי לעומת תרגיל משנה - המטרה של תרגיל המשנה היא לתמוך בראשי. וכן, לחזק את הלטיסימוס והכתף האחורית נועד כדי שלא תיפצע את הכתף שלך וכדי שיהיה לך בסיס חזק יותר לבנץ' והסקוואט ולחזק את הדדליפט שלך. בתרגילים הראשיים המטרה היא להיות הכי חזק שאפשר. אם המתח עם משקל שלך נתקע על משקל מסויים אבל עדיין נותן מספיק נפח לגב זה לא נורא.

אתם מתחילים לקלוט את הנקודה שלי?

הפואנטה של תרגיל ראשי לעומת תרגיל משנה - המטרה של תרגיל המשנה היא לתמוך בראשי. וכן, לחזק את הלטיסימוס והכתף האחורית נועד כדי שלא תיפצע את הכתף שלך וכדי שיהיה לך בסיס חזק יותר לבנץ' והסקוואט ולחזק את הדדליפט שלך. בתרגילים הראשיים המטרה היא להיות הכי חזק שאפשר. אם המתח עם משקל שלך נתקע על משקל מסויים אבל עדיין נותן מספיק נפח לגב זה לא נורא.
לא. פאוז סקוואט ובנץ' באחיזה הפוכה הם תרגילי עזר לשלושת הגדולים. מתח וחתירה הם תרגילים ראשיים כדי שהגוף שלך לא יתפרק ותיראה כמו גיבן. אם החתירה שלך נתקעה על משקל נמוך והבנץ' שלך ממשיך להתקדם, אתה בצרות.
אז זריקת אבנים היא התרגיל הראשי היחיד בתוכנית אימוני הכוח של שחקני בייסבול?
קח לדוגמא את הליניארית, שנכתבה עבור שחקני פוטבול - ביל סטאר ידע שדחיפת סלעים צריכה להיות התרגיל הראשי היחיד?

לא. פאוז סקוואט ובנץ' באחיזה הפוכה הם תרגילי עזר לשלושת הגדולים. מתח וחתירה הם תרגילים ראשיים כדי שהגוף שלך לא יתפרק ותיראה כמו גיבן. אם החתירה שלך נתקעה על משקל נמוך והבנץ' שלך ממשיך להתקדם, אתה בצרות.

אז זריקת אבנים היא התרגיל הראשי היחיד בתוכנית אימוני הכוח של שחקני בייסבול?
קח לדוגמא את הליניארית, שנכתבה עבור שחקני פוטבול - ביל סטאר ידע שדחיפת סלעים צריכה להיות התרגיל הראשי היחיד?
אני לא טענתי שמתח וחתירה לא חשובים. אבל הם תרגילי עזר - המטרה שלהם היא להיות התרגילים הראשיים בחיזוק הגב, אבל חיזוק הגב הוא לא פווארליפטינג. בפווארליפטינג המטרה היא לחזק את הסקוואט בנץ' ודדליפט. אתה לא מנסה לחזק את הרגליים שלך, אתה מחזק את הסקוואט שלך. אתה לא מחזק את החזה והטרייספס, אתה מחזק את הבנץ' שלך. יכול להיות שJM PRESS למשל הוא התרגיל הראשי שלך לחיזוק הטרייספס או שחתירה היא הראשית לחיזוק הגב שלך. אבל הם תרגילי עזר כי המטרה שלהם היא לתמוך בחיזוק הסקוואט הבנץ' והדדליפט שלך.

אני לא טענתי שמתח וחתירה לא חשובים. אבל הם תרגילי עזר - המטרה שלהם היא להיות התרגילים הראשיים בחיזוק הגב, אבל חיזוק הגב הוא לא פווארליפטינג. בפווארליפטינג המטרה היא לחזק את הסקוואט בנץ' ודדליפט. אתה לא מנסה לחזק את הרגליים שלך, אתה מחזק את הסקוואט שלך. אתה לא מחזק את החזה והטרייספס, אתה מחזק את הבנץ' שלך. יכול להיות שJM PRESS למשל הוא התרגיל הראשי שלך לחיזוק הטרייספס או שחתירה היא הראשית לחיזוק הגב שלך. אבל הם תרגילי עזר כי המטרה שלהם היא לתמוך בחיזוק הסקוואט הבנץ' והדדליפט שלך.
אתה פשוט לא מקשיב. שאני אצטט שוב את כל התגובה שלי? כל מילה עדיין רלוונטית ולא הגבת לשום דבר.
אתה מבדיל בין תרגיל ראשי בתוכנית אימונים לבין תנועה עיקרית שספורטאי מבצע? כי לפי התגובות שלך לא כל כך.
ננסה שוב: זה שאני כדורגלן, לא אומר שאני אכנס לחדר כוח ואבעט שם בשק אגרוף עם משקלים שעולים בצורה ליניארית, כשכל שאר התרגילים יהיו תרגילי עזר עם משקלים לא חשובים.

אתה פשוט לא מקשיב. שאני אצטט שוב את כל התגובה שלי? כל מילה עדיין רלוונטית ולא הגבת לשום דבר.
אתה מבדיל בין תרגיל ראשי בתוכנית אימונים לבין תנועה עיקרית שספורטאי מבצע? כי לפי התגובות שלך לא כל כך.
ננסה שוב: זה שאני כדורגלן, לא אומר שאני אכנס לחדר כוח ואבעט שם בשק אגרוף עם משקלים שעולים בצורה ליניארית, כשכל שאר התרגילים יהיו תרגילי עזר עם משקלים לא חשובים.
לא טענתי שלא צריך להתקדם במשקלים בתרגילי עזר כמו חתירה או מתח. מה שטענתי זה שאם הנפח שהושג ללא התקדמות מספיק כדי לתמוך במטרה של התרגיל - הגב לא מונע ממך לסיים דדליפט, יש לך בסיס גב טוב בבנץ', ואתה לא נפצע בכתף, זה בסדר. אם אתה מתחזק גם זה מעולה. אבל זה לא קריטי. כמו שלא קריטי להוסיף משקל על המוט בלחיצה צרפתית כל עוד הבנץ' שלך עולה. כל עוד הסקוואט בנץ' והדד מתחזקים ואתה לא נפצע כלום לא משנה. כנל כל ספורטאי אחר. אתה לא מסתכל על זה טוב. לכדורגלן המטרה פשוטה - להשתפר בכדורגל. זה אומר לרוץ מהר יותר, סיבולת טובה יותר, טכניקה טובה יותר. הדוגמא הזאת מאד לא טובה כי זה ענף שבהרבה פעמים הספורטאים יכולים להיות גם דיי חלשים, תסתכל את מסי השחיף למשל. דוגמא לא מוצלחת. בכל מקרה הוא לא מחפש לשפר את המשקל שבו הוא בועט, הוא מחפש לבעוט בכדור טוב. לכן הדוגמא לא מוצלחת. אני אתן לך דוגמא אחרת. למשקולן אולימפי סקוואט הוא תרגיל עזר. הוא תרגיל בסיס מאד חשוב אבל המטרה שלו היא לחזק את הC&J ואת הסנאץ' שלו. זה התרגיל הכי טוב כדי לחזק את הרגליים בשביל הFSQ או האוברהד סקוואט שהוא נאלץ לעשות אבל זה תרגיל עזר. כל מה שהוא לא קלין, ג'רק, או סנאץ' הוא תרגיל עזר.

לא טענתי שלא צריך להתקדם במשקלים בתרגילי עזר כמו חתירה או מתח. מה שטענתי זה שאם הנפח שהושג ללא התקדמות מספיק כדי לתמוך במטרה של התרגיל - הגב לא מונע ממך לסיים דדליפט, יש לך בסיס גב טוב בבנץ', ואתה לא נפצע בכתף, זה בסדר. אם אתה מתחזק גם זה מעולה. אבל זה לא קריטי. כמו שלא קריטי להוסיף משקל על המוט בלחיצה צרפתית כל עוד הבנץ' שלך עולה. כל עוד הסקוואט בנץ' והדד מתחזקים ואתה לא נפצע כלום לא משנה. כנל כל ספורטאי אחר. אתה לא מסתכל על זה טוב. לכדורגלן המטרה פשוטה - להשתפר בכדורגל. זה אומר לרוץ מהר יותר, סיבולת טובה יותר, טכניקה טובה יותר. הדוגמא הזאת מאד לא טובה כי זה ענף שבהרבה פעמים הספורטאים יכולים להיות גם דיי חלשים, תסתכל את מסי השחיף למשל. דוגמא לא מוצלחת. בכל מקרה הוא לא מחפש לשפר את המשקל שבו הוא בועט, הוא מחפש לבעוט בכדור טוב. לכן הדוגמא לא מוצלחת. אני אתן לך דוגמא אחרת. למשקולן אולימפי סקוואט הוא תרגיל עזר. הוא תרגיל בסיס מאד חשוב אבל המטרה שלו היא לחזק את הC&J ואת הסנאץ' שלו. זה התרגיל הכי טוב כדי לחזק את הרגליים בשביל הFSQ או האוברהד סקוואט שהוא נאלץ לעשות אבל זה תרגיל עזר. כל מה שהוא לא קלין, ג'רק, או סנאץ' הוא תרגיל עזר.
אתה משווה מתח ללחיצה צרפתית. אני יודע שזה רק לצורך הדוגמא, אבל עדיין מדהים.
תרגיל ראשי בתוכנית הוא לא התנועה הראשית שספורטאי עושה. אתה באמת לא מבין את זה? תציץ שוב בדוגמא של הפוטבול והליניארית.
ולא נדבר על ה"כל עוד אתה לא נפצע", בסדר? אני סותם את הפה כשאתם מעלים סרטונים מזעזעים של דדליפט עגול כמו דבשת של גמל כי זה לא ענייני, אבל בריאות הגוף זה לא כמה זמן מצליחים להשאר ללא פציעה.

אתה משווה מתח ללחיצה צרפתית. אני יודע שזה רק לצורך הדוגמא, אבל עדיין מדהים.
תרגיל ראשי בתוכנית הוא לא התנועה הראשית שספורטאי עושה. אתה באמת לא מבין את זה? תציץ שוב בדוגמא של הפוטבול והליניארית.
ולא נדבר על ה"כל עוד אתה לא נפצע", בסדר? אני סותם את הפה כשאתם מעלים סרטונים מזעזעים של דדליפט עגול כמו דבשת של גמל כי זה לא ענייני, אבל בריאות הגוף זה לא כמה זמן מצליחים להשאר ללא פציעה.
עזוב את הלחיצה תשווה מתח לליפטר לפרס למשוקלן למשל. תרגיל חשוב אין ספק, אבל הוא נועד לסייע להרמות הראשיות. כנל נגיד על פרונט סקוואט למשקולן לעומת קלואוז גריפ לליפטר. תרגילים מעולים ולעיתים רבות חיוניים לשיפור. אבל הם תרגילי עזר כי המטרה שלך היא לא לשפר את המתח שלך המטרה שלך היא לשפר סקוואט בנץ ודד. תבדיל בין התכנית למטרה. אגב לפוטבול כל החדר כושר הוא עזר כדי להשתפר בפוטבול. המטרה היא לא יותר בנץ סקוואט או קלין. המטרה היא שיפור בפוטבול. זה ישפר? כן. בגלל זה עושים את זה. אבל המטרה היא שיפור בפוטבול ולא במכון.

משתפרים במתח=משתפרים בדדליפט.
לא ממש.
דדליפט הוא תרגיל פלג גוף תחתון בעיקר, מלבד הטרפזים והאמות שעובדים חזק גם בדדליפט אני לא רואה איך מתח יכול להוות תרגיל עזר לדדליפט.
אני למשל גרוע במתח.. בקושי מעלה את עצמי עם משקל.. (שמן, אני יודע). לעומת זאת בדדליפט חזק יותר וגם בחתירות אני סבבה.

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית