הגעת למגבלת הצפייה למשתמשים שאינם רשומים באתר
  • נשמח אם תצטרפו לקהילה שלנו. הרשמה לאתר תקנה לכם את האפשרות לשאול שאלות ולהגיב לשרשורים באתר ללא כל עלות
  • טופס ההרשמה לאתר נמצא כאן למטה ולוקח פחות מ-30 שניות למלא אותו (כן, בדקנו עם סטופר 🤓)

ייעוץ נפיחות בבטן וכיצד לטפל בזה

• פותח/ת השרשור ItsMe
  • פורסם בתאריך

ItsMe

משתמש פעיל
812
244
נק' מוניטין:
1,441
812
244
קראתי שאם יש נפיחות בבטן אז זה יכול להיות כתוצאה מאגירת נוזלים או הרבה מדי חלבון
ועוד כל מיני סיבות וקראתי כדי לטפל בזה צריך להוריד פחמימה , זה נכון? זה יעזור לי?
אם אני אוריד קרוב ל-50 או 30 גרם פחמימה בערך
כי הבטן שלי נפוחה מאוד וזה לא שומן אבל זה נראה ממש כמו שומן
וזה ממש מעצבן אותי ומדכא ואני לא יודעת למה זה כי אני בקושי שותה 1.5 ליטר מים ביום
פעם הייתי שותה 3 ליטר בקיץ ומאז אני שותה פחות
אבל בקיצור מה אני יכולה לעשות כדי להוריד את הנפחיות הזו? עוד מעט קיץ וזה מדכא אותי
כי זה נראה ממש כמו שומן וזה לא! וזה ממש עושה לי ''בטן''

קראתי שאם יש נפיחות בבטן אז זה יכול להיות כתוצאה מאגירת נוזלים או הרבה מדי חלבון
ועוד כל מיני סיבות וקראתי כדי לטפל בזה צריך להוריד פחמימה , זה נכון? זה יעזור לי?
אם אני אוריד קרוב ל-50 או 30 גרם פחמימה בערך
כי הבטן שלי נפוחה מאוד וזה לא שומן אבל זה נראה ממש כמו שומן
וזה ממש מעצבן אותי ומדכא ואני לא יודעת למה זה כי אני בקושי שותה 1.5 ליטר מים ביום
פעם הייתי שותה 3 ליטר בקיץ ומאז אני שותה פחות
אבל בקיצור מה אני יכולה לעשות כדי להוריד את הנפחיות הזו? עוד מעט קיץ וזה מדכא אותי
כי זה נראה ממש כמו שומן וזה לא! וזה ממש עושה לי ''בטן''
א) את נשמעת קצת לחוצה. הכל בסדר.
ב) לא לשתות זה ממש לא הפתרון ולפעמים אפילו להפך
ג) תכתבי את התפריט שלך ותוכנית האימון, סתם ככה לענות יהיה לא חכם

• פותח/ת השרשור
א) את נשמעת קצת לחוצה. הכל בסדר.
ב) לא לשתות זה ממש לא הפתרון ולפעמים אפילו להפך
ג) תכתבי את התפריט שלך ותוכנית האימון, סתם ככה לענות יהיה לא חכם
אני ממש לא התכוונתי ללא לשתות, התכוונתי להוריד את כמות הפחמימות

• פותח/ת השרשור
תכתבי את התפריט שלך ונתונים עלייך
אני לא בדיוק אוכלת לפי תפריט
יש דברים שאני אוכלת קבוע כל יום כמעט
אני כן מגיעה לערכים התזונתיים הדרושים לי בסוף יום
נגיד ככה...
משקל 39 ק''ג
גובה 1.48
גיל 14 ו-8 חודשים

אני רואה מלא שאלות שלך שנשמעות נורא לחוצות על מה הכי בריא וכו.. שתדעי שדווקא להשתחרר מהלחץ הזה מביא לתוצאות.
אגב מה המטרה שלך בכלל ?

אין לך מה לדאוג, אלה דברים שכמעט תמיד מאוד קלים לפתור
מן הסתם לנו יהיה קשה לדעת מה הסיבה הספציפית שיש לך נפיחות כי כמו שראית יש יותר מסיבה אחת, אבל היופי בסיבות האלה הוא שאת יכולה לתת להם ניסיון בלי שזה יפגע בך בכלל
תנסי כמה ימים עם דל פחמימה, אם זה לא עובד, כמה ימים של להוריד טיפה את החלבון, במידה וגם זה לא, כמה ימים של להוריד אלרגנים מוכרים, כמו חלב ובוטנים, אפשרי גם לנסות גלוטן, אבל אני מאמין שהיית שמה לב כבר אם הייתה לך רגישות אליו
כל אחד מאלה תנסי להוריד לבד, בלי האחרים, ככה תוכלי לדעת מי מהם האשם

אין לך מה לדאוג, אלה דברים שכמעט תמיד מאוד קלים לפתור
מן הסתם לנו יהיה קשה לדעת מה הסיבה הספציפית שיש לך נפיחות כי כמו שראית יש יותר מסיבה אחת, אבל היופי בסיבות האלה הוא שאת יכולה לתת להם ניסיון בלי שזה יפגע בך בכלל
תנסי כמה ימים עם דל פחמימה, אם זה לא עובד, כמה ימים של להוריד טיפה את החלבון, במידה וגם זה לא, כמה ימים של להוריד אלרגנים מוכרים, כמו חלב ובוטנים, אפשרי גם לנסות גלוטן, אבל אני מאמין שהיית שמה לב כבר אם הייתה לך רגישות אליו
כל אחד מאלה תנסי להוריד לבד, בלי האחרים, ככה תוכלי לדעת מי מהם האשם
היא ילדה בת 14...בבקשה תן לזה חשיבות בהמלצות שלך.

אני לא בדיוק אוכלת לפי תפריט
יש דברים שאני אוכלת קבוע כל יום כמעט
אני כן מגיעה לערכים התזונתיים הדרושים לי בסוף יום
נגיד ככה...
משקל 39 ק''ג
גובה 1.48
גיל 14 ו-8 חודשים
ממש קשה לי להאמין שבמשקל שלך (למרות הגובה) יש איזה שהיא נפיחות אמיתית. שימי לב שאת לא צורכת יותר מדי סיבים תזונתיים ותקפידי על שתיה.
גם לחץ הוא גורם משמעותי במקרים כאלה. תשתחררי קצת את צעירה מאוד והמשקל שלך מאוד מאוד נמוך (ממש ממליץ לך לעלות)

• פותח/ת השרשור

ממש קשה לי להאמין שבמשקל שלך (למרות הגובה) יש איזה שהיא נפיחות אמיתית. שימי לב שאת לא צורכת יותר מדי סיבים תזונתיים ותקפידי על שתיה.
גם לחץ הוא גורם משמעותי במקרים כאלה. תשתחררי קצת את צעירה מאוד והמשקל שלך מאוד מאוד נמוך (ממש ממליץ לך לעלות)
אני גם חושבת שזה בגלל צריכת יתר של סיבים תזונתיים אבל אני לא יודעת איך להוריד את זה
זה פשוט נכנס לי במה שאני אוכלת מדי יום ירקות פירות ...

אני לא רואה איך זה סותר, שום דבר ממה שהמלצתי אין לו קשר לגיל ואין פה שום דבר שפוגע
אם כבר זה אפילו מומלץ לגיל, כי אם זה באמת עניין של אלרגנים, אז עדיף לעלות על זה כמה שיותר מוקדם

אני גם חושבת שזה בגלל צריכת יתר של סיבים תזונתיים אבל אני לא יודעת איך להוריד את זה
זה פשוט נכנס לי במה שאני אוכלת מדי יום ירקות פירות ...
את אוכלת פיבר1?
כמה ירקות ופירות את אוכלת ביום?

אני לא רואה איך זה סותר, שום דבר ממה שהמלצתי אין לו קשר לגיל ואין פה שום דבר שפוגע
אם כבר זה אפילו מומלץ לגיל, כי אם זה באמת עניין של אלרגנים, אז עדיף לעלות על זה כמה שיותר מוקדם
אני אסביר לך תכף בהודעה

אני לא אוכלת פייבר 1
אני אוכלת ירקות בערך 4 או יותר ביום אולי אפילו 6 או 5 תלוי
ופירות 3-4
תכתבי איך נראה יום ממוצע שלך. איזה ירקות.
מה אוכלת בדרך כלל.
ובעיקר גם סוגי קטניות (שעועית וכו')

• פותח/ת השרשור
תכתבי איך נראה יום ממוצע שלך. איזה ירקות.
מה אוכלת בדרך כלל.
ובעיקר גם סוגי קטניות (שעועית וכו')
אני לא אוכלת ירקות מצליבים (אני אוכלת מלפפון, עגבניה, פלפל אדום, חסה , ירק..)
וקטניות אני אוכלת רק אחרי שהושרו במים 24 שעות ואפילו בושלו עם שומר וירק וכל השיטות האלה
כדי שלא יעשו גזים (קטניתו כמו שעועית, עדשים, חומוס...)

אני לא אוכלת ירקות מצליבים (אני אוכלת מלפפון, עגבניה, פלפל אדום, חסה , ירק..)
וקטניות אני אוכלת רק אחרי שהושרו במים 24 שעות ואפילו בושלו עם שומר וירק וכל השיטות האלה
כדי שלא יעשו גזים (קטניתו כמו שעועית, עדשים, חומוס...)
מאוד קשה לי להאמין שעם דיאטה כזאת יש לך עודף סיבים

• פותח/ת השרשור
מאוד קשה לי להאמין שעם דיאטה כזאת יש לך עודף סיבים
חישבתי פעם כמה תפריטים חד פעמיים שהייתי אוכלת יום ככה ויום אחר משנה את וזה ....
ובכל אחד מהם יצא לפחות 25גרם ואפילו יותר שהכמות המומלצת למבוגרים זה 25 ולי יצא אפילו 30 אז זה די הרבה... לא?

חישבתי פעם כמה תפריטים חד פעמיים שהייתי אוכלת יום ככה ויום אחר משנה את וזה ....
ובכל אחד מהם יצא לפחות 25גרם ואפילו יותר שהכמות המומלצת למבוגרים זה 25 ולי יצא אפילו 30 אז זה די הרבה... לא?
זו הכמות המומלצת כי לרוב אנשים צורכים פחות, אב זה לא נראה לי כמו כמות מוגזמת, גם בהתחשב במשקל שלך והכל

• פותח/ת השרשור
זו הכמות המומלצת כי לרוב אנשים צורכים פחות, אב זה לא נראה לי כמו כמות מוגזמת, גם בהתחשב במשקל שלך והכל
אז ממה עוד זה יכול להיגרם? אני כבר מיואשת כי אני פשוט קורעת את עצמי נפשית ופיזית באימונים , באוכל...
וזה כאילו אין תוצאות בגלל הנפיחות הזו...
האם הורדת כמות פחמימות תעזור?

אז ממה עוד זה יכול להיגרם? אני כבר מיואשת כי אני פשוט קורעת את עצמי נפשית ופיזית באימונים , באוכל...
סיכוי לא רע שהנפיחות נמצאת בעיקר בראש.

כל כמה זמן את נשקלת?
את בחיטו?

אני מסכים עם יוגב, לדעתי הנפיחות הזאת הרבה פחות משמעותית ממה שאת חושבת
ותנסי את הדברים שאמרתי לך קודם, אולי את רק צריכה לעשות שינוי קטן מאוד
אני הייתי מתחיל מהחלב, בגלל שזה לדעתי הדבר הכי נפוץ שגורם לנפיחות בבטן אצל האדם הממוצע

שימו לב! השרשור ישן: לא היו תגובות בשרשור מעל 90 יום.

ייתכן שהתוכן בשרשור כבר אינו רלוונטי ולכן עדיף לפתוח שרשור חדש.
Back
למעלה תחתית